14 juli 2009

Cash is king in the new world

Medborgare! Under de senaste åren har begrepp som Bodströmsamhället, FRA-lagen och IPRED fått många av oss att inse att våra politiker väger den personliga integriteten och rättssäkerheten lätt. Medborgarnas frihet har bit för bit kompromissats bort i kampen mot den organiserade brottsligheten och i terrorbekämpningens namn. Nu är det dags för nästa steg i utbyggnaden av det allt mer krävande övervakningssamhället. EU:s justitieministrar ska imorgon träffas för att diskutera det så kallade Stockholmsprogrammet. Planerna är att massövervakningen ska ökas ytterligare information om medborgarnas resor, bankaffärer och Internetanvändning som ligger i fatet.

Många inser att det nu återigen är dags att ta upp kampen för rättssäkerheten och den personliga friheten. Många av de stora politiska bloggarna manar nu till demonstration imorgon. De mer liberala och frihetliga demonstrationerna kommer att äga rum i Humlegården imorgon klockan 17. Svenska Dagbladet rapporterar dock att extremvänstern och dess militanta stormtrupper (är det samma som Monica Antonssons?) kommer att hålla till vid Slussen.

Med den hastighet som övervakningen av medborgarna ökar och den personliga integriteten minskar så är snart den enda vägen för att undgå övervakning att börja brevväxla istället för att blogga och enbart använda sig av kontanter istället för kontokort. Cash is king in the new world!

2 kommentarer:

Bitten sa...

Nixpix.. nån extremvänster har jag aldrig tillhört!! :-) Fast å andra sidan visste jag inte att jag hörde till MA's stormtrupper heller, förrän Maja L. talade om det, så vem vet?

Och brevväxling är klart underskattat!! :-)

Medborgare X sa...

Bitten!

Jag tror nog att MA's stormtrupper står sig ganska lätt mot AFA och de övriga i extremvänstern.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!