23 juni 2010

Skyddas Göran Lindberg för att han är feminist?

Medborgare! Den före detta länspolismästaren i Uppsala och välkände feministen Göran Lindberg (även känd som Kapten Klänning) åtalas i morgon. Efter nästan sex månaders intensivt polisarbete är utredningen om Göran Lindbergs misstänkta sexbrott klar. Men resultatet, den flera tusen sidor tjocka förundersökningen, kommer inte media och allmänhet att få ta del av. Idag meddelas nämligen att hela utredningen är hemligstämplad! Det är känt att åtalet omfattar 23 punkter, bland annat sexköp, grov våldtäkt och koppleri. Åklagaren vägrar dock ge allmänheten insyn i de grövsta brott en högt uppsatt polis någonsin misstänkts för.

Man kan verkligen fråga sig varför Göran Lindberg ska skyddas och varför det inte ska råda öppenhet om vad han gjort sig skyldig till under alla de år som han utåt sett har bedrivit feministiskt jämställdhetsarbete! Är det för att Göran Lindberg är en uttalad feminist som han skyddas?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte göran de skyddar, det är alla höga tjänstemän och regeringsfolk varts namn säkerligen också förekommer i förundersökningen, och om de publiceras så kommer folket vända sig emot staten en gång för alla, och det vågar makten inte riskera...

profanum_vulgus sa...

Är det verkligen den tilltalade som skyddas? Åklagare brukar annars försöka hålla utredningar hemliga om de är tunna. Hur skyddas han av bristande insyn?

Anonym sa...

Nej, utredningen sekretessas därför att det förkommer namn i utredningen som polisen inte vill ska komma fram. Varför gick en nervös Rosvall ut med en presskonferens en lördag kl 15 och sa att det inte fanns några andra poliser i utredningen? På den sk. bordellresan som polisfacket gjorde var det många andra poliser med på, samt Göran Lindberg.
Det finns kopplingar, det är bara gräva!

Anonym sa...

Jag tror inte heller att de skyddar den misstänkta i detta fall snarare är det tvärs om. Jag tror att det hemligstämplas för att allmänheten inte ska inse att beviningen är oerhört svag, att kvinnor som haft frivilligt sex med mannen manipulerats med ledande frågor i förhör för att detta frivilliga sex ska förvanldlas till våldtäkt.
Susanna Svensson

Anonym sa...

Susanna:
Nej, det tror jag inte, även om det i många fall är som du säger. En kvinna lägger ut en annons på sexsajt eller svarar på en annons om "gangbang". Hon köper en tågbiljett till stockholm och går in på ett anvisat hotel, klär av sig och lägger sig på sängen. Efter en rejäl omgång av flera gubbar och så några tusenlappar i L&V väskan kommer hon på att det inte var så roligt, och pling så är hon nu våldtagen! vad hade hon väntat sig då?
Har hon inget eget ansvar?

profanum_vulgus sa...

Susanna:
Ja Lindberg må vara ett svin som inte haft något emot att bidra till att oskyldiga döms och som spelat feministkortet för att nå framgångar yrkesmässigt. Men man kan inte låta bli att undra när en person som hatas av så många poliser plötsligt misstänks för en massa brott med så lågt beviskrav och allt blir superhemligt, inte ens polisläckor.

Anonym sa...

Det går utmärkt att skydda brottsoffren, vilket man ska, det gick ju i Titomålet och i Stureplansmålet så varför inte här?
Jo för att finns namn som inte ska komma ut

Anonym sa...

Förundersökningsprotokollet är nästan alltid sekretessbelagd i mål om sexualbrott. Att förundersökningen i detta fall är sekretessbelagd är därför inte anmärkningsvärt utan ligger i linje med praxis i liknande mål.

Syftet med sekretessen är i första hand att skydda målsäganden i fråga om känsliga uppgifter. Härunder att deras identiteter inte ska kunna röjas genom att analysera detaljer i målet.

Nu finns förundersökningsprotokollet hos tingsrätten. Det innebär att tingsrätten gör en egen sekretessprövning - oberoende av åklagarens inställning. Om tingsrätten vägrar lämna ut förundersökningen så kan beslutet äverklagas till hovrätten.

Gör Lindberg skyddas inte. Tvärrt om. Han åtalas!

Anonym sa...

Kan sätta min högra hand på att TR går på Rosvalls linje, det är allt för känsliga uppgifter som finns i protokollet.
Leif

Anonym sa...

Minns hur den "fine" och "distinguerade" gamle horbocken Lennart Gjeijer, justitieminister hos Palme på 70-talet, skyddades av makthavarna OCH pressen! Horgubben raggade upp nerknarkade tonårshoror på Brunkebergstorg....

Anonym sa...

Japp, det glömmer väl ingen, och det precis det som jag nu menar är orsaken till den totala sekretess man lagt på ärendet.
"Pigg och frisk med lite smisk" som Gjeijer sa!

Anonym sa...

Skydda målsägarna? Sällan. Det är i första hand horbocken Göran Lindberg med sina korrupta polis och åklagarkumpaner som skall skyddas. Helt klart har inte den där sexfeministfjanten själv organiserat dessa sexköpsaffärer, våldtäkter mm. Med största sannolikhet finns ett väl utbrett kontakt och deltagarnät inom poliskåren, åklagarkåren och säkert bland domare. För det är ett faktum att korruptionen inom rättsväsendet är otroligt stor och har alltid funnits. Korruptionen har dock inte kommit fram i ljuset förrän på senare tid. Därmed finns det alla skäl till att undersöka även åklagaren Roswall hur stor hans inblandning är i det här sunket. Korruption inom rättsväsendet är ett faktum. Mer än 4000 anmälningar mot poliser och åklagare som begått brott kommer in varje år. Ingen enda har lett till förundersökning. Åklagarna Willquist i Uppsala och den andra pajasen som skall vara riksåklagare,- Björn Ericsson. Inte en enda anmälan om polisövervåld har dom ens påbörjat utredning om. Skicka dom jävlarna åt helvete skulla jag vilja säga. Det kommer att gå exakt lika i sexmuppen Göran Lindbergfallet. Han kommer att bli frikänd eller i alla få ett mycket lindrigt straff. Han kommer ju från rättsväsendet. Ja, se bara tillbaka på justieminstern Geijer och högsta domstolens ledamöter när dom var ute och knullade hororna på malmskillnadsgatan. Dessa avarter av människor skall sedan dömma andra till straff i domstolar. Blir man illamående? Nej, man vill bara spy! Det som nu återstår för att få tillbaka något litet förtroende för de här stereotypiska eller arketypiska människoavarterna är, att lägg upp allt på bordet!

Nils Dacke sa...

Jag har också skrivit om denna böld i arslet på moder Svea. De får inte bara komma undan med detta!

Medborgare X sa...

Anonym 12:41!

Att förundersökningsprotokollet (FUPen) nästan alltid skulle vara sekretessbelagd i mål om sexualbrott har jag svårt att tro. Det var den till exempel inte i Bjästafallet, trots att en av målsägandena var underårig!

Så du får nog komma upp med något som kan styrka att det sverkligen kulle vara praxis att sekretessbelägga förundersökningen i sexualbrottsmål!

Anonym sa...

Jag hör nu en diskussion om G Lindbergs "dubbelnatur". Det är ett kvalificerat skitsnack av psykologisk "dravelnatur" som främst är ägnat att skapa en legitimitet för de som var hans "anhängare och tillskyndare" under hans år av framgång i karriären.
Om han döms är det som nu framkommer förmodligen den enda sanna "naturen" G Lindberg besitter. Så sluta prata om "dubbelnatur" för detta uttryck inbegriper också en extern betraktarens syn, vilket är fullständigt irrelevant. Fortsatt uttryckande av termen "dubbelnatur" ger dessutom en "ursäktande" klang, precis som om han inte var ansvarig för sina egna handlingar.

JR sa...

Fåniga konspirationsteoretiker som konspirerar här.
Självklart är sekretessen till för att skydda målsägande.

Fallet är till skillnad från Bjästa och de flesta andra sexualbrottsmål i medias centrum (Uppdrag Granskning granskade ju för övrigt inte rättsfallet), omfattar betydligt fler individer som också var underåriga då brotten skedde. Åkklagaren gör helt rätt och följer god praxis.

Göran Lindberg är redan uthängd. För honom gör det givetvis ingen större skillnad om förundersökningen offentliggörs.

Annars tycker jag de antydningar om att bevisningen skulle vara svag är svagsinta. Sällan har vi sett ett så brett exponerat sexualmål med så många målsägare. Som sagt, gott om fåniga konspirationsteoretiker här.

Anonym sa...

Jag är kvinna och har köpt sex av snygga män, men vi kvinnor blir aldrig bötfällda och straffade. Vad är skillnaden?

Erik sa...

Jag tror att han skyddas för att han är polischef men med tanke på hans obefintliga polisarbete så tror jag även han är polischef för att han är/var feministisk socialdemokrat.

Anonym sa...

Vad är det som får kvinnor att sälja sex?JO, de vill ha pengar, glöm inte det! Och många kvinnor tycker om sexlekar
Han är en otrevlig man men inte fullt så hemsk som tiddningarna skriver!!!Read more: http://www.zaramis.nu/blog/2010/06/29/expolischefen-verkar-inte-riktigt-frisk/comment-page-1/#comment-40616#ixzz0sFRnsY89
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

Medborgare X sa...

Anonym 15:28!

Hur vet du att han inte är "fullt så hemsk som tiddningarna skriver"?

Bara för att de kvinnor som sålt sex till honom fått betalt så innebär ju inte det att de gett Göran Lindberg carte blanche att göra vad som helst! Ett nej är ett nej, vet du väl? Även om det är pengar involverade!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!