20 juni 2010

Lögnerskan Liza Marklund ger sitt falska stöd till Mona Sahlin

Medborgare! I sin kolumn i Expressen avslöjar Liza Marklund att hon ska rösta på Mona Sahlin i höstens val. Att åtminstone en röst är säkrad för Socialdemokraterna kan ju tyckas vara positivt, med tanke på att de just nu åker rutschkana i opinionsmätning efter opinionsmätning. Frågan är dock om det verkligen är så positivt att Liza Marklund kommer ut som Sahlinsupporter? För vilken politiker vill bli förknippad med en person som blivit avslöjad som en ohederlig lögnare?

Det var bara drygt ett år sedan som journalisten Monica Antonsson i sin bok "Mia - sanningen om Gömda" på punkt efter punkt bevisade att Liza Marklunds bok Gömda inte alls var en sann historia. Att det inte alls var en berättelse direkt ur verkligheten.

Tvärtom så visade det sig att Liza Marklunds bok var byggd på lögner och överdrifter. Bokens huvudperson, Mia Eriksson, hade aldrig gått ut med toppbetyg från gymnasiet och inte heller hade hon jobbat på bank. Inte heller var hon jagat landet runt av en flock våldsamma araber. Sanningen var att hon gick i specialklass under hela sin skoltid och att hon därefter fick jobb på en lunchbar. Sedan 1983 har hon nästan helt levt på olika former av bidrag. Inte heller har hon skattat i Sverige för alla de intäkter som hon fått (och fortfarande får) från böckerna Gömda och Asyl samt deras uppföljare.

Mia Eriksson och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljontals kronor, många utbetalade på de märkligaste grunder. Än idag lyfter Mia Eriksson pengar från Försäkringskassan, trots att hon är mångmiljonär och bor i USA! Även Liza Marklund har blivit mångmiljonär på sina lögnaktiga böcker. Böcker som egentligen ingick i ett politiskt projekt!

Tommy Sandström skrev för ett drygt år sedan på Newsmill om bakgrunden till Liza Marklunds politiska projekt och de konsekvenser som detta har fått på det svenska rättsväsendet och lagstiftningen. Sandström skriver bland annat:
"Projektet Gömda bygger ideologiskt på professor Eva Lundgrens teorier om existensen av en samhällelig könsmaktsordning och att alla män, oavsett social bakgrund, förtrycker kvinnorna i samhället och att våldet emot kvinnorna är dess yttersta konsekvens. De vetenskapliga bevisen för dessa teorier har dock låtit vänta på sig."
Det politiska projektet har alltså handlar alltså om att etablera radikalfeminismen som ett politiskt fundament i Sveriges Riksdag. Under slutet av 1990-talet och början på 2000-talet handlade det då främst om att få Socialdemokraterna att anamma denna syn.

I en artikel i Aftonbladet den 7 juni 2004 framkommer att dåvarande jämställdhetsminister Mona Sahlin var djupt involverad i Liza Marklunds politiska projekt och att hon dessutom kan ha varit med att ordna så Mia Eriksson fick asyl i USA. Samma dag skrev Liza Marklund en krönika i Aftonbladet om att kvinnovåld inte tas på allvar.

Liza Marklunds och Mona Sahlin har ingått i varandras maktnätverk sedan en lång tid tillbaka! Ett maktnätverk som dessutom omfattade många andra kända socialdemokrater, vilket Agneta Lindhag beskrev på Newsmill redan i samband med Gömda-skandalen.

I dokumentären Könskriget (del 1 och del 2) avslöjades att den radikalfeministiska samhällssynen med tiden fick ett oerhört stark fäste i den socialdemokratiska regeringen. Vice statsminister Margareta Winberg beordrade ensidigt att könsmaktsordingen skulle vara den allenarådande samhällsbeskrivningen och att denna dessutom skulle prägla forskningen som utfördes på universiteten. Under de här åren var Mona Sahlin som sagt bland annat jämställdhetsminister under en period!

Det är alltså ingen nyhet att Liza Marklund står väldigt nära Mona Sahlin och Socialdemokraterna. Hon har aktivt varit med om att etablerat det radikalfeministiska synsättet som under de senaste åren präglar Socialdemokraternas "jämställdhetspolitik". Detta har Liza Marklund gjort bland annat med hjälp av en bok byggd på lögner och överdrifter, men även med hjälp av ROKS (som tycker att män är djur).

Vill du ha en politik som bygger på rent och skärt manshat? Eller en politik som låter kvinnor få miljontals kronor i bidrag, trots att de har miljoninkomster som de aldrig skattat för. Då ska du göra som Liza Marklund, rösta på Mona Sahlin och Socialdemokraterna!

15 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Finns det inte en bild där dom står och pussas? Eller näst intill hon och Måååna. Det är klart att hon ska rösta på Måååna. My God vem skulle hon annars rösta på? Åååhli?

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Jodå, det finns en sådan bild. Från någon Gaygala eller Pridefestival för flera år sedan. På QX finns en hel del bilder som har med Mona Sahlins "hbt-historia" att göra, inklusive bilden där Liza och Måååna nästan intill pussar varandra.

Bara för någon månad sedan var båda med på något flatparty också. Så visst finns det mycket som visar att Liza Marklund och Mona Sahlin ingår i ett sedan lång tid tillbaka etablerat maktnätverk.

Anonym sa...

Man förstår ju mer och mer efter att ha lästa det du skriver, du måste ha läst "Det sovande folket" för du ju håller med. Tyvärr verkar denna bok vara svår att få tag i. Det sägs att författaren insett att detta är inte en så smart åsikt. Alliansen har tydligen lagt ut den på nätet för gratis läsning men du kanske har den i bokhyllan.

Sen var det ju inte bara för Monas skull hon skulle rösta på Socialdemokraterna utan för det hon vill att det Svenska samhället skall stå för. Men detta med Marklund och hennes beryktade bok är nått som får dig att gå igång. Men du, allt har inte med Gömda-affären att göra och Mona är inte den enda politikern i Socialdemokraterna.

Men har man följt din blogg ett tag så inser man att det inte är många som duger åt dig.

En av de största parasiterna är tydligen kungahuset för de bidrar inte med något. Så pass stora parasiter att de förtjänar att bli bedragna.

Arbetslösa, sjuka, pensionärer, bidragstagare, studenter, militärer, statligt anställda, röd-gröna, föräldralediga, invandrare, flyktingar, kvinnor, feminister och jag vet inte alla. Dessa är några av de människor du anser vara parasiter i detta land, parasiter som lever på din inkomst. Men samtidigt så "hänger" du med parasiterna. Måste bara få fråga, brukar du kalla Daddy för parasit, Joakim eller Daddy?

Medborgare X sa...

Anonym 20:25!

Nej, jag har inte läst "Det sovande folket". Vad är det?

Håller med dig att Gömda inte är orsaken till allt. Den är bara en liten pusselbit i ett större pussel. Men Monica Antonssons avslöjande var, precis som Könskriget, en ögonöppnare för hur den vänsterradikala makteliten ser på samhället och dess medborgare.

Sedan har du nog fått en del om bakfoten när det gäller "parasiterna". Bara för att det finns en hel del parasiter bland de grupper du räknar upp så är inte alla det. Alla är inte som Mia Eriksson och andra som inte lägger ett strå i kors för att ta ansvar för sin egen försörjning.

Nils Dacke sa...

Märkligt fenómen att att 2 mångmiljonärer hyllar varandra och pratar om solidaritet samtidigt som de fuskar var och en på sitt håll. Med sådana kompisar behöver Mona inga fiender.

Medborgare X sa...

Dacke!

Ja, visst är det ett underbart hyckleri och dubbelmoral. Jag undrar om vanligt folk tycker att det är lika kul att de båda har varit med om att se till att en mytoman fått asyl i USA, samtidigt som hon fortfarande lyfter bidrag från Sverige? Inte har hon betalt någon skatt på sina intäkter från sina böcker heller, trots att det enligt Mona ska "vara häftigt att betala skatt"!

Anonym sa...

Kaka söker maka! Marklund och Sahlin har samma typ av hycklande personlighet!

Jah Hollis sa...

En del röstar ju på Alliansen. Rätt gott om folk som har en lättsam inställning till sanningen där med. Så yla på ni om hyckleri och dubbelmoral. Sväljer ni Calle Bildt så kan ni väl fördra det mesta.

Anonym sa...

Det stora problemet är att sådana som du ständigt ska utnyttja de antifeministiska känslorna i politiskt syfte.
Jag själv är antifeminist och anti-Mona Sahlin.
Ändå tänker jag rösta vänster.
Vi är många, många anti-feminister som tänker rösta röd-grönt.
Är vi enligt dig blinda idioter eller är du själv en hycklare som, som du så ofta gör, använder feminismen för att plocka så många borgerliga röster som möjligt?
Men feminismen ÄR ingen politik.
Vilken framtid skulle sådana som du leda grundad på ett sådant uppenbart hyckleri som är att utnyttja ett sådant allmänt missnöje?
Feminismen är ett stort DEMOKRATISKT PROBLEM.
Samhället behöver en ordentlig rengöring.
Var nationalsocialister i 30-talets Tyskland, socialister enligt dig?

Svara på den här ENKLA frågan:
Har feminismen gått bakåt under de här sista åren av borgerligt styre?
Eller har den blivit vulgärare utan förminskad makt?
Borde det inte ha varit tvärtom om argumentet för att feminismen och vänsterideologin är två sidor av samma mynt skulle stämma?
Det är ingen skillnad mellan höger och vänster när det kommer till feminismen. Båda rörelserna har sedan länge hållits på mattan.
Det fattar du väl.
Feminismen är ett demokratiskt problem.
Sådana som du fördubblar bördan och fördröjer den akuta sanering detta samhälle behöver.
Cyniskt!

PS. Om borgarna förlorar, kommer det inte dröja särskilt länge innan Mona Sahlin bytts ut. Det är i alla fall vad vi många tror och hoppas på.
Att detta hittills inte har skett går att jämföra med samma flathet som Reinfeldt har visat inför problemet Beatrice Ask, trots den djupaste avsky hon har väckt hos majoriteten (inklusive moderater själva).

Jan E sa...

Du har rätt om lögnerna om Mia Eriksson, men det allvarligaste med Marklunds bok är faktiskt att hon har förstört en människas liv, nämligen Osama Awads, dvs ”mannen med de svarta ögonen”. Han utpekades i boken som ett mordiskt monster, ty annars hade han ju inte passat in i Lizas politiska projekt.

Marklund har med Mia Erikssons hjälp fullständigt demoniserat Osama för att själv framstå i bättre dager. Hon har varit helt medveten om att boken Gömda skulle lanseras som en sann historia och att Osama skulle drabbas hårt av det som skrivs om honom i boken – psykopat och krigsförbrytare m. m.

Ja, Osama har misshandlat Mia E, men han har erkänt, han har ångrat sitt brott och han har avtjänat sitt straff. Men nu lever han som marginaliserad sjukpensionär. Och det skiter förstås Liza Marklund fullständigt i.

Det finns bara en sak Marklund kan göra för att gottgöra Osama och det är att ge honom en offentlig ursäkt och ett rejält skadestånd. Men det kommer denna genomfalska kvinna inte att göra.

Jag är inte så säker på att Mona Sahlin känner sig så väldigt bekväm i Marklunds sällskap längre.

Anonym sa...

Liza Marklund skriver att Mona Sahlin ”bryter mot alla normer” om hur Makten ska se ut. Kön, klass, attityd.

Lite längre ner i artikeln står det att schablonbilden av en politiker i Sverige är vit, medelålders, kostymklädd herre. Gärna lite överviktig, lagom tråkig, pompös.

Mona Sahlin är definitivt vit, medelålders ofta klädd i kjol med matchande jacka, lite överviktig, tråkig (som fan) och pompös (det spelade ju ingen roll enligt henne VILKET kontokort hon skulle ha använt – pengarna kom från samma kassakista i alla fal!).

Så det enda ”djärva” med Mona Sahlin enligt den här listan är att hon är en kvinna.

Enligt Liza Marklund lyssnar Mona på alla, men när beslut ska tas står hon stadig och fast.
Det har vi väljare minsann fått erfara. Oavsett opinionssiffrorna tänker hon inte kasta in handduken och låta någon ANNAN ta över. Inte ens för partiets bästa. Inte ens för att de rödgröna ska vinna valet. Nej, det är Mona Sahlins bästa som prioriteras framför partiets.

Lisa Marklund häcklar Reinfeldt för hans förflutna, men tycks glömma bort sina egna uttalanden om Piteåborna och deras bidragsberoende. Så mycket för den solidariteten.. minnet är kort - det mesta ljugs bort..

Maria sa...

Det här blogginlägget läste jag tack vare länkning till din blogg och det säger att allianspolitiken ligger mer i tiden och att det kanske inte är Mona Sahlin det handlar om så mycket:
http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2010/06/regeringens-politik-passar-i-dagens.html

Att Liza kommer att rösta på sin polare Mona är inget som förvånar, men varför basunerar hon ut det? Som om någon skulle ta Liza på allvar längre?

Bra genomgång av Liza Marklund och det politiska projektet. Jag har flera karameller i ämnet som jag suger på fortfarande. Redogörelser kommer!

Anonym sa...

Det handlar inte om personer - det handlar om ideologier...

"Liza Marklund: Socialdemokraterna borde byta namn till bidragspartiet"

Anonym sa...

En viktig fråga om politik, nätverk, ansvar etc måste vara: Varför blev inte Kapten Klänning granskad under sossarnas regeringsinnehav med Bodström som jutitieminister? Tecken måste väl ha funnits redan då och det hade bara varit att gräva för kompetenta och befullmäktigade undersökare?
Tvärtom stöttades Klänning när ett 40-tal poliser i Uppsala reagerade på hans chefsmetoder... och stöttades av vem?
Bodström skall nog inte bjäbba på Calle Bildt.

/ Parvus

Ola Jennebrink sa...

Vilket inlägg Mr X.Applåd!Du "gör skillnad" som det heter på nysvenska.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!