26 augusti 2009

Svininfluensan – vinnare är GlaxoSmithKline!

Medborgare! Ständigt blir vi matade av rapporter om svininfluensan (H1N1) och dess pandemiska framfört över världen. Media rapporterar nu att det finns fyra svenskar som är livshotande sjuka i influensan. Tydligen har svensk sjukvård inte kapacitet att ta hand om fyra sjuka och därför vårdas en av dessa i Danmark! Regeringen har till slut beslutat att skjuta till en miljard kronor till landstingen för de extraordinära kostnaderna som insatserna förväntas kräva. Genom regeringen miljardtillskott ska Sverige ta ett rejält kliv framåt för att genomföra en massvaccination av befolkningen.

18 miljoner doser vaccin har tydligen beställts av landstingen. Varje person kommer att behöva två doser för att få ett fullgott skydd. Men då Sveriges befolkning numera uppgår till nästan 9,3 miljoner människor innebär detta att 300 000 kommer att bli utan vaccin!

Alla länder har dock inte valt samma väg. De har beställt betydligt färre doser och reserverar dessa till högriskgrupper. I Danmark räcker vaccinet bara till ungefär en fjärdedel av befolkningen, i Tyskland och Belgien till en tredjedel. Motiveringen är att svininfluensan hittills har gett relativt milda symptom och därför kan behandlas som de vanliga årliga influenserna. Enligt Wikipedia dör varje år cirka 3000 personer per år i Sverige av influensa. Det är alltså inte medicinskt motiverat att vaccinera hela befolkningen mot svininfluensan. Det framstår allt mer som ett politiskt projekt för att visa handlingskraft gentemot medias överdrivna rapportering om svininfluensan.

Det finns bara en vinna i detta spel, GlaxoSmithKline, företaget som tillverkar vaccinet mot svininfluensa och som nu fått order på 18 miljoner doser av Sveriges landsting! Och det är vi medborgare som får betala!

Medborgarperspektiv betackar sig dock för eventuella erbjudanden om vaccin. Så då var det bara 299 999 som blir utan...

23 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja har själv haft asiaten och den drabbade enligt uppgift omkring en miljon människor i Sverige då 1957. Då var dödligheten 0,25 procent och de flesta som dog fick lunginflammation. Verkar vara nåt motsvarande nu... det jag skulle tycka var intressant är att veta om mina barn då har nåt slags skydd, som de har fått av mig eftersom jag uppenbarligen överlevde denna influensa som 12-åring och borde ha ett inbyggt skydd... minns inte ens hongkong så jag fick den säkert aldrig.

Unknown sa...

VARNING!!!! Svenska myndigheter och svensk media LJUGER OM VACCINET!!! Vaccinet innehåller skvalen (Squalene) i dosering som är tiotusentals gånger starkare än den som orsakat "Gulf War Syndrome (GWS)" vilket drabbat tiotusentals amerikanska soldater - förlamningar, nervskador och dödsfall i tusental. Svenska media har fått all information MEN VÄLJER ATT INTE PUBLICERA!!! VARNING!!! Svensk media står INTE PÅ FOLKETS SIDA!!! Informera dig på www.theflucase.com

Michael Gustafsson sa...

Fascinerande med konspirationsteoretiker. Livet tycks blir väldigt enkelt då.

Camilla Grepe sa...

Ja, ja balkongbord, men de slipper ju dö i flunsan om de dör av Niklassons skvalensjuka istället. Alltid nåt, eller hur?

Medborgare X sa...

Niklasson!

Jo jo, det där låter mest som en konspirationsteori! Efter en kort titt på Wiki känner jag mig inte speciellt orolig för skvalen...

http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene

plutonium sa...

Medborgare X och Niklasson

Svårt att tro att de flesta människor kan vara så lättlurade .
Det kan gälla precis allting , skatter , politikersnack , lurendrejare etc de flesta går på precis ALLT !
Nu , när det gäller ändå deras eget liv som myndigheterna sätter på spel , tycks de flesta inte ens fatta vidden av allvaret , försöker inte ens att ta reda på fakta och skojar friskt om konspirationsteorier och ta oss för tomtar ! Varför ösa tid och ork på såna människor ?
De förstår nog en vacker dag men kanske ....alldeles för sent !

plutonium sa...

Medborgare X
Du borde nog ta reda på , exact , vad squalen , VERKLIGEN , är för någonting och jag lovar att du kommer att bli orolig på riktigt !
MvH

Medborgare X sa...

Plutonium!

Jag tycker det framgår ganska bra av Wiki-artikeln vad det är. Kemiska formler finns med, molekyluppbyggnad, CAS-nummer och en beskrivning av ämnet.

Sedan finns det tydligen olika uppfattningar på nätet om dess hälsovådlighet, men lite vetenskapliga bevis åt båda håll. Så vad är det för vetenskapliga fakta du lutar dig emot när du säger att jag kommer bli orolig på riktigt?

Arlav sa...

Finns nån på Metrobloggen, nånting i stil med "Stoppa new World Order" som kommer med en nu konspirationsteori varje dag...
Synnerligen roande.
Men som det heter "det står ju på Nätet och då MÅSTE det vara sant.."

plutonium sa...

Hejsan Medborgare X
Wikipedia säger ingenting om farligheter med Squalene .
Här har du lite att bita i när det gäller vacciner , adjuvent och squalene mm
Varsågod
MvH

www.zarahssida.se/blog.php?bid=658

Medborgare X sa...

Plutonium!

Jag blir inte speciellt övertygad av din länk. Ja, inte övertygad alls för att vara helt ärlig.

plutonium sa...

Medborgare X
Då får du snällt ta din eller dina sprutor då , that´s up to you .
Lycka till bara !
MvH

Medborgare X sa...

Plutonium!

Om du har läst mina inlägg om svininfluensan så borde du ha förstått att jag inte har för avsikt att ta några sprutor, men inte av den anledning som du verkar vara rädd för!

Förövrigt kanske du borde notera att vaccinet i Sverige kommer från GlaxoSmithKline, men bloggen du refererar till talar om ett vaccin från Novartis...

plutonium sa...

Vaccinet från GlaxoSmithKline innhåller tiomertal som är etylkvicksilver .
källa :
www.chemicalnet.se

Medborgare X sa...

Pluonium!

Så det är inte bara skvalen som är livsfarligt i vaccinet?

plutonium sa...

Nej , absolut inte !

plutonium sa...

Medborgare X
Nope ! Båda är farliga på sitt eget sätt .Men det är väl inte så svårt att ta reda på sanningen om man bara vill .Du verkar bara intresserad av att säga emot , vad jag kan förstå .

Medborgare X sa...

Plutonium!

Jag vill nog se mer än en konspiratorisk blogg för att känna mig övertygad. Dessutom har jag svårt att se syftet från läkemedelsbolagen respektive Läkemedelsverket att förgifta befolkningen.

plutonium sa...

Du , glöm det , du är så seg att jag har tröttnat !
Vi får väl snacka om detta igen om ett år om både du o jag är kvar på denna jord förståss .Vi får väl se vem som var på rätt spår .

Medborgare X sa...

Plutonium!

Ja, vi får väl se om vi är i livet om ett år. Det är ju alltid en del so dör i influensan varje år, så risken finns ju alltid där. Nu hade ju inte jag tänkt att vaccinera mig, så risken att jag skulle dö av förgiftning på grund av vaccinet är minimal.

plutonium sa...

Medborgare X
Inte jag eller så , åtminstone på en punkt , är vi överens :-)

Medborgare X sa...

Plutonium!

Haha! Ja, på den punkten är vi överens, men kanske av olika anledningar! :-)

plutonium sa...

Medborgare X
Här har du något väldigt intressant .
MvH

http://www.cmef.eu/pdf/jk.pdf

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!