01 februari 2010

Kvinnor kan, del 2

Medborgare! Tänk att det fortfarande finns de som ser något ont i allt som män gör och som kritiserar män vad än gör. Hos Daddy har under de senaste dagarna en person i nedlåtande ordalag kritiserat honom för allt han tagit sig för. Att han gjort allt som står i sin makt för att låta hans dotter få tillgång till båda hennes föräldrar verkar inte vara speciellt viktigt för denna nedlåtande och negativa person. Man kan verkligen fråga sig vad det är som driver en sådan person? Men det är ju tyvärr inte speciellt ovanligt. Att kritisera män och att generalisera kring män har blivit legio i dagens feministiska samhälle.

Det framgår om inte annat av socialdemokraternas före detta jämställdhetsminister Margareta Winberg senaste artikel på Newsmill med rubriken "Polischefens sexdåd typiskt för maktmän". Winberg börjar med att tala om människor, men ganska snart övergår hon till att tala om män som grupp och hävdar att män vill ha makt, vill dominera, vill använda våld och vill förnedra.

Som tur är börjar allt fler inse att det knappast är män allena som kan begå brott och agera omoraliskt. Catrin Fahlgren reagerade på Margareta Winbergs artikel och gick i svarsmål på Newsmill. Hon frågar sig där varför är män den enda grupp som man utan problem kan peka ut som ansvarig för den enskilda personens agerande? Hade man gjort samma sak mot kvinnor eller mot invandrare hade det blivit ramaskri.

För det är ju som sagt inte enbart män som begår hemska brott och som utsätter andra människor för sexuella övergrepp, något som Ann-Mari Maukonen noterat. Hon räknar upp mängder av fall där kvinnor våldtagit sina egna barn, småpojkar, män och andra kvinnor.

I dag kan man läsa om en 46-årig fyrabarnsmamma som misstänks ha tvingat unga polska tjejer att jobba under slavliknande förhållanden och som nu åtalats misstänkt för bland annat människohandel. Kvinnan misstänks ha tvingat de fyra polska tjejerna att arbeta som städerskor och barnflickor upp till 19 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Fyrabarnsmamman misstänks också ha hotat kvinnorna med våld och sa att hon skulle raka av deras hår om de inte jobbade.

Som Medborgarperspektiv skrivit tidigare så är det inte speciellt stora skillnader på män och kvinnor. Precis som män kan kvinnor bete sig illa och göra andra människor ytterst ont. Det verkar som sagt inte vara någon större skillnad på könen på den punkten, heller! Även kvinnor kan!

5 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om nyheter i dag, lokala tv4 luleå hade i dag ett inslag om en kvinna som misstänkt för misshandlat en man med en gaffel så illa att han varit tvungen att uppsöka sjukhus där sändes han vidare till universitets sjukhuset i umeå. Förra eller två veckor sedan var det en man på kommunhuset i kalix som i sitt tjänsterum blev knivskuren av en kvinna. Ja kvinnor o män kan, men det rör sig om personlighert inte grupper.

anders

Mia sa...

Hade tänkt gå in och tipsa om 46-åringen som jag läste om i dagens Metro. Papperskopian erbjuder även intressanta aspekter det inte skrivs om i nätupplagan. Man påpekar att detta är det första fall som tas sedan man ändrade lagen om människohandel att inte bara omfatta trafficing. Vidare kan man även läsa att kvinnan har skyddade personuppgifter.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1864878/unga-kvinnor-holls-som-slavar-i-solna

Jag tjatar vidare, "vardaagspsykopati" är inte könsbundet.

KimhZa Bremer sa...

Mia;

Nej, du har rätt. Men den massiva demoniseringen av just män är däremot könsbunden.

Medborgare X sa...

Mia och KimhZa!

Så sant, "vardagspsykopati" är inte könsbundet. Det finns oerhört många exempel på både kvinnor och män som beter sig ytterst dåligt mot andra. Och det har inte det minsta med gruppen i helhet att göra. För hur kan ett fåtal definiera vad som är gällande för hela gruppen?

Mia sa...

KimhZa

Nä en del omfattas ju inte av lagen om hets mot folkgrupp, inte än iaf.

http://www.friatider.se/fortsatt-tillatet-hetsa-mot-transpersoner

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!