19 februari 2009

Mytomanen Mia

Medborgare! Att Mia Eriksson visar tydliga tecken på att vara en mytoman är många överens om. Ett tecken som verkar vara genomgående för hennes historier är att det hon påstår sig ha varit med ofta om är klippt och klistrat från vad andra personer i hennes närhet har upplevt. I historien om Gömda finns en väninna till Mia som kallas Helena, men som egentligen heter Lena Larsén i verkligheten. Nu avslöjar hennes dotter i sin blogg att mycket av det som skrivs i Gömda om Lena är osant. Dessutom har Lena upplevt en del av den misshandel och förföljelse som Mia Eriksson hävdar är hennes egna upplevelser!

Mia Eriksson har alltså tagit bitar av andras historier och pusslat ihop dem till sin egen historia. Margareta Eurenius (verklighetens Mia Eriksson) jobbade på Oxelö Krog, mendans hennes syster jobbade på bank. Alltså fick Mia Eriksson jobba på bank. Margareta Eurenius väninna Lena blev misshandlar, fick söka sig till kvinnorjouren och blev förföljd av sin man och hans kompisar. Så i Gömda var det Mia Eriksson som tog över rollen som den misshandlade och förföljde.

Man kan ju även fråga sig hur situationen för Margareta och Luis såg ut i Chile. Luis kunde naturligtvis språket, vilket inte Margareta kunde när de kom dit. Kanske var det Luis som drev en lunchrestaurang för skolbarn och Margareta som inte ville gå i språkskola för att lära sig språket. Men i Gömda är situationen den omvända. Mia driver framgångsrikt en lunchrestaurang för skolbarn, medans Anders aldrig kan lära sig språket och blir avskuren från samhället. Är det ytterligare ett exempel på hur mytomanen Mia vänder på det som skett?

Margareta Eurenius förmåga att ljuga och övertyga andra människor om sin utsatthet, ifrågasattes inte av varken sociala myndigheter eller läkare. Det är heller inte deras uppgift att göra det. Socialtjänst och liknande myndigheter har ju en tradition att inte ifrågasätta den som är hotat eller misshandlad. Inte ens om det kan inverka negativt på andra människor. Och om det är någon som hela Gömda-historien har visat, så är det att det finns gott om människor som råkat illa ut av Mia Erikssons mytomanhistorier!

1 kommentar:

Mr Galahad sa...

Visst är det skrämmande att sådant kan pågå och fortfarande pågår hos våra myndigheter.

Scary.

//Mr G

PS min "riktiga" blogg ligger här:
http://frihetskampen.blogspot.com/

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!