04 augusti 2009

Bloggtips - 4 augusti 2009

Medborgare!

Våld i nära relationer har diskuterats intensivt hos Ingrid Carlqvist. När Ingrid ifrågasätter de feministiska teserna om "mäns våld mot kvinnor" och istället påvisar att våld brukas ungefär likartat av män och kvinnor i nära relationer är det många som verkar bli upprörda. Tesen om mäns våld har efter flera års propaganda från både stat och organisationer har satt djupa spår hos många (framförallt kvinnor) som inte alls kan tänka sig att kvinnor kan vara lika onskefulla som män.

Juristen skriver också insiktsfullt om kvinnors våld och varför samhället har så svårt att uppmärksamma detta samt vilka konsekvenser det fått. För att komma tillrätta med problemet krävs att politiker och företrädare för rättsväsendet görs medvetna om att flera av deras föreställningar kring relationsvåld bygger på gamla myter och inte på fakta och tillgänglig vetenskap, säger Juristen.

Medborgarperspektiv kan också rekommendera att läsa om de höga skatterna och de låga inkomsterna i Sverige på Apelsineld. Få svenskar är antagligen medvetna om hur många (ofta dolda) skatter som vi måste betala på våra inkomster och hur lite vi faktiskt får kvar i våra lönekuvert. Det berövar oss alla frihet!

2 kommentarer:

Ramona Fransson sa...

Så har det varit i alla år med skatterna alltså. Vi ser inte vad företaget, kommunen, staten betalar för ATT vi ska få lov att arbeta och därefter betalar i skatt. Det är oftast flera procent mer till skatt än vad som blir kvar till oss!

Medborgare X sa...

Ramona!

Precis! Det är nog väldigt få som egentligen inser att de har 30% mer i lön än vad som framgår av deras lönespec och att alla dessa 30% går till skatt!

Få tänker nog också på att 20% av allt de handlar i butiken går i skatt. Var tar alla pengar vägen? Endast 20-25% av skatterna går tillbaka till medborgarna till vård, skola och omsorg. Var tar resten vägen?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!