23 augusti 2010

Det blev lite svettigt när Thomas Bodström skulle drogtesta sig

Medborgare! Både vår nuvarande justitieminister, Beatrice Ask, och Socialdemokraternas kandidat till justitieministerposten, Thomas Bodström, har tidigare uttalat sig positivt om att drogtesta barn i skolan. När radioprogrammet P3 Nyheter spelade in ett reportage om frivilliga drogtester av skolelever så tillfrågade de Thomas Bodström (som också är ordförande i Justitieutskottet) om han ville ställer upp på ett sådant test. Initialt svarade Thomas Bodström ja på frågan, men när han förstår att det faktiskt ska ske på en gång och när den medföljande sjuksköterskan börjar räkna upp vilka typer av droger som testet ger utslag påbackar Thomas Bodström snabbt ur och avböjer drogtestet!

Thomas Bodström skyller då på att han känner sig allt för svettig! Man kan ju verkligen undra varför det plötsligt blev så svettigt för Thomas Bodström...

16 kommentarer:

nivar sa...

han går säkert på benzo den lurige jäkeln

Anonym sa...

Han kände sig alldeles för svettig för att vilja lämna ett urinprov?

Anonym sa...

Det var ju helt uppenbart att listan på droger testet skulle avslöja var det som fick Boström att backa ur, även om han måste ha fattat hur illa det skulle se ut. Men det troliga är att resultatet av testet skulle bli ännu värre för honom.

Hmm sa...

Oj det där var en blunder av honom på mänga sätt och vis!!

Saga sa...

Helt otroligt. Hur kan han ens komma med en så lam förklaring som att han inte kände för det, var för svettig osv? Och förklaringen att han trodde att han inte skulle vara ensam på toaletten och tyckte att detta var integritetskränkande är ju bara skitsnack - ingen nämner att han ska ngn med sig in på toaletten. Tycker faktiskt att det är en smärre skandal att Bodström vägrar drogtestning.

Anonym sa...

Tragikomiskt, eftersom han kategoriskt nekar oss andra att anföra personlig integritet som ett skäl att undvika testning. Tydligen så är hans egen integritet viktigare än kreti och pletis. Med tanke på att han representerar Förmyndarpartiet före alla andra, S, så är man väl inte direkt förvånad.

Nomenklaturan inom S, med Olof Palme, Göran Persson och Mona Sahlin i spetsen har ju en lång tradition av att tillskansa sig fördelar på andras bekostnad, åka i gräddfiler och förvänta sig att bedömas efter annan standard än Svensson eller ens andra politiker (läs borgerliga sådana).

Chansen är nog tyvärr i det närmaste 100% att Bodström nyligen tagit något av de preparat som ger positivt utslag i testet han erbjöds, förmodligen under en längre tid dessutom, och att han knappast vill dokumentera detta offentligt. Någon annan rimlig anledning till hans reaktion finns knappast.

Med vänlig hälsning: Kurt Johansson

Ingrid sa...

Fantastiskt roligt att han backar ur på det sättet. Är det alltså inte integritetskränkande för ungdomar att kissa i närvaro av annan person, bara för svetiga s-politiker?

HumanLabRat sa...

Tänker ni överhuvudtaget själva? Ni sväljer journalistens tolkning av situationen rakt av! Om ni tittar på filmen så ser ni att Bodström är alldeles genomsvettig redan innan sjuksköterskan räknar upp vad hon tittar på i testet. Svetten kanske var kallsvett?

Dessutom är Bodström advokat så han vet vad ett drogtest innebär och vad som syns i ett sådant. Borde ha använts ett flertal gånger på hans klienter. Boström knarkare? - Knappast!

Vad tar ni här inne? Någon dyr innedrog kanske? Hör ni inte själva hur dumt det låter?!

Medborgare X sa...

Ingrid!

Ja, som vanligt tycker vissa politiker att de regler de sätter upp ska gälla för andra men inte för sig själva.

Medborgare X sa...

HumanLabRat!

Hör inte du hur dumt du låter?

Patrik sa...

HumanLabRat:
Precis som du svalde journalistens tolkning rakt av när Aftonbladet förtalade Littorin.

HumanLabRat sa...

Medborgare X:
Hi hi! Jo säkert är det jag som låter dum, i alla fall om du ska göra bedömningen. Dina inlägg är lika kortsiktiga och tunna som de brukar vara... Du har ju tydligt aldrig sett en drogad och hög person i hela ditt liv! Skulle Bodström missbruka någon av de droger som nämns av sjuksköterskan så skulle det synas kan jag lova! Inte heller skulle han ha ork att jobba och träna så mycket som han gör om han missbrukade någon av de nämnda drogerna.

Anonym sa...

Hela Bodströms kroppsspråk skriker skyldig. Rösten är också svajande när han säger att de först kan testa honom.....Spelar han poker lika dåligt hade jag synat honom varje gång...

Skicka honom på drogtest innan valet!!!!

HumanLabRat sa...

Patrik:
Det gjorde jag inte, jag gjorde en egen bedömning av situationen. I den bedömningen ingick mycket mer än bara en journalist uttalande. Det ingick bland annat Littorins egna lögner i media och regeringens agerande isamband med Littorin-affären. Det är skillnad det vännen, från inlägget ovan där en journalists tolkning av situationen anses vara helig.

Lottaonline sa...

Bodström kom nog bara på att han måste springa hem först. Han måste ju få läsa av innehållsförteckningen på tablettburkarna i medicinskåpet, före han kissar. Självklart!

Han vill ju inte bli tagen med fingrarna i syltburken ;-)

Kluddmanbull sa...

Vid behandling av beroendesjukdomar tolkas ett nekat urinprov som ett positivt utslag, och framkallar inte bara en förnyad begäran, utan ger också konsekvenser för vårdens vidare utformning. Bodström d.y har aldrig varit något annat än ett högerelement och en pinsamhet för socialdemokratin. Hoppas det går bra för honom i staterna, och att han rentav stannar där...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!