25 juni 2010

Soliga utsikter för Alliansregeringen

Medborgare! Solen skiner från en klarblå himmel och blommor i regnbågens alla färger lyser upp hagarna över hela vårt avlånga land. Ett behagligt lugn sprider sig över landet när det nu är dags att fira den vänaste av högtider, midsommar. Det är med tillförsikt och med stigande optimism som medborgarna kan se på framtiden. De ekonomiska tecknen ser allt positivare ut för Sverige, arbetslösheten har börjat sjunka och hushållen bli allt rikare. Att det ser så pass positivt ut för just Sverige beror till stor del på att finansminister Anders Borg har gjort ett väldigt bra jobb under finanskrisen.

Att medborgarna är nöjda med alliansregeringens politik visar också opinionsinstitutet Skops senaste undersökning. En undersökning där svenska folket fått ge sitt eget betyg på regering och opposition. Det visar sig att medborgarna har ett rekordstort förtroende för alliansregeringen! 64 procent anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb, vilket är en ökning med 6 procentenheter sedan april/maj. Endast 18 procent av medborgarna är missnöjd med regeringen och tycker de gör ett mycket eller ganska dåligt jobb.

För oppositionen är siffrorna inte alls lika vackra. Bara 28 procent av svenska folket tror att det rödgröna blocket skulle göra ett bättre jobb än den nuvarande regeringen. Detta är en nedgång med 4 procentenheter sedan den senaste mätningen i april/maj. Det blir allt tydligare att de rödgrönas valmanifestet inte har gått hem hos det svenska folket. I stället sjunker förtroendet för det rödgröna regeringsalternativet allt djupare, vilket kanske inte är så underligt.

Alliansen har dessutom under den senaste tiden visat upp en stark förmåga att enas internt och att kunna fatta viktiga beslut. För en dryg vecka sedan togs ett historiskt beslut kring kärnkraften, när Riksdagen klubbade igenom att det ska bli tillåtet att ersätta äldre aggregat med nya moderna aggregat. Detta var ett oerhört viktigt besked till landets industri och kommer att vara en viktig fundament för att säkerställa jobben och välfärden i framtiden.

För det är just jobben som är nyckeln till välfärden. Och inte bara vilka jobb som helst, utan jobb inom den privata sektorn. Jobb som leder till nettoskatteintäkter! Jobb som inte finansieras med skattemedel, utan jobb som genererar nya skatteintäkter. Skatteintäkter som gör att vård, skola och omsorg kan finansieras, utvecklas och förbättras. Det är endast fler jobb i den privata sektorn som kan rädda välfären!

För att det ska skapas fler jobb i den privata sektorn så krävs det dock först att företagen och företagarna får så attraktiva villkor som möjligt. Att det blir så enkelt som möjligt att driva företag och att myndigheterna i största möjliga mån hjälper företagarna istället för att sätta käppar i hjulen på deras verksamhet. Det krävs även en ändrad syn på företagande. Ett förändrat synsätt! Det måste bli fint att ta ansvar för sin egen försörjning och att göra det möjligt för andra medborgare att ta ansvar för sin försörjning. Det måste bli fint att göra vinst och att tjäna pengar.

Just nu ser det ljust ut för Alliansen. Opinionsundersökningarna pekar på kraftig medvind för de borgerliga. Förhoppningsvis håller den i sig ända fram till den 19 september 2010. Det behöver Sverige och det svenska folket. Med det rödgröna alternativet ser framtiden inte alls speciellt ljus ut.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Väl talat, X. Tänk dig följande skräckscenario efter valet:

Statsminister: Mona Sahlin
Justitieminister: Thomas Bodström
Jämställdhetsminister Claes Borgström
Socialminister: Lars Ohly

Hu ...

Medborgare X sa...

Ingrid!

Ja, usch! Och lägg sedan till Tomas Östros som finansminister så är soppan fulländad!

Hampus sa...

Just nu är det ju strålande med hägglund som socialminster.. Han anser ju att transsexualitet är en sjukdom som ska botas!

Värt att veta är att arbetslösheten inte har minskat. Eller kanske har den det, de arbetslösa som fått a-kassa har försvunnit. De har nämligen blivit utförsäkrade så nu får de inte en krona. De har fortfarande inget jobb men finns inte hos a-kassan så därför ser det ut som att arbetslösheten sjunker.

Har arb-lösheten sjunkit eller inte är frågan..

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!