08 juni 2010

Helt rätt av Sverigedemokraterna

Medborgare! I måndags förra veckan maj höll Sverigedemokraterna möte på Rådhustorget i Landskrona. Som så många gånger tidigare blev det en stökig och tumultartad tillställning. Partiledaren Jimmie Åkesson möttes av högljudda protester från visslande och ropande motdemonstranter, när han försökte föra fram partiets politiska budskap. Efter en stund valde Sverigedemokraterna att skruvade ner ljudvolymen på högtalaranläggningen och en stund senare avbröt de hela mötet, något som Vänsterpartiets toppkandidat till kommunfullmäktige, Cecilia Mattsson, ansåg vara en framgång.

I samband med tumulten fotograferade Sverigedemokraterna de motdemonstranter som gjorde allt för att störa och stoppa mötet. Dessutom valde man att publicera bilderna på sin lokala blogg. Där kan nu alla som vill betrakta vilka det är som stoppat ett demokratiskt utlyst partimöte. Ja, för även Sverigedemokrater har faktiskt rätt att göra sin röst hörd i ett demokratiskt samhälle.

Nu beklagar sig de uthängda i gammelmedia och speciellt då att en av bilderna visar en liten 6-årig flicka som tillsammans med sin pappa blåser i visselpipor för att överrösta det demokratiskt utlysta mötet. Flickans pappan planerar att polisanmäla bloggen.

Men det är inte alls förbjudet att publicera bilder på meningsmotståndare och heller inte att kalla dem odemokratiska (för det är ju precis vad man är när man försöker stoppa ett demokratiskt utlyst möte). Inte heller är det per automatiks förbjudet att publicera bilder på barn. Alla har rätt att fotografera på allmän plats och att göra dessa bilder tillgängliga för allmänheten.

Man må tycka vad man vill om Sverigedemokraterna och deras politiska åsikter, men de har precis lika stor rätt som alla andra partier att göra sig hörda i ett demokratiskt samhälle. De personer som gång efter gång stör deras politiska möten är och förblir odemokratiskt slödder. Då gör också Sverigedemokraterna helt rätt i att visa vilka de är!

42 kommentarer:

Glenn Johansson sa...

Det som "meningsmotståndarna" gjorde är inte alls odemokratiskt utan helt i sin ordning. Så länge de inte tar till våld har de all (demokratisk) rätt i världen att visa sin ovilja att göra Sverige kallare och mer främlingsfientligt. Visst har SD rätt till sina åsikter men i ett demokratiskt samhälle så kommer röster som inte passar in i majoriteten tystas ned. Och de åsikter (läs: fördomar) SD har avviker så mycket från åsikterna hos svenska folket i allmänhet så jag tror och hoppas att deras sejour på den svenska politikarenan blir kort och/eller kraftigt begränsad.

Anonym sa...

Har du ens läst din länk om att det inte är förbjudet att publicera bilder på meningsmotståndare? Man går på en oerhört tunn lina när man publicerar bilder på barn utan något journalistiskt ändamål. Som Jonas Agnvall säger: "Att det är barn gör att en publicering av en bild kan anses kränkande...". Det är alltså inte förbjudet, men kan lätt fällas som kränkande. De övriga som fotats struntar jag i, men barn har en särställning i lagen och med rätta.

Anonym sa...

Glenn Johansson, när jag ser ditt inlägg blir jag mörkrädd. Du har en otroligt sorglig ståndpunkt =(. Mvh Niklas Larsson/Linköping

Anonym sa...

Det finns väl ingen som helst anledning för ett parti med självrespekt att peka ut enskilda personer som odemokratiska motståndare? Jag tycker bara det framställer dem som en grupp småbarn som måste hämnas när deras möte förstörts. Dess utom har ju SD själva en del odemokratiska värderingar och det är ju dessa människorna demonstrerar mot, därför är demonstrationen en demokratisk reaktion mot odemokratiska värderingar.

Ann Helena Rudberg sa...

Lars Vilks vet hur det känns att hävda sin egen konstnärliga yttrandefrihet...

http://www.vilks.net/2010/06/03/del-1013-hackaren-ii-yttrandefriheten/

Martin sa...

Du som verkar så upplyst kan väl då berätta för oss andra vilka odemokratiska värderingar SD besitter?
Eller du har liksom de flesta andra gått på PK-medias propaganda och floskler?

Undrar vad du hade sagt om 100 SD:are hade börjat skrika i megafoner, använda visselpipor och skrikit slagord på t.ex. Sossarnas, VPKs eller MPs torgmöten...

Anonym sa...

Vilken dålig förälder!

Är man så dum, att man tar med sig sin lilla dotter på liknande tillställning får man skylla sig själv!

Vad hade hon där att göra, förutom att lära sig hat / stoppa demokrati?

Per sa...

@Martin: Han hade kanske svarat som författaren till det här blogginlägget: Att om det inte är olagligt så är det okej.

Anonym sa...

Undrar vem som borde anmälas. Lära sin 6 åring att stå och demonstrera mot något hon inte var gammal nog att ha en egen uppfattning om.
Hade överhuvudtaget inte där att göra!!

Martin the Holistic Healer sa...

Har ni foerresten sett att regeringen hjaelper SD?

I den grundlag man nu smugit igenom i rikdagen vill man segregera muslimerna aennu mer, vilket givetvis kommer leda till mer utanfoerskap och ofoermaaga till integration.

http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/06/01/grundlagandring-doljs-av-israelkonflikten/

I kombination med den arbetsloeshet man skapat medvetet kommer detta gynna SD, GARANTERAT.

Inte skapat den medvetet? -Jassaa?
http://robertwensman.wordpress.com/2010/05/30/filmtips/

Grattis SD. Grattis alla f.d. moderater i SDs toppar.

Mumrick (M) sa...

Innan ni börjar förfäras över hur odemokratiskt det är att störa era möten, kanske du ska klargöra syftet med att publicera bilder på dessa odemokratiska människor? För mig är den en fortsättningen på en lång höger/vänster fascist tradition att försöka skrämmas. Att försöka vara ett seriöst parti och sedan göra något sånt här är pinsamt på en helt ny nivå.
Fy fan.

Anonym sa...

Du måste ha missförstått. Du får visserligen helt fritt ta bilder på offentliga platser. Men denna rätt är inte helt lika enkelt när det kommer till publicering av bilder.
Publicerade bilder på person får inte utan personen i frågas tillstånd användas för marknadsföring. Detta inkluderar opinionsbildande.

Anonym sa...

barnet ska inte utsättas för konsekvenser för hennes fars val.Det är INTE barnets fullt införstådda val att befinna sig där. Dålig stil att inkludera barnet i en demonstration, lika illa att peka ut en unge för något hon/han inte kan skuldsättas för.

//Tinky

Anonym sa...

Tänker inte kommentera hur vissa föräldrar beter sig, för då hade det inte funnits plats på internet. Men att hänga ut en 6-åring är ALDRIG okej. Han/hon är knappast i stånd att ta konsekvenserna av sina föräldrars beslut. Detta var väldigt lågt och helt onödigt.

profanum_vulgus sa...

Jag har inte tittat på det hela, men att visa bilden på flickan för att visa på hennes pappas tvivelaktiga agerande är ju inte fel, om man däremot hänger ut flickan som person så är det ju fel av rasisten.
Jag anser att det är fel att ta med barn som inte själva fått bilda sig en uppfattning på politiska meningsyttringar. Jag tar aldrig med mig mina barn på 1 maj t.ex.

Men det här med SD:s ständiga gråtande om att de inte får vara med i en öppen debatt faller ganska platt. Jag har testat på 10 SD-bloggar att skriva inlägg kritiska mot det som bloggen framför, INGEN har tagit med kritiken. Helt enkelt därför att de inte klarar en öppen debatt, de är egentligen överlyckliga över att de inte får vara med på en öppen debatt för då kan de gråta över det och få sympatier.

Anonym sa...

Alla partier ska ha rätt att få genomföra sina möten utan att bli utsatta för motdemonstrationer som gör allt de kan för att förstöra och stoppa mötet. Hur skulle världen se ut om moderater stod och skrek på socialdemokraternas möten eller tvärtom? Det är under alla demokratiska människors värdighet att försöka tysta andra människors rätt att uttrycka sina politiska åsikter! Inte underligt att SD tröttnar till slut och publicerar vilka de är. Även om jag inte alls sympatiserar med SD så tycker jag de gör helt rätt.

Anonym sa...

Man är ju knappast "odemokratisk" bara för att man visar sin avsky mot Sverigedemokraterna.

De som visslade har faktiskt lika stor rätt att göra det som SD:arna hade att samlas där på torget. Demokrati innebär inte att bara SD ska få göra sin röst hörd.

Martin sa...

profanum_vulgus, prova politisktinkorrekt.info. Där gillar vi folk som kan föra saklig debatt även om de inte har samma åsikt som oss andra. Dock med tyngdpunkt på saklig. Kommer du dit och kallar folk för rasister och nazister till höger och vänster lär du inte komma långt.

Anonym sa...

@11:55 - De som gemensamt vill vissla i en politisk aktion får först ansöka om att få genomföra den typen av demonstration, precis som SD har ansökt om att få hålla sitt möte. Något säger mig att kommunen då inte hade gett dem rätt att genomföra sin demonstration samtidigt och på samma plats som SD har sitt möte...

Anonym sa...

Håller helt med om att hur skulle det se ut om moderater stod och buade och kastade ägg på socialdemokrater, eller liknande.. är det då lika okej? Är det okej om SD kommer och kastar ägg på vänsterpartiet när de har möte? Tror knappt någon skulle reagera om ett barn till en SD anhängare blev fotad under liknande omständigheter. Då skulle mer än hälften av debattinläggen handla om "pappan får skylla sig själv". Nu är det istället synd om pappan för han är vänsterpartist, jäkla dubbelmoral.

Anonym sa...

Jag minns hur Feministiskt Initiativ fick sina mycket fredliga och stillsamma torgmöten förstörda av män som sparkade på deras tillhörigheter och som överröstade dem när de framförde sina åsikter. Detta finns dokumenterat p film som sändes i TV men där man skonade de attackerande männen genom att pixla deras ansikten.
Jag har inte sett någon skriva upprörda blogginlägg eller tidningsartiklar om detta mycket odemokratiska tillvägagångssätt att försöka skrämma och tysta FI.
Är det kanske OK med odemokratiska metoder i vissa fall men inte i andra?

Revolution-Evolution sa...

Man har rätt att demonstrera och till och med avbryta demonstrationer och politiska möten, om man inte använder sig av våld. De som demonstrerade förde oväsen, men det var inte de som avbröt mötet och tvingade bort SD, trots att det hände på grund av dem. Det en gråzon alltså.

När det sedan gäller att publicera bilder, är du helt fel ute. Tidningar får publicera bilder på människor, bilder som är tagna på offentlig plats, om det tjänar ett allmänt informationssyfte. Men ett politiskt parti eller individer får inte publicera bilder på människor utan deras vetskap och utan deras tillåtelse. Inte ens en nära vän får lägga upp en bild av dig på sin blogg eller på sin Facebook-sida om du inte vill. När det gäller främlingar som lägger upp bilder av folk de inte känner, särskilt barn, är det ett brott.

Förresten, Sverigedemokraterna försvarar alltså demokrati, men enligt SD är det inte odemokratiskt att neka vissa personer (främst invandrare från "avlägsna kulturer") deras rätt att leva, rätt att utbilda sig och jobba, rätt till att fritt utöva sin religion, även rätt att demonstrera och visa sina åsikter offentligt. Vi snackar om extrem hyckleri, fast sådant är ju SD kända för sedan länge. Och dessutom försöker SD värva barn och ungdomar genom att besöka skolor och flitigt använda Internet.

Harry G. Frankfurt har skrivit en bok som heter "On Bullshit", och ur den förstår man SD bättre. Sverigedemokraterna bryr sig inte om sanningshalten i deras uttalanden, det spelar ingen roll om det som de säger är sant eller osant, de bryr sig endast om vilket intryck deras uttalande lämnar. SD:s retorik är ren populistisk "rappakalja". Oavsett hur mycket de försöker kommer de inte kunna övertyga någon att de inte är främlingsfientliga, och det är bara människor som är främlingsfientliga ELLER extremt okunniga när det gäller politik, samhälle och demokrati, som röstar på SD. Det ÄR så enkelt.

Stefan sa...

Det är fantastiskt att SD alltid på något sätt lyckas göra sig själva till martyrer i demokratins namn. Att sen påstå att barn som får följa med sina föräldrar blir indoktrinerade i "odemokratiska värderingar" bara för att de följt med på motdemonstrationen blir ju bara löjligt i min mening. Hur många barn i det här landet uppfostras inte in i sina föräldrars politiska värderingar? Hur många barn av 50-, 60- och 70-talistgenerationerna har inte "indoktrinerats" av sina föräldrar när de följt med på politiska möten och 1:a Maj demonstrationer genom åren? Att börja påstå att det nu skulle vara fel att ta med sina barn på demonstrationer bara för att de var emot SD och är "odemokratiskt" är i mina ögon korkat. Barn har mer eller mindre alltid varit med på demonstrationer och politiska evenemang. Vilka andra partier gnäller om det? Det är ett jävla gnäll från SD-håll vilket för min del bara stödjer tesen att de inte är ett seriöst politiskt alternativ i det här landet oavsett vad man tycker om de etablerade partierna.

Crille sa...

Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:

http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

Medborgare X sa...

Glenn Johansson!

Även jag blir mörkrädd när jag läser din kommentar. Man må tycka hur illa som helst om Sverigedemokraternas politk, men i ett demokratiskt land har de all rätt att få föra fram sina politiska åsikter utan att bli angripna av en mobb som inget annat vill än att tysta dem.

Om mobben har en annan politisk åsikt är de varmt välkomna att hålla sina egna politiska möten, på annan plats och vid ett annat tillfälle. Skulle Sverigedemokraterna då försöka tysta dem på samma sätt så vore det lika odemokratiskt.

Säg till om/när det händer och jag kommer att skriva ett nytt inlägg om det! I en demokrati ska alla ha rätt att göra sina röster hörda, hur illa man än må tycka om innehållet! Det är själva definitionen på en demokrati, vad du än må tycka om det!

Kristoffer sa...

Revolution-Evolution,

- "Man har rätt att avbryta demonstrationer och politiska möten..."

Fel, det får du verkligen inte. Detta är ett lagbrott.

- "När det gäller främlingar som lägger upp bilder av folk de inte känner, särskilt barn, är det ett brott."

Fel, det är inte ett per automatik ett brott.

Stefan,

Du missar en väsentlig skillnad och det är barnen inte var med i någon demonstration eller evenemang sanktionerat av ett eller flera partier utan en folksamling vars syfte var att störa och avbryta ett demokratiskt möte.

Medborgare X sa...

Per!

Precis. Det är inte per automatik förbjudet att publicera bilder på barn, även om man inte har föräldrarnas tillstånd. Hur många bilder publiceras inte på bloggar från 1-majtåg eller andra demonstratoner?

Om det nu skulle vara "kränkande" för barnet att det har varit med på en odemokratisk motdemontration, varför tog då pappan med sig barnet dit? Då är det väl snarare han som "kränkt" barnet?

Medborgare X sa...

Martin the Holistic Healer!

Du skriver "...arbetsloeshet man skapat medvetet...". Oj, vilka konspiratoriska tankar! Vem skulle ha skapat någon arbetslöshet medveten? Sverigedemokraterna? Väx upp och skaffa dig ett jobb!

Medborgare X sa...

Anonym 11:34 och Anonym 12:02!

Kan bara hålla med er. Hur skulle det se ut om de etablerade partierna höll motdemontrationer mot varandra? Det är inte värdigt en demokrati att försöka tysta sina politiska motståndare!


Jag delar själv inte Sverigedemokraternas åsikter, men jag anser att de har all rätt i världen att få hålla sina politiska möten utan att bli attackerade av slödder som inget annat vill än att tysta dem. Klarar man inte av att bemöta Sverigedemokraterna med saklig argumentation så har man antagligen väldigt grumliga politiska åsikter själv.

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Det finns onekligen stora likheter mellan dem som vill tysta Vilks och dem som vill tysta Sverigedemokraterna. Båda tar till samma typ av odemokratiska metoder. Det finns även Sverigedemokrater som blivit utsatta för våldsdåd, precis som Vilks.

Det är verkligen inte några demokratiska krafter som ligger bakom dessa organiserade attacker!

Medborgare X sa...

Revolution-Evolution!

Nej, man har verkligen ingen rätt att avbryta demonstrationer och politiska möten. Tvärtom! I en demokrati har alla rätt att hålla politiska möten, utan att bli tystade. Det du skriver visar bara med alla tydlighet vilken grumlig syn på demokrati du verkar ha. Att du inte skäms!

Medborgare X sa...

Anonym 12:07!

Det är precis lika illa om Feministiskt Initiativ blir attackerade när de håller politiska möten som om Sverigedemokraterna eller något annat registrerat parti blir det. Det är precis lika odemokratiskt och precis lika skamligt.

Medborgare X sa...

Kristoffer!

Kan bara hålla med i allt du skriver. Precis så är det!

PNo4 sa...

Oj en blogg där pro-sd kommentarer inte censureras/raderas :O

Verkar vara en demokratisk blogg, alltid trevligt. Tysta alla eller tysta ingen.

Håller inte med SD i deras åsikter, men skulle aldrig få mig för att sabotera/förstöra deras rätt att uttrycka/förmedla de politiska åsikter de har.

Sådant gör man inte i en demokrati.

Mercedes Gill sa...

Väldigt bra skrivet, tycker jag. Precis som med Vilks tummar många nu med de grundläggande principerna om demokrati och yttrandefrihet, då det gäller SD.

Man skall ha "rätt" åsikter. Annars skall de tystas.

Håller heller inte med SD, men de blir ju snart martyrer och vad för det med sig?

Nej, låt SD vara med på samma villkor (helt självklart), så kan logik och argument desarmera dem istället.

bajs sa...

Varför ska dottern bli offer vad föräldrarna har gjort? Oavsett om det är rätt eller fel av föräldrarna? Det är för fan ett barn, helt oskyldigt. Men jag blir knappast förvånad. Idiotiskt att ens försvara uthängning av barn. Usch.

Men vilken skräll att SD saknar moral. Och de ska bygga på kristen moral och etik. Jesus hade inte blivit glad. För fan.

Anonym sa...

Det fungerar inte meddemokrati för komunister, nazister och muslimer det har dom bevisat,
kolla http://www.mohammedt-shirt.com

Martin the Holistic Healer sa...

@ Medborgare X

Vakna! Alla sittande politiker i hela spektrat verkar roerande eniga i att vi ska ha en arbetsloeshet, ha mass-invandring, segregera och skapa fascism, t.o.m MP och V eftersom de inte faeller denna politik utan istaellet bidrar till den.

Detta faar SD att vaexa givetvis, vilket aer hela planen. Med SD kan man sedan fortsaetta storebrors strategi med stormsteg.

Inte enbart David Icke's teorier stoedjer detta...

http://www.youtube.com/watch?v=hSwJZoxr77c

... men om du letar lite hittar du mer och mer som stoedjer dessa teser.

Film nr. 2 i denna blogg:

http://robertwensman.wordpress.com/2010/05/30/filmtips/

Nicklas Eriksson sa...

Ha ha, finns det 100 SD:are som vågar stå för vilka/vad de är??? Jag tvivlar. Men det är klart, de som är valda är ju aldrig på sina platser i de beslutande församlingar de valts till, så de kanske är ute och spatserar=)

SD - De Tomma Stolarnas Parti.

Anonym sa...

Helt rätt av SD.

Oavsett vad man tycker om SD så har de rätt att göra sig höra i ett demokratiskt samhälle..

Det vänsterfanatikarna gjorde visar bara vad det är för sorts människor och vad står för.


Omar

Anonym sa...

Nicklas Eriksson,

Du tror inte att skälet till att sverigedemokrater inte vågar gå ut med sina åsikter är att risken att lynchas till följd av det är hög?

Anonym sa...

Nu är det väl äntligen dags att släppa den omaskerade sanningen eller hur?
Bilderna på barnen som herr "Muslimsk fundamentlist" Imanen Fekri Hamad är nu maskerade så ni som drar "uthängda barn-kortet" kan chilla nu.

Men visst har bilderna ett journalistiskt syfte. Helt klart. Syftet är att visa på hur fascistisk dessa HAMAS-Kramare är IRL.
Man respekterar inte mötesfriheten. äggkastning och våld riktades mot flera Sd-politiker

Imanen som tvingade med barnbarnen för att störa Sverigedemokraternas tillståndsgivna torgmöte där de skulle presentera sin skuggbudget för första gången, är ledarskägg i den lokala moskén i Landskrona. En 100%-ig Terorristkramare

På PI kan man läsa mer om hans bakgrund som Sd-hatare och försvarare av gärningsmannen som mördade 78-åriga Inger på en parkeringsplats.
Plus de pyromaner som gav sig på Lars Vilks hus. Samma Imam, samma moské, samma fundamentalister


http://politisktinkorrekt.info/2010/...och-massmedia/

Inte nog med att han drar med sina barn-barn, varav en oupphörligen gråter förtvivlat av tumultet som följde när han vägrade flytta sig på polisens uppmaning. De var tvungna att sätta in hundpatrullen för att rensa torget från motdemonstranterna.

Jag bifogar några bilder jag hittat på nätet och överlåta åt medborgarperspektivs läsare att bedöma händelsen och om bilderna är befogade:

Först en bild på slöddret. Gapa och skrika är man bra på. Att använda en starkhornstuta kopplat till ett bilbatteri visar raketforskarnas kreativitet a´la KULTURBERIKARE och "pensionsräddare"


http://img808.imageshack.us/img808/5918/radhust65b.jpg

Här är farfar iman Fekri Hamad igång med mötestörning och användande av barnbarnen som mänskliga sköldar:

http://img808.imageshack.us/img808/9...asimam3dal.jpg

ett vykort som ni kan skicka runt i bloggosfären:

http://img715.imageshack.us/img715/5...ldaterimam.jpg

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!