05 juni 2010

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Medborgare! Äntligen har solen och värmen kommit till vårt avlånga land, efter en lång kall vinter. Lika kall har de senaste årens opinion varit. Visst har den borgerliga regeringen till stor del haft sig själva att skylla med misstagen kring sjukförsäkringen och oförmågan att kommunicera ut fördelarna med jobbavdraget. När sedan dessutom världen drabbades av en finansiell kris blev det inte bättre. Arbetslösheten ökade snabbt och efterfrågan sjönk som en sten. Men finansminister Anders Borg har gjort ett fantastiskt bra jobb under finanskrisen, vilket vi nu ser resultatet av. Sverige har den starkaste BNP-tillväxten i hela Europa och arbetslösheten har inte alls blivit så hög som man befarade.

Under nästan hela mandatperioden har den rödgröna oppositionen haft medvind. Man har enkelt kunnat kritisera regeringen för allt som skett och framställt sig själva i god dager. De flesta har säkert tagit det som självklart att vi efter valet i höst skulle få en kvinna som statsminister, något som ju Sverige fortfarande väntar på. Men efter att de rödgröna presenterade sin skuggbudget i slutet på april har uppenbarligen väljarna börjat inse vartåt det är på väg att barka. Att ett regeringsskifte skulle innebära en skattechock av tidigare sällan skådad omfattning samt att detta framför allt skulle drabba de som arbetar och gör rätt för sig.

Igår presenterades Demoskops junimätning. Den visade att väljarvindarna nu är på väg att vända rejält. Mätningen visade att Alliansen nu leder stort och Moderaterna är största parti. Socialdemokraterna fortsätter att rasa och har nu bara knappt 30 procent av rösterna. För ett och ett halvt år sedan fick Socialdemokraterna 40 procent i mätning efter mätning. Nu är det kris i partiet och förtroendet för Mona Sahlin är lågt. Samarbetet med framför allt Vänsterpartiet riskerar att bli ett riktigt sänke för Socialdemokraterna. Inte blir det bättre av att de rödgrönas politik visat sig vara en politik mot arbetare och för bidragstagare!

Stig-Björn Ljunggren, socialdemokrat och statsvetare, säger:
"Moderaterna är det nya arbetar­partiet, S har blivit partiet för förlorarna, bidragstagarna som är färre och kanske inte orkar gå och rösta. Gör de det röstar de kanske på Sverigedemokraterna."
Mona Sahlin själv förstår verkligen inte hur det fungerar i samhället. Hon förstår inte vanligt hederligt folks livsvillkor och att det måste löna sig att ta ansvar för sin egen försörjning. Hon förstår heller inte att det först måste skapas ett ökat välstånd i samhället innan man kan bygga ut den allmänna välfärden.

Som tur är verkar väljarna vara förståndigare! Visst är det härligt när solen kommer åter!

6 kommentarer:

Matte Matik sa...

Skönt du är tillbaka - även om AC/DC också är bra går de inte upp mot Medborgarperspektiv. Eller, det är ju två olika saker, de kan inte kompensera för dig och inte du för dom osv osv osv blablabla...

Medborgare X sa...

Tack Matte! :-)

Tommy Jonsson sa...

Medborgare X
Dina blogginlägg är alltid mycket läsvärda.
Tack för det.

Ann Helena Rudberg sa...

Visst är det så... vi gläder oss tillsammans med en del av släkten, som var här i går. :)

Medborgare X sa...

Tommy!

Tack för de vänliga orden!

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Underbart! Att umgås med släkten under sommarsolen är verkligen något att glädjas över! Hoppas ni får fler tillfällen under sommaren!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!