16 februari 2009

Hur var det med upphovsrätten?

Medborgare! Klockan nio är det så dags för staten att visa de små nätpiraterna var skåpet ska stå. Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde, Fredrik Neij och Carl Lundström från The Pirate Bay åtalas för medhjälp samt förberedelse till brott mot upphovsrättslagen. Enligt uppgift bevakas rättegången av internationella gammelmedia, men även av bloggarna. Enligt uppgift har den förra socialdemokratiska regeringen och dess justitieminister Thomas Bodström uppmanat polisen att slå till mot The Pirate Bay och dess internetleverantör PRQ på uppdrag av den amerikanska regeringen och den amerikanska intresseorganisationen Motion Picture Association of America.

Men var fanns den svenska regeringen och Thomas Bodström när uppfinnaren Håkan Lans, som har patent på bland annat färggrafik till datorskärmar, drev sina upphovsrättsliga mål i USA mot stora amerikanska företag? Han har för egna pengar försökt skydda sina patent och hävdat sin äganderätten till sina egna skyddade verk. En Davids kamp mot Goliat, som han har förlorat. Om det nu är så viktigt för amerikanska myndigheter och organisationer att hävda upphovsrätten, varför visade ni då så litet intresse för en liten svensk mans verk? Varför hjälpte inte den svenska regeringen och Thomas Bodström Håkan Lans att driva sin kamp för upphovsrätten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!