06 maj 2010

Eva-Britt Dahlström förnekar sig inte!

Medborgare! Samtidigt som stödet för de rödgröna minskar i den senaste opinionsundersökningen och förtroendet för Mona Sahlin rasar så avslöjar Blekinge Läns Tidning (se även artikel ur pappertidningen nedan) att den ökände socialdemokratiska politikern och nämndemannen Eva-Britt Dahlström har försökt stoppa föreningen Pappa-Barn Kristianstad från att träffa riksdagsledamöter. Den centerpartistiska riksdagsledamoten Gunnel Wallin och flera av hennes partikollegor kontaktades vid flera tillfällen av Eva-Britt Dahlström, som sa att de inte borde lyssna på föreningen och heller inte ha någon kontakt med dem. Dessutom påstod Eva-Britt Dahlström att föreningen skulle vara "farlig" och hänvisade till sin bakgrund som nämndeman.

Till följd av Eva-Britt Dahlström odemokratiska agerande var man tvungen att begränsa Pappa-Barn Kristianstads möte med riksdagsledamöterna till att enbart innefatta representanter för centerpartiet och ett fåtal inbjudna åhörare. Detta för att inte riskera att mötet skulle förstöras av Eva-Britt Dahlström och hennes vapendragare.

Det är inte första gången som Eva-Britt Dahlström agerar på ett minst sagt tvivelaktigt sätt. Hon har tidigare gjort sig känd för att ha en ytterst skev manssyn och för att aktivt stödja kvinnor som anklagar män för olika former av övergrepp. Vad det än är för typer av anklagelser tror hon blint på kvinnan och dömer på förhand ut mannen som skyldig. Något som verkligen inte är förenligt med den opartiskhet som en nämndeman skall representera.

Som Medborgarperspektiv tidigare har konstaterat är Eva-Britt Dahlström en skam både för Socialdemokraterna och rättssystemet! Nu kan vi även konstatera att hon är en fara för yttrandefriheten och demokratin!


Läs mer hos GenusNytt!

17 kommentarer:

En Pappa sa...

Det är inte första gången denna kvinna är i blåsväder och likt sina manshatande medsystrar försöker stoppa de som verkligen bryr sig om barnen.
Beklämmande att vissa individer använder sig av sin politiska position för sin personliga vandetta mot män. Kanske skulle hon vara lite försiktig då det finns många "lik i garderoben" hos Dahlström.
Hon är inte den hon utger sig för att vara.

Dags att medborgare ser vad som verkligen sker i det fördålda, det är många som hotadas av Dahlströms medsystrar (och de andra som svansar efter dem) till tystnad.

Anonym sa...

En "skrev manssyn", bäst att hålla sig för pungen då?

Revisorn sa...

Herregud!!
När ska den där kärringen petas från alla sina uppdrag. Vad fan är det frågan om??? Hur kan hon bara få vara kvar??? Socialdemokraterna måste ju ta tag i det här från ledningsnivå, eller vågar/vill man inte p g a att man är rädd att stöta sig med radikalfeministerna. Hon är ju ett sänke för partiet även i riksdagsvalet, man borde ju ha nån självbevarelsedrift. Sedan är det som MX säger, hon är ett hot mot yttrandefriheten och demokratin.

Medborgare X sa...

Anonym 20:25!

Haha, ja tänk så kul en del skrivfel kan bli! :-)

Jag ändrar i texten så att det står "skev manssyn" istället för "skrev manssyn"!

Medborgare X sa...

En Pappa!

Visst har Eva-Britt Dahlström en hel del lik i garderoben. En hel del har redan avslöjats, som hennes lögner om sin f.d. man. Man kan ju undra hur hennes barn mår efter deras uppväxt med sin mammas lögner.

Läs även om Eva-Britt Dahlström g(l)ömda bakgrund och Monica Antonssons intryck av henne.

Anonym sa...

Monica Antonsson verkar tyvärr numera mest skriva oviktigheter som att Kikki inte blir spelad i radio och andra liknande tunga nyheter suck..

Medborgare X sa...

Anonym 21:50!

Klicka på texten "g(l)ömda bakgrund" i kommentaren innan så kan du läsa lite om Monica Antonssons möte med Eva-Britt Dahlström!

En Pappa sa...

Efter att man har sett hur Rådmannen Pia Johansson har tyckt att det EBD gör är OK samt att alla överklaganden avseende om EBD är lämplig som nämndeman så tror man snart hoppet för ett rättssäkert samhälle är ute.
Förmodligen har EBDs barn lidit mer än man kan ana och då är det inte sällan det blir katastrofala följder senare i livet.

Vill inte att de ska tvingas lida mer än de redan har gjort, för de kan inte hjälpa att de har haft en sjuk "mamma" under hela sin uppväxt.
Jag tror att de en dag kommer tala ut...

Ann Helena Rudberg sa...

Så bra att de skrev! Då har det börjat att lyftas lite på locket som har varit pålagt så länge kring dessa frågor. Och nättidningen Realtid hjälpte också till att få fokus på detta:

http://www.realtid.se/ArticlePages/201005/05/20100505150012_Realtid055/20100505150012_Realtid055.dbp.asp

Unknown sa...

Ett tillägg som kanske kan vara relevant är att dagen innan denna artikeln hade hon gått ut i BLT (http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/politiker-stoppar-radda-barnen(1907974).gm) och varit mycket upprörd över att EBD och rädda barnen inte bereddes tid att lägga fram en rapport för barn- och ungdomsnämnden från rädda barnen.

Så visar det sig att hon har gjort precis samma sak mot en annan grupp, fast mer eller mindre som privatperson...

Ja herregud säger jag bara om denna människa...

Leroy sa...

Ja det är inte bara i Uppsala eller Amnesty som det visar sig hur man desperat försöker hindra diskussioner om jämställdhet.

Inte förvånad över att även hon är livrädd för att sanningar skall få komma fram. Att blunda för verkligheten och inte låta två sidor få komma till tals.

Barnen riskerar att hamna i kläm för lång tid.

Leroy

Anonym sa...

Undrar hur länge domstolsverket låter henne sitta kvar, den här gången.

Y

Anonym sa...

ta bort henne omgående hon är psykisksjuk domstolsverket kan väl inte alla hata pappornastackars pappor som blir dömda efter denna hemska kvinna

Maria sa...

Det är den lokala s-avdelningen och dess valberedning som tillsätter folk på posterna, bl.a. nämndemän, inte domstolsverket. Det vore lämpligt att kontakta (s) i Karlskrona för att få deras syn på saken.

En Pappa sa...

Maria.
(S) i Karlskrona anser att det EBD gör inte har med partiet att göra, så de har inte några synpunkter på det.
Ej heller anser Lagman Pia Johansson eller rådmannen Lise-Lotte Bäckström att man ska reagera, för det är EBDs yttrandefrihet som är viktigast.
Pia Johansson är en som tillsammans med EBD har föreläst för kvinnojourer och myndigheter.
Har hört att Pia var ensamstående mamma, men vet inte mer om det än.

Dock så har hon en tydligt ställningstagande:
http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/kvinnan-som-styrbr-over-domstolarna(198854).gm

– En nämndeman måste vara saklig och opartisk, säger lagman Pia Johansson.
http://www.blt.se/nyheter/blekinge/namndeman-s-ger-stod-at-tito-beltrans-anmalare(475948).gm

KimhZa Bremer sa...

Mästerligt sammanfattat, MX!

Ja, den här människan, EBD, är sannerligen farlig. Hon verkar ha drunknat i hat och fördomar.

/KB

En Pappa sa...

http://www.nrf.cc/09.rollen_9.htm
Här kan man läsa om hur en nämndeman ska vara.

Nämndeman - ett viktigt uppdrag
Nämndemannen har alltså en viktig uppgift. Det är ett spännande, utvecklande och stimulerande uppdrag, men ställer också stora krav på objektivitet, saklighet och koncentrationsförmåga.


Nämndemannen ska också vara lämplig för uppdraget med hänsyn till omdömesförmåga, självständighet, laglydnad och övriga omständigheter.

Den svenska nämndemannatraditionen har sina rötter långt bak i vår historia. Namnet kommer från den tid när vi satt till tings och byäldste nämnde de tolv män som skulle döma i en aktuell tvist.
Alltsedan dess har nämndemannens uppgift varit att fungera som garant för att avgöranden i domstol ligger i linje med den allmänna rättsuppfattningen i samhället. Det gäller särskilt vid bedömningsfrågor, bevisvärdering och val av påföljd. Systemet med nämndemän bidrar också till att landets medborgare får insyn i domstolarnas verksamhet, en viktig grundpelare i ett demokratiskt samhälle.


Mer om att vara nämndeman kan man läsa här.
http://www.domstol.se/templates/DV_InfoPage____849.aspx

Undra om EBD har insett vilka krav det ställs på en nämndeman...
Innan en nämndeman börjar tjänstgöra ska han eller hon avlägga en ed, domareden. Eden innebär att man lovar och försäkrar att tillämpa de svenska rättsreglerna, att döma rättvist och att aldrig ta några ovidkommande hänsyn.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!