21 maj 2010

Kvinnor kan, del 3

Medborgare! Vi vet alla att det finns män som begår brott. Det blir vi matade med genom gammelmedia dag efter dag och det ingår i den feministiska retoriken att hävda att det ingår i den manliga könsrollen att vara aggressiv och ta till våld. Det hävdas att män gör det för att tillförskansa sig makt. Det pågår ett veritabelt könskrig från feministiskt håll för att svartmåla alla män och allt som förknippas med män. Det sker till och med i reklamkampanjer i radion (lär mer hos Kimzha Bremer). Denna feministiska propaganda betalas dessutom ekonomiska medel från samhället. Det är män själva som tvingas bidra med sina skattepengar för att feministiska organisationer ska få häva ur sitt hat mot män!

Men den som ser med lite vidare ögon på världen inser snabbt att det inte är någon manlig egenskap att ta till våld eller att begå brott. Visserligen finns det en överrepresentation bland män, men totalt sett är det en minoritet människor som tar till våld och begår brott, både bland män och kvinnor. För det finns som sagt en hel del kvinnor som beter sig dåligt mot sina medmänniskor, vilket Medborgarperspektiv har rapporterat om det par gånger tidigare.

I dag kan man till exempel läsa i DN om den kvinnliga chefen på en av Arbetsförmedlingens kontor i Stockholmsområdet som krävde sex av sin underställde kollega. Han vägrade ställa upp och anmälde istället ärendet. Nu varnas kvinnan av personalansvarsnämnden. Dessutom förlorar hon sin chefstjänst. Sexuella trakasserier är alltså något som även kvinnor gör sig skyldiga till.

Vi kan också läsa om en 49-åriga Bollnäskvinnan som högg en kniv i sin sambos bröstkorg. Nu har kvinnan av tingsrätten i Hudiksvall dömts till tre års fängelse för dråpförsök. Grovt våld är alltså något som även kvinnor tar till.

I Expressen kan vi idag läsa om den gravida 20-åriga kvinnan i Gävle som satt på bussen bakom ett lesbiskt par och retade sig på att de pussades. Hon tog sin mobitelefon och slog den flera gånger i den ena kvinnans huvud, samtidigt som hon kallade dem för "jävla äckel". Nu har hon åtalats för attacken. Homofobi finns även bland kvinnor.

I Aftonbladet rapporteras om två unga kvinnor som sitter anhållna misstänkta för grov misshandel av en man och en kvinna i 80-årsåldern. De blev utsatta för misshandeln i går förmiddags när de promenerade på Stationsgatan i Västervik. Plötsligt överfölls de av två yngre kvinnor, 28 och 29 år gamla. Som sagt, inte ens oprovocerat våld är en manlig egenskap.

Samtidigt konstaterar en ny studie att könstillhörigheten är avgörande för straffpåföljden. Det visar en ny avhandling från Stockholms universitet som studerat 300 simulerade rättsfall. Kvinnor får lägre straff än män för samma brott!

16 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Hahaha där avslöjades mina egna fördomar.... så djupt inpräntade är de att jag hörde det där om chefen i förbigående rapporteras utan att något kön nämndes på nyheterna (jag hörde det iaf inte) och jag antog förstås att det var en man, som hade utsatt en kvinna för dylikt. Hahaha så roligt att se in i sig själv och hur lite frigjord jag själv är från fördomar, som alltid inpräntas djupare särskilt av Aftonbladet... ;) hahahaha

Anonym sa...

Ang. 49-åringen i Bollnäs så blev hon ju slagen med en stol först. Förstår inte varför hon fick 3 år för något som låter som självförsvar?

Anonym sa...

Ja, jag undrar också varför det inte står något här om att 49-åringen i Bollnäs blev misshandlad med en stol?

Om man inte är en van utövare av våld så förstår inte jag hur man ska hinna fundera över bästa sättet att försvara sig med "lagom mycket våld" samtidigt som man fruktar för sitt eget liv.

Unknown sa...

den moderna kvinnan vill behålla alla fördelar hon hade i det traditionella samhället OCH ha all den frihet det moderna samhället tilhandahåller.

ansvarslösheten breder ut sig

Anonym sa...

@09:13 Det gäller ju i väldigt många fall av relationsvåld att båda ha slagit, men att endast den som tagit till det grövsta våldet har dömts. Att hugga en kniv i någon är dessutom ett betydligt värre brott än att "bara" slå någon. Rätten ansåg att det var fråga om ett dråpförsök. Alltså ett försök att ta livet en annan människa. Tycker du inte att sådant ska beivras? Eller gäller det bara om det är en kvinna som försäker ta livet av en annan människa?

Anonym sa...

Lyssnade 20/5 på P1.
Programmet handlade om hatbrott, yttrandefrihet och diskriminering utifrån etnicitet, religion, KÖN o.s.v.
Den unga dam som var programledare hade uppenbarligen gjort sin genusutbildning och poängterade gång på gång att hat/hets brott är MANLIGA brott.
Först blev vi som lyssnade irriterade, men när hon fortsatte att tjata om MANLIGbrottslighet så kom det befriande skrattet, det blev så groteskt korkat och inkonsekvent.
Uppenbarligen behöver dagens journalister inte ha alla pennor i burken, att ha förmåga att analysera sina egna stälningstaganden tycks inte vara en nödvändig kvalifikation om man skall arbeta för SR P1.
Brå:s rapport 2009 om hatbrottsstatistik.
// Ett enda hatbrott kan kränka dubbelt genom att skapa otrygghet och rädsla hos en person, men också i den grupp som personen tillhör. För individen kan brottet innebära ett angrepp mot hennes eller hans identitet och värdighet. //
Var det någon som trodde att det gäller gruppen män? Så fel, så fel.

Jakobsson

Anonym sa...

Till de två anonyma ovan: Ja hon vart misshandlad och för det borde han få ett kännbart straff. Man har också rätt att försvara sig, men med lagom mycket våld. Livsfarligt våld mot "vanlig" misshandel blir nödvärnsexess. Hon fick också rabatt. Nu har ingen av oss läst domen. Skedde knivskärningen i samband med stolöverfallet eller efteråt? Var det ett gemensamt gräl som spårade ur? Vi vet inte.
Rätten bedömde inte att hennes liv var i fara under bråket, så dödligt våld var nödvändigt.

AV

Anonym sa...

Det är ganska vanligt att båda har slagit när det gäller relationsvåld, men ofta är det mannen som döms i slutändan. Synen är ju den att män är förrövare och kvinnor är offer, även om båda har bidragit.

/Kim

Anonym sa...

En del av er som skriver här måste vara dumma i huvudet.
Kvinnan i Bollnäs blev slagen med en stol. Hon kunde dött direkt eller blivit handikappad för resten av livet. Hon gjorde det rätta - hon tog till vad som fanns vid det tillfället för att försvara sig. Helt OK!
Skulle det bli påföljder så kunde hon få 100 timmars samhällstjänst och stötta andra utsatta kvinnor.
Mannen skulle få 3 års fängelse efter tillfrisknandet.

Jag begriper inte varför vi daltar så mycket med män som misshandlar och förgriper sig mot kvinnor. Första regeln borde vara att TA BORT MANNEN och lås in honom under tiden man beslutar vad som skall göras. Detta är väl inte så svårt att förstå?

Vad är det för fel på er???

Xerxes sa...

Bättre fly än illa fäkta! Sätter man en kniv i någon så har man gjort ett dåligt val. Det ska man naturligtvis ta ansvar för, varesig man är kille eller tjej.

Anonym sa...

@Xerxes: Och vad hade hänt henne om hon inte stuckit en kniv i honom?
Hade han fortsätt att slå henne med andra tillhyggen än en stol?

Tror du verkligen att han slagit henne med en stol och sen sagt "Jag är sugen på pizza, vill du också ha?"
eller hade våldet fortsatt?

Anfall är bästa försvar, även när man fruktar för sitt liv.

Anonym sa...

Bra skrivet! Det är otroligt att så snart den är en man som begår brott eller är våldsam så talas det om att det beror på gärningsmannen kön. Men när kvinnor begår brott eller är våldsamma så förklaras det alltid bort med att hon inte var helt frisk eller att hon gjorde det i självförsvar. Aldrig har man hört att det beror att hon är en kvinna! Nej, kvinnor är ju bara offer och män är förrövare. Det blir vi ständigt matade med i media. Det är som sagt inget annat än ren och skär propaganda!!

Anonym sa...

Anonym 11.27: Vet du något mer om situationen än vad som står i den korta TT-notisen? Har du läst domen? Uppenbarligen ansåg inte tingsrätten att hon utsatts för dödligt våld, att nödvärn med dödligt våld var av nöden. Vi vet inget om just dessa individers inbördes styrka, vem som startade och hur bråket gick till, i vilken situation knivhuggen delades ut. Därför bör vi vara försiktiga med att bedöma om det var relevant mängd våld i självförvar. Både för och emot.

Eller tycker du alltid det är relevant att svara med kniv om någon kastat en stol på en?

Lars Granlöf sa...

Bilden av att män skall vara våldsam är samhällets bild på män ( i den bilden ingår i stort sett alla inklusive kvinnor och män(vilket är typ alla)).
Att vara feminist innebär att man inte ser alla män så, annars så är de inte feminister på riktigt.

Anonym sa...

Om det fortsätter så här så kommer världen bli fucked upp.

Kvinnor som inte vill ha sex med killar för dom tycker dom kan/är värda bättre.

Kvinnor som vill ha allt mm.

Många smarta män spekulerar hur våran ras kommer att sluta existera om det är kärnvapen krig, natur katastrof, komet.

Men vad jag tror så kommer vår ras att sluta att finnas för mer och mer kvinnor kommer inte låta män komma in XD

Anonym sa...

Kvinnochauvinismen tycka ha rotat sig rejält bland de imbecilla feministerna.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!