17 juli 2009

Länktips - 17 juli 2009

Medborgare!

Missa inte Daddys egen replik på Moa Karlssons insändare i Aftonbladet Debatt. Tyvärr gav aldrig Aftonbladet Daddy någon möjlighet till gemäle, men han har skrivit ett gripande inlägg om det på sin blogg.

Läs även Inger Renés och Anti Avsans mycket kloka debattartikel på DN Debatt om att det är hög tid att göra om reglerna för vårdnadstvister.

Även Ann-Mari Maukonen skriver idag om jämlikhet, barn och feminsim samt hur olika fall uppmärksammas i media beroende på kön.

Medborgarperspektiv kan även rekommendera LouiseP. Om alla feminister vore som henne skulle även Medborgare X kalla sig feminist, men kanske är det bara LouiseP's genuina liberalism som skiner igenom?

36 kommentarer:

Bitten sa...

Väldigt bra länktips!! .-)

Själv är jag ju "av födsel och ohejdad vana" antifeminist.. har alltid varit det av den enkla anlesningen att jag ALDRIG upplevt att dom som kallar sig för feminister är ett enda dugg untresserade av jämlikhet!! Det var dom inte när feministrörelsen drog igång och ännu mindre nu!!

Mitt intryck av feminister, faktiskt ända sedan 70-talet när jag själv blev medveten om att dom fanns, och fram till nu, är att det enda dom vill är att kapa åt sig ALLA eventuella fördelar män påstås ha, men inte vara ett dugg intresserade av eventuella nackdelar!!

Så för mig, som tycker att RIKTIG jämställdhet är självklart är feminism inget jag ens kan överväga!!Och med riktig jämställdhet menar jag INTE att flickor "ska" leka med bilar eller att dom inte "får" klä sig i rosa o.s.v. Jag är tvärtom för den personliga friheten till 100%!!

Jag har för det mesta jobbat på ställen med fler killar än tjejer och stortrivts med det!! Inte någonsin har jag känt mig "diskriminerd" p.g.a. att jag är tjej!! Jag tror det hänger mycket på ens egen attityd!! Man kan välja att känna sig diskriminerad både då och nu, om man är lagd åt det hållet!!

Medborgare X sa...

Bitten!

Jag håller med dig i det stora hela, personlig frihet och tolerans är viktiga byggbitar för att uppnå riktig jämställdhet. Kanske är det därför jag sympatiserar med LouiseP? Hon bygger hela sitt feministiska engagemang kring dessa grundstenar i kombination med ett liberalt politiskt synsätt. Kring detta försöker hon, som jag ser det, återta begreppet feminism. Återta det från de radikala vänsterelement som lagt beslag på det sedan 60-talet. Och radikaliseringen av feminismen har ju tyvärr fortgått än mer sedan dess och dessutom fått ett starkt inflytande i politik och samhälle. Och det har verkligen inte varit till gagn för jämställdheten!

Medborgare X sa...

Bitten!

Apropå feminism och då speciellt radikalfeminism, läs gärna detta av Pelle Billing:

http://www.pellebilling.se/2009/07/ett-feministiskt-perspektiv-forlater-allt/

Bitten sa...

Tack för lästipset!! :-) Mycket bra!! Jag har varit in på hans blogg och kikat ett par gånger förut, på vägen förbi din, sas! :-)

Hans sista mening där är ju precis vad det handlar om!!

Bitten sa...

Och förresten.. Angående Louise P. Hon kallar sig ju feminist..tror att hon vägrar ge upp ordet som varande värt något annat än det är för mig, och det tycker jag är helt ok!! Jag vill inte ha det epitetet för allt smör i småland, men hon VILL, och jobbar för det! :-) Hon har sunda värderingar som det ser ut i bloggen och det är det viktigaste av allt!

Medborgare X sa...

Bitten!

Håller med dig om att Pelles sista mening, "äkta jämställdhet betyder nämligen att män och kvinnor behandlas på samma vis och med samma respekt", är precis vad jämställdhet handlar om. Sedan kommer vi alla, män som kvinnor, att göra olika val och prioritera olika saker genom livet, men det måste vara varje människas frihet att få göra just de val de gör. Och vilka val de än gör så måste vi övriga vara toleranta mot dem.

Bitten sa...

Som vanligt : Klockrent uttryckt, X!! :-)

Bitten sa...

...sen måste jag nog erkänna att jag inte är ett endaste dugg tolerant vad gäller val som exempelvi Liza M och Mia E gjort!! Eller folk som mördar och beter sig.. Det har jag riktigt negativa synpunkter på!!!

Men jag förmodar att du inte heller menade att ALLA val är värda respekt!! :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Nej, alla val är inte värda att respekteras, men så länge det inte direkt går ut över någon annan så tycker jag att man bör vara tolerant över andras val. Valet att mörda någon annan eller att göra som Liza M och Mia E är inte värt någon respekt. Det är ju andra som råkar ytterst negativt ut av deras val!

Bitten sa...

Ja.. och det där är ju naturligtvis självklarheter som egentligen inte behöver påpekas.. men jag riktigt såg framför mig en liten trollarmé som kom skuttande och ifrågasatte varför vi inte respekterar Liza/Mia och annat löst folk, så jag tyckte det var lika bra att vara lite övertydlig för att stämma i bäcken, s.a.s.. :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Precis, visst är det egentligen självklart. Jag funderade från början att lägga till det när jag skrev mitt inlägg som slutar med "...måste vi övriga vara toleranta mot dem", men tänkte att det bara var onödigt att skriva dit. Det är ju så självklart!

Men det var nog bra att du påpekade det, med tanke på trollarmén! ;-)

Bitten sa...

M X...

Ja, nu har du minsann fått svar från Tristan.. att läsa här. http://tristan-hugo.blogspot.com/2009/07/anonymitetsratten-pa-bloggercom.html

Och efter att ha läst det, blev det hela ännu mer komiskt eftersom han naturligtvis inte kunde hävda det som han förut med en dåres envishet tjatat om, utan nu istället försöker få det till att det på något sätt gällde rätten att få SKRIVA anonymt.. som i alla fall inte jag ifrågasatt på minsta vis! nåja!! :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Jag har också läst hans inlägg, men nu snurrar det ännu mer i huvudet. Jag blir inte det minsta mer klok efter att ha läst hans svar. Dessutom kunde han väl åtminstone ta sig tid att länka till de lagtexter han refererar till. Jag är då inte hundra procent säker på var man hitta dem och om jag hittar några av dessa lagar, hur ska jag då veta att det är samma som Tristan talar om?

Och att man får skriva under anonym signatur är ju som sagt inget som någon (allra minst jag själv) har ifrågasatt! Det gör ju jag med!

Bitten sa...

MX..

Så här tror jag det är: Han och flera andra i trollarmén hojtade högt och envist om detta grundlagsskydd som gjorde att dom minsann kunde polisanmäla var och en som försökte ta reda på vem dom var, vilket naturligtvis folk gärna ville, efter att ha tröttnat på deras otäckheter.. Jag försökte flera ggr och på flera ställen påpeka att, nej, det är inte alls det anonymitetsskyddet i grundlagen är till för!! Lika lite som du kan skrika om grundlagsskydd om du skriver otrevliga anonyma brev.. Men Tristan och hans lilla gäng bara fortsatte att gapa "grundlagsskyddad anonymitet!!!" ..igen och igen och igen...

Men nu tycks åtminstone Tristan ha kommit underfund med att det jag försökte få fram faktiskt stämmer.. och då måste han ju trassla sig ur det på något vis.. och då är ju ett bra sätt att hänvisa till diverse svårtolkade lagtexter och dessutom låtsas att frågan i själva verket gällde något helt annat!!

Jag visste redan när du bad honom reda ut det att resultatet skulle bli det här.. det var därför jag tyckte det var så kul att du inte gav dig, utan han blev verkligen tvungen att komma med nånting!!

Jag vet inte hur dom har fått för sig att dom kan vräka ur sig precis vad som helst och så bli skyddade av LAGEN?? Snälla nån!!?? Men det är ju kanske inte så konstigt att somliga beter sig som dom gör om nu det är en allmänt spridd "sanning" i dom kretsarna!?

lena sa...

Medborgare x & Bitten (söt o klok liten drutt)..

Ang Daddy, det finns mycket man säga, men jag håller det kortfattat: Sjukt, sjukt samhälle vi lever i. Jag skäms. jag skäms för att jag är kvinna, jag skäms för att jag så godtroget har köpt vad media tuta i mej.Jag skäms något så vansinnigt.

Men å andra sidan så kan man ju jobba för att saker o ting ska bli bättre.
Det gör jag nu.
(Köper inte ens under hot någon kvällstidning, bla.)
Och det gör ni med. Och ni gör det så förbaskat bra. Och med humor.
Så snälla fortsätt med det ;)!

lena, en jävligt förbannad medborgare

Bitten sa...

Ja du Lena.. vad gäller Daddy så kan man bara slita sitt hår i förtvivlan, för ingenting kan man ju egentligen GÖRA!! Men ändå.. på något sätt så känns det som om något håller på att hända!!

Att Joakim är så otroligt duktig på att formulera sig, t.o.m. när han är heligt förbannad, gör ju att han faktiskt "kommer ut" till en hel del människor.. och det är suveränt!! En sak är helt säker: Robin och Rania kan vara stolta över sin pappa!!!

..och jävligt förbannade medborgare känner jag att vi behöver många i dagens läge!! :-)

Leroy sa...

Har läst artiklarna och tycker dom är bra.

Funderar oxå på Tristan´s invecklade svar om Grundlagar.

Men blev glad över att Trollan sett fallet Sabre och hur GP som enda media lyckats ifrågasätta om Sverige följer FN-konventionen.

Tråkigt att konstatera att Göran P skrev under denna dekration och I Thalén var inblandad i fallet Sabre och nu i Stiftelsen Barnahusen. Ja det verkar som den politiska agendan och remissinstanser och författare/media väljer att försöka skydda sitt eget skin i stället för att förändra så att barns rätt beaktas.

De skyddar varandra så man blir illamående.

Leroy

Leroy sa...

Påhoppen på Daddy från Kjell Å och Kira samt de som påstår sig agera för utsatta är ju konstiga. Man har i många år sett Motherwitch som något helgon och knäböjt inför dennes utalanden. Man ser det när man följer Kira´s och Kjell Åkes inlägg och andra bloggar som det länkas till.

Var finns det possitiva? Vem föreläser vad för vem?

Leroy

Bitten sa...

Leroy..

Dom där som hoppar på Daddy och spyr galla omkring sig är inga goda människor.. har svårt att tro att dom ens själva tror att dom är det!!

Det som hände Sabre och syskonen är bara helt vidrigt!! Det är lätt att dra paralleller mellan Sabre och Sara Awad!! Riktigt otäckt är det!! Tack och lov att Sabre åtminstone hittat hem till sin förtalade far!

Medborgare X sa...

Bitten!

Jo, det var mycket tal om att polisanmäla på ett antal numera nedlagda bloggar under en period. Jag undrar just vad som hände med alla dessa polisanmälningar. Vad kom polisen fram till...

Sedan undrar jag vad som hände med den här "oskyldigt" utpekade Sanna Ax från Karlskrona och hennes särbo som plötsligt dök upp till hennes försvar. Skulle inte de polisanmäla DOS och kanske även Monica Antonsson. Jag vet inte för vad, att hon bodde på den plats som DOS pekade ut med ett kryss fanns ju redan att hitta på Eniro:

http://personer.eniro.se/query?what=wp&search_word=Sanna+Ax&geo_area=Karlskrona

Man kan väl knappast polisanmäla någon för att de publicerar sökresultat från Eniro? :-)

Bitten sa...

MX..

Japp.. det var ett himla rabalder där ett tag.. jag har inte den blekaste aning om hur det har gått med alla polisanmälningar hit och dit, eller om polisen ens bryr sig.. jag tror ju inte det!!

Och som sagt.. det kan knappast vara olagligt att tala om var folk bor.. när det är uppgifter som finns ute i offentligheten!! Fast med tanke på hur Motherbitch, Engan m.fl. uppfört sig på nätet kan jag ju förstå att dom blev smått hispiga när dom upptäckte att dom inte var ett dugg anonyma!! :-)

Och det där eviga tjatet om "ett rött kryss på taket"..?? Men hallå! HUSEN gick ju att hitta på Eniro.. det var som att dom trodde att det röda krysset också plötsligt fanns i sinnevärlden och att husen var "märkta" för.. tja?? Bomber?? Vad vet jag!! Helknasigt!! :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Nej, man är ju som sagt inte så anonym som man kanske inbillar sig ibland...

Leroy sa...

X Det är inte Tristan heller...


Han har ju registrerat en blogg precis som du.

Hur som hellst så hiner sanningen ikapp oavsett detaljer i diskussioner. Det handlar om helhet.

Leroy

Bitten sa...

MX..

Jag såg just på Majas sida (under "Leve spenaten") att Tristan hittade en smidig väg ut ur den trista (!!) soppa han satt sig i!!
:-)

"Om du är så dum och elak att du skriver hos AHR, så får du minsann inte veta vad jag vet! Så det så!!"

:-)

Och tydligen har MW författat en 88 sidor lång "lista" på förtal och diverse!! :-) DEN skulle det vara kul att se!!! Hon kunde hur som helst inte hålla fingrarna borta från bloggandet särskilt länge.. Det finns en länk inne hos Monika! Under senaste löpsedeln..

Medborgare X sa...

Bitten!

Jag skrev ett litet svar till Tristan hos Maja. Jag förstår inte var han önskar hålla diskussionen om anonymitetsrätten. Han hoppar mellan olika bloggar hela tiden. Hade det inte varit enklast att bara fortsätta där vi började hos Maja?

Jag noterade även creativeminds länk hos Monica, men jag har svårt att förstå vem det är som känner sig förtalad. Den anonyme Motherwitch eller den "oskyldige" Sanna Ax i Karlskrona?

Bitten sa...

MX

Antagligen är det båda två!! :-) Det finns faktisk två Susanna/Sanna Ax i Karlskrona så möjligen att det livsfarliga röda krysset hamnade på fel hustak, vad vet jag.. men EN av dom är ju bevisligen Motherbitch i alla fall..hon hade ju t.o.m. undertecknat sitt brev till Monicas förläggare med namn, så..

Och om det nu var jag som helt oförskyllt råkade få ett kryss på mitt hus, för att jag delade namn med en väldigt mycket otrevligare person, så vore det väl rätt enkelt att bara säga "Sorry.. det blev nog lite fel där! :-) Den ni söker bor i själva verket på XXXgatan si-och-så!" Så vore liksom den saken ur världen!! Så med tanke på all hysteri det där orsakade så misstänker man nog att krysset hamnade alldeles rätt!!

Jag såg ditt svar till Tristan hos Maja.. Så du kanske blir tagen till nåder igen, vem vet? Men några andra svar på det frågan verkligen GÄLLDE, än dom som t.ex Claes Samson givit tror jag ju knappast att han kan trolla fram!! :-) Hur många bloggar han än skuttar mellan!!

Bitten sa...

Susanne, ska det vara.. inte Susanna!

Bitten sa...

MX..

Jag läste just din kommentar inne hos Monica!!! :-) Där fick du till det!! :-)

Suveränt sammanfattat!!

Medborgare X sa...

Bitten!

Jag skulle tro att det är samma person (Sanna och Susanne alltså), Enligt Eniro fyller de nämligen år på samma dag!

Bitten sa...

MX..

Attans att jag missade det!! :-) Ja, det låter ju logiskt!! Men hur det än varit med den saken så var det ju knappast någon "uthängning" av någon oskyldig då när det hela började, eftersom OM den ena Sanna inte varit den andra Sanna, hade det varit så enkelt att reda ut misstaget.. Men med det här scenariot framstår ju den stackars människan som än mer beklagansvärd!! Jag har lärt mig att man inte ska kasta fram förslag på diagnoser på nätet för då får man på skallen, men det finns trots allt en som skulle passa i det här fallet då!! :-) I synnerhet som Sanna "Motherwitch" kommuniserar med Sanna "oskyldig" på sin egen blogg!!!!

Du blev förresten just inbjuden till Tristans blogg,(inne hos Maja) för det är DÄR han vill dikutera!!

Bitten sa...

Vet du förresten om DOS kommer tillbaka? Annat än på Twitter, alltså?

Medborgare X sa...

Bitten!

Angående DOS, så har i varje fall inte jag sett någon återkomst mer än Twitter. Men det gör nog varken till eller från egentligen. Tror inte de tillför så mycket i sak och det är ju sakfrågan som är den viktiga, tycker jag. Då gör nog Janne Josefsson uttalande i TV igår mer nytta.

Bitten sa...

MX..

Ja, Janne är inte skrajsen av sig!! Annars är Robert Aschberg min favorit bland orädda journalister!

Kanske du har rätt om DOS.. men flera ggr innan rabaldret med kryssade hus satte stopp för dom, hade dom både vassa och insiktsfulla inlägg på sin sida!! :-)

Bitten sa...

MX..

Har just läst hela konversationen mellan Tristan och dig inne på Tristans blogg.. :-)

Det är minst sagt underhållande!! :-) Tack!!

Medborgare X sa...

Bitten!

Ja, vad ska man säga? Metkrok och mask kanske? Läs även hos Maja i spenat-tråden...

Bitten sa...

MX..

Jag var inne i spenaten och läste!! Det blir ju egentligen bara mer komiskt ju längre det pågår!! :-)

Som du förstod av min kommentar under ditt MA-inlägg redan första kvällen av denna följetong, så var jag rätt klar över vad det handlade om från start!!

Dessutom är det lite skojigt att han refererar till sitt blogginlägg som "artikel", gång på gång!! Undrar om ordpetimetern har lite problem med betydelsen av ord emellanåt!?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!