20 december 2011

Riv Slussen och sparka ut kultureliten

Medborgare! Beslutet att riva den sedan åratal tillbaka fallfärdiga Slussen och ersätta den med en ny modern anläggning verkar ha retat den gamla rödvinsvänstern. Efter att ha kampanjet mot en rivning av Slussen blev det gamla ABBA-skägget Benny Andersson så arg att han inte längre vill upplåta sin bild till Arlandas välkomstkampanj för Stockholm. Han har inte längre någon lust att vara reklampelare för Stockholm. Om inte Benny Andersson har mer respekt än så för demokratiska beslut så är det knappast han som bör be om att få sin bild nedtagen på Arlanda. Det är Stockholms stad som på eget initiativ borde plocka ner hans bild. Sämre förebild än Benny Andersson kan Stockholm knappast ha! Eller?

Det skulle i sådana fall vara rödvinsvänsterns ärkeproggare Mikael Wiehe. Inte bara är han antidemokrat och diktaturkramare. Han är en hycklare också, som en stunden kritiserar kapitalismen och som nästa stund lever väldigt gott på kapitalismen. För precis som Benny Andersson så arbetar han inte för sitt uppehälle, utan lever på den privilegierade upprovsrätt som kultureliten har tillskansat sig.

När Sanna Rayman och Peter Santesson använde en av Mikael Wiehes sånger som bas för en satir om kulturelitens motstånd till rivningen av Slussen gick den gamle ärkeproggaren i taket. De blev kontaktade av United Stage, som företräder Mikael Wiehe, och beordrades omedelbart ta bort videon med sången. Många andra bloggare blev också kontaktade och ombads ta bort länkar till sången. Allt med hänvisning till upphovsrätten, denna ordning som ger kultureliten en alldeles speciellt ställning i samhället. Lite finare och mycket mer privilegierade än vanligt folk.

Men ta dig i röven din gamla kommunistkramare! Om det är profiten som driver dig Mikael Wiehe så kan du vända dig hit också. Men precis som Juristen så kommer Medborgarperspektiv anmäla dig för brott mot marknadsföringslagen!

Det är inte bara dags att riva Slussen. Det är dags att sparka ut kultureliten också och avskaffa deras privilegierade ställning i samhället!MER INTRESSANT OM: , , ,

10 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det ironiska i sammanhanget är inte Mikael Wiehe som är en ärkekommunist och som sådan om och kring sig om sina egna ägodelar som tex frun. Däremot Benny Andersson bästis sedan ABBA tiden Björn Ulveaus som i sin hemstad Västervik vill bygga ett anskrämligt monument över sig själv.

http://www.slottsholmen.se/slottsholmen

Mycket omstritt lokalt.

Anonym sa...

" som en stunden kritiserar kapitalismen och som nästa stund lever väldigt gott på kapitalismen"

Dåligt, mycket dåligt. Vi alla här är ju emot rasism, vad gör vi åt saken? Inget, du gör inget, jag gör inget, vi gör något den dagen vi kanske råkar se det framför näsan. Är vi hycklare då menar du? Självklart inte.
En antikapitalist / kommunist lever inte utefter deras ideologi i ett kapitalistisk samhälle, däremot stödjer man ideologin i sig, man är ingen hycklare för det.

Jerry sa...

God Jul, Medborgare X!

Anonym sa...

God Jul & Gott Nytt År
//barfota

Medborgare X sa...

Jerry, barfota och alla andra!

God Jul till er alla!

Anonym sa...

Varför ska inte upphovs-nännen, kvinnorna för ersättning för sitt alster.
De har ju skapat det, och om det visas, spelas i media, så får ju någon betalt i detta sammanhang. Borde inte upphovsmannen för ersättning för detta? Är inte detta självklart! Märkligt att inte tycka det, mycket märkligt.......

Medborgare X sa...

Anonym 04:03!

Självklart ska även de som utför konstnärliga yrken få ersättning, men då ska det ske på samma sätt som för alla andra som utför ett arbete som efterfrågas av andra. Inte genom att ha specialregler som bara gäller för dem.

För varför ska just konstnärer, musiker eller författare ha rättigheter som inte andra människor som skapar har?

En kock som skapar en ny maträtt har ingen upphovsrätt till den och inte heller får denne royalty från alla andra människor som lagar maträtten de kommande hundra åren. Inte heller får den asfalstläggare som skapat stadens gator royalty av alla bilister, cyklister och gångtrafikanter när de använder gatan. Inte heller får frisören som skapat en ny frisyr royalty av alla som i framtiden klipper sig likadant.

Inte ens ingenjörer och forskare som uppfinner och utvecklar helt nya produkter får gratis upphovsrätt i bortåt hundra år. De får istället betala för att söka patent och granskas hårt om det de skapat verkligen är unikt. Godkänns patentet får de årligen betala en avgift för att upprätthålla det och de måste söka patent i varje land som de vill skydda det de skapat. Dessutom gäller patentet bara i cirka 25 år.

Varför ska då just konstnärer, musiker och författare omfattas av speciallagar som skyddar deras verk och som ger dem royalty långt efter deras död?

Varför ska inte konstnärer, musiker och författare ha samma villkor som alla andra? De kan ta betalt när de framför sina verk! Det är då som de utför ett arbete som efterfrågas av andra!

Anonym sa...

Dagens Svenskbladet avslöjar

"Dold arkebuseringsplats för nyfödda hundvalpar funnen i Nya
Slussen förslaget"

"Sten Nordin (m), är finansborgarråd i Stockholms stad och den som varit drivande för "Nya Slussen".

- Det stämmer. Ett speciellt avskilt utrymme i Nya Slussen-förslaget är en arkebuseringsplats för nyfödda hundvalpar och kattungar. Men det här är invändningar ni borde haft tidigare. Nu är förslaget redan klubbat. Mohahahahahaha!!"


http://svenskbladet.se/stockholm/index.php?alias=dold_arkebuseringsplats_for_nyfodda_hundvalpar_funnen_i_nya_slussen_forslaget.html

Anonym sa...

ABBA-Benny är en bra representant för mig och många andra. "Kultureliten" har faktiskt en hel del anhängare. Tur att det finns andra krafter än "högereliten".

Medborgare X sa...

Anonym 00:12!

På vilket sätt är kultureliten en bra representant för dig och andra? Och speciellt då när det gäller infrastrukturprojekt som Slussen? På vilket sätt skulle kultureliten ha mer kompetens om infrastruktur och samhällsplanering än vad den yrkeskår som arbetar dagligen med den typen av frågor?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!