13 juni 2010

Inte ens Carl Bennet är nöjd med den rödgröna ekonomiska politiken

Medborgare! I torsdags jublade Socialdemokraterna och de rödgröna åt SCB-mätningen som gav oppositionen 50,2 procent av rösterna mot 44, 2 procent för Alliansen. Glädjen blev dock kortvarig! Nu visar Sifos senaste opinionsmätning, som utfördes efter den stora SCB-mätningen, att läget har förändrats och att istället Alliansen leder med 2,8 procentenheter före de rödgröna och att Moderaterna är det största partiet. Detta innebär att Alliansen nu leder i fyra av de sex senast publicerade opinionsundersökningarna. Efter att de rödgröna presenterade sin gemensamma budget för en dryg månad sedan har de fallit ihop som en pannkaka.

Vanligt folk har helt enkelt sett igenom de rödgrönas skattehöjarpolitik. En politik som gynnar bidragstagare och missgynna de som arbetar och gör rätt för sig. En politik som motverkar företagande och ansvarstagande.

Till och med den socialdemokratiskt sinnade finansmannen och miljardären Carl Bennet är nu öppet kritisk till den ekonomiska politik som samarbetspartierna i oppositionen för. I fredagens Dagens Industri säger han att framför allt Vänsterpartiet, men till viss del även Miljöpartiet, har en tillväxthämmande hållning. Carl Bennet är bland annat kritisk till att vänsterledaren Lars Ohly deklarerat att han vill inför beskattning av aktiehandel samt att Miljöpartiet vill inför 35 timmars arbetsvecka. Båda förslagen skulle slå hårt mot svenska företag och deras konkurrenskraft.

Men det är inte bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet som får kritik av Carl Bennet. Han är även kritisk till det Socialdemokratiska förslaget att återinföra förmögenhetsskatten.

De färskaste opinionsundersökningarna visar att det inte bara är ekonomiskt väl insatta personer som Carl Bennet som sett igenom den rödgröna ekonomiska politiken. Vanligt folk har också fått upp ögonen vad som väntar dem om de rödgröna kommer till makten i höst.

Jobbskatteavdraget, som Alliansregeringen har inför, har i många fall gett mer i plånboken för vanligt folk än vad de av facket framförhandlade löneförhöjningarna har gjort. Trots detta ignorerar vissa fackföreningar jobbskatteavdraget och dess betydelse för deras medlemmar. Istället går facket i Socialdemokraternas ledband och motarbetar sådant som verkligen gynnar medlemmars ekonomiska situation. Det är inte underligt att folk vänder vänstern ryggen!

Vanliga, hederliga, hårt arbetande medborgare kommer att få det sämre med Mona Sahlin som statsminister. Därför röstar riktiga arbetare på Alliansen i årets val!

6 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja fy farao om vänstern skulle komma till köttgrytorna... då rör vi oss sakta men säkert mot 1800-talet och alla ska övervakas och skickas till Gulag, som inte rättar in sig i ledet. Nä deras tid är förbi.

Det är helt hysteriskt som det har varit att arbetande människor, som har fixat sitt eget boende har straffbeskattats upp över taknockarna. Själv har jag bidragit till samhället med massor med miljoner, men får inte mycket för det nu på gamla dagar.

Dock så klagar jag inte. Har alltid vetat att man måste ta hand om sig själv i första hand. Det kan man inte överlåta åt myndigheter. Det blir ett sjukt land om människor tror att de kan leva på andra.

Nils Dacke sa...

Ohly dohlyckan som finansminister eller som utrikesminister.....

Det vill säga det kommer inte att inträffa och Mona kommer att gå till historien som begravde den marxistiska feminismen som Gudrun så skickligt fick 6 av 7 riksdagspartier att anamma.

Deras politik bygger på avundsjuka som drivkraft och det kan inte vara ett framgångsrecept på 2000 talet.

Thomas sa...

Vet inte om borgarnas politik som bygger på girighet är bättre. Se på länder som usa. Har folk det bättre där? Nej det är ett u-land när det gäller sjukvård tex.

Att kräva lika sjukvård och trygghetssystem är inte detsamma som avundsjuka även om ni höginkomsttagare tycks tro det. Jag kan till skillnad från höginkomstagarna jobba utan fallskärmar och bonusar för jag har arbetsmoral. Men jag vill ha socialaskyddsnät som hjälper mig om olyckan skulle vara framme. Och det får jag inte med en borgerlig regeringen. Mina förfäder fick kämpa mot borgerligheten för att få igenom sina rättigheter och det tänker jag också göra.

Anonym sa...

jobbskatteavdraget har inte givit så mycket. Sänker man skatt och samtidigt försämrar allt annat så blir det ändå minus.

Anonym sa...

@Thomas - Hur många har bonusar och fallskärmar? Det är nog bara ett fåtal som röstar på borgarna som har det. Samtidigt finns det säkert en hel del som röstar på sossarna som har det, som Bennet till exempel eller höga chefer i statliga verk som ju ofta är gamla sossar.

Anonym sa...

Om alla går ut på krogen och dricker mer så skapas många mer jobb så låt oss festa oss ut ur krisen. och nu över till det jag skulle ge info om,
Varför är det så många muslimer som inte vill bo i ett muslimskt land?
Efter flera mordhot och ett mordförsök på Svenskar så detta vårat svar, Vi kommer nu gå in för att bota muslimska barn från islam genom att skicka info till deras HEMsidor och uppmana andra att göra likadant.
När mohammed var 50 år gammal så gifte han sig med en flicka som var 9 år gammal så han var en äcklig pedofil och han var även slavägare. Om man vill veta vad koranen tycker om flickor ska man läsa koranen sura bina 60. Se och läs mohammed T-shirt på http://www.mohammedt-shirt.com
Detta är inte mitt ip nr

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!