24 januari 2010

Kors i taket - Expressen tillåter kommentarer till Liza Marklunds krönika

Medborgare! Läser hos Monica Antonsson att hon blivit ombedd av en journalist att uttala sig om Liza Marklund och hennes maktposition. Journalisten är antagligen involverad i en PR-aktion som inletts för Liza Marklunds återtåg. För att polera bilden av Liza Marklund inför hennes kommande boklansering, hon har ju skrivit en thriller tillsammans med James Pattersson. Inför lanseringen av denna måste Liza Marklund framstå som en hederlig medborgare igen. Men alla vi som läst Monica Antonsson bok "Mia: Sanningen om Gömda" och följt debatten efter denna vet att Liza Marklund är allt annat än hederlig. Vi vet också att Liza Marklund har ett väldigt stort maktnätverk som hon nyttjar för att framställa sig själv i god dager och för att driva sitt politiska projekt.

Då blir det extra kul (eller egentligen sorgligt) att läsa Liza Marklunds senaste krönika i Expressen. En krönika där hon hackar ner på rövarkulturen inom Röda Korset, bland de svenska bankdirektörerna och i fattiga länder där bistånd stoppas ner i egna fickor av de som kommer åt.

Konstigt nog verkar Liza Marklund ha glömt bort hur hon själv hjälpt Mia Eriksson att försnilla miljontals kronor av de svenska skattebetalarna. Dessutom verkar Liza Marklund helt ha glömt bort hur hon med hjälp av lögnerna i Gömda påverkade politiker att införa lagändringar och ändringar av praxis inom Socialtjänsten.

Dessutom verkar Liza Marklund också ha glömt bort hur hon beskyllde Osama Awad för att vara massmördare, våldtäktsman och terrorist. Och hur hon lögnaktigt hängde ut Elisabeth Hermon som en bedragare som utnyttjade misshandlade kvinnor i flera artiklar i Expressen. Eller hur hon beskyllde pappan till pojken Adam för att vara pedofil i flera krönikor i Expressen, trots att pappan friats från alla beskyllningar av hovrätten.

Ingen av dessa har Liza Marklund ännu bett om ursäkt. Istället har hon fortsatt i krönika efter krönika att sprida sitt gift, utan att Expressen ens tillåtit att läsarna får kommentera Marklunds texter. Till idag! För idag tillåter Expressen tydligen att läsarna får skriva kommentarer till Liza Marklunds krönika. Kors i taket!

4 kommentarer:

Anton sa...

Jag skrev en, men den kom inte med.
Dock så tror jag att kanske man får sin kommentar publicerad om man är mild i kritiken mot henne, vilket jag inte var iofs.

Kommentarsmöjligheten kan ju vara ett sätt för att få reda på hur hon står i popularitetsrang "ute bland vanligt folk".

Leroy sa...

Bra artikel av dig Medborgare X.

Såg att många kommentarer där handlade om ärlighet, sanning och agenda kunna vara öppen , insikt och förståelse kanske kunna be om förlåt och ursäkt inte bara nonchalera vad en annan part drabbas av.

Framförallt så handlar det väl om trovärdighet.

Expressens trovärdighet ökar ju iom. möjligheten till kommentarer iaf.

Leroy

Leroy sa...

Skulle tro att vi får se mer Tabula Rasa av medborgare komma fram i ljuset mot agendor under året, maktmissbruk, förtal och girighet upphör då två sidor idag öppet tillåts komma till tals.

Demokratin och social media bidrar till förändringar under 2010 och val blir enklare för trovärdighetten ökar då man visar sig våga föra dialog. Erkänna fel - Be om ursäkt.

Leroy

Nils Dacke sa...

Liza har noll trovärdighet vilket kommentarerna under hennes artikel visar. Även recensionen av den nya boken får betyget 1 av 5 möjliga hos SVD.se som totalt sågar den ihop med publiken. Kan tänka mig att Piratförlaget har upplevt roligare år än 2010 kommer att bli.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!