06 juli 2009

Ett brev till Piratförlaget

Medborgare! Som ni har kunnat läsa tidigare på Medborgarperspektiv så marknadsförs Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl fortfarande som sanna historier på Piratförlagets hemsida. Piratförlagets presentation av böckerna har inte förändrats på minsta punkt sedan Monica Antonsson avslöjade att Liza Marklunds berättelser om Mia Eriksson inte alls är stämmer. Nu har det gått mer än ett halvår sedan Piratförlaget tvingades retirera om böckerna, sedan de blivit överbevisade på åtskilliga punkter av Monica Antonsson samt efter att till och med Bibliotekstjänst gått ut offentligt med att de klassificerat om böckerna från faktaböcker till romaner!

Medborgarperspektiv tycker att det nu är dags att Piratförlaget slutar med sin bedrägliga marknadsföring av böckerna och kräver därför att böckernas ska märkas om samt att Piratförlaget ändrar sina presentationer av Gömda och Asyl på sin hemsida.

Med anledning av detta skickar Medborgarperspektiv idag följande e-mail till Piratförlagets VD Ann-Marie Skarp (ann-marie@piratforlaget.se), Piratförlagets marknadschef Cherie Fusser (cherie@piratforlaget.se) samt till Liza Marklunds talesperson Niclas Lövkvist (niclas@agency.se).

Hej!

Det har nu gått mer än ett halvår sedan Monica Antonsson avslöjade att Liza Marklunds böcker om Mia Eriksson inte är sanna, så som det beskrivs både på framsidan av böckerna och i de inledande bakgrundsbeskrivningarna. På Piratförlagets hemsida marknadsför böckerna fortfarande som sanna verklighetsbeskrivande historier, trots att Monica Antonsson på punkt efter punkt har visat att det som beskrivs i Gömda inte alls stämmer överens med verkligheten. Till och med Bibliotekstjänst har gått ut offentligt och klassificerat om böckerna från faktaböcker till romaner.

När ska Piratförlaget ta bort undertiteln ”en sann historia” från Gömda respektive ”den sanna fortsättningen på Gömda” från Asyl?

När ska Piratförlaget uppdatera de bedrägliga presentationerna av Gömda och Asyl på sin hemsida?

Med hopp om snart svar,

Medborgare X

Så snart Medborgarperspektiv har fått svar från antingen Piratförlaget eller Liza Marklunds PR-nisse Niclas Lövkvist kommer det att publiceras här.

Kanske är det fler bloggare som är nyfikna på när Piratförlaget ska ändra underrubrikerna på Gömda och Asyl samt när de ska uppdatera sina presentationer av böckerna på hemsidan? Skicka då ett brev ni också!

10 kommentarer:

Bitten sa...

Mailat! Till alla tre! :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Superbra! Ju fler mail de får desto svårare borde det vara för dem att ignorera frågorna!

Anonym sa...

Toppen !

Mailade just.
Skrev i subjekt rutan: Fråga angående några av era publicerade böcker

Nu får vi se om det blir något svar alls....

Ramona Fransson sa...

Makten denna ljuva och korrumperade absoluta makt! Men jag tröstar mig hela tiden med att det kommer en dag, vacker eller regnig, när Liza Marklund och hennes såkallade vänner kommer att åka på en bumerang som överraskar stort.

Det kan dröja tio år eller kanske till och med tjugo eller tidigare men att dagen kommer , var säker på det!
Det är jag!

Medborgare X sa...

Det verkar som att både Ann-Marie Skarp och Cherie Fusser har semester. Jag fick tillbaka auto-reply från dem, men jag skickade istället mina frågor vidare till info@piratforlaget.se, så får vi se om någon annan på förlaget kan svara!

Mitt mail till Niclas Lövkvist studsade tillbaka, så även där har jag vidarebefodrat det till info@agency.se och bett dem skicka det vidare till Niclas Lövkvist. Får se om det blir något svar därifrån.

Kul att det är fler som skickar brev till Piratförlaget!

Anonym sa...

Jag hänger på med både bloggpost och mejl.

Anonym sa...

Kan ju vara bra med att de är på semester....
massor med mail när de kommer tillbaka !
;)

Lilla My sa...

Har också skickat till alla tre.

: )

Bitten sa...

Får oxå maila om, ser jag.. nåja.. lite får man ju ligga i!! :-)

Bitten sa...

Detta mail gick iväg idag, istället för dom som inte gick fram:

I likhet med många andra tycker jag att det är mer än dags att ni ändrar eran marknadsföring av "Gömda" och "Asyl", som vi ju alla vid det här laget vet inte är några sanna historier!! Dom skulle väl snarare platsa under överskriften "Lögn och förbannad dikt".

M.v.h.

Bitten Nicander

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!