01 maj 2010

Är det så Mona Sahlin ska finansiera Tobleronepolitiken?

Medborgare! Idag har fanorna svajat och plakaten höjts i vänsterns demonstrationståg. Självförtroendet verkar vara på topp, trots att Mona Sahlin den svagaste oppositionsledare som Socialdemokraterna någonsin haft. Partiordföranden och hennes partivänner har fortsatt strö ofinansierade miljardlöften omkring sig i sina förstamajtal. Nu är det landets pensionärerna och ensamstående mammorna som ska få ta del av ymnighetshornets ständigt växande flöde.

Att Socialdemokraterna valt bidragslinjen före jobblinjen blir allt tydligare. Man köper de arbetslösas röster genom att förvandla arbetslöshetsförsäkringen till ett bidrag, men några åtgärder för att verkligen lösa arbetslösheten och skapa nya jobb har man inte presenterat.

Inte heller har man presentera hur man tänkt sig finansiera hela Tobleronepolitiken, annat än att vanligt folk har en veritabel skattechock att förvänta sig. Hur medborgarna ska få pengarna att räcka när Mona Sahlin tagit en än större del av deras lön i skatt kan man verkligen fråga sig?

Kanske förväntar hon sig att medborgarna ska göra som hon själv har för vana att göra när det sinar i kassan (klicka på bilden)?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Är skribenten av denna sida vuxen, alternativt gravt hörselskadad. Det räcker inte med att titta på rubriken för att förstå sammanhanget.
Låg nivå på detta inlägg!

Anonym sa...

Inte lika lågt som att - mot gälande regler - ta ut ett "förskott" på lönen via betalkortet man fått att använda i tjänsten. Vilken normal arbetare kan ta ut ett "förskott" på 53000kr och komma undan med det.

Lågt är även att inte betala teveavgift och fordonsskatt....

Men det som är riktigt lågt är väl att den som tycker det är "häftigt att betala skatt" betalar sin dagmamma svart...

Tobleronepolitik var ordet!

Björn sa...

Jag vill inte ha tillbaka ett kungadöme som tillät kungar som var omyndiga aller led av andra tillkortakommanden att regera under förmyndarskap. Men jag vill inte heller att vi ska ha statsministrar som ser sig som utvalda förmyndare åt oss vanliga "männsker" som en del före detta och en nuvarande sosse kandidat tycks tro. Den grundläggande iden med Sveriges riksdag var ju att genom den och dess utsedda regering skapa lagar, upprätthålla ordning och reda samt garantera en adekvat kvalitet i skola, sjukvård och omsorg. Det innebar inte att staten också med automatik skulle producera dessa tjänster. Staten (vi) är direkt olämplig som arbetsgivare av oss (vi) själva för produktion av både varor och tjänster.
Vad är det som får folk att tro att politiker får pengar någon annan stans ifrån än skattebetalerna. Pengar är en kvittens på ett uträttat arbete, inget annat. Politiker värper inte pengar, som de kan lova ut till höger och vänster.

Till dig anonym 21:50
Om Du inte förstår det som står i inlägget så klandra inte bloggägaren. Pröva först om den skolundervisning som erbjudits dig har varit tillfyllest för dig vad avser läsförståelse.

Medborgare X sa...

Anonym 21:50!

Jag kan bara hålla med Anonym 22:18 - det här inlägget är på ingen väg lika lågt som att säga att det är "häftigt att betala skatt" samtidigt som man betalar sin dagmamma svart...

Anonym sa...

Val-affischen är väldigt avslöjande hur Mona Sahlin är.
Räkna med att detta land går under om hon får bli statsminister.

Medborgare X sa...

Syndetikon!

Precis, politiker kan inte värpa pengar, inte heller är de mest lämpade att producera välfärdens tjänster. Deras uppgift är, som du skriver, att upprätthålla lag och ordning samt att tillse att det finns förutsättningar för en bra allmän välfärd, så som vård, skola och omsorg. För detta krävs att de ser till att näringslivsklimatet är internationellt konkurrenskraftigt och att det är attraktivt för medborgarna att arbeta och göra rätt för sig.

Då duger inte den typ av Tobleronepolitik som de rödgröna har presenterat de senaste dagarna.

Anonym sa...

Kan det gå annat än käpprätt åt h*lvete med ett vänsterblock som har:

Tobleronemona som har visat prov på sällsynt dåligt omdöme och total oförmåga att kontrollera ens sin egen ekonomi

En trädkramare som veckopendlar med flyg till Finland samtidigt som hon vill förbjuda detta färdmedel för allmogen (Borde inte Wetterstrand börja åka TÅG till Finland...)

En annan trädkramare som inte har några skrupler att köra stadsjeep samtidigt som han vill förbjuda allmogen att köra bil...

En avdankad konduktör som kallar sig kommunist och vill förvägra allmogen både att välja sjukvård och skola - detta samtidigt som han gladeligen opererar sitt knä på privata Sophiahemmet och sätter sina barn i privat friskola - och minns jag inte helt fel bor karln på ÖSTERMALM! Borde inte kamrat Ohly i "solidaritetens" namn flyttat ut till Rinkeby eller Tensta? Eller är det bara den lydiga röstboskapen som ska sitta där och vänta på allmosor när lönen är konfiskerad och förbrukad på vansinnesbyggen av järnvägar?

Hur är svenska folket funtade som inte genomskådar hycklarnas fasad! Vem f*n tror 50% av svenska folket ska betala deras pension?

Björn sa...

Det finns ingen som helst ursäkt för en person som inte kan skilja på mitt och ditt. Att göra en sådan person till företrädare för oss ärliga människor är inget annat än en skymf mot det som står skrivet i historiska och vanligt accepterade
sociala umgängesregler. Om Mona är det bästa som sossarna kan kratsa fram ur askan av ett forna relativt framåtriktat parti så kommer avvecklingen av partiet att ske med storsteg.
Det är sexigt att betala skatt men för sex är det olagligt. Tjosan

Revisorn sa...

Jag måste erkänna att jag är kluven till Mona Sahlin. Å ena sidan är det ju precis som du skriver. Hon har varit extremt slarvig ekonomiskt och jag har svårt att tro att man bara kan göra en helomvändning på det sättet som S vill att vi ska tro att hon gjort. Har man visat prov på så dåligt omdöme vad gäller ekonomi, sin egen och sammanblandat den med statens också, så är man i alla fall inte lämplig att leda landet och ha det yttersta ansvaret för landets ekonomiska politik. Det går bara inte. Att dessutom samarbeta i en regering med Lars Ohly är direkt hårresande eftersom han inte har några spärrar alla. Han persdonifierar överbudspolitik och ekonomiskt moras. Mona Sahlin har dock gjort åtminstone en mycket positiv gärning. Hon har arbetat hårt för HBT- personers rättigheter och har i mångt och mycket bidragit till att acceptansen för sexuella minoriteter är så stor som den är idag och att det idag inte finns diskriminerande lagstiftning vad gäller detta. På det området kan hon inte överskattas.

Anonym sa...

Hur kan man va kluven angående Mona Sahlin?

Revisorn sa...

Kluven var väl kanske fel ord, men jag menar bara att hon har gjort bra saker vad gäller de frågorna jag nämnde ovan.

Ann Helena Rudberg sa...

Ifall de kommer till makten så blir det käpprakt fall i ekonomin, för då blir det rena Grekland också i Sverige och ingen kommer att lita på oss som land. Ohly bor inte dock på Östermalm,utan i Abrahamsberg, nära Kristofferskolan och Bromma. Mona bor i Nacka i radhus, har hon gjort i evigheter. Det trista är att massmedierna har massor med människor anställda som är vänster eller vänster-vänster, alltså sossar eller något mer ytterst. Det hänger kvar sedan 70-talet.

Johannes Forsblom sa...

Så skapar vi tusentals nya gröna jobb där all produktion av saker och ting som skapar Co2 avtryck, ersätts med tusentals nya jobb i tjänstesektorn.

Se videon:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html

Björn sa...

Kära dåre
Samtliga läskedrycksfabriker i EU kommer att tvingas lägga ner sin tillverkning eller lägga om produktionen till safttillverkning för att möta kraven på minskade CO2 utsläpp. Åtgärder mot champagne väntas senare i år. För att ersätta avsaknaden av CO2 i dryckerna så kommer massor av ungdomar att anställas för att blåsa upp dessa safter via inverterade sugrör.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!