31 augusti 2009

Hög dödlighet av svininfluensan i Uppsala län

Medborgare! Nu pekar allt på att svininfluensan har skördat sitt första offer i Sverige. En man i 40-årsåldern från Tierp insjuknade förra söndagen med influensaliknande symptom och i fredags kväll avled han i sitt hem. Ambulans hade kallats till platsen av mannens far, men hans liv kunde tyvärr inte räddas. De första provsvaren visade att mannen bar på ett influensavirus av typ A, men man har ännu inte kunnat verifiera att det rör sig om H1N1 (svininfluensa). Proven analyseras därför vidare för att säkerställa att det verkligen är svininfluensa, men läkarna vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala säger att allt pekar på att så är fallet.

Under kvällen kom så beskedet som bekräftar detta. Sverige har därmed fått sitt första bekräftade dödsfall i svininfluensan.

Enligt Smittskyddsinstitutets hemsida fanns den 27 augusti 756 positiva fall av svininfluensa i Sverige. Helt färska siffror visar dock att det nu är uppe i 915 fall i hela landet. Av dessa finns, enligt Smittskyddsinstitutets hemsida, 33 i Uppsala län. Efter fredagens dödsfall uppgår alltså dödligheten till cirka 3 procent i Uppsala län. Klart högst i landet!

Med tanke på den höga dödligheten bör invånare i Uppsala län således vara extra noggranna med handspriten och gärna också bära ansiktsmask. För att vara riktigt säkra på att få ett fullgott skydd bör man även följa fettdoktorn Annika Dahlqvists kostråd!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahaha!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!