16 juni 2010

Inte underligt att förtroendet för Mona Sahlin är lågt

Medborgare! Medborgarperspektiv skrev om igår om att en ny Sifo-undersökning visar att bara varannan socialdemokratisk väljare vill se Mona Sahlin som statsminister efter valet i höst. Stödet för Mona Sahlin är alltså oerhört lågt även bland den egna väljarkåren. Bland de rödgröna sympatisörerna ville ungefär lika många se Maria Wetterstrand som statsminister som Mona Sahlin, vilket tydligt visar hur svag ställning Mona Sahlin har inom oppositionen.

Idag presenteras nya undersökningar som bekräftar gårdagens Sifo-undersökning. Opinionsinstitutet Novus har frågat väljarna vad de anser om statsminister Fredrik Reinfeldts, finansminister Anders Borgs, oppositionsledare Mona Sahlins samt socialdemokraternas finansministerkandidat Thomas Östros kompetens att hantera Sveriges ekonomi. Resultatet är återigen nedslående för Socialdemokraterna! 58 procent av de tillfrågade anser att Fredrik Reinfeldt har mycket eller ganska bra kompetens för att hantera ekonomin. 57 procent anger detsamma för Anders Borg. Motsvarande siffror för de socialdemokratiska kandidaterna är 28 procent för Mona Sahlin och endast 27 procent för Thomas Östros.

Även i Synovate har gjort en undersökning av väljarnas förtroende för Mona Sahlins respektive Fredrik Reinfeldts förmåga att klara uppdraget som statsminister. Även denna undersökning visar att förtroendet för Mona Sahlin är i botten. Fredrik Reinfeldt vinner alla 5 grenar överlägset!

Med tanke på historien är det är inte alls underligt att förtroendet för Mona Sahlin är lågt. Hon har genom sitt tidigare agerande visat att hon inte är en hederlig och ansvarsfull medborgare. Nedan är en enkel översikt av Mona Sahlins ohederligheter:
1990 - Mona Sahlin betalar sin dagmamma svart.

1993 - Mona Sahlin åker fast för obetald TV-licens.

1993 - Mona Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på den bilen, så uppenbarligen använde hon eller hennes man den ändå!

1995 - Mona Sahlin handlar varor (Tobleroneaffären), hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var "oklara rutiner vid statsrådsberedningen" och att hon "tog ut ett förskott på lönen". Mona Sahlin hävdar att hon "baske mig inte är någon fifflare" och tar timeout på paradisön Mauritius. Livvakterna betalades av skattebetalarna.

1999 - Av Mona Sahlins 98 obetalda parkeringsböter går 32 till Kronofogden.

1999 - Mona Sahlins två år gamla firma går i konkurs. Mona Sahlin var nu den socialdemokratiska regeringens "småföretagarexpert" och hon erkände att hon innan hennes tid som småföretagare trodde att småföretagarna mest gnällde när de klagade på krångliga regler och byråkrati, men hon nu när hon som före detta vice statsminister och aktiv småföretagare fick ett myndighetsbrev som hon inte förstod trots att hon läste det sju (!) gånger så insåg hon att det fanns en verklighetsbakgrund. Som biträdande näringsminister lovade hon bot och bättring. Men hur mycket enklare blev det och vad har hon egentligen åstadkommit för småföretagare?
2000 - Mona Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till Kronofogden innan pengarna betalas. "Häftigt att betala skatt"?

2001 - Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.

2002 - Mona Sahlins bil läggs med körförbud, för att den är obesiktad och fordonsskatten ej är betald.

2006 - Mona Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde "informellt" i strid med UD:s regler!

2006 - Det framkommer att Mona Sahlin struntat i att vara med i facket sedan 1995. Inte bra för en nyvald partiledare. Socialdemokraterna har ju historiskt sett haft grunden av väljarna i fackföreningsrörelsen och arbetarklassen. Mona Sahlin gick alltså med i facket mest för att det såg dåligt ut att inte vara med. Hon gick inte med för att hon tyckte hon behövde det av arbets- eller löneskäl.
Det är inte underligt att förtroendet för Mona Sahlin är oerhört lågt, även bland den egna väljarkåren!

7 kommentarer:

Matte Matik sa...

Men Medborgarperspektiv - du vet väl att Mona aldrig hade blivit utsatt för denna kritik om det inte varit för att hon är kvinna! Hon måste faktiskt hjälpa sin dotter att få en maktposition - för kvinnornas skull! De manliga nätverken skulle stoppa henne från att få praktisera på ambassaden.

De obetalda räkningarna är bara en följd av att hon som kvinna tvingas ta ansvar för både hem och arbete - tala om trippelarbetande kvinna! Körförbud på bilen visar ju bara hur dålig hennes karl är på att ta ansvar - han ids inte ens ta sitt ansvar som man därhemma!

Det är synd om Mona!

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm det är nästan så jag också har börjat tycka synd om denna människa, som alltid har gott i ledband hos männen. Tyvärr. Jag gav henne chansen att bli en självständig människa och inte förbli fånge hos rörelsen när jag lät henne läsa ett utkast till min nu utgivna bok Ett Sekel av Tystnad.

Hon behöll manuset i flera månader och skrev sedan till mig: hoppas du får det utgivet. Det mest mesiga någon överhuvudtaget kunde utttala. Så fegt och undanglidande.

Men det är så hon framstår. Hon har inga åsikter egentligen utan lyssnar av rörelsen och framför det hon har hört. Så har hon fungerat sedan barnsben, för hennes pappa var också politiker.

Men det är absolut synd om henne för hon har valt den lätta vägen rent karriärmässigt. Hennes son som dog som liten - Johan hette han - skulle väl ha varit över tjugo år nu. Och det är hennes livs sorg.

Men hon är samma siffra som så många filmstjärnor och andra kändisar. Hon är en nia precis som Liza Marklund. De påminner lite om varandra tycker jag. Deras tid är ute.

Björn sa...

Måtte högre makter förskona oss från ett ledarskap som har en Cv liknande den Mona har. Jag rodnar när jag tänker på vad jag ska svara mina internationella kontakter då de undrar vad det är för representant vi utsett om valet faller ut på Mona som Sveriges företrädare. Talar hon lika usel engelska som svenska så kommer hon att dra ett löjets skimmer över oss i internationella samanhang. En person som säger männsker och kvinner i stället för människor och kvinnor måste ägnas en stor del av en eventuell mandatperiod åt bland annat språkinskolning.
Har Sverige råd med det?
Jag hoppas verkligen att hon och det reaktionära, källarunkna gäng som omger henne vaknar upp och förstår att vårt välstånd är lika omvärldsberoende som socialdemokraterna förstod fram till mitten av sjuttiotalet. I stället för att verka för att göra kakan större så diskuterar Mona hur den vi har idag ska fördelas. Hela hennes politiska uppenbarelse speglar konservatism i stället för framtidstro och optimism.

Björn sa...

Jag hoppas verkligen att hon och det reaktionära:::
SKALL VARA KONSERVATIVA inte reaktionära naturligtvis

Medborgare X sa...

Matte!

Tänkte inte på det! Naturligtvis är det synd om Mona. Hon är bara ett offer för patriarkatet. Stackars Mona som inte kan ta hand om sig själv.

Men hur ska hon då kunna ta hand om landet?

Medborgare X sa...

Syndetikon!

Har du inte hört henne tala engelska? Om inte, tro mig, du vill absolut inte höra det! Du skulle skämmas öronen av dig.

Tommy Jonsson sa...

Om nu Mona blir statsminister och ska uppträda utomlands och uttala sig på engelska så får vi hoppas att hon lärt sig av vår stora dyra exporterade industripamp Carl Henrik Svanberg hur man uttalar the little people.
Hon har förhoppningsvis hört det flera gånger på TV, så om detta behöver vi nog inte oroa oss.
Hon måste ju tala om hur duktig hon är på att ta hand om oss här i Sverige

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!