25 augusti 2010

Anna Ardin falskanklagade Julian Assange för att ha begått våldtäkt

Medborgare! Så har då äntligen chefsåklagare Eva Finné lämnat besked i fallet Julian Assange, som i fredagskväll blev anhållen i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande. Detta efter att den socialdemokratiska feministen Anna Ardin och en ännu oidentifierad ung kvinna hade anmält detta till polisen i Stockholm. Det var jouråklagare Maria Häljebo Kjellstrand som då omedelbart beslutade att anhålla Julian Assange för våldtäkt enbart baserat på de två kvinnornas uppgifter. Ett beslut som dock ändrades dagen efter då chefsåklagare Eva Finné tog över ärendet. Skadan var dock redan skedd, speciellt med tanke på att nyheten om att Julian Assange var på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt då spritts i hela världen.

När chefsåklagare Eva Finné idag presenterade sitt beslut visade det sig att hon helt har avskrivit misstankarna om våldtäkt och sexuellt ofredande mot den yngre kvinnan. Hon säger att de uppgifter som framkommit vid förhör med målsägaren är sådana att misstanke om våldtäkt inte längre föreligger, vilket redan var känt då Eva Finné redan på lördagen avkrev detta. Hon har även studerat innehållet i förhöret för att se om misstanke om annat brott kan anses föreligga, i första hand ofredande eller sexuellt ofredande, men säger att så inte är fallet.

Chefsåklagare Eva Finné har därför beslutat att lägga ner förundersökningen avser anmälan från den yngre kvinnan eftersom det inte föreligger någon misstanke om brott. Hon har dock beslutat fortsätta förundersökningen avseende den anmälan som gäller Anna Ardin. Misstanken gäller dock enbart ofredande, vilket i lagen definieras som:
"Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år."
Som ofredande räknas också telefon- och brevterror. Även mobbning har under senare tid räknats som ofredande. Ofredande faller under allmänt åtal. Sker närgånget sexuellt beteende räknas detta dock som sexuellt ofredande, vilket Julian Assange alltså inte är misstänkt för! Till team Socialdemokraternas förtret.

De två kvinnornas målsägandebiträde Claes Borgström är starkt kritisk till åklagarens beslut att lägga ner den ena förundersökningen och han är också missnöjd med att det andra ärendet klassas som ofredande istället för sexuellt ofredande. Han säger att han imorgon kommer att begära prövning för att överklaga beslutet.

Av de mycket grova anklagelserna som Anna Ardin och den yngre kvinnan gjorde mot Julian Assange i fredags återstår alltså enbart ett småärende för polisen att ytterligare utreda. Ett ärende som dessutom inte bedöms vara av någon som helst sexuell natur och som normalt leder till bötesstraff.

Det framgår allt tydligare att Anna Ardin och den yngre kvinnan har falskanklagat Julian Assange för våldtäkt!

MER INTRESSANT OM: , , ,

41 kommentarer:

Roland X sa...

Jag älskar att läsa allt som skrivs om denna komiska såpopera.
Vem kunde tro att talibankramarna inom Socialdemokraternas Broderskapsrörelse skulle komma på idén att sätta dit talibankramaren Julian Assange för sexuellt ofredande?

Cuben sa...

Kanske dags för Assange att börja läsa Ardins manual om hämnd!

Först lär vi väl höra den politiske kommisarien och politruken som försvarar Ardin ta till brösttoner så han spricker.

Klas-Arne sa...

Jag undrar vad det är som Assange har gjort som Anna Ardin tycker faller under "ofredande". Sexet i sig var frivilligt, men Assange måste alltså ha gjort någonting under akten? Råkade han komma i hennes mun när hon utförde oralsex på honom? Eller stoppade han in ett finger i hennes anus?

Man blir ju nyfiken... men media lär ju inte någonsin berätta vad som egentligen har skett. Eller?

Ingrid sa...

Klas-Arne, jag skrev på min blogg häromdagen att det tydligen handlar om att han drog av sig kondomen i slutet av samlaget och sprutade på hennes mage ... Jag kan inte gå i god för att det är sant, men det är detta son sprids just nu.

Anonym sa...

Helt sjuka kommentarer. Att det var (S) som bjöd in Assange in the first place, hur förklarar ni det? Ngn slags konspirationsteori?

Medborgare X sa...

Roland X!

Ja, visst är hela den här historian en såpopera! Men tyvärr är det precis så här det fungerar i samhället. Många av de män som blir falskt anklgade för våldtäkt eller andra hemska brott av kvinnor klarar sig inte lika bra som Julian Assange har gjort. Här hade plötsligt det svenska rättsväsendet hela världens ögon på sig! Då var chefsåklagare Eva Finné till slut tvungen att avskriva de grövsta anklagelserna.

Men från början agerade rättsväsendet precis som de brukar. De lyssnade enbart på kvinnornas ord och trodde blint på vad de sa. De gjorde inte en antydan till att ifrågasätta deras uppgifter och heller inte ett försöj till att i lugn och ro tala med den anklagade. Istället utfärdade de en anhållan mot den anklagade och hade för avsikt att frihetsberöva honom (precis som de normalt gör så snart en man utpekas av en kvinna).

Idag framkommer att jouråklagare Maria Häljebo Kjellstrand (precis som vanligtvis sker) gav i uppdrag åt polisen att hämta in den anklagade mannen för att frihetsberöva honom. Detta är praxis i denna typ av fall. Istället för att först objektivt undersöka om det verkligen har förekommit någon form av brott så väljer rättsväsendet att tro att det förekommit ett brott och direkt frihetsberöva den utpekade, med ytterst negativa konsekvenser för den anklagade. I allmänhetens ögon blir den anklagade då direkt dömd!

Målsägande (i detta fall de två kvinnorna) kan då fortsätta att tala ihop sig och ytterligare preparera sin historia. De kan också (som skett i detta fallet) berätta om sin historia i media och för sina vänner. Deras historia tas då än mer för en sanning och sprids i samhället med syfte att ytterligare svartmåla och smutskasta den anklagade mannen.

När det dessutom finns en syn i (det feministiska) samhället att man inte får ifrågasätta en kvinnas berättelse så leder det till ett automatiskt ställningstagande för de anklagande kvinnorna. Vilket vi sett tydliga exempel på hos till exempel Mymlan, Deepedition, Isobel och Unni Drougge.

Med den typen av agerande från rättsväsendet, journalistkåren och allmänheten är det inte underligt att många av de falskanklagande männen också blir dömda. De är ju dömda redan på förhand!

Medborgare X sa...

Anonym 10:01!

Det behövs inga konspirationsteorier. Visst var det Broderskapsrörelsen som bjöd in Julian Assange från början, men så snart Anna Ardin vände sig mot honom så slöt hela det radikalfeministiska gardet inom Socialdemokraterna uppbakom hennes anklagelser mot Julian Assange. Mer än så behövs inte. Enligt feministisk ideologi ljuger inte kvinnor och man ska inte ifrågasätta deras berättelser. Därför var den enda sanningen att Julian Assange gjort sig skyldigt till våldtäkt.

Anonym sa...

Du VET inte vad som hände! Inte jag heller! Det jag däremot vet är att kvinnor inte brukar anmäla sexuella trakasserier lättvinding.

Och mobben gör mig spyfärdig!

http://ligator.wordpress.com/2010/08/26/juilan-assange-fallet-rullar-vidare/

Anonym sa...

ligator sa...

"Och mobben gör mig spyfärdig!"

Jag håller med!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Ligator du Svamlar! kvinnor med psykiska problem, feminister, är rättsväsendets största problem upptill häften av alla anmälningar är falska lägg därtill groupies som Anna och hennes väninna som ligger med kändisar efter att ha skvallrat med varandra kände de sig försmådda.Billig feministisk logik ta ansvar för sina handlingar nej nej nej allt är männens Fel!

Stefan sa...

Själv blir jag spyfärdig av falskanmälare och alla som stödjer dom.

Anonym sa...

Beträffande Anna Ardins kompis, som kallas SW, så skulle hon enligt Resumé ha betalat för Assagnes resa till-från Enköping eftersom han inte skulle ha haft några pengar.
Horribelt.
En världsvan människa som rör sig i främmande land utan att ha valuta eller giltigt betalkort på sig??!!
Smutskastningen har nu från våldtäkt sjunkit ner till påstått "sol-och-vår"...
Verkligen patetiskt.

/ Alexis

mymlan sa...

Jag har vare sig tagit ställning för Assange eller de anklagade kvinnorna.

mymlan sa...

Hoppsan, de anmälande kvinnorna, skulle det vara.

Anonym sa...

Mumlan: just i den här bloggen är de ju anklagade för falskanmälan.

Medborgare X sa...

Ligator!

Jaha, du vet att kvinnor inte brukar anmäla sexuella trakasserier lättvinding. Får man fråga hur du vet det och vilka belägg du har för det?

Medborgare X sa...

Alexis!

Intressant information. Har själv inte hunnit läsa in mig på dagens händelser i ärendet än. Men det låter ju lite billigt att nu fortsätta smutskastningskampanjen mot Assange ytterligare. Räcker det inte med att falskaanmäla honom för våldtäkt?

Medborgare X sa...

Mymlan!

Jaså gör du inte? Jag tycker det framgår ganska tydligt av ditt blogginlägg att du tycker att det är i sin ordning att män blir anhållna och frihetsberövade så snart en kvinna har påstått att hon blivit våldtaget. Att rättsväsendet ensidigt ska tro på vad den anklagande säger, utan att överhuvudtaget överväga om det är hela sanningen eller ej. Du försvarar att män spärras in utan att ens ha fått veta vad de är anklagade för och än mindre ha fått ge sin syn på saken.

Dessutom försvarar du att tidningar okritiskt återger det den anklagande kvinnan har påstått och hänger ut den som anklagats för våldtäkt. Återigen enbart baserat på den anklagande kvinnans berättelse.

Du tycker dessutom att det inte är så farligt att bli anklagad i världens media för att vara våldtäktsman, även om det "bara" handlar om misstankar. Du försvarar medias agerande i fall som Julian Assange. I tusentals helsidor världen över har han beskrivits som en våldtäktsman, men hur många tidningar skriver överhuvudtaget samma rubriker när misstankarna avskrivs? Speciellt i fall som inte är lika omskrivna?

För det är ju vedertaget av media att skriva en artikel nästan varje gång som en man anhålls eller häktas för våldtäkt någonstans i Sverige. Ryktet sprids snabbt på orten det gällr och väldigt många vet snabbt vem det är som misstänks. Men inte f**n skrivs det något närärendet avskrivs! Han är (via media) för alltid dömd i allmänhetens ögon. Även om kvinnan ljög eller att det överhuvudtaget inte handlade om våldtäkt, som i fallet Assange.

Nej du, hela ditt inlägg försvarar Anna Adrins agerande, rättsväsendets agerande och medias agerande i fallet Assange

Anonym sa...

Kvällstidningarna publicerade ju till och med en av tjejernas uttalanden om JA. Där sas det att han hade en taskig kvinnosyn och att han inte kunde ta ett nej. Snacka om att kvällstidningarna inte bara har rapporterat vad han var misstänkt för. De har agerat megafon för tjejernas smutskastning av honom. Sånt försvarar mymlan!!!

JD sa...

Bra sammanfattning:
Tänkte lämna den här röran nu med min teori om vad som har hänt.
1:a åklagaren rubricerade våldtäkt.
2: åklagaren rubricerade inte ens sexuellt ofredande utan endast ofredande.
Därmed borde utnyttjande pga sömn vara uteslutet.
Min terori är att det kan röra sig om tjatsex alternativt massage alá Tito Beltrand.
Det andra alternativet är trovärdigt eftersom åklagare 2 inte vill ha en friande dom eftersom det kan underlätta för Tito och ev. resning.
Alt 1 har avrit på tapeten länge inom feministkretsar där man ser på detta som ren våldtäkt.

Nu lämnar jag detta för att gå i Idé till den här fruktansvärda soppan är över.

Hasta lavista!

Anonym sa...

Min teori så här långt:
De framkomna medvetet förvirrande, ibland rent galna tillvägagångssätten i affären, plus spekulationerna och desinformeringar som göds på bloggar och i gammelmedia gör mig tämligen övertygad om att en viss säkerhetstjänst verkligen ligger bakom det hela.
Men just dessa snurrigheter och tokerier "frikänner" ju i vanliga, rationellt tänkande människors ögon en sådan tolkning, typ "så tokigt skulle inte en proffsig säkerhetstjänst agera".
Men det är naturligtvis just så den gör i ett fall som detta.
Jag tillåter mig betvivla att den andra kvinnan, SW eller T-26 eller vad hon nu kallas, verkligen existerar som identifierbar IRL - utom enbart som en telefonröst eller en uppdykande stand-in.
Vi får se.

/ Alexis

JD sa...

Problemet som jag ser det är att det är så stor skillnad i bedöminingen mellan åklagare 1, 2 och Borgström. Antingen är det en anklagelse som det inte finns något prejudikat för eller också är det Beltranmassage.
Om det är MB som så kan bedömningen varit att man inte skulle kunna få till en fällande dom i det här fallet eftersom det varken finns någon Carola eller Lannes som "trovärdiga" personer som stödjer åtalet.
En friande dom i så fall och man får stora problem med Titos dom.
Dessutom kan tjejerna ha haft Beltran i åminnelse då anmälan gjordes, liksom Claes Bergström nu har då han anser att det var en våldtäkt.
Åklagare 1 gjorde om åtalet till att endast gälla ofredande för att inom kort lägga ned allt utan åtgärd. Endast för att skydda rättssystemet.
Jag tror på det och att AA och (AA) anser och upplever att dom blivit kränkta kan vara fullt möjlig (med lite extra viljekraft).

JD sa...

Därför är det viktigt att orsaken till anmälan offentliggörs oavsett om det läggs ned eller inte! :)

JD sa...

Slarvigt skrivet. Har ett för litet tangentbord... :)

1. Tjejerna har blivit masserade av en sugen Assaign och det har blivit för närgånget och tillslut blev det sex av det hela som tjejerna ångrade.
2. Åklagare 1 bedömde det som våldtäkt eftersom Beltran dömts för liknande brott.
3. Åklagare 2 vågade inte låta denna rubricering stå kvar eftersom det inte skulle hålla i rätten utan Carola och Lannes.
4. Åklagare 2 gör om åtalet till att endast gälla ofredande för att i ett senare skede kunna lägga ned helt.
5. Borgström känner igen scenariot från beltrans fall och kräver att det ska rubriceras som våldtäkt.

Anonym sa...

Med ditt inlägg ser det ut som du själv gör dig skyldig till både förtal och ofredande (om nu mobbing är ofredande, som du själv skriver).
Men det kanske det är värt för att få hänga ut någon för något varken du eller jag kan ha en blekaste aning om? Varför? Det är ju helt sjukt.

Anonym sa...

Bra skrivet. Kan inte fatta att tjejerna bakom den här historian inte granskas mer. Nått har de uppenbarligen gjort för att få Assange anhållen och uthängd i hela världens media!

JD sa...

Nej!
Tjejerna behöver inte granskas. Dom har inte gjort något fel (inte ens om dom är helt fel ute!). Rättsväsendet ska gransak och åklagaren som bröt från regeln att inte bekräfta namnet på den anhållne vilket nu har svärtat ned en person som kan vara oskyldig till tom ofredande.
Det var detta som var startskottet i det hela och åklageren måste ha varit fullt medveten om att hennes bekräftelse skulle leda till medias exponering.
Åklagaren bär all skuld!
Jag tror mig tom vet vem den andra tjejen kan vara men det spelar ingen roll. Är mest förvånad över att denna tjej inte ens kommit upp i diskussionerna.
Nu låter vi rättsväsendet klanta till det ännnu mer så får vi se vart det hela leder.

JD sa...

Sorry!
Jag har nog 100 % fel då jag går igenom FB.
Det här är mycket värre jag kunde föreställa mig. Helt sjukt!

Mans rättsaktivist sa...

Jag har tänkt på det här med att Strindberg blev beskylld som Kvinnohotare när han skrev pjäser och kritiserade kvinnorörelsen och feminismen på sin tid te x Pelikan,Moderskärlek och Fadren. Är det en beskyllning som kanske inte är så pjåkig och som man får ta med ro? Det enda Strindberg ville var som vi Mans och Fadersrättsaktivister,Maskulister och humanister vill visa är att värna om individens rätt, varje människas rätt och inte att favoritisera ett kön i inför lagen.

Det är en pusselbit som saknas när kvinnan avskrivs det psykologiska händelseförloppet. Har hon immunitet? En av Sveriges främsta psykologer uttalade sig" Sverige ligger skrämmande långt efter vad gäller psykologiskt tänkande jämfört med länder som England. Man förkastar psykologiskt tänkande och hänvisar till andra regler och ideologier." Istället drivs man kanske av en politisk övertyglese. Om det är en rest av att göra upp med slaveriet under monarkin, det sk patriakatet eller något annat är svårt bedömma. Det kan man bara kan spekulera kring.DEL ETT


Jag säger eder sanneligen att avsaknaden av förnuft och psykologiskt tänkande för tankarna till ett så klokt och kritiskt uttalande om Våldtäkts anmälningar från författaren och artisten Teres Juel. I programmet Debatt i Svt deltar Therese Juel,Kaj Munck, Peter Ahltin och Göran Lambertz.

Munck: " Oftast, när Polisen försöker är det inte så lätt att hitta håll punkter. För något som hänt något mellan två personer inför stängda dörrar".

Therese: "I sexualmål gör man ingen brottsplats undersökning? Det jag har upptäckt i förundersökningar, i just förhör där målsägarberättelserna sagt saker som inte alls stämmer överens med verkligheten. Att detaljerat kunnat redogöra vad som hänt, men när man sedan tittar på verkligeheten stämmer det inte alls överens".

Göran Lambertz:" Det grundläggande i det här är väl egentligen att alla i rättsväsendet måste vara noga med att kvalitén, och man får aldrig vilja fälla någon och därför tulla på kvalitén".

Mansrätts aktivist sa...

Insider information från Kriminalvårds utredare i Halland. Diskussioner fördes om "Hur det kunde bli så här med kvinnorörelsen och radikal feminism som fått fäste i Rättsväsendet,HILDA, kvinnans ord som total sanning vid brottmål, att Rättssäkerhet inte finns i Sverige för Män, Eva-Lundgren, Margareta Winberg, Svts dokumentär könskriget, Roks miljard, medias skuld att vinkla radikal feministiskt och medias påverkan att dömma på förhand ,Medialocket, att utrota tesen "ställt utom allt Rimligt tvivel" och "principen hellre fria än fälla", felaktigt och oskyldigt dömda män, att allt började med målet Catrine da costa där rädslan för feminismen avgjorde målet, lagändringar och satsningar på Operation kvinnofrid i hela Samhället utan bevis bara kvinnans ord och skvalller vittnen, Politikernas ansvar för hur kvinnor missbrukar rättssystemet och anmäler falskt, ansvaret hos alla kvinnor att göra ett upprop mot de kvinnor som anmäler falskt och slutligen varför inte Sverige har samma satsning som England på att straffa kvinnor som anmäler falskt?

Den äldre Kriminalvårdaren: " Det var som med Hitler, människorna i Tyskland visste inte vilken dold agenda Hitler och hans anhang hade och vilka avsikter, de kunde inte agera, de visste inte innan,sen var det var försent".
" Man kan se ett mönster, för ett tag sedan var anklagelser om incest i samband med vårdnadstvister statistiskt i topp, nu helt plötsligt har den sjunkit i dramatiskt och det som är i topp nu är grov kvinnofrids kränkning i samband med smutsiga vårdnadstvister.

Detta är en mycket viktig reflektion och uttalande från en Man som jobbat inom kriminalvården i hela sitt liv och som anförtrodde hans inre tankar annonymt. Medborgarpespektiv lova mig att skriva om det här. Samarbeta med Pelle Billing,Pär Ström Genus Nytt, Ingrid Carlqvist, Daddys Sverige och Rättssäkerhets Organisationen. Författa ett brev och ta kontakt med Angry Harry, Erin Pizzey och Doris Lessing i England. De har gått ut på youtube och förebådar något hemskt om vi inte alla tillsammans gör någonting för människan,män,barn och kvinnor. Sätter stopp för en hjärntvätt av vanliga människor att invaggas i extrema åsikter i vardagen utan att de reflekterar över det. Det här är uppdakten till att granska utvecklingen som pågått i 30 år sedan 68 generationen och radikal feminismen som smygit sig in överallt och håller på att bli legitim med HILDA. Granska Operation kvinnofrid som Politikerna blundar för. Hur utvecklingen gick fel och fick en baksida med falska anmälningar och att kvinnor slår män som internationell och Skandinavisk forskning visar på. Även BRÅ rapport 1&2. Lösningen blir att lära av Englands TV-satsning som Genus Nytt tidigare skrivit om. Nu drabbas så många Män unga som gamla som aldrig tidigare har varit i klammeri med rättvisan och allmänheten som har familjeband till de utsatta Männen som måste reagera och agera.

Anonym sa...

Obs! Mycket viktigt!
Källa: Klicka på länken TV-debatt på http://www.juel.se/

"Fler än 400 män sitter oskyldigt dömda på våra fängelser, dömda för våldtäkter och sexuella övergrepp dom inte begått"
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=853285

"Den 19:e april höll föreningen "Rättsstatens Vänner" ett möte, där Högsta Domstolens ordförande Johan Munck deltog. Det var ingen mindre än HD:s ordförande som berättade att en väl bekant åklagare ansåg att 20 % av de personer som sitter i fängelse, inte har begått de brott som de fällts för. Själv hoppades Munck (obs! inte mer än "hoppades") att det inte skulle röra sig om mer än 10 %.
Han påpekade också att det finns ungefär 5000 fångar nu. 20 % eller 10 % oskyldiga skulle innebära 1000 eller 500 oskyldiga."

http://blogg.aftonbladet.se/maxscharnberg/2010/06/therese-juels-viktiga-artikel-om-resning-i-rattsfall-och-den-nya-jk

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article7326396.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article475103.ab
http://www.kristdemokraten.com/article_secure.asp?Article_Id=26211
http://www.rattsstatensvanner.se/
http://www.rsorg.se/ Johann Binninge välkomnar en intervju med vilka dom är och hur de kan hjälpa Män som blir anklagade te x för brottmål där endast kvinnans ord finns som bevisning.

Hur gick det med kartläggning av falska våldtäker och hustrumisshandel?
http://genusnytt.wordpress.com/2010/05/29/krav-pa-kartlaggning-av-falska-valdtakter/

**Är det feminismens pöbelmentalitet som fått Rättssäkerheten så lätt ur spel? Att feminismen spelar på så fundamentala drifter hos oss människor att Männen är onda, värre än djur, våldtäktsmän, hustrumisshandlare?


Rättssäkerheten är en stor folklig fråga

http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/27/r-ttss-kerheten-r-en-stor-folklig-fr-ga

Tre års fängelse för falsk våldtäktsanmälan
http://genusnytt.wordpress.com/2010/02/25/tre-ars-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

http://genusnytt.wordpress.com/2009/02/27/annu-en-falsk-valdtakt/

http://www.pellebilling.se/2009/12/pahittad-valdtakt/

http://genusnytt.wordpress.com/2010/05/08/oskyldig-till-valdtakt-fangslad-29-ar/

https://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/08/10/15-manaders-fangelse-for-falsk-valdtaktsanmalan/

Om inte feministerna erkänner att det finns kvinnor som anmäler falskt och om inte Rättsväsendet straffar de kvinnor, om inte media skriver och uppmärksammar problemet
att en del kvinnnor förstör för resten av kvinnorna och männen och barnen så har vi ett allvarlig situaiton. Just precis den vi befinner oss i nu. Det handlar lika mycket om Alliansen som Oppositionen som inte kan blunda för det när Wikileaks grundare Julian Assange blivit anklagad och hela världens blickar vänds mot Sverige och Sveriges Rättssäkerhet. Julian Assange frigjorde cencuren för alla de övriga Männens som är oskydligt dömda och utsatta för falska anmälningar.

Det är tack vare Wikileaks och Julian Assange som hjälpt omvärlden att uppmärksamma en av de allvarligaste kränkningar mot mänskliga rättigheter och ytrrandefrihet i det sk världens mest jämställda land.

Kampanjen vill uppmärksamma kvinnors våld mot män.

http://genusnytt.wordpress.com/2010/03/19/kvinna-fick-18-ars-fangelse-for-mansmisshandel/

Brittiska domstolar har numera insett att likhet inför lagen måste få konsekvenser – för kvinnor.

Vad menas med "självklart är det fel när övergrepp i rättsak-falska anmälningar måste tas på allvar"? Ska det vara satsningar som i England
och bli straffbart likvärdigt med själva anklagade brottet i straff mätt? De måste kontretisera och vara tydligare! En karläggning av alla falska anmälningar
och ev oskyldigt dömda män i svenska fängelser är också på sin plats som RO bl a tagit initiativ till. Statistik och fakta är det enda som fungerar.

http://genusnytt.wordpress.com/2010/05/29/krav-pa-kartlaggning-av-falska-valdtakter/

Anonym sa...

Nu är hela händelseförloppet ute i Mail on Sunday. Oerhört pinsam historia både för de två falskaklagande kvinnorna och för rättsväsendet som gick deras ärende!

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307137/Supporters-dismissed-rape-accusations-WikiLeaks-founder-Julian-Assange--women-involved-tell-different-story.html

Anonym sa...

Hela händelseförloppet har troligen varit känt inom svensk press också ett tag.
Är det deras statement alla väntar på?

Jan-Erik sa...

Jag efterlyser mer tryck på den polis som tog emot tjejerna, som jag inte sett namnges i debatten. Som borde insett att staten inte ska föra personliga hämdagendor, och kunnat boka in ett HIV-test för den rosaklädda om tre månader om hon fortfarande är orolig.

Maria sa...

Absolut, Jan-Erik. Så borde det ha gått till, polisen som tog emot kvinnorna borde ha hänvisat dem till en mottagning så att de själva kunde testa sig för att råda bot på oron, och så hade vi sluppit den här cirkusen. Detta är inte ett fall för rättsväsendet och det borde den här poliskvinnan ha förstått. I andra hand borde jouråklagaren ha förstått det. Det enda som är positivt med historien är om svenska rättsväsendet på grund av den internationella pressen får sig en tankeställare och en näsbränna. Läs gärna kommentarerna till artikeln i dailymail, de är avslöjande för vad folk ute i världen anser om anklagelserna.

Patrik sa...

Även om kvinnorna initialt besökte polisen för "rådgivning", står det nu klart att de via sin advokat Claes Borgström anklagar Julian Assange för två fall av våldtäkt. Givet att åklagare enbart baserat på kvinnornas berättelser, som hon förövrigt fann trovärdiga, lagt ner undersökningen rörande dessa brottsrubriceringar samt vad som framkommit i media (utländsk) torde de flesta oberoende observatörer anse att anklagelserna helt saknar grund. Därmed borde det nu föreligga anledning att inleda en utredning rörande falsk tillvitelse/angivelse gentemot de två kvinnorna. Åtminstone torde en förtalsprocess ge ett gynsamt utfall för målsäganden.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Medborgare X sa...

Anonym 19:40!

Att publicera mer än namn på den andra kvinnan som ligger bakom falskanmälan mot Julian Assange är knappast nödvändigt.

Anonym sa...

Först och främst är rubriken fel. Det var ingen falskanklagelse. Tvärtom verkar det ha varit en korrekt beskrivning. Felet här var åklagarens som valde att rubricera detta som våldtäkt. Uppenbarligen innan förhöret ens var färdigt! Nästa åklagare har från samma förhör avskrivit åtalet.

Och när det gäller Patriks kommentar så tycks Borgström intressant nog inte vara överens med sina klienter! Enligt honom själv så kallade kvinnorna det inte ens själva för våldtäkt.

Anonym sa...

@ annonym

Landet brunsås, har genom facistoida ideologier som feminism ändrat lagar och praxis hos polis och rättsväsende genom bl a eva lundgrens sk evidensforskning. Hur många fällande domar finns det för falsk tillvitelse,förtal och övergrepp i rättssak???


http://genusnytt.wordpress.com/2010/09/20/sa-byggs-en-myt-om-valdtaktsepidemi/

Anonym sa...

Man kan ju fråga sig vad den manliga delen av landets journalister sysslar med.Finns det ingen förutom Jan Guillou som vågar stå upp mot mot feministmaffian och för rättvisa? Vilken mesig och flat manlig journalistkår vi fått.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!