12 januari 2010

Könskriget - del 2

Medborgare! Missa inte fortsättningen av Evin Rubars dokumentär Könskriget som sänder den 22 maj 2005 i programmet Dokument Inifrån på Sveriges Television. Hon fick utstå mycket kritik för sin dokumentärserie, vilken hon och hennes kollega Johan Brånstad bland annat bemötte i en debattartikel på DN. Del två tilldelades journalistpriset Guldspaden och Evin Rubar utnämndes för reportaget till "Årets förnyare" vid utdelningen av Kristallen 2005.


10 kommentarer:

Monica Antonsson sa...

Medborgare X
Tack för att du lade ut Könskriget 1 och 2 på din blogg. Jag har tittat på alla avsnitt nu på morgonen och kan knappt andas, så upprörd är jag.
Del 1 om Bellas Vänner hade jag aldrig tidigare sett. Men nog är det en tanke att de kom från Umeå vid vars universitet Eva-Britt Dahlström (som ljög om att hon varit gömd) drog igång projektet G(l)ömda.
Jag råkar för övrigt veta att det var i Vallentuna de fem kvinnorna gömde sig när de var på en kvinnojour "utanför Stockholm".
De utomordentligt seriösa tjejerna som drev kvinnojouren här hade ingenting att säga till om. De blev beordrade av Rocks högsta ledning att släppa in dem i sin jourlägenhet.

Mest upprörande är att denna Eva Lundgren får vara kvar vid Uppsala universitet som om det vore en skyddad verkstad. Det undergräver trovärdigheten totalt för all svensk forskning som ju annars har högt internationellt anseende.
Eva Lundgren måste skickas tillbaka till Norge. Bäst vore om norrmännen kunde skicka henne till Spetsbergen. Där kan hon sprida sina sjuka ideer för torsk, fiskmåsar och sälar utan att göra så mycket skada.

Margareta Winberg är vi tack och lov av med. Nog är det märkligt att vi har finansierat den damen med skattemedel. Man får rent av frossbrytningar. Usch!

Bitten sa...

Det är ett riktigt psyksjukt samhälle vi lever i numera!! Den lilla svenska ankdammen är proppfull med pirayor, och i den miljön kan ju inget normalt liv frodas!!

Det mest skrämmande i hela det här programmet var, tycker jag, att det kom fram att feministerna totalt vägrar godkänna behandling för män med våldsproblem!! Det bevisar ju verkligen att dom inte är det minsta intresserade av att skydda kvinnor från våld, utan enbart vill skydda sin egen ställning! Om,hemska tanke, behandling av männen skulle drastiskt minska våldet, som ju skett i Norge och andra länder, så skulle ju alla deras argument trilla ihop!!

Jag för min del kan över huvud taget inte förstå hur någon enda människa kan inbilla sig ens för ett ögonblick att feminism har nånting alls med JÄMSTÄLLDHET att göra!!

Tristan sa...

Nu har jag även sett andra delen av könskriget.

Könsmaktsordningen är en ganska elegant och enkel teori. Men den ensidiga hänvisningen till denna teori skapar en fundamentalistisk ideologi, och en hållning som är mycket världsfrånvänd.

Det är inte långsökt att anta att ROK:s, von Wachenfeldt, Winberg, Lundgren, Ekberg (?) medvetet fabricerar och indoktrinerar information om allsköns övergrepp, satantistiska rituella, i syfte att komma i något slags upphöjds särställning och för att livnära sig därpå.

Att vara motståndare till behandling av psykiskt störda män som slår kvinnor är ett bevis på att ROKs behöver behålla de våldsamma männen för sitt existensberättigande.

Nå, det vara några reflektioner i all hast.

Bitten sa...

Tristan...

Nu blir jag nästa lite chockad!! :-) Vi tycks vara på exakt samma våglängd för en gångs skull!!? I am amazed!! :-)

Medborgare X sa...

Tristan!

Jag kan inte annat än hålla med dig. Visst behöver ROKS de våldsamma männen för att upprätthålla sin egen världsbild. Det är väl därför ROKS inte vill att de ska få någon som helst hjälp att ändra sitt beteende. Det skulle ju motverka ROKS eget existensberättigande.

Tristan sa...

Bitten, det enda du och jag har varit mindre överens om egentligen är MA:s attityd till "oliktänkande". ;-)

Men det viktiga är dock att hålla sådana som Wachenfeldt, Winberg och Lundgren stången.

Jämställdhet är viktigt, alldeles för viktigt för att sådana fanatiska demagoger ska få bestämma över dagordningen.

Tristan sa...

Medborgare X

Har du följt upp hur det gick för den unga tjejen "Caroline", som åtminstone enligt min mening - mot bakgrund av dokumentären - måste anses ha blivit utsatt för människorov (=kidnappning)?

Det riktigt rättsvidriga ur ett samhällsperspektiv i allt detta är att en tjänsteman vid ett regeringsdepartement med koppling till ROKS, som anställts av Winberg, har varit involverad i händelsen genom att styra upp den och legitimera bortförandet av Caroline.

Det är inte satanister o.d. vi behöver vara rädda för; det är sossarna.

Bitten sa...

Tristan..

Du har helt rätt angående jämställdhet!! Jag har ju i hela mitt liv envist hävdat att jag är antifeminist!! Däremot är jag ju helt för JÄMSTÄLLDHET..på riktigt alltså!! Jag har i stort sett alltid jobbat ihop med fler män än kvinnor, och har aldrig någonsin upplevt mig diskriminerad!! Tror att det beror mycket på ens egen attityd, faktiskt!! Jag har ibland fått säga ifrån och sätta ner foten, såklart, men att dra någon typ av "könskort" skulle aldrig falla mig in!! Jag hade förmodligen fått svårare att hävda min rätt om jag gjort det!!

Tristan sa...

Bitten

Attityden betyder nog mycket i sammanhanget. Med Eva Lundgrens attityd och "glasögon" skulle det säkert innebära att de som inte upplever sig förtryckta inte har förstått att de borde uppleva sig som förtryckta! ;-)

Bitten sa...

Tristan..

Ja, den uppfattningen har faktiskt många feminister, inte bara dessa skruvade tanter!! Jag har otaliga gånger under årens lopp fått höra att jag inte "förstår" att jag naturligtvis är "förtryckt" .. Och vet du vad?? Det har bara fått mig att dra mig mer och mer ifrån allt vad feminism heter!! Och jag känner mig fortfarande inte förtryckt!! Så konstigt, så!! :-)

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!