07 februari 2010

Jenny Westerstrand blir hellre levande begravd än taffsad på

Medborgare! I torsdags rapporterades att en 16-årig flicka har begravts levande av släktingar i sydöstra Turkiet. Efter att ha fått ett tips kunde polisen gräva sig ner två meter under ett hönshus. Där fann de Medine Memis kropp, som begravts i sittande ställning med bakbundna händer. Obduktionen visade att hon hade jord i lungorna och magen. Hon saknade också blåmärken på kroppen och det fanns inga som helst tecken på droger i hennes blod. Allt tyder på att hon var vid liv och vid medvetande när hon begravdes! Flickans far och farfar har nu gripits och fängslats i väntan på rättegång. Fadern ska ha uppgett i förhör att familjen var missnöjd över att Medine hade manliga vänner. Allt tyder på att Medines död är ett så kallat hedersmord.

Det är svårt att tänka sig någonting som är mycket hemskare än att bli levande begravd av sin egen familj. Hedersmord är tyvärr allt för vanliga i vissa delar av världen och under åren har det även funnits ett par uppmärksammade fall i Sverige, som mordet på Fadime.

Det finns dock radikalfeminister som inte verkar ta så hårt på saken. Eva Lundgrens högra hand och medförfattare till skandalstudien Slagen Dam, Jenny Westerstand, proklamerade glatt på sin blogg igår att:
"Well. I Turkiet har en 16-årig tjej begravts levande, för att hon har haft manliga vänner. Jag tycker förstås att detta är helt jämförbart med sexuella trakasserier av medelklasskvinnor i Sverige och jag ber att få återkomma med en svidande uppgörelse med alla som överdriver dramatiken i att dödas levande. 'till then!"
Monica Antonsson, Hayek-Institutet Sverige, I Cattas lilla värld, Den lätta brigaden, Ann Helena Rudberg och Trollan är några av dem som reagerat på detta minst sagt märkliga uttalande. För att inte säga stolliga uttalande.

Jenny Westerstands svar är en minst sagt nedlåtande drapa där hon hävdar att det var ett ironiskt inlägg. Med typisk härskarteknik försöker hon framhäva sin egen upphöjdhet och förlöjligar alla som inte förstår hennes egen höga och upplysta debattnivå. En debattnivå som dock främst karaktäriseras av svordomar och infantiliteter. Detta av en doktor i juridik vid Uppsala Universitet!

Hon ger ju inte direkt feminismen och genusvetenskapen ett särskilt gott ansikte, denna Jenny Westerstrand. Tvärtom så stärks nog alla de som inte sympatiserar med feminismen i sin uppfattning efter att ha tagit del av Jenny Westerstrands åsikter och agerande. Det blir allt mer tydligt att genusvetenskapen och radikalfeminismen är en cancersvulst i samhällskroppen som snarast måste elimineras!

7 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm hon fortsätter att håna oss, men meddelar samtidigt att en nära kollega fått en guldkantad tjänst i ett annat land. Måtte det vara Eva Lundgren...

Det vore härligt för Uppsala universitet...

Samtidigt tycker jag det inte finns något att tillägga när Roks har gett Jenny W sin "fina" utmärkelse förra året:

http://www.roks.se/nyheter/2009-03-10/arets-kvinnogarning-tilldelas-jenny-westerstrand

Leroy sa...

Det är väl bra om man i det läget frän Uppsala Universitet visar att man väljer att rekrytera för jämställdhet och ser till så att män och folk från andra länder anställs vid den institutionen och man försöker se till så balans får råda.


Om man nu inte lyckades ta tag i detta förut så borde man nu visa att man sett hur barårer byggts i stället för att möjligheter skapats. Man slipper bränna böcker i framtiden.

Leroy

Anonym sa...

Bra inlägg MX!
Ann Helena Rudberg;
Va, ska Pavlov sluta och Lundgren ta över tjänsten??

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt vad som är konstigt med det???
Det är den turkiska och kurdiska kulturen och historien som handlar om.
Turkar och kurder begick folkmord på armenier 1915. De våldtog armeniska barn och kvinnor och sen brändes de ihjäl levande och bl.a. begravdes de levande. Några turkar och kurder spelade lotto på de armeniska gravida kvinnor som blev knivhuggna i magen för att skulle kollas om det var en pojke eller flicka i magen.
De samlade armeniska barn som brändes hjäl bl.a. i en kyrka och barnhem. (Alma Johansson som var svensk ögonvittne för det här)
under tiden deporterades hundra tusen tal armenier i öknen och de hade varken mat eller vatten.
1915 lyckades de att utrotade 75% armeniska folket.
Vad ska man förvänta sig från Turkiet när de inte vill erkänna sin historia?
Dessutom är Sverige (dubbelmoralt land) inte intresserat av att hjälpa Turkiet med mänskliga rättigheter genom att uppmana Turkiet att erkänna folkmordet på armenierna 1915-1933 Men Sverige vill bara att Turkiet gå med EU utan förbättring. Hur fungerar det här?
Nu vet du lite grann om deras historia.
När det gäller kulturen så vet du att hedersmord är en av deras kultur.

Noubar

KimhZa Bremer sa...

Viktig och bra reflektion, MX!

Nicklas Eriksson sa...

"Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större..."

Westerstrand ger verkligen ära till sitt lärosäta.

Nils Dacke sa...

Har man inte argumenten på sin sida så måste man ta till ett grovt artilleri och i hennes fall ett ovårdat språk. Hon är verkligen ett tragiskt exempel på den akademiska förflackningen i den politiskt korrekta ankdammen. Sedär allt rättstavat?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!