20 augusti 2010

Sexmoral och dubbelmoral

Medborgare! Det har bara gått en dryg månad sedan Aftonbladet anklagade dåvarande arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin för att ha köpt sex av en anonym prostituerad som de valde att kalla "Anna". Som skäl till publiceringen angav Aftonbladet att de hade väldigt mycket bevis och konkreta uppgifter som styrker deras påståenden, men någon polisanmälan om brott fanns inte och därmed inte heller någon förundersökning av fallet. Inte heller har någon oberoende utomstående fått granska och verifiera de "bevis" som Aftonbladet säger sig ha. I realiteten vet vi inte om "Anna" överhuvudtaget existerar eller ej. Däremot vet vi att Sven Otto Littorin nekade till anklagelserna reda när han första gången blev konfronterad av Aftonbladets reporter på Visby Flygplats och att han dessutom dementerade uppgifterna via sin pressekreterare därefter. Trots detta valde alltså Aftonbladets tillförordnade ansvarige utgivare Lena Mellin att dra Sven Otto Littorin i skiten.

Det hela framstår så här i efterhand enbart som en välplanerad politisk smutskastningskampanj, ledd av Lena Mellin och understödd av Aftonbladets lederredaktion, med syftet att sänka förtroendet för Moderaterna. Uppenbarligen har de lyckats, för Moderaterna tappar nu 3,8 procentenheter i den senaste opinionsundersökningen från Synovates.

Men nu visar det sig att två socialdemokratiska politiker, tillika fackliga företrädare, blivit tagna på bar gärning när de köpt sex av två prostituerade på klassiska Malmskillnadsgatan i Stockholm och dessutom tagit med dem till en lägenhet ägd av LO, där själva brottet skall ha skett. Polisen följde efter de två männen och deras kvinnliga sällskap (som var välkända av polisen) från Malmskillnadsgatan till till Mäster Samuelsgatan där lägenheten ligger. De lyssnade genom den lyhörda lägenhetsdörren och smögs sig vid lämpligt tillfälle in för att då för egna ögon få se vad som skedde. En av politikerna har nu erkänt sexköp, medan den andre medger att han var i lägenheten men hävdar att han inte köpt sex av någon av kvinnorna. Han står nu därför åtalad för köp av sexuell tjänst.

Man kan tycka vad man vill om sexköp och om det verkligen är vettigt att det ska vara kriminaliserat, men det intressantaste i historien är den dubbelmoral som råder kring allt som har med sexmoral att göra. Speciellt när det berör politiker.

Aftonbladet hade från början bara en liten notis om detta konstaterade brott mot sexköpslagen. Varför kan man fråga sig? De hade ju en månad tidigare skrivit sida upp och sida ner om Sven Otto Littorins påstådda brott mot sexköpslagen, trots att det då varken fanns en polisanmälan och än mindre något erkännande! Här fanns ett fall med riktiga bevis, men då väljer Aftonbladet att vara tysta! Kan det månde bero på att politikerna var från Socialdemokraterna? Dubbelmoral, anyone?

Mona Sahlin var naturligtvis snabbt framme och kritiserade de två partikollegorna. Hon hävdade att man har nolltolerans mot män som utnyttjar kvinnor och har en förnedrande syn på kvinnor. De har inte i Socialdemokraterna att göra anser hon. LO's ordförande Wanja Lundby Wedin anser att det är vidrigt och fullständigt oacceptabelt att en facklig profil och en förtroendevald inom LO har köpt sex. Hon anser att en sådan person inte längre ska ha några fackliga uppdrag.

Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan tar starkt avstånd från de två socialdemokratiska politikerna som togs på bar gärning när de köpte sex i Stockholm. Han säger att om man ägnar sig åt sexköp så åker man ut med huvudet före!

Men hur står det nu till med Ibrahim Baylans kvinnosyn och sexmoral för egen del? Under sin tidiga karriär gick han på porrklubb i Göteborg och roade sig tillsammans med flera studentpolitiker. Där satt alla och tittade på nakna tjejer som dansade, strippor brukar de väl kallas? Resan och hotellet betalades dessutom av kårmedlemmarna! Är det ett accepterat beteende för framstående representanter för Socialdemokraterna? Det är ju trots allt inte så många år sedan Björn Rosengren fick avgå av en liknande anledning.

Vidgar man blicken ytterligare så kan man ju också undra hur sexmoralisterna inom den svenska vänstern ser på att klä av sig och dansa naken för pengar? Vänsterpartiets riksdagskvinna och egen lilla radikalfeminist Josefin Brink jobbade nämligen tidigare som just strippa på en porrklubb i Göteborg (måhända samma som Ibrahim Baylan besökte?). Inte bara på scen, men även bakom skärm för enskilda kunder.

Josefin Brink och Ibraham Baylan har alltså de facto bytt pengar mot sexrelaterade tjänster. När få vi läsa om det i dubbelmoralens Aftonbladet?

9 kommentarer:

Sexuellatankar sa...

Jag tror besöket på strippklubben fick Ibrahim Baylan att jobba vidare inom socialdemokraterna.

Under sitt besök på strippklubben trivdes han nog bra men tyckte samtidigt att det var alldeles för dyrt. Med detta i baggaget fann han än större anledning att jobba för att minska löneskillnaderna i samhället så det skulle bli billigare att gå på strippklubb :)


Josefin Brink som såg hur ledsen Ibrahim Baylan blev när han inte hade några pengar kvar tog det hela ett steg längre. Hon började jobba inom vänstern för att få all verksamhet att bli statlig och på så vis uppnå att det inte skulle bli dyrare att gå på strippklubb än att t.ex. klippa håret eller få massage.

Nils Dacke sa...

Snacka om att bumerangen gick runt och slog dom i nacken. Det kommer att bli alliansseger för att Svenskar har i alla tider valt de som är regeringsdugliga och denna stafettpinne har alliansen tagit över. Bara en större skandal kan rucka på det och Littorin affären har inga sådana proportioner, snarare tvärtom och speciellt nu med dessa 2 torskar.

Nu med hjälp av FB så kommer nog mer upp till ytan. Kanske en polisanmälan för koppleri?

Man ska dock inte underskatta Krogvik, denna smutsiga kampanjgeneral för socialdemokraterna som tar varje tillfälle att kasta skit och är ju därmed en demokratins fiende nummer 1 i Sverige.

Ingrid sa...

X, intressant om Baylan och Brink - det visste jag inte!

Men jag måste rätta dig på en punkt. Aftonbladet hade banderoll på sossegubbarnas sexköp i går, alltså hela förstasidan. Det kan man definitivt inte kalla notis! Och i dag följs det upp med ett helt uppslag i tidningen.

Lena Mellin brukar berätta om hur hon dagligen får mejl från människor som är arga. Samma kolumn får hälften av läsarna att kalla henne jävla borgarbracka och hälften för kommunistsvin. Hon brukar vidrarebefordra mejlen så att de får läsa varandras!

Anonym sa...

Synd att sossarna hoppat av och synd att littorin avgåt annars hade man haft en möjlighet både som borgerlig och vänstersympatisör att protestera mot den vansinniga sexköpslagen genomatt personrösta in dessa personer.
Susanna Svensson

Lottaonline sa...

Jag är Josefin Brink,
mina kläder ja kastar
så rask och flink.

Jag för andra ordnar jobb,
låt oss alla dansa
runt en strippstång!

Till min publik kommer
moraliska Ibrahim,
porrklubben gör han
snabbt till sin.

Ibrahim Baylan följs av student
och luttrad Björn Rosengren,
enade mot media vi
kastar ett
oskyldigt sken.

Hyckleri, hycklera,
vad vi röda är bra!

:-)

Medborgare X sa...

Ingrid!

På Aftonbladets websida hade de först bara en liten notis från TT. Det var inte förrän de övriga tidningarna började skriva om de två socialdemokraternas sexköp som även Aftonbladet la ut en större artikel på nätet. Läs mer hos Conrucopia som noterade samma sak!

Medborgare X sa...

Lotta!

Snyggt diktat!

Eddie Willers sa...

Älskar ditt rim Lotta!.

Hyckleri, hycklera,
vad vi röda är bra! = HISTORISK :D

ON-topic: Socialdemokraterna äro uppkomna ur dubbelmoral och det verkar aldrig ha stört dess kärnväljare. Min teori är att de är för egoistiska för att bry sig, inget kan hindra dem från att rösta till sig andras produktion.

Anonym sa...

http://hjartat.wordpress.com/2010/08/21/nolltolerens-for-exploatering-av-vara-kroppar/

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!