08 januari 2010

Hur mår Eva-Britt Dahlströms barn?

Medborgare! Efter att Ingrid Carlqvist har avslöjat att den socialdemokratiske politikern och nämndemannen Eva-Britt Dahlström i Karlskrona med största sannolikhet ljugit om sin bakgrund. Hon har byggt hela sitt liv och sin karriär kring påståendet hon och hennes söner under många år tvingades leva som flyktingar i sitt eget land på grund av att hennes barn utsattes för grova sexuella övergrepp och att hennes man ska ha utsatt dem för våld och hot. Det visar sig nu att den före detta mannen är polioskadad sedan barndomen och endast kan använda sin vänster arm samt att Eva-Britt Dahlström redan från barnen var små var den dominant i deras relation som ständigt styrde och ställde.

När de skilde sig ville hon inte att de skulle ha gemensam vårdnad om de två sönerna och tvingade igenom att hon fick enskild vårdnad. Med tiden begränsade hon allt mer umgänget mellan barnen och pappan. Dessutom började hon anmäla pappan till myndighet efter myndighet och slutligen anklagade hon honom för att ha begått sexuella övergrepp på barnen. Några bevis fanns aldrig och ingen av alla undersökningar gick vidare till åtal.

Efter ett antal år vägrade hon helt att låta barnen träffa pappan, inte ens under övervakning av en kontaktperson. Eva-Britt Dahlström anklagade till och med pappan för att ha begått sexuella övergrepp på barnen samtidigt som kontaktpersonen tittade på!

Eva-Britt Dahlström är idag av Socialdemokraterna i Karlskrona utsedd till att vara deras nämndeman i Blekinge Tingsrätt. Hon har tidigare gjort en mängd uttalanden som pekar på att hon inte alls är opartisk, speciellt inte i ärenden som gäller vårdad om barn och sexuella övergrepp. Med tanke på hennes bakgrund och hennes åsikter framstår det allt mer att Eva-Britt Dahlström är en fara för rättssäkerheten.

Hur präglar den här typen av lögnaktig och hatiska beteenden från boendeföräldern uppväxt för barnen? I detta fall Eva-Britt Dahlströms barn. Vi vet att den äldste sonen har en fin kontakt med pappan igen. Detta efter att han vid 14 års ålder själv kontaktade Socialtjänsten i Karlskrona och bad dem kontakta hans pappa igen. Den yngre sonen har tydligen dock ingen kontakt med pappan.

Med tanke på de avslöjanden som nu framkommit kan man verkligen fråga sig hur Eva-Britt Dahlströms barn mår idag samt vilken syn de har på sin uppväxt och sina båda föräldrar?

7 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Tyvärr verkar hon tillhöra betongdelen av partiet. Hon är drygt 60 år och har väl "alltid" varit sosse.

Hennes barn är väl vuxna i dag. Kring trettio år åtminstone? Men som sagt det vore intressant att veta vad de tycker om allt.

Och nu är det alldeles för sent för en kontakt mellan pappan och yngste sonen. Det skulle vara exakt som om ett barn börjar leta efter sin förälder i ett främmande land.

Detta är ett utmärkt exempel på hur vuxna kan splittra två släkter fast de bor i samma land och talar samma språk.

Låt barnen bestämma mer! Gör barnkonventionen till lag!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/26/kungaparet-st-r-p-barnens-sida

Catweazle sa...

Hur kommer massmedia reagera nu när detta dragits fram i ljuset av bloggarna? Låt mig gissa: inte ett pip kommer att höras!

Nils Dacke sa...

Att förneka barnen sin rätt att umgås med pappan kommer nog som en bumerang i nacken på Eva-Britt då dom blivit vuxna om de inte redan är det. Kan inte tänka mig att dom tycker att detta var en god ide från deras mammas sida.

Ann Helena Rudberg sa...

Enligt uppgift är barnen födda -78 resp -80 och bor i Malmö resp Karlskrona. De är alltså i 30-årsåldern bägge. Den yngre verkar bo ensam.

KimhZa Bremer sa...

Ja, inte konstigt att den här typen av politiker (och människor) också förnekar existensen av PAS.

EBD är en skandal för rättssäkerheten - att förstå att hon har inflytande över vårdnadsärenden är fullkomligt horribelt!

Bra skrivet, MX!

Simply sa...

Jag förstår verkligen inte hur individer kan behandla andra på det viset som EBD gjort. Det skrämmer mig att hon manövrerat ut den andre föräldern till sina söner genom lögner som hon nu tycks ha gjort. Stackars barn och stackars exman. Jag hoppas de kan hitta ett sätt att umgås och att komma förbi alla hinder byggda på lögner.

Leroy sa...

Jag hoppas båda barnen får en möjlighet att bygga sig egna uppfattningar och svar.

Det här är ju så fel från första början.

Påståendena och agendan.

Bra skrivet. Paul Ronge får mer jobb inom Sociala media och med politiker, Sociala Politiker...

Leroy

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!