12 januari 2010

Lite fängelse för mamman som torterade sina barn

Medborgare! Den 30-åriga mamma från Bromma, som tidigare åtalades för att ha stuckit och rispat sina barn med vassa föremål, har nu dömts till fängelse. Straffet blir fängelse i ett och fyra månader. Barnen, en 7-årig flicka och en 5-årig pojke, hade hållits inlåsta i en lägenhet och var utsvultna när de påträffades. De hade även skärskador och blåmärken när de omhändertogs av Socialtjänsten. Flickan hade stuckits med glasbitar i fötterna och repats med en spik. Pojken hade bland annat misshandlats med en sopborste och stuckits blodig i hakan och benen.

I förhör med polisen berättade den sjuåriga flickan:
"Det känns inte bra i hjärtat. Hon är inte så snäll vår mamma, hon gillar inte oss."
Även ett mindre barn i 1-årsåldern omhändertogs av Socialtjänsten i samband med gripandet av kvinnan. Detta barnet omfattas dock inte av åtalet. Alla barnen är nu placerade i ett familjehem och mår efter omständigheterna väl.

Kvinnan har under hela rättegången nekar till brott, men erkänner att hemmiljön varit kraftigt försummad. Hon skyller missförhållandena på en psykos, som hon ska ha hamnat i på grund av självsvält. Kvinnan accepterar inte domen och kommer att överklaga den.

Medborgarperspektiv frågar sig då var barnens alla skärskadorna och blåmärken kommer från...

11 kommentarer:

Leroy sa...

Var är ev. pappan övriga sociala baser och varför agerar man inte hos myndigheter?

Leroy

Access sa...

Varför dömdes mamman till "hemfridskränkning" (om jag minns rätt term) och inte "banrmisshandel"?
Det verkar som straffskalan för hemfridskränkning är låg, vilket gjorde att den kvinnliga åklagaren kunde hävda att straffet var hårt eftersom domen lågt högt i skalan för hemfridskränkning.

Hur ser straffskalan ut för barnmisshandel?
Hade en man också åtalats för hemfridskränkning, eller hade det blivit barnmisshandel då? Hur långt fängelsestraff hade han fått?

Ann Helena Rudberg sa...

Mycket som är underligt i det fallet.

Hur kan en mamma vara så avskuren från allt socialt liv att detta kunde få pågå? Och en flicka som är sju år ska väl gå i skolan?

Så skönt att hon inte får tillbaka barnen åtminstone. Inte än iaf.

Anonym sa...

En annan intressant passage i domen (som jag läst) rör det yngsta barnet. Fadern vittnar (s. 17 i domen) om att:

"Han har försökt att få vårdnaden om X och har i detta syfte haft kontakt med Bromma stadsdelsförvaltning. Där har man dock bara stöttat Y, som man funnit vara en lämplig mamma."

Ja, vad säger man. Undrar vad en pappa hade fått för straff om han gjort samma sak med sina barn?

profanum_vulgus sa...

Tja hon kan ju ha trampat på glaset och han kan ju ha ramlat eller slagits med systern. Eller så kanske det inte fanns några skador.

profanum_vulgus sa...

Angående frågan om vilket straff en pappa skulle ha fått så fick ju pappan i Uppsala två år för mycket lindrigare brott. Dessutom saknades det där helt teknisk bevisning och ett av de fyra barnen hävdade att mamman hittat på anklagelserna och att det var mamman som styrde och ställde i familjen samt var våldsam mot både barnen och pappan. Pappan hade också från början anklagats för att ha begått brott under flera år, men det visade sig att han bott i Iran från 2004-2009 så han åtalades aldrig för påståendena om brott under den tiden.

Tilläggas ska att ordföranden frågade dottern som försvarade pappan varför hon aldrig tidigare slagit larm om mammans beteende, sådana frågor ställdes aldrig till mamman som rätten trodde på. Samt även att barnen inte gått i skola vilket skyldes på pappan trots att han som sagt bott i Iran i 5 år.

Anonym sa...

Jaha, så pappan stack till Iran och lämnade sina barn i sticket med denna labila kvinna? Vilken egoist! Han ursäkter är säkert bara påhittat larv. Tror inte ett dugg på honom.

profanum_vulgus sa...

Anonym:
Vad tror du inte på och varför?

Pentyl sa...

Anonym sa...
En annan intressant passage i domen (som jag läst) rör det yngsta barnet. Fadern vittnar (s. 17 i domen) om att:

"Han har försökt att få vårdnaden om X och har i detta syfte haft kontakt med Bromma stadsdelsförvaltning. Där har man dock bara stöttat Y, som man funnit vara en lämplig mamma."

Finns domen tillgänglig på nätet?

maggan sa...

Hon lär ha blivit dömd för fridskränkning inte hemfridskränkning, hemfridskränkning är ett bötesbrott. Hade en pappa gjort det samma hade denne blivit dömd för kvinnofridskränkning oavsett kön på barnen. Spännande att se att socialtjänsten ännu en gång sköter det som borde vara deras jobb, barnens bästa får stå tillbaks för mammas bästa.

Yvonne Domeij sa...

Jag anmälde mamman redan 1997 för vanvård av äldsta barnet fött -95.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!