02 maj 2010

Arbetarna är förlorarna i de rödgrönas Sverige

Medborgare! I morgon presenterar den rödgröna oppositionen hela sin överenskommelse om budgeten. Detta som ett svar på regeringens vårproposition som lades fram den 15 april. Flera av oppositionens förslag har dock redan presenterats, bland annat satsningen på höghastighetståg, folkomröstning om Förbifart Stockholm, extra pengar till kommuner och landsting, förändringar i arbetslöshetsförsäkringen, höjda bidrag till ensamstående mammor samt satsningar på pensionärer och sjukskrivna. Hur många hundratals miljarder löftena kommer att kosta har nog inte ens de rödgröna hunnit summerat ihop än.

Redan idag har dock delar av den rödgröna budgetmotionen släppts ut. Oppositionens partiledarna har i en debattartikel i Svenska Dagbladet presenterat ytterligare löften. Nu är det jobben som man säger sig värna när man föreslår att arbetsgivaravgifterna för småföretag ska sänkas med 2 miljarder 2011 och 6 miljarder 2012. Dessutom ska den som anställer en arbetslös ungdom ska få sänkt skatt motsvarande hela arbetsgivaravgiften. I grunden är det positiva förslag, men de är allt för små och i kombination med alla övriga mångmiljardlöften till ökade bidrag framstår detta enbart som ännu mer Tobleronepolitik. Vem ska stå för fiolerna?

Svaret får vi i Aftonbladet, som kan avslöja att Mona Sahlin planerar för att alla löntagare ska få höjd skatt redan nästa år! Pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa får däremot sänkt skatt. Dessutom är detta bara det första steget. De rödgröna planerar att fortsätta höja skatten för de som arbetar under kommande år. Det blir allt tydligare att Socialdemokraterna inte längre är ett arbetarparti, utan ett parti för bidragstagare.

GP:s ledarblogg tycker att det är dags att påminna Mona Sahlin om en av de textrader i Internationalen som Socialdemokraterna vanligtvis inte brukar sjunga på första maj:
"vi under skatter digna ned"
För det är precis vad som kommer att drabba landets löntagare om de rödgröna kommer till makten i september. Med högre skatter blir det allt mindre lönsamt att arbeta och göra rätt för sig, samtidigt som det blir allt mer lönsamt att leva på bidrag och låta andra stå för ens försörjning. Arbetarna är de stora förlorarna i de rödgrönas Sverige!

Det är dags för den borgerliga regeringen att utnyttja sitt höga förtroende hos medborgarna och visa att skattehöjningar inte är en framgångsrik väg för landets välstånd och medborgarnas välfärd. Istället måste fler komma i arbete. Därför krävs det ett miljonprogram för jobben för att lyfta Sverige!

Läs mer om ett miljonprogram för jobben här!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt, kunde inte säga det bättre själv! Sossarna bode byta namn till Socialdemokratiska Bidragspartiet.

Medborgare X sa...

Anonym 16:59!

Ja, det är ett namn som är betydligt mer korrekt än det de har idag. Som det är idag så är varken Socialdemokraterna eller något av de övriga rödgröna partierna intresserade av vanliga svenska arbetare. De har helt enkelt vänt vanligt hederligt folk ryggen.

Den enda möjliga vägen för att långsiktigt ökat landets välstånd och förbättrad medborgarnas välfärd är att fler kommer i arbete och att färre lever på bidrag. De rödgrönas politik kommer tyvärr att leda till ruin för landet.

Istället är det nu är dags att genomföra ett miljonprogram för jobben, med målet att under de kommande 10 åren skapa en miljon nya arbetstillfällen inom det privata näringslivet och att öka kvalificeringsgraden på jobben. Då först kommer välståndet att öka och nya pengar skapas till att bygga ut välfärden.

Anonym sa...

Ja fy fan, hur ska jag klara mig om de drar 150 spänn extra i månaden i skatt ujuj.
Det blir till att dra åt svångremmen rejält,och allt för att nån cancersjuk slöfock ska slippa gå till arbetsförmedlingen?
Helt galet orättvist.

Nicklas Eriksson sa...

Löjligt påstående.

Jag tjänar inte ens 21000 kr i månaden innan skatt, och jag minns då inga svältdagar på tiden då sossarna styrde.

Medborgare X sa...

Anonym 17:26!

Jag tror dig på dina ord. Du klara dig säkert om du får betala 150 spänn extra i skatt. Men ännu bättre kommer både du och den cancersjuke klara sig om fler kommer i arbete och fler bidrar med skattepengar till välfärden.

Har du kollat statistiken i inlägget om varför det behövs ett miljonprogram för jobben? Där ser du varför välfärden har urholkats under de senaste årtiondena och varför sysselsättningsgraden behöver öka rejält. Att få ytterligare en miljon medborgare i jobb inom det privata näringslivet skulle vara till nytta både för dig och den cancersjuke!

Medborgare X sa...

Nicklas!

På vilket sätt skulle du svälta mer om fler kom i arbete? På vilket sätt skulle du svälta mer om välståndet ökade i landet? På vilket sätt skulle du svälta mer om fler var med och betalade skatt?

Ann Helena Rudberg sa...

Men jag minns alla dagar när vi fick äta gröt morgon, middag och kväll för att vi hade ungefär 200 kronor kvar till mat i slutet av månaden. Jag tycker att kring 8 700 som ett fyrapersonshushåll med två barn får i socialbidrag är gott och väl med hyran betald. Så mycket har vi nästan aldrig haft.

Vi brukade göra av med omkring 50 kr per dag på 90-talet och 100 kr per dag på 2000-talet på fyra personer. Det ligger långt ifrån socialbidragsnormen. Men vi tillhörde de rika i Sverige som bodde i eget hus då och som ska beskattades hårt nu igen om de rödgröna får makten.

Ett tag jobbade vi på helgerna och tog hand om andras barn för att dryga ut. Det var barn till invandrare, som vi lät bo i vårt familjehem. Vi fick ett par tusen i månaden för detta och våra egna barn kunde få lite mer och leka med, eftersom vi köpte sådant till dessa barn.

Tack och lov har vi haft det bättre de senaste åren. Fast jag nu blir pensionär så ser jag med skräck fram emot ifall de röd-gröna nu kommer till makten igen.

Det blir i så fall en unik och konstig situation att vänsterpartiet med en kommunist ska sitta i regeringsställning. Så illa ska vi väl inte önska oss själva.

Björn sa...

Med Mona vid rodret och ett gäng av stock- konservativa sossar, kommunister och miljökramare vi årorna så kommer den Svenska skutan att gå i kvav.
Passagerarna kommer att tilldelas gratis filtar, mössor och stövlar för att känna sig konfortabla. De som dristar sig till att ösa skutan kommer att beskyllas för att göra det av egoistiska skäl och därför tvingas underordna sig en djungel av bestämmelser för att inte bli alltför optimistiska i sitt värv. Risken finns ju att de i sin iver också kommer att utveckla en effektiv framdrivnings-anordning och göra årorna,som flaxar än hit och än dit, överflödiga. Under det hotet kommer Svea skutan att driva vidare mot okända grund. Palme höjde tillfälligt vattennivån genom ständiga devalveringar (26% !!) över några få år för att tillfälligt hanka sig över grynnorna. Låt oss för allt smör i småland slippa detta en gång till!

Juristen sa...

Bra inlägg som vanligt MedborgareX.

Jag är av många skäl tveksam till Alliansen. Inte minst pga det stasisamhälle de har infört under sin mandatperiod. Å andra sidan lär inte de rödgröna på något sätt mildra stasifasonerna. Men med de rödgröna kommer vi dessutom att låsas in i vårt folkhem eftersom den disponibla inkomsten kommer att kraftigt urholkas pga alla nya skattepålagor. Vi får dessutom en simpel förskingrare som statsminister. Nej tack, ingen rödgrön röra för mig!

Anonym sa...

Sahlin kan kanske inte skatteversen i Internationalen? Säkert är höjda skatter, hela vägen och mera bidrag. Lite Greklandsstuk över rödgröna hot och löften?

Björn sa...

Till Juristen
Du kan vara helt lugn vad avser din oberättigade rädsla för stasifasoner i Sverige så länge Alliansen styr och ställer i riket.
Värre var det under senare halvan av 1900 talet då sossarna genom den för riksdagen hemlighållna Informations Byrån (IB)samlade information om människors politiska hemvist på arbetsplatser i Sverige. När IB avslöjades tack vare grävande juornalistik så fängslades journalisterna för spioneri!!??? Jag är glad att vi befriades från den verkligt existerande stasi verksamheten som sossarna bedrev här i vårt yttrandefria land.
Det Alliansen gjort är att offentligt skapa och visa upp de regler som gäller för fortsatt informationsinhämtning till skydd för riket.
Sverige har genom detta harmoniserat reglerna till EU och världssamfundets i akt och mening att stävja risken för angrepp på den fria och demokratiska världen.
Sossarna gjorde det för att skydda sig själva kvar vid makten.
En viss skillnad eller hur?
Men var vaksam långvarig makt kan korrumpera de bästa intentioner.

Björn sa...

Det är således inte fråga om politisk registrering men väl registrering av eventuellt kriminella hotbilder mot oss. Den omsorgen tackar jag, barn och barnbarn för.

Medborgare X sa...

Rosie!

Ja, visst är det lite Greklandsstuk över de rödgrönas budget. Kanske var det därifrån de fick sin inspiration när de la upp sin strategi tidigare i år? Synd bara att Grekland gått i putten sedan dess...

Medborgare X sa...

Juristen!

Tack för berömmet! Jag håller med dig om kritiken angående stasisamhället vad gäller Alliansen. Men som du säger så finns det inget som tyder på att det skulle bli annorlunda med de rödgröna.

Asksamhället och Bodströmsamhället är som att välja mellan pest eller kolera. Och tyvärr har inte Piratpartiet direkt profilerat sig när det gäller de ekonomiska samhällsfrågorna, som sysselsättning, skatter, företagspolitik, m.m...

Amanda sa...

Piratpartiet har inget intresse av att profilera sig. De behöver de heller inte: blir de vågmästare slår de sig ihop med det block som går med på flest av de krav PP ställer. (Med tanke på att andra partier ändå kommer att vara större finns det nog så ordentligt med profilering av allt annat.)

Medborgare X sa...

Amanda!

Tack för din synpunkt om Piratpartiet, men vad har den med detta inlägg att göra? Du får ursäkta mig, men jag har svårt att se kopplingen.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!