04 februari 2010

Dolt kvinnoförakt och öppet mansförakt

Medborgare! Det talas väldigt ofta om det dolda kvinnoföraktet i samhället. Senast i raden att framföra detta är ROKS ordförande Angela Beausang som i en debattartikel i Aftonbladet hävdar att det finns ett dolt kvinnoförakt bland maktens män. Hon hävdar att det råder ett rasande kvinnoförtryck inom polisen, i samhället, i Sverige och att detta leder till att kvinnor och flickor utnyttjas, våldtas och misshandlas utan att få sina ärenden prövade i domstol. Hon upprepar även den gamla slagdängan att att man inte kan se på utsidan vem som är en våldtäktsman, sexköpare eller kvinnomisshandlare. Att det kan vara vem som helst, din granne eller chef, bror eller barndomsvän. Uppenbarligen vädrar ROKS morgonluft i spåren av att polischefen Göran Lindberg avslöjats som misstänkt för våldtäkt på barn.

Samtidigt har den välkända feministiska professorn vid Uppsala Universitet, Eva Lundgren, skrivit ett par debattartiklar på Newsmill om just Göran Lindberg, där hon påstår att polischefens sexdåd är typiska för maktmän och frågar sig när vi ska erkänna att polischefen bara är som andra män. Det är knappast något dolt manförakt som Eva Lundgren och Angela Beausang visar tecken på, nej tvärtom! Ett mer öppet mansförakt är svårt att uppbåda!

Detta har naturligtvis fått flera att reagera, vilket om inte annat framgår av kommentarerna till deras artiklar. Monica Antonsson tycker att det är grovt förtal att jämföra alla svenska män med en sexualbrottsling. Ann Helena Rudberg tycker att Eva Lundgren demoniserat män som grupp och har skrivit ett brev till Uppsala Universitets rektor Anders Hallberg. Daniel Brahneborg frågar sig helt kort om Eva Lundgren är galen?

Skivad lime jämför debatten om "mäns våld mot kvinnor" med debatten om "fildelningens ekonomiska offer". Båda debatterna präglas av ett känslomässigt perspektiv där forskningsresultat och existerande fakta helt ignoreras. Vad gäller våld i relationer och sexövergrepp finns mängder av utländska studier som visar vem det är som egentligen slår och våldtar! Det är inte alls så könsspecifikt som det gärna framställs från feministiskt håll och i gammelmedia. Tvärtom så är det inte alls könsspecifikt. Män och kvinnor tar till våld i ungefär lika stor utsträckning. Dessutom förekommer våld i ungefär lika stor utsträckning i heterosexuella relationer som i homosexuella relationer.

Med lite fakta på handen kan man konstatera att det dolda kvinnoförakt som Eva Lundgren och Angela Beausang påstår präglar vårt samhälle snarare handlar om ett öppet mansförakt från deras egen sida!

13 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm jag kommenterade också Eva Lundgrens artikel genom en kommentar på Newsmill till redaktören Karin Eder Ekman, som försökte provocera (?) fler att skriva. Har inte fattat om hon verkligen är allvarlig i sitt blogginlägg eller inte... men förmodligen... är hon det.

http://www.newsmill.se/KPML_blogg

Här hittar ni min kommentar till detta:

http://www.newsmill.se/user/annhelenarudberg

Och tydligen är folk intresserade för Eva Lundgren rasar på listan över "mest besökta" på Newsmill medan jag har gått om henne. Just nu ligger jag tvåa med Eva Lundgren som trea.

Nils Dacke sa...

Kanske är det så att dessa extremfeminister kände sig tvungna att offentligt gå ut och avrätta sin gamla kompis Kapten Klänning nu när han blivit avslöjad som värsta nedtryckaren.

Enligt min ringa mening så är alla dessa maktens människor samma skrot och korn.

KimhZa Bremer sa...

Precis så, MX!

Vi ser i samhället många exempel på ett öppet mansförakt, vid sidan av demonisering av pappor och män, diskriminering av pojkar och män, fördomsfulla och stereotypa framställningar av denna folkgrupp - och ett massivt osynliggörande av alla mansfrågor.

Istället skall det pratas om (ett dolt) kvinnoförakt?

Var finns detta kvinnoförakt? Skulle det vara vanligt?

Nonsens.

Och att likställa en sexualförbrytare (som är man) med alla svenska män är ju så djupt ohederligt att man skulle tro att fler politiker vaknar upp nu och sätter ner foten.

Lek med tanken att en professor vid ett av våra främsta universitet skulle gå ut med att den mamma som nyligen dömdes för att ha skurit sina barn med glasbitar och tvingat dem att sova i sängar utan madrasser - att denna mamma är vilken mamma som helst, att hon rent av är typisk för mammor.

De här galningarna har fått vara med och sätta agendan alldeles för länge. Både Eva Lundgren och ROKS borde avvecklas. De representerar inte bara sjuka och förvirrade världsåskådningar, men gör faktiskt väldigt stor skada i samhället.

Bernt sa...

Bra skrivet!

Jag börjar fundera jag också på om man skulle skicka in ett mail till denna rektor. Jag är inte som skattebetalare speciellt intresserad av att medverka till hennes höga lön och fram för allt inte hennes lögnaktiga beteende och fara för den riktiga jämställdhetsarbetet i Sverige.

Jag blev väldig förvånad när jag läste artikeln. Jag trodde att hon var helt ute efter skandalerna med sina "bevis" för manliga satansriter som slet ut foster och hade sex för några år sen. Hon är en samhällsfara på samma sätt som häxjagarna på 1600-talet. Man kan undra hur en sån person själv är, som kan frammana sådana tankar som verklighet. Är det inte lite av det som "kapten klänning" misstänks för. Har man inre demoniska önskningar så dras man till den extrema motsatsen för att själv komma i närheten av sina behov?

Sen! Att få kalla sig professor och gång på gång slänga fram teser utan vetenskapliga bevis är skrämmande. Vad har vi för lärosäten i Sverige egentligen+ Blir vi inte utskrattade av omvärlden tro?

Anonym sa...

Vore trevligt om Skavlan kunde bjuda in henne och förespråkare för KOBRA, ROKS och inblandade politiker.

:
http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/18/varning-kate-fredrik

Ta en diskussion om jämlikhet osv.

Leroy

Anonym sa...

Det här e-mailet skickade jag:
Andes Hallberg
Jag har följt Eva Lundgrens fasansfulla fabulerande i flera år. Att låta henne hållas under armarna av ett av de två mest ansedda universiteten i Sverige är inget annat än skandal. Hur ska vi i fortsättningen kunna lita på att de rön och avhandlingar som emanerar i Uppsala universitets traditionsenligt seriösa forskarvärld om ni inte kan hålla stånd mot direkta galenskaper som underminerar universitetets kvalitetsrykte.
Om ingen av er vågar stå upp och verka för att bli av med Eva Lundgren så riskerar universitet att i folkmun degraderas till en folkhögskola.
Ska man i fortsättningen i sin Cv utesluta Ert universitet för att slippa en kvalitetsdiskussion om bäst före datum.
Jag förstår att Du har bekymmer med EL men de är trotts allt mindre än de alternativa d:o om vi ,sansade och vettiga kvinnor och män, inte vågar ta tag i pälslopporna.
Med vänliga Hälsningar

Anonym sa...

Bra skrivet! Här är ett tips till dig angående hur otrohet kan bedömas beroende på vem som är otrogen.

Kvinnlig otrohet räddar freden på Nordirland:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6549674.ab

Monica Antonsson sa...

När man tänker efter är det mer utstuderat än då.
Är det någon som sysslar med dolt kvinnoförakt så är det Eva Lundgren och hennes anhang.
Deras sjuka åsikter och skriverier drabbar kvinnorna allra mest.

Medborgare X sa...

Monica!

Ja, det har du verkligen rätt i. Eva Lundgren och hennes radikalfeministiska vänner har onekligen en väldigt obehaglig syn på kvinnor. En syn som inte alls är till någon fördel för kvinnor! Kanske dömer de andra efter sig själva när de säger att det existerar ett dolt kvinnoförakt i samhället?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Medborgare X sa...

Anonym 09:34!

Du är välkommen att kommentera om du håller dig till inläggets ämne. Dessutom ökar sannolikheten att inläggen blir kvar om de signeras med ett Google-konto.

Elin Astrid sa...

Men snälla lilla...
Det är en jävla skillnad på att säga att alla man kan vara potentiella våldtäktsmän, att säga att man inte kan se vem man ska akta sig för och att säga att alla män våldtar, slår och köper sex.
Jag förstår inte varför män blir så förbannat arga och slår ifrån sig så fort någon går ut i media och talar om kvinnoföraktet vi lever med.

Medborgare X sa...

Elin Astrid!

Men nu är det ju inte det som Eva Lundgren och Angela Beausang påstår! De påstår istället att det Göran Lindberg är misstänkt för ÄR typiskt för alla män! Att han bara ÄR som alla andra män!

De talar inte om att man inte kan se vem man ska akta sig för eller att "alla man kan vara potentiella våldtäktsmän" (vilket ju för övrigt gäller för kvinnor - man kan inte se på en kvinna om hon kommer att våldta en eller misshandla en).

När man som Eva Lundgren och Angela Beausang påstår att ALLA män våldtar, köper sex, bedriver koppleri (och allt vad nu Göran Lindberg är misstänkt för) så är det rent och skärt mansförakt.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!