18 februari 2009

Hur tänkte du nu, Jan Helin?

Medborgare! Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin sa, när han tillträdde, att hans största fiende är Expressen. Det kan man inte tro efter hans agerande under förra helgen, då han lät Expressens krönikör Liza Marklunds "romanfigur" Mia Eriksson få breda ut sig i Aftonbladet på sida upp och sida ner under tre dagar. Dessutom lät han Liza Marklunds kollega från Piratförlaget, Jan Guillou, skriva en helsideskrönika i söndagens tidning, där Guillou påstod att debatten om Liza Marklund och Gömda nu var över. Där bedrog sig dock herr Guillou! Debatten i bloggosfären tog istället ytterligare fart och åskilliga bloggare har varit starkt kritiska till Jan Guillous översittarattityd mot bloggarna och Monica Antonsson.

Jan Helin deltog i SVT's Debatt under gårdagen för att diskutera om kvällspressen hycklar i Liza Marklund-skandalen och om det är bloggarna som måste rensa upp i leden. En debatt där även Erik Laakso deltog som representant för bloggvärlden och till vilken Gunilla Kinn hade bidragit med ett skriftligt inlägg. Debatten visade ganska snart att Jan Helin är ytterst dåligt insatt i ämnet, men att han är kritisk till bloggdrevet. För vem ska man ställa till svars när det drevar i bloggvärlden, frågar sig Jan Helin? Inom gammelmedia finns ju en chefsredaktör som ska ta ansvar för att det som publiceras är faktakollat och granskat, antyder Helin. Jaså?

Bloggosfären ställer sig naturligtvis väldigt frågande till Jan Helins agerande i Gömda-affären och förväntar sig nu att Aftonbladet ger Monika Antonsson åtskilliga uppslag för en replik! För en sådan finns redan färdig och klar på hennes blogg!

2 kommentarer:

lena sa...

Jan Helins sörsta fiende är inte Expressen.
Det är han själv .
Själv är bästa dräng ,men i bland går det inte så bra.

lena

Medborgare X sa...

Lena!

Han måste vara en ganska fientlig dräng...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!