30 juni 2010

Faktakampanj om Mona Sahlin

Medborgare! Just nu vill Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan att vi ska gråta en skvätt över den "förtalskampanj" som Mona Sahlin är utsatt för. Sedan en tid tillbaka florerar nämligen ett fejkat kedjebrev från Mona Sahlin med Socialdemokraternas logga på och med Sahlins tips för att få ekonomin att gå ihop, vilket lägligt nog började cirkulera ungefär samtidigt som de rödgröna offentliggjorde sin budget och alla de skattehöjningar som de planerar för vanligt folk.

Medborgarperspektiv frågade sig då om det var på så sätt som Mona Sahlin skulle finansiera sin Tobleronepolitik, genom att lära medborgarna att skippa TV-licensen, strunta i parkeringsböter, betala barnflickan svart etc.

Nu påstår Socialdemokraterna att de kunnat spåra kedjebrevet till den moderata kommunpolitikern i Gnosjö, Bertil Nilsson, tidigare kommunalråd och numera ordförande i socialnämnden. Men det är naturligtvis inte han som är källan till kedjebrevet. Han är bara en av alla som har fått det och skickat det vidare till sina vänner. Till slut har det hamnat hos någon socialdemokrat som letat sig tillbaka i kedjan och funnit en moderat att skylla allt på. Men längst bak i kedjan fanns inte Bertil Nilsson!

Flashback kan man dock läsa vem som egentligen har skapat valaffischen. Det visar sig att den skapades för snart ett år sedan av användaren crapi.

Dessutom kan man fråga sig om det verkligen är frågan om en förtalskampanj? Är det inte snarare en faktakampanj? Avgör själv!

15 kommentarer:

Matte Matik sa...

Ohohohohahah! Det är väl Baylan som sprider lögner när han påstår att andra sprider lögner genom att skicka runt denna. Det som står där är ju sant! Det där med att anklaga en moderatpolitiker som skickat runt detta är ju bara patetiskt...

Medborgare X sa...

Matte!

Kan inte annat än hålla med dig!

Nils Dacke sa...

Ser ut att vara helt korrekt. Kanske missat någon kreativ del som att köra obesiktigad bil kanske.

Ibraham liknar mer och mer bagdad-bob för var dag som går.

Medborgare X sa...

Dacke!

Jag tror minsann det finns en lite mer fullständig redovisning av Mona Sahlins bedrifter och ohederligheter här! Läs och beundras!

Anonym sa...

Håller med Dig. Det är förövrigt en gammal socialdemokratisk kampanjmetod att dels anklaga någon från det andra lägret, helst moderat politiker för att förtala någon socialdemokratisk höjdarpolitiker och dels antyda en kraftig skandal bland de borgliga. Man hade tidigare en partisekreterare som var duktig på det. Bl a blev min dåvarande styvfar, borglig politiker,utsatt för en sådan kampanj.
Gem

Anonym sa...

Någon som kommer ihåg valet 2006?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mejlen-mot-reinfeldt-skickades-fran-s-kansli_293182.svd

Catta sa...

Det är väl lite fjolligt att kalla det förtal, det får nog ses mer som humor även om den som utsattes för det kanske inte skrattar så mycket. Jag tror inte att någon verkligen tror att Mona har gjort det massutskicket :)

Anonym sa...

Att kalla det "faktakampanj" får dig att framstå som en idiot, det hoppas jag att du förstår. Men det är idioter som du som köper/gillar sånt här som gör att den svenska politiska debatten mindre och mindre handlar om fakta. Och mer och mer kretsar kring smutskastning, tomma argument och rent trams. Get off the internet, sopa.

Ola Jennebrink sa...

Så här går det när man kvoterar.En invandrare som häller på 8 kg ord för att dölja att han inte svarar på frågan och en kvinna som jag inte skulle låna en hundring till lunch.
Svenskarna har förtroende för Borg angående statsfinanserna.De som litar på Mona vet nog inte hur hon ser på ekonomiskt ansvar.Och det är inte konstigt när hennes historia inte får berättas.

Ann Helena Rudberg sa...

Tyvärr försöker också journalisterna i dessa heta valtider göra en höna av en fjäder. Det där är ju bara som folket tänker, varken mer eller mindre... ;)

Anonym sa...

Så här skrev Enn Kokk på sin blogg 23/10 2006(http://enn.kokk.se/?m=200610&paged=2):
Det börjar röra på sig i partiledarfrågan.
"Valberedningen är tillsatt. Till ordförande har den fått Lena Hjelm-Wallén, en milt talat försiktig general...Vi tar därefter de kvinnliga kandidater, som nämns, i tur och ordning:

Mona Sahlin, som tycks återkomma som en av de mer seriösa kandidaterna, har en hel del av den personliga utstrålning, som Pär Nuder saknar.

Men politiskt är hon ett osäkert kort. Som SSUare var hon snarast traditionalist, men sen har hon mer och mer lierat sig med förnyarna (som ju numera återfinns i partiet). Mitt intryck av henne – jag har jobbat nära henne under hennes tid som partisekreterare – är att hon agerar mer efter vart hon känner att vinden blåser än efter djupt grundad övertygelse och framför allt kunskap. De gånger hon bad mig om underlag för något, ville hon aldrig läsa några vidlyftiga papper, som hon själv måste tolka; nej, korta sammanfattningar skulle det vara. Hon var ganska lat. Hon la sig praktiskt taget aldrig i vad jag som ansvarig funktionär tog upp på VU- och partistyrelsedagordningarna (vilket ju var kul för mig) utan skrev bara raskt sin namteckning på kallelsepapperet.

Och hon var fruktansvärt oberäknelig. Det hände, att ombudsmän slog vad om hurudivda hon skulle komma till ett utlovat möte eller inte. Jag har rikliga egna erfarenheter av det här. En gång bad hon mig, någon timme innan planet skulle gå, meddela återbud till ett stort kvinnomöte i parlamentet i Riga. Från de nordiska partisekreterarmötena skolkade hon ofta; jag fick åka ensam. En gång tog den danske partisekreteraren mig åt sidan och sa ungefär: ”Enn, det här är ingen kritik mot dig. Vi uppskattar allihop dina analyser av vad som sker i svensk politik. Men vi kan ju inte ha mängder av nordiska partisekreterarmöten, där den svenska partisekreteraren inte deltar.”

Med det här vill jag säga, att det personliga slarv, som fällde henne förra gången, är bara förnamnet.

Egentligen gör det ont att behöva skriva det här – Mona är på många sätt en trevlig person, och hon har nu senast, till exempel i kärnkraftfrågan, stått för en politik jag sympatiserar med. Men i den situation partiet nu befinner sig, måste alla kort upp på bordet."

Anonym sa...

http://enn.kokk.se/?m=200610&paged=2
"Partiledarfrågan – en fråga om riktning, inte bara person"

Björn sa...

Till anonym 23:55
Din obegåvade kommentar speglar tack och lov inte folkflertalets uppfattning. Vi som var med minns tydligt alla fakta kring Monas affärer. Medborgare X har helt rätt rubriksättning

Hampus sa...

Givetvis utnyttjar S detta för att få uppmärksamhet.

MEN M borde inte kasta så mycket skit på Mona Sahlin förrän man själv har rent mjöl i påsen...

Medborgare X sa...

Anonym 07:07!

En mycket intressant och väldigt öppenhjärtig kommentar om Mona Sahlin av Enn Kokk! En direktrapport från insidan av det socialdemokratiska toppskiktet!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!