09 september 2011

Feministisk dubbelmoral

Medborgare! Allt för många feminister (och då kanske framför allt kvinnliga feminister) har ett ständigt behov av att moralisera och uppfostra andra människor hur de ska leva sina liv. I en aldrig sinande ström av uttalanden, artiklar och politiska utspel utser de sig själva till moralens högsta väktare. Det är inte bara män som dessa feminister ständigt skuldbelägger för allt som (enligt dem) är fel i samhället och för alla problem som kvinnor kan stöta på i livet. Även helt vanliga kvinnor får sig då och då en skopa av den feministiska moralismen. Som när Katerina Janouch beskyller alla kvinnor som inte satsar allt på sin yrkeskarriär och ett samhällsengagemang för att de "sviker kvinnosläktet".

Att feminister moraliserar och gärna vill uppfostra andra människor må vara hänt. Det är de tyvärr inte speciellt ensamma om. Det förekommer även inom andra kollektivistiska ideologier som gärna vill praktisera social ingenjörskonst för att anpassa människorna efter samhället, istället för tvärtom!

Det är alltså knappast den feministiska moralismen i sig som vanligt folk reagerar mot. Det är snarare den feministiska dubbelmoralen. Det är där som feminismen excellerar i att göra skillnad på män och på kvinnor, vilket går tvärtemot det jämställdhetsideal som feminismen själv säger sig ha som målsättning.

Senast i raden av feministisk dubbelmoral är Maria Sveland och Katarina Wennstams bok "Happy happy" om att skilsmässor. Där vill man ge bilden av skilsmässan som någonting som ger lycka för framför allt kvinnor. Maria Sveland hyllar sin egen skilsmässa och hur förlösande det är att vara singel igen, hur skönt det är att bara ha barnen varannan vecka och sedan kunna knulla runt den andra veckan. Kvinnor som skiljer sig beskrivs som starka, fria och att de förverkliga sig själva.

Men så hade aldrig samma feminister beskrivit män som tagit ut skilsmässa för att slippa ifrån vardagens krav, för att istället leva ett liv med barn ena veckan och nya unga damer i sängkammaren den andra. Han skulle omedelbart ha blivit dömd som en svikare och ett egoistiskt svin av både ex-frun, hennes väninnor, släkten och hela det feministiska samfundet. Alltså ett typexempel på den feministiska dubbelmoralen.

Samma sak ser vi i sexköpsdebatten. Män som köper sex beskrivs av feminister som äckliga svin. De köper inte ens sex, de köper en kropp som de sedan utnyttjar och masturberar i. Justitieminister Beatrice Ask gick så långt att hon ville skicka gredelina kuvert till män som misstänkts ha köpt sex, så att familj, grannar och vänner ska få reda på vilka omoraliska svin dessa män är.

Men när medelålders kvinnor åker utomlands för att köpa sex beskrivs samma typ av sexhandel som en kärleksjakt eller en semesterromans. Det sänds till och med dokumentärprogram i SVT där kvinnors sexturism förskönas och hyllas som en frigörelse. Kvinnor som köper sex beskrivs som starka och självförverkligande. Återigen ett typexempel på feministisk dubbelmoral.

Samma typ av dubbelmoral ser man när det gäller den lika könsrepresentation som feminister ofta säger sig eftersträva i samhället. Det började med det feministiska nätverket Stödstrumporna som inför valet 1994 ville ha varannan kvinna på valsedlarna till Riksdagen. Numera kräver många feminister kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelser.

Men när det gäller de egna feministiska organisationerna står det betydligt sämre till med könsrepresentationen. Inom de genusvetenskapliga institutionerna på landets universitet finns bara knappt 8 procent män bland de anställda. I Feministiskt Initiativs styrelse är det bara 2 av 15 ledamöter som är män. I branschorganisationen Genusföretagarna är den bara 1 man i styrelsen, de övriga 6 är kvinnor. Uppenbarligen är det dubbla måttstockar som gäller när könsrepresentation ska mätas av feminister!

På område efter område framträder den feministiska dubbelmoralen. Feminister drar sig inte för att ständigt skuldbelägga män. De påtalar gärna alla brister och fel som män har samt hur hemsk och destruktiv den "manliga könsrollen" är, men samtidigt eftersträvar samma feminister att kvinnor ska överta de roller och det agerande som traditionellt har varit männens domäner.

En pappa som tar huvudansvar för familjens försörjning och som därför i högre utsträckning är borta hemifrån beskrivs ofta av feminister som en "frånvarande pappa", en pappa som sviker sina barn. Men samtidigt propagerar samma feminister för att kvinnor i högre utsträckning ska lämna hemmet, arbeta och försörja sig själv. Blir inte hon då en "frånvarande mamma"? Nej, tydligen inte! Samma måttstockar gäller uppenbarligen inte för män som för kvinnor i feministernas värld!

När så män börjar höja sina röster i jämställdhetsdebatten så beskrivs det omedelbart av feminister som att manligheten är i kris. Samma feminister drar sig heller inte för att häva ur sig att män inte ska gnälla, för det är så omanligt! Då om något visar feministerna upp sitt många gånger könsrollskonservativa ansikte. Trots att feministerna säger sig vilja kämpa mot just könsrollerna, så agerar och utnyttjar de själva könsrollerna när det passar deras eget syfte. Som när feministiska kvinnor förväntar sig att män bara ska vara starka och tiga, vilka vidrigheter de än häver ur sig om män. Även detta är ett tydligt exempel på den feministiska dubbelmoralen.

Det är dags att bryta den feministiska hegemonin i den svenska jämställdhetsdebatten. Det som istället behövs är, precis som Pelle Billing skriver, en jämställdhetsdebatten som präglas av en positiv grundsyn på båda könen. Där både kvinnofrågor och mansfrågor betraktas som lika viktiga för samhället och där lika rättigheter och lika skyldigheter försvaras i alla lägen.

Det är dags för samhället att göra upp med den feministiska dubbelmoral och istället fokusera på riktig jämställdhet. För både kvinnor och män.

Uppdatering: Läs om mer feministisk dubbelmoral här.

ArB1 DA1 DN1 EX1 EX2 EX3 GP1 SR1 SMP1 SDS1 SvD1
MER INTRESSANT OM: , , ,

95 kommentarer:

Hmm sa...

Skriver under på hela ditt inlägg (förutom då att jag inte läser dian länkar)!!!

Anonym sa...

Det är ju inte svårt att hålla med om detta. Vill bara påpeka att jag trots allt är EMOT sexköp.. så att ingen ska tro något annat.

Det är inte heller starka män som köper sex. Lika lite som det är lyckliga horor som säljer sex..

Jag skulle önska att du/andra män inte var så fruktansvärt fokuserade på dessa "feminister" dvs. små människor i vuxna kvinnors kläder utan insåg att de bara utgör en pytteliten minoritet av alla ansvarstagande kvinnor i landet - för att inte tala om hela världen. Det är alltså INTE så att kvinnor hejar på det de häver ut sig. Annars skulle de ju sitta i riksdagen redan. Nu finns det inte en chans i hel..tet att de någonsin kommer ända dit.

Därmed inte sagt att jag INTE skulle vara FÖR jämställdhet och rättvisor i vårt land. Lika lön för lika arbete osv.

Men att ta svikande mäns beteende för måttstock för sitt egna beteende verkar ju onekligen märkligt.. väldigt omoget. Men Schyman & co har väl aldrig framstått som prototypen för en mogen, ansvarstagande kvinna..

Monica

Hmm sa...

@Monica: Men det är ju faktiskt så att en stor maktfaktor i Sverige, media, tillskriver olika värderingar beroende på kön samma handlingar. Att vi sedan sitter i stugorna och tycker att media har fel ändrar inte på faktum att media lyckas manipulera en del av befolkningen att tycka som dem.

Detta faktum gäller inte bara för den företeelse som MedborgareX beskriver, utan även andra frågor där media vill stöpa oss att tänka som dem.

Jag generaliserar naturligtvis grov nu.

Lottaonline sa...

Min första tanke när jag läser inlägget är varför bryr ni er, så mycket över vad ett par fåtal mediefeminister skriver!?

Kan därför hålla med Monica ovan, som önskar att ni inte var så fruktansvärt fokuserade på den här typen av feminister. Det är nog mycket ett slöseri på energi många gånger. Annars var det bra exemplifierat kring ämnet dubbelmoral.

Hmm sa...

Fortsätter eftersom inte alla förstår. Vem styrs av media? Jo våran regering bryr sig synnerligen om hur de framställs i media. Därför går de i deras ledband och det är synnerligen relevant vad ett fåtal säger då de sitter och styr vår opinion. Majoriteten av befolkningen röster inte heller på V, men jag tror att det var över 60% av journalisterna som röstar på dem.

Jag kommer aldrig att glömma när jag sitter på en fest och en ung tjej, tjugo någonting, tycker att det är helt ok att vräka ur sig att alla män är djur. Vi andra på festen hade alla som tur är några år på henne, men majoritet som var där var just män. Tjejen och jag hamnade i en häftig diskussion och det tog mig gott och väl en halvtimme med att be henne att sätta in ord som muslimer eller invandrare i samma meningar som hon sa för att hon skulle förstå att man inte kan vara så trångsynt,

Tjejen själv hade inte haft ngr dåliga förhållanden eller kass pappa eller någonting annat som kan ge en förklaring till henne åsikt att det är ok att smutskasta 50% av världens befolkning. så var har hon fått dessa idéer tror ni? Och varför tycker ni det är ok, för det utgåt jag ifrån att ni gör, att man ska bekämpa rassitiska uttalanden och bemöta dem med fakta, men smutskastning av män ska man inte låtsat om som att det finns alt inte bry sig om?

Olle sa...

Anonym kl 13:35 - feministerna sitter redan i riksdagen. Fem eller sex av riksdagspartierna är uttalat feministiska, och övriga har många enskilda ledamöter som är feminister. Inte ens SD går fritt, eftersom de t.ex. röstat med vänsterblocket i en könsrelaterad lagändring nyligen. (Jag minns inte exakt vad frågan handlade om).

Cecilia sa...

Testa att byta ut feminister mot muslimer i din egen diskussion. Feminister är en väldigt heterogen grupp. Det finns fanatiker precis som det finns fanatiker hos religiösa, men de flesta är alldeles vanliga människor som tycker att man ska kunna bli bemött utan fördomar och stereotyper.

Hmm sa...

@Cecila: Antar att det är mig du vänder dig till? Nu har jag inte nämnt ordet feminist, men i vilken av mina meningar tycker du att jag ska sätta in feminist?

Lottaonline sa...

@Hmm

Jag har inte uppfattat någon härinne som 20 år har du? Att du sedan flyger och far med dina insinuationer kring andra människors uppfattningar och värderingar, som är helt tagna ur luften får stå för dig själv!

Ty alla som inte jublar och ryggdunkar exakt allting en grupp tycker är inte tecken på mindre kompetens. Tvärtom.

Vad jag menade och kanske Monica var, att vad ett fåtal människor skriver i någon krönika som inte ens alla läser är inget vi behöver ödsla all energi över!

Politiker tar inte endast upp vad dessa kroniker yttrar sig om det är bullshit!

Anna1 sa...

@ MBX: Jag skriver under på i princip allt. Du gör jäkligt bra analyser tycker jag. Imponerande. Dock håller jag med Cecilia om att feminister är en hetrogen grupp, jämför t.ex. höger- och vänsterfeminister. Men likväl är det samma "vi och dom" tänkande och det kommer man inte ifrån hur mycket man än vrider och vänder på resonemangen.

@ Cecilia: jag tycker att många feminister, åtminstone på vänsterkanten, har mycket märkliga fördomar om svenska män (t.ex. att de är djur), som inte stämmer överens med verkligheten. Håller du med om det?

Anna1 sa...

@ Monica och Lotta

Nej den här gruppen av feminister har inte ett jättestort inflytande och jag tror inte heller att de flesta lägger sin röst på dem men likväl sprider de lögner och överdriver sakförhållanden, t.ex. att män är potentiella pedofiler och vålsamma av naturen. Det är illa bland annat eftersom det slår hårt tillbaka mot våra barn. Vilken man i 20-årsåldern söker i dagsläget in på förskolelärarutbildningen exempelvis. Jag känner inte en enda!

Hmm sa...

@Lotta: Du har som favorit att tillskriva att jag insinuerar. Förra gången bemötte jag det inte då du inte skev inne hos Catta. Då insinuerade jag inget utan skrev rakt ut vad jag tyckte och tänkte. Försöker du nu säga att jag insinuerar att ni är 20 eller vad är det frågan om?

"Ty alla som inte jublar och ryggdunkar exakt allting en grupp tycker är inte tecken på mindre kompetens. Tvärtom."

Nähä! Och?

"Vad jag menade och kanske Monica var, att vad ett fåtal människor skriver i någon krönika som inte ens alla läser är inget vi behöver ödsla all energi över! "

Nähä så om det finns några fåtal som skriver krönikor som tex den där bombande skjutande norrmanen så ska vi inte heller bry oss eller ödsla energi?

"Politiker tar inte endast upp vad dessa kroniker yttrar sig om det är bullshit!"

Läs om läs rätt och sluta att stoppa ord i munnen på folk.

Brukar för den delan sälla hålla med MedborgareX och för den delen ännu mer sällan odelat hålla med. Nu gör jag det, kalla mig för ryggdunkare om du vill. Du är nog rätt ensam om att ha en åsikten om mig.

Medborgare X sa...

Hmm, trollan och Anna1!

Kul att höra att ni håller med om det jag skriver i inlägget!

Medborgare X sa...

Monica!

Jag håller med dig att det är viktigt att skilja på feminister och kvinnor. För precis som du skriver så är de feministiska kvinnorna bara en liten minoritet jämfört med den stora majoriteten ansvarstagande kvinnor. Inte heller tror jag eller andra som är kritiska till feminismen attt kvinnor i allmänhet hejar på det feministerna häver ut sig.

Dock kan vi konstatera (precis som både Olle och till viss del Hmm säger) att feministerna både har intagit en stor del av Riksdagen och att de har ett stort inflytande över vad som skrivs i media.

Och som du själv är inne på, naturligtvis är man inte motståndare till jämställdhet och rättvisa bara för att man kritiserar feminismen. Självklart ska vi jämställdhet, lika lagar, lika lön för lika arbete, samma rättigheter och samma skyldigheter, oavsett om vi är män eller kvinnor!

Det är just därför det är dags att göra upp med den feministiska dubbelmoral och istället fokusera på riktig jämställdhet. För både kvinnor och män!

Medborgare X sa...

Cecilia!

Nu har jag försökt byta ut feminister mot muslimer i inlägget, men jag får det inte riktigt att fungera.

Jag har aldrig hört muslimer hylla kvinnor som skiljer sig och beskriva dessa som starka och självförverkligande, samtidigt som de kallar män som skiljer sig för svikare och egoistiska svin. Samma sak med sexköpare. Inte heller har jag hört muslimer argumentera för att kvotera in muslimer i svenska börsföretag. Osv.

Det är möjligt att feminister är en heterogen grupp. Det hindrar dock inte att det numera är radikalfeminismen som fått det starkaste fästet i Sverige, vilket innebär att deras samhällssyn med "patriarkatet" och teorin om "könsmaktordingen" numera är den dominerande inriktningen. Den ursprungliga frihetliga ideologin som var sprungen ur upplysningstidens syn på alla människors lika värde har försvunnit och ersatts av en kollektivistisk syn där män ställs mot kvinnor. Kort sagt har feminismen blivit allt det den en gång sade sig vara emot.

Anna1 sa...

@ Monica igen

"Det är inte heller starka män som köper sex. Lika lite som det är lyckliga horor som säljer sex.."

Det är mitt intryck också. Men att vissa tjänar bra på att sälja sex och ser det som en tjänst som andra kommer man inte ifrån. Sedan är det tragiskt att man köper en annan människa, oavsett om det handlar om sex eller inte. Personligen skulle jag se det som ett stort misslyckande.

Men visst är det som MBX skriver ett sånt hycklande kring dessa frågor. När män köper sex så ska de hängas ut och straffas men när kvinnor över 50 åker till Gambia så är det helt plötsligt en "dejtingresa". Det är lite som pedofildebatten, när en man anklagas för övergrepp så ska han lynchas men när en kvinna visar sig vara både ett monster och pedofil så hittar man, om det ens blir en reaktion, genast en alternativ förklaring, gärna att det var en man som tvingade den kvinnliga pedofilen att begå brottet.

Nej den här dubbelmoralen är mycket otrevlig och inget man ska använda sig av om man vill bli tagen på allvar.

Lottaonline sa...

@Hmm


"Läs om läs rätt och sluta att stoppa ord i munnen på folk."

Jävligt mycket detsamma!

Hmm sa...

@Lotta: Jag gav dig exempel på vad du stoppade för ord i min mun. Kan du nu ha vänligheten att göra det samma, dvs vilka för ord har jag stoppat i din?

Hmm sa...

@Lotta: Du kan när du ändå är i farten säga vad det är jag ska läsa om.

Anonym sa...

Håller med. Som en invandrarkvinna ser jag tydligt hur svenska samhälle håller på med s.k. Jämställdhet nästan varje dag. Ingen vågar säger emot, åtminstone inte i medierna. Hade de bjudit in mig på tv hade jag gett helt annan syn på detta, men de bjuder gärna in Maria Svedland. Många av de feministiska kvinnorna är osäkra på sig själva egentligen, men de yttrar sig med aggressivitet för att vinna debatten.

Lottaonline sa...

@Hmm
Beträffande lägga ord i någon annans mun, så var du jävligt snabb med den saken i ett inlägg inne hos mig, där du påstod upprepade gånger att jag förespråkade jantelagen!? Det var helt befängt, för jag skrev ironisk,

- ”det finns alltid de som har det värre” och länkade till en artikel som beskrev människor som satt fast på tåget under flera timmar under jultid. Du fortsatte rapa upp att jag förespråkade jantelagen, som du inte ens visste vad den innehöll. Tillslut drog du in Cattasbubbla, någon jag förövrigt inte ens hade varit inne hos vid den tidpunkten och menade att, hon hade så ”mycket högre tak” än mig!? Du var allmänt respektlös och påflugen.

Troligen för att jag inte bloggat lika länge. Du är fortfarande irrationell!

Du skriver nu direkt efter min kommentar på ett nedlåtande sätt:

”Fortsätter eftersom inte alla förstår. Vem styrs av media? Jo våran regering bryr sig synnerligen om hur de framställs i media. Därför går de i deras ledband och det är synnerligen relevant vad ett fåtal säger då de sitter och styr vår opinion..”

När alla inte hyllar dina åsikter är inte det samma som att de inte förstår. Förövrigt låter det som direkt taget ur antifeministernas propaganda. ”Klappar händerna”!

”Tjejen och jag hamnade i en häftig diskussion och det tog mig gott och väl en halvtimme med att be henne att sätta in ord som muslimer eller invandrare i samma meningar som hon sa för att hon skulle förstå att man inte kan vara så trångsynt.”

För det första har en tjugoåring inte samma världsbild som andra. Det sitter inga tjugoåringar härinne som du måste ”läxa upp”!

För det andra innebär inte den tjugoåringens åsikter något generell bedömning av alla unga tjejer värderingar i landet! Hamnade du på en fest bland FI:s medlemmar nere i Skåne, så är det kanske mindre konstigt uttalande från någon, än om det skulle komma från någon ung tjej högre upp i landet med borgerliga åsikter.

Jag har läst någonstans att flest representanter av F! medlemmar finns i södra Sverige, varför jag nämnde Skåne. Det tycks även finnas många antifeminister från södra Sverige.

Du skriver vidare:

”..Och varför tycker ni det är ok, för det utgåt jag ifrån att ni gör, att man ska bekämpa rassitiska uttalanden och bemöta dem med fakta, men smutskastning av män ska man inte låtsat om som att det finns alt inte bry sig om?”

Här kom vi då till insinuationerna! På vilket sätt och vart någonstans har jag yttrat mig kring att jag förespråkar diskriminering eller smutskastning av män!?

Är det någon som ska sluta, att lägga ord i folks mun, så är det nog du! Hade du intresserat dig för att läsa senaste diskussionen mellan mig och MX, så framkommer mycket väl att jag förespråkar lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter mellan könen.

Däremot som jag sade, så är inte ett par krönikor landets politiska ledning. Dessutom hur mycket nedvärderande porr och annat finns inte om kvinnor, om vi ska jämföra?!

Sluta upp att undergräva mäns offerposition! Det hjälper varken dem eller någon annan!

Lottaonline sa...

@Hmm

Sluta upp att BYGGA UPP mäns offerposition menade jag givetvis!

Något ingen man blir benhjälpt av! Trots att många får moderkänslor och daltande stjälper varje möjlig man överbord!

Anna1 sa...

@ Lottaonline

Det där var ord och inga visor! Jag avskyr också när andra människor berättar för mig vad jag är och inte är. Det är inte snyggt eller speciellt hederligt och dessutom en jäkligt dålig utgångspunkt om man vill ha en seriös debatt.

Dock har jag slängt ur mig dumheter också men när man ber om ursäkt så ska även det analyseras. Då var inte det bra heller. Hahaha... ibland kan jag förstå att vissa män (och kvinnor) ledsnar faktiskt.

Men back to topic. Det finns mycket nedvärderande porr men sanningen är att kvinnor inom denna bransch tjänar de stora pengarna. En manlig porrskådis tjänar nästan ingenting alls. Hur jämställt är det?

Lottaonline sa...

Anna1

Ja hastigt skrivna ord tillsammans med mycket stavfel!

Är inte perfekt själv men påstår folk saker om mig, som inte stämmer får jag ett behov att korrigera det hela.

Beträffande yrkesval, så är ju det som mycket annat ett frivillig val. Jag hade ingen aning om att manliga porrskådisar fick sämre betalt.

Kan det möjligtvis stå i relation till hur mycket var och en måste nyttja sina kroppar i en och samma film? :-)

Observer sa...

Väl skrivet Medborgare X om när det täckta könet ideligen plockar russin ur kakan!

Anna1 sa...

@ Lottaonline

Jag förstår det och tycker att du gör rätt i att korrigera de felaktigheter som skrivs om dig.

Ja det är ett yrkesval, i alla fall för oss som är uppvuxna i västvärlden. Men det är nog en bransch där man lätt tappar kontakten med sina känslor, och det tror jag gäller för både män och kvinnor. Och ja männen tjänar mycket sämre än kvinnorna.

Den relationen är såklart inte ointressant men män objektifieras och utnyttjas också på ett fult sätt inom porrindustrin.

Och att kvinnor inte kollar på porr är en myt tror jag!

Lottaonline sa...

@Observer

På vilket sätt plockar det täcka könet, russin ur kakan?

Antar att du syftar på kvinnor och även har problem med samma kön.

Lottaonline sa...

@Anna1

Ja och för att återkoppla till MX:s inlägg, så är det ju i sådant fall dubbelmoraliskt av folk, som tittar på porrfilm och samtidigt ser det som en destruktiv bransch.

Tror säkert att det finns kvinnor som kollar på porrfilm. Jag känner inga män inom porrindustrin men såg en dokumentär för några år sedan om några som arbetade inom branschen.

Själv har jag mycket svårt, att förstå hur man kan ha det som yrke! Och som du säger använder man nog inga känslor alls. Eller har en annorlunda uppväxt av något slag.

Anonym sa...

Men återigen. Feminister kan ju skrika sig hesa om dittan och dattan. Men i princip var det ingen som röstade på dem i valet. Var det 1% eller något sånt? Troligtvis skulle även pedofila-initiativet fått fler röster.. (utan någon annan jämförelse).
Folk som sitter i stugorna tror inte heller allt vad tidningarna skriver om. Eller har ni inte läst kommentarsfälten på olika kvälls-/dagstidningar innan den här möjligheten att kommentera togs bort? Folk PROTESTERAR ju och IFRÅGASÄTTER stup i kvarten. Gudrun behöver inte mer än visa sitt nylle när folk börjar kasta sten på henne (bildligt talat).
Såklart att män inte är djur. Eller låt oss säga inte mer än vi kvinnor. Vad någon 20årig tjej säger på en fest skulle jag inte fästa så mycket uppmärksamhet på. Unga människor säger så mycket för att provocera och för att få en reaktion. Det hör till utvecklingen. Det är naturligtvis tragiskt att vissa unga tjejer aldrig mognar till vuxna kvinnor..men å andra sidan är inte alla män heller ”vuxna” – psykiskt.
Orsaken varför dessa ”feminister” får så mycket plats i media är precis den samma som varför dessa ”kändisar” från olika dokusåpor också får plats i olika kvällstidningar. Det säljer. Folk tycker om att läsa om konstiga människor. Men därmed inte sagt att man skulle hålla med med deras åsikter.
Enligt mig kan man visst läsa vad dessa ”feminister” har på hjärtat men det finns ingen anledning att dra för stora växlar av dessa tankegångar. De är som sagt väldigt få. Därutöver är inte ens feminister eniga sinsemellan. Så vad Gudrun Schyman tycker om skilsmässor det bryr jag mig inte om. Jag ha inte den uppfattningen att hon ens var gift på ”riktigt”. Hon bodde ju största delen av barnens småbarnsåren tillsammans med en massa människor som tog hand om barnen. Medan hon själv söp.. vad mannen gjorde – det har jag ingen aning om.
Ska jag då ta ”goda råd” av denna människa på allvar överväga att skilja mig för att kunna förverkliga mig själv är bli lycklig.. haha.. (blev hon själv lycklig frågar jag bara och om jag – varför ta till flaskan då..?)

Monica

Anonym sa...

För ett tag sedan såg jag ett tv-program om en "lycklig manlig hora". Eller låt oss säga "lycklig" i början av filmen - innan hans livstragedi avslöjades. Pappan i familjen hade lämnat familjen när sonen var liten, sonen tillhörde en minoritet på bostadsorten, skolan gick ingen vidare - och blablabla den vanliga storyn om utanförskap.

Men porrens hjälp skapade han sig en ny identitet. Plötsligt var han "någonting". Han fick uppmärksamhet. Kameran zoomade på hans stora penis. Kvinnorna kved (åtminstone på låtsas). Kort sagt han fick sin "revansch"..

Men självklart kom även insikten om självbedrägeri, ensamhet, låtsasvärld, tomhet - och allt det som en normal tittare redan har listat ut i början av filmen. Inget nytt alltså - trots att det handlade om en man. Och inte en kvinna som sålde sin kropp.

Självklart skröt han om sina stora inkomster, men som tittare tänkte man direkt att varför i helskuta bo dåligt om man tjänade bra..Men det ingick väl i imagebildningen.

Monica

Hmm sa...

@Lotta:"Det var helt befängt, för jag skrev ironisk,

Jasså du. Det var inte den variationen som du gav den gången. Då var det skrivet för att peppea dig själv. Att du inre tolererar att det du skrev var en hyllning till jantelagen som jag ser det visar på att du inte kan se två sidor av samma mynt. Inte att jag stoppade ord i munnen på dig.

"att, hon hade så ”mycket högre tak” än mig!? "

Jajajmen det skrev jag och står till. Att du tycker jag var påflugen får du ju naturligtvis tycka. Jag skrev då och skriver igen, varför i hela friden skriver du en blogg om du inte vill höra vad andra ser på det du skriver, Men jag har respekterat att du inte ser det som jag och håller mig gladeligen undan.

Är det känsligt för dig om man säger till dig att du inte förstår? Jag förstår inte allt. Inga problem att erkänna det. Förstår du allt?

"För det första har en tjugoåring inte samma världsbild som andra. Det sitter inga tjugoåringar härinne som du måste ”läxa upp”! "

Och så visar du igen hur du snurrar till det och inte kan se en alternativ förklaring utan drar förhastade slutsatser. Om du kanske ska börja att ställa frågor istället för att tro en massa. Jag skrev detta som ett exempel på att redan unga tjejer idag har färjats av radiklafeministernas syn på män som avarter. Jag ställde t o m en fråga var du tror att hon fått dessa idéer. Jag vet att hon fått det från media. Att du tycker att jag läxar upp henne är också mycket talande. Hoppas att du tiger still när ngn på en fest gör heli Hittler hälsningen för annars så lever du upp till din åsikt att du läxar upp ngn. Inte för att stå upp för jämlikhet och allas lika värden.

"På vilket sätt och vart någonstans har jag yttrat mig kring att jag förespråkar diskriminering eller smutskastning av män!?

Nu var det ingen insinuation utan en ren fråga. Slå upp ordet. Och nej jag har inte sagt att du tycker det är ok, men jag säger att du verkar tycka det är oviktigt då man bara ska sopa det under mattan istället för att bemöta det med kraft. Att du tycker det är samma som att säga att det inte är så farligt. Lite får man tåla och jag tror inte att du skulle säga så om andra diskriminerande uttalande, men hej jag kan ha fel. Har jag det?

"Hade du intresserat dig för att läsa senaste diskussionen mellan mig och MX, så framkommer mycket väl att jag förespråkar lika rättigheter"

Alltså allvarligt! Tror du att jag orka läsa alla diskussioner som du eller MedborgareX har för den delen? Och jag vet att du förespråkar lika rättigheter, men du verkar inte tycka att det är så viktigt att belysa dem.

"Dessutom hur mycket nedvärderande porr och annat finns inte om kvinnor, om vi ska jämföra?! "

Nej varför ska vi göra det? Två fel blir inte ett rätt.

"Sluta upp att undergräva mäns offerposition!

Det är din syn på vad jag gör. Som jag ser det så står jag upp för en orättvisa precis på samma sätt som att jag förväntar mig att män ställer upp på kvinnor när det blir orättvist behandlade.

Hmm sa...

@Anna1: "Jag avskyr också när andra människor berättar för mig vad jag är och inte är"

Fast nu är det inte det jag gjorde utan bara vad Lotta fått för sig att jag gör. Inte på ett enda ställe kan hon visa på att det är så. Dessutom så är hon grymt långsint och det efter att hon sagt att allt är glömt.

Hmm sa...

@Monica: "Folk tycker om att läsa om konstiga människor. Men därmed inte sagt att man skulle hålla med med deras åsikter.

Det håller jag helt med om.

Hmm sa...

@Mnoica Igen: Ja porrindustrin är bedrövlig från vilken sida man än ser på den. Tror att det flesta som finns inom de försöker att bortförklara och se alternativa förklaringar på varför de är i den. Därför är det desto beklagligare att det finns dem som försöker förhärliga och förminska tragiken ang manlig (men även ibland kvinnlig) prostitution.

Hmm sa...

Förresten ang att det var en 20 nånting tjej som gjorde sina uttalanden och att hon bara gjorde det för att provocera, en teori från Monica. Är det då alla unga män som förespråkar högerextremism bara som ngt som ska avfärdas som att de vill provocera? När ska en åsikt tas på allvar. Och vad ska man tolerera att få kasta rätt i ansiktet?

Varför jag reagerade starkt på åsikten att alla män är djur och tyckande att det är ok att kläcka ur sig framför en massa män, är för att jag har hört den i så många former från så olika håll på så mänga olika ställen att jag tar den för mycket vanlig. Jag har t o m sett män som har anammat att tro på att de är djur.

Hmm sa...

Om det är ngn som är intresserad över hur Lottas och min diskussion gick den gången så är den här..

http://lottaonline.blogspot.com/2010/12/julklapp-mer-fran-hjarta-bors.html#comments

och här

http://lottaonline.blogspot.com/2010/12/mellandagsrea-i-provrum-och-lite-berns.html#comments

Ps Inte för att insinuera ngt utan som ren info (bäst att vara tydlig) så har jag sreen-dumpat sidorna Lotta. Ds

Lottaonline sa...

@Hmm

"Jasså du. Det var inte den variationen som du gav den gången. Då var det skrivet för att peppea dig själv."

Är du vaken!? Allvarligt talat! Du och jag talar helt olika språk! Du är fylld av fördomar kring min person.

Inlägget handlade inte om att jag förespråkar jantelagen! Har du svårt att förstå!?
Tycker jag något håller jag mig rakt till ämnet - inlägget! Inget annat.

Människor har dessutom fått tycka en jävla massa på min blogg, men jag har aldrig påstått att jag tänker hålla med varenda dåre, som yttrar sig. Eller som far med invektiv. Eller far med andra idiotiska analyser. Inte heller har jag sagt att jag kommer låta bli att försvara mig!

Som sagt det är väl underbart att vi själva väljer vem vi behöver läsa och vem vi behöver tilltala! Jag föreslår att du diskuterar med dem som har ett "högre tak" för dig istället.

Att jag inte håller med om ditt påhopp har inget med att folk inte får kommentera eller inte. Det är din uppfattning och icke sanna analys. Jag föreslår att du slutar provocera och håller dig till ämnet istället!

KB sa...

MX, som alltid en knivskarp analys!

Utopia sa...

Håller med @Hmm, alla de där extrema provocerande åsikter finns i alla länder, men alla bjuds inte in i tv-studio. Det finns kanske många som följer dem men det är inte så de blir mainstream. Det är skillnad. Det är det som är speciellt med Sverige jämfört med många andra länder.

Jerry sa...

Klockrent! Jag håller med dig till 100%. Dessa så kallade feminister finns överallt och är inte så få som vissa vill göra gällande. Den dagen även de kan strunta i könet och fokusera på det väsentliga, då är jag med dem. Många går i de fällor som de själva säger sig att männen går i, fast tvärtom om du förstår hur jag menar. Denna post är så pass bra att den måste spridas!

Medborgare X sa...

Monica!

Om man bara räknar de som röstar på Feministiskt Initiativ som feminister så är de som sagt inte så många, men det är både fler partier och fler politiker som kallar sig feministiska än enbart Feministiskt Initiativ. De flesta etablerade partierna har någon form av feministisk falang, sedan varierar det hur stor den är inom partiet och även hur radikalfeministisk den är.

Som tidigare påpekats så är den feministiska ideologin också väl etablerad inom media, vilket gör att den får en oproportioneligt stort genomslag och påverkan i samhällsdebatten. Det är sant att många vanliga medborgare (inklusive undertecknad) protesterar och ifrågasätter det som feminister skriver och häver ur sig i media, vilket har fått till följd att alla dessa klassas som "näthatare" av journalister och politiker. Nu diskuteras inom media olika åtgärder för att tysta folkets kritik.

Medborgare X sa...

Hmm!

Väldigt bra parallell med "alla unga män som förespråkar högerextremism". Varför behandlas inte den radikalfeministiska extremismen på samma sätt som högerextremismen?

Istället för att ifrågasätt och kritiskt granska den radikalfeministiska extremismen och protestera mot "alla unga kvinnor (och män)" som förespråkar den, så uppmuntras och omfamnas de och deras ofta hatiska åsikter.

Medborgare X sa...

KB och Jerry!

Tusen tack för era uppmuntrande ord!

Medborgare X sa...

Utopia!

Precis! Av någon underlig anledning så har den extremistiska radikalfeminismen blivit så rumsren i Sverige att dess företrädare inte bara bjuds in i TV-studio, det upprättas till och med institutioner på landets universitet för att bedriva politisk "forskning" i dess namn.

Hmm sa...

@Lotta: Det var du som än en gång inte höll dig till ämnet, och som alla kan se så far du omedvetet eller helt medvetet med osanningar. Både ang att jag stoppar ord i munnen och att det du hade skrivit då var ironiskt. inget var påsånden var sant. Förutfattade meningar ang din person är helt onödiga. Det räcker med vad du visar upp här.

Du behöver varken hålla med dårar eller mig men det var du som bad mig lämna din blogg därför att jag inte gav mig och tycker illa om floskler varför man än använder dem. Jag hade t o m bett dig om ursäkt men det räckte inte för dig.

Men så bra att du tycker att vi ska hålla os till ämnet idag. Då gör vi det. Bara så att du vet så uppfattade jag din kommenterar som kom direkt efter min till Monica som ett svar till mig. Jag har ställt en rad frågor som du inte har svarat på en ända. Men det är som vanligt med dig. Glider undan och skiftar fokus.

Lottaonline sa...

@Hmm

"Det var du som än en gång inte höll dig till ämnet, och som alla kan se så far du omedvetet eller helt medvetet med osanningar."

Jag far inte med osanningar! Dock är det uppenbart att du är totalt dum i huvudet. far nu så långt åt helvete du kan!

Mx!

Jag gillar ditt sätt, att gruppera folk! Tycker gott att du kan tacka även mig som gav en komplimang till ditt inlägg! Eller skulle jag krupit lite mer som trollan, Hmm och övriga rövslickare!?

Ni STACKARS MÄN, som sitter där med dubbelinkomst, barnbidrag, bostadsbidrag och samtidigt påstår att ni drar in alla stålar i samhället!

Det finns ingen skillnad mellan er och radikalfeminister!

Hmm sa...

@Lotta: "Dock är det uppenbart att du är totalt dum i huvudet"

Ditt personangrepp tar jag som en komplimang eftersom den kommer från dig. Tackar!

Där argumenten tar slut tar personangreppen vid.

Medborgare X sa...

Lotta!

Ja, jag ser att jag missde att kommentera ditt första inlägg. När jag kom in så uppfattade jag det som att du redan var inne i en diskussion med andra. Mitt svar till Monica 17:57 gäller i lika hög grad till dig.

Att de övriga skulle vara rövslickare kan jag inte hålla med om. Jag har under åren haft en hel del hårda bataljer med flera av de övriga.

Det där med dubbelinkomst, barnbidrag och bostadsbidrag känner jag för övrigt inte alls igen mig i.

Anna1 sa...

@ Lottaonline

Hahaha...du är ju helt underbar. Jag älskar kvinnor med lite temperament! Hatiska mobbarkvinnor går dock bort direkt!

Sedan tycker vi nog ganska olika om saker och ting men några länkar om dig kommer jag INTE att läsa. Jag är inte så lite trött på det här ständiga övertolkandet och smutskastandet på internet. Allt ska vändas emot en - det slår liksom aldrig fel!

Lottaonline sa...

@Mx

"Det där med dubbelinkomst, barnbidrag och bostadsbidrag känner jag för övrigt inte alls igen mig i."

Säger du det! Det var ju ett lustigt sammanträffande,för jag känner inte igen mig i all er propaganda heller kring kvinnor och deras bidragsberoende och hennes inkompetenta resurser, som samhällsfinansiär eller företagare.

Nej, du har inte exakt uttryckt de orden. Däremot har du med dina vänner från mansnätverken fört dessa kommentarsdiskussioner. Och är det ingen av bloggägarna som protesterar, så ser jag det som ett fullständig bejakande av detta skitsnack!

Är ni förbannade på staten, så ska ni fan mig inte ge er på hårt arbetande kvinnor.

Är övertygad om att de kvinnor som gullar med er till stor del får sin försörjning av er män! Då är det jävligt enkelt, att vara stor i käften och spotta på andra kvinnor!

Lottaonline sa...

@Anna 1

Temperament har sin för-och nackdelar. Dock kan vissa människor provocera igång riktigt bra!

Sedan kan man ju undra över vad exakt du tycker olika i jämförelse med mig? Eller vad det ett diplomatiskt ställningstagande.

Jag annars inget att dölja i de länkar som Hmm klistrade in!

Hmm sa...

@Anna1: Synd att du inte läser länkar då du hade sett att de som du föraktar hos andra dvs tillskriva folk egenskaper på rena spekulationer är precis det som Lotta gjorde med mig. Allt som Lotta falsk anklagar mig för är precis det som hon gjort mot mig. Projicering kallas det visst.

Hmm sa...

@Anna1 igen: Och sedan ska vi inte glömma att det inte var jag som drog upp gamla oförrätter och försökte hålla det emot ngn utan det var Lotta som försökte hålla ngt gammalt emot mig. (Vilket hon totalt misslyckades med då hon inte höll sig till sanningen).

Observer sa...

När skall du gå Offline LottaOnLine?

undrar

Observer

Lottaonline sa...

@Observer

Har du inte fått till det ännu? :(

Anna1 sa...

@ Lottaonline och Hmm

Vad ska jag göra, gå in och kolla på skärmdumpningarna? Frågan är varför man man öht dumpar en konversation eller spelar in ett samtal med en annan person. Jag fattar inte det. Blir man grovt förtalad är det däremot en annan sak.

Hur som helst, jag har ett positivt intryck av er båda så här blir det inget engagemang i någon konflikt eller ställningstagande från min sida.

Och vad gäller mina åsikter så ligger de mycket nära MBX, och det är inte för att han är man, utan för att jag också är liberalist!

Och allvarligt talat Lotta, det är väl ingen som har varit stor i käften eller spottat på kvinnor härinne. Jag tycker att det är precis tvärtom.

Anna1 sa...

Och innan Hmm svarar så kanske det är bra att påpeka att Lotta fick en jäkla massa kommentarer om sig p.g.a. att hmm trodde att Lotta vände sig till henne.

Nej vet ni vad, det här är faktiskt ingen intrig eller skvallersajt, utan en seriös debattsida. Jag tycker att alla ska försöka att hålla sig on topic framöver, det gäller även undertecknad.

Observer sa...

@LottaOn/Offline

Värst vad du gör dig sorger över mig. Vad lära vi av detta - jo, att alla som kritiserar kvinnor på ett eller annat sätt är ena j-vla loosers på det personliga planet. Så åtminstone enligt LottaOffLine.

Lottaonline sa...

Mx!

Grattis jag tror du fått besök av Gökboet!

Medborgare X sa...

Lotta!

Ja, allt för ofta har kommentarerna till inläggen en tendens att inte handla om inlägget. Istället för sakargument så eskalerar osämja mellan vissa av de som kommenterar eller så tas gamla oförrätter upp, vilket bara leder en förbannat massa personangrepp. Själv blir jag bara oändligt trött...

Lottaonline sa...

Mx!
Positivt tänkande. Du får ju ändå en massa uppmärksamhet! Dessutom är det kanske bra med en liten hare, som springer framför och mer eller mindre omedvetet hetsar upp publiken..;)

Fick lite inspiration inatt från en mindre diskussion i ditt inlägg. Någon har redan hunnit klicka på ”Abuse-knappen”. Så känsliga människor inför stora tuttar och kort pornografisk beskrivning varnas härmed. Kanske kan det pigga upp:
http://lottaonline.blogspot.com/2011/09/porrbranschen-och-ett-lagom-supande-pa.html

Hmm sa...

@Medborgare X: Ytterligare en sak vi tycker gemensamt om. Tråkigt med folk som drar in andra ämnen och inte kan börja på nytt vid varje inlägg utan håller gammalt groll uppdaterat i en oändlighet. Som dessutom så fort det börjar brännas tar till divers epitet och försöker tillskriva egenskaper tagan rätt ifrån luften. Riktigt tröttsamt om okonstruktivt.

Har dock tyvärr svårt för att låta falska påståenden stå oemotsagda. Min svaghet. Ska försöka bättra mig där och låta det stå för sig själv.

Observer sa...

Och vem var det som började med sina otidiga påhopp igen om inte Miss Gökboet herself? Att lära sig debattera sakligt hör definitivt inte till LottaOffLines starka sidor.

Medborgare X sa...

Lotta!

Ärligt talat så tror jag inte att en massa personangrepp och osämja i kommentarsfälten ökar uppmärksamheten. Snarare tvärtom. Jag hade betydligt hellre sett att de som kommenterar ägnar sin tid åt inlägget och argumenterar om det.

Medborgare X sa...

Hmm!

Skönt att höra att vi delar den synen. Även om vi under åren haft olika åsikter om diverse ting så kan vi säkert vara överens på den punkten.

Lottaonline sa...

Mx!

Läs min allra första kommentar högst upp riktad till dig! Den var högst stilla och vänskaplig.

Därefter scrollar du s a k t a neråt och kan då se att en människa både provocerar starkt och startar bråk!

Jag diskuterar med vem jag vill och tar inte falska påhopp av anonyma människor. Oavsett hur mycket den anonyma ickebloggägaren sitter här falskt och tror sig bevisa att jag ljuger! FÖRTAL.

Och oavsett hur mycket hon än fjäskar för dig!

Hmm!

Lämna mig ifred. Och för din info jag är inte flata, för du tycks ha ett brinnande intresse för min person. Det är inte ömsesidigt!

Observer sa...

@LottaOffLine

Vi skall ta om det. Jag skriver en kommentar där jag berömmer Medborgare X för hans inlägg. Och vad händer? Jo, LottaOffLine går direkt till angrepp på min person där hon antyder att "jag måste ha problem med kvinnor". Sedan fortsätter hon med frågan "att om jag inte fått till det ännu?". Som svar till det påhoppet må jag tillfoga att jag oftast använder horor då man då inte behöver vara rädd för bitterfittor och deras gruvliga hämndbegär. Detta var alltså allt jag hade att förmäla den här gången till vårt lilla Gökbo.

Lottaonline sa...

LottaOnline undrar förbryllat vem LottaOffline kan vara..

Tänker att det kanske är någon person hon själv inte kan se!

Kanske har gubben i månen ett svar..Ingen svarar..
LottaOnline lämnar därför det lilla Gökboet med ett spänt förvirrat ansiktsuttryck..

Hon visste att svaret skulle komma inifrån henne själv..Det fick ta den tid det tog!

Observer sa...

@LottaOnline

Och så kan du ju alltid ställa dig framför spegeln och ställa den klassiska frågan om att "Spegel, spegel på väggen där, varför gillar alla då lilla LottaOnLine är Offline". Kanske det hjälper dig i din uppenbara förvirring tills du lärt dig att lägga av med personhopp!

Lottaonline sa...

Observer!

Jag undrar om du inte är medborgare X som sitter bakom tangenterna!?

Intressant analys! Har du utfört en marknadsundersökning, eftersom du menar att alla gillar att "lilla Lottaonline är offline"?

Tydligen har jag ganska många läsare och ligger relativt högt på listorna, så enligt min företagsekonomiska bedömning är den uppskattningen ganska dålig.

Däremot känner du dig möjligen allmänt hatisk mot kvinnor! Jag tror det finns psykologisk hjälp att söka för sådana som dig. Att du träffat på någon kvinna en gång som blåste dig innebär inte att alla kvinnor som vågar gå sin egen väg är svin.

Lycka till nu!

Lottaonline sa...

Observer!
Sedan kan du lägga ner skitsnacket om att jag far med påhopp! Bara det uttalandet faller under förtal! Jag kan mycket väl diskutera bra med folk som är intelligenta och vettiga, så det påståendet kan du likaså spola ner.

Jag skrev vid ett tillfälle "du är dum i huvudet" till en oerhört provocerande människa, då hon före påstår att jag både är falsk och far med lögner upprepade gånger i det här inlägget!!
Jag bad henne sluta provocera. Men hon njöt i sin hemmalunkande socialbidragsberoende tillvaro, att provocera någon som betalar hennes jävla uppehälle. Någon som jobbar jämt i stort sett och där de huvudsakliga intäkterna går till gråtande män och deltidsanställa tanter, som till största delen blir försörja av sina män!
Jag blev till slut provocerad att be henne dra åt helvete. Människan hade fortfarande inte förstånd att lämna mig i fred.
Sedan kommer en kvinnohatande människa som du in. Bitter som fan och tar alla kvinnor för bitterfittor och horor och ger dig på mig!
Jag har inte slickat MX i röven. Det är skillnaden mot mig och övriga landstingsanställda skattefinansierade hemmafruar och socialbidragstagare, som älskar när MX häver ur sig att män står för landets inkomster!
Det blir så till sig att det inte vet vart de ska ta vägen när landets största mansgris med hemmafrun hemma skriker att män står för landets inkomster..så det hoppar direkt in och ger han en massa beröm, för de förstår nämligen inte bättre.
Sedan kommer som sagt typer av din kaliber in, om du nu givetvis inte är MX själv. Någon som är respektlös allmänt mot kvinnnor och framförallt mot mig. Som sagt det finns psykologer, sök en!

jag tänker inte svara något mer på dina idiotiska påhopp, så ge fan i mig nu!

Lottaonline sa...

MX!
Det värsta är att det är inte första gången du ställer dig på påhopparnas sidor när det gäller mig! Och sedan hjälper till att få det till att det är jag som är boven!? Falskt!

Trots att jag som får påhopp! Det är så ynkligt och fegt egoistiskt! Det enda du tänker på är att höja ditt ego med komplimanger för dina inlägg.

Men en sak ska du ha klart för dig jag kommer aldrig någonsin bli en rövslickare för att slippa bli utsatt för mobbning av folk som er.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Medborgare X sa...

Anonym 12:47!

Rena personangrepp tas bort! Håll dig till ämnet och använd sakargument.

Det gäller även övriga som kommenterar!

Medborgare X sa...

Observer och Lotta!

Jag undanber mig era personliga vendettor. Om ni nödvändigtvis vill ägna er åt kasta paj på varandra så kan ni väl åtminstone gör det hos Lotta och inte här!

Medborgare X sa...

Lotta!

Nej, jag är inte Observer!

Inte heller kräver jag av någon som kommenterar här att slicka mig i röven. Alla är välkomna att för fram sina åsikter, men diskussionen blir betydligt intressantare och mer givande om man håller sig till sakargument och inte övergår i en massa menlösa personangrepp.

Hmm sa...

*Visslar en trevlig truddelutt* ♪♫♪

Hmm sa...

Känner lite så här på kvällskvisten för att skriva ett ordspråk.

Att tiga är inte det samma som att samtycka ;)

Catta sa...

Holy shit vilket krig det var här!

Ett mycket bra inlägg MBX! Nu tycker jag du hittat tillbaka till det där jag gillade hos dig förr.Ett bra inlägg utan överdrifter.

Det enda jag skulle invända emot (annars vore det ju inte jag om jag inte hade NÅGRA invändningar)är att du skriver "feminister", då jag ser en skillnad på feminister och extremfeminister. En feminist i allmänhet står ju inte för de värderingar som beskrivs ovan,däremot gör den mer extrema varianten det.Tycker jag alltså.

Medborgare X sa...

Catta!

Problemet är dock att numera så domineras den feministiska ideologin i Sverige av den extremistiska radikalfeministiska ideologin. Få svenskar håller inte med om den generella definitionen av feminism, det vill säga att "feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen". Det är i allmänhetens ögon fullt accepterat, trots att det egentligen inte är detsamma som jämställdhet. För jämställdhet måste nämligen även det omvända gälla.

Den stora merparten av alla dagens feminister har dock lämnat den inriktning som kämpar för att män och kvinnor ska ha lika rättigheter och skyldigheter. Istället sympatiserar man med radikalfeminismen som bygger sin ideologi på teorin om könsmaktsordningen, att det skulle finnas ett patriarkat som tillser att män ständigt förtrycker och underordnar kvinnor i samhället. Detta bygger på en kollektivistisk samhällssyn där människor delas in i grupper, män som är onda förrövare respektive kvinnor som är oskyldiga offer.

Feminismen har därmed gått från att vara en frihetlig rörelse till att bli en auktoritär rörelse, kort sagt har feminismen blivit allt det den en gång sade sig vara emot och är har idag blivit en i huvudsak extremistisk rörelse.

Catta sa...

Ja fast det finns ju ändå en del feminister som är just det de var från början, alltså det jag vänder mig mot är att feminism blivit ett skällsord, när det är den mer extrema delen av feminismen som är dålig. Ungefär som att om man skulle säga "högern" och klumpas ihop med extremhögern.

Feminist sa...

Du länkade mig till det här inlägget, så får väl kommentera det också. Jag skyller inte på varken män eller kvinnor som rättar sig efter normer, det är samhällsstrukturen i sig som jag kritiserar. Därutöver kritiserar jag att typiskt "kvinnliga" jobb ständigt nedvärderas och att kvinnor får sämre lön för samma arbete. Vad gäller sexköp så tycker jag att det skulle vara helt okej så länge den prostituerade inte är ett trafficking-offer. Annars är det ett fritt val från båda håll och ingenting jag tänker moralisera över.

Vad gäller frånvarande föräldrar önskar jag att båda föräldrarna kan vara lika närvarande/frånvarande och att samhället jobbar för en sådan utveckling.

Och så vidare, anta inte att alla feminister tycker likadant i dylika frågor. Jag ställer upp på en utveckling som främjar social, politisk och ekonomisk jämlikhet mellan könen. Vilket är själva definitionen av en feminist. That's it!

Medborgare X sa...

Catta!

Visst finns det enstaka feminister som mer är som de traditionella frihetliga feministerna, som Helene Bergman. Men tyvärr verkar de vara få och det är inte ofta som de gör sina röster hörda. Än mindre att de protesterar mot de extremistiska radikalfeministerna.

Om man vänder sig mot att feminismen blivit ett skällsord så är det snarare mot de extremistiska radikalfeministerna som kidnappar begreppet som man få vända sig. Inte mot de som protesterar mot radikalfeminismen.

Det är ingen större risk att "högern" klumpas ihop med extremhögern. "Högern", i form av Alliansen, är både klart större än extremhögern och de är ytterst tydliga med att de inte sympatiserar med extremhögerns åsikter. Så det finns ingen risk att extremhögern kidnappar begreppen "högern" på samma sätt som radikalfeministerna har kidnappar begreppet "feminism".

Medborgare X sa...

Feministen!

Vad är det för typiska kvinnliga jobb som "nedvärderas"? Vad betyder överhuvudtaget "nedvärderas"?

Vad är det för kvinnor som får sämre lön för samma arbete? Enligt de undersökningar som gjorts så finns det inget belägg för det påståendet. Det är och förblir en feministisk myt. Om det var billigare att anställda kvinnor för samma jobb så skulle landets arbetsgivare omedelbart bara anställa kvinnor, det vore en enorm konkurrensfördel och det skulle vara ett snabbt sätt att öka företagets vinster.

Om du verkligen tror att kvinnor får sämre lön för samma jobb så kan du ju starta ett företag och bara anställa kvinnor. Då kommer du snabbt kunna konkurrera ut alla andra företag i branschen och få monopol. Sedan kan du ju höja priserna och öka dina kvinnliga anställdas löner så de är mångdubbelt högre än mäns löner.

Om du verkligen vill att män och kvinnor ska ha samma möjlighet att vara föräldrar så är det första som behövs en lagstiftning som ger män och kvinnor lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter vad gäller föräldraskap och barn. Det är nämligen grundstenen för ett jämställt samhälle. Tyvärr är många feminister, precis som du (sa i den andra tråden), motståndare till en jämställd lagstiftning. Då är man heller inte för jämställdhet.

Feminist sa...

Men herre gud! Med nedvärderas så menar jag att kvinnodominerade yrken generellt sett har lägre löner än mansdominerade.


"Kvinnors löner är i genomsnitt 16 procent
lägre än mäns sett till hela arbetsmarknaden.
Om hänsyn tas till kvinnors och mäns olika
fördelning efter yrke, utbildningsnivå, ålder och
arbetstid, minskar skillnaden till 6 procent."

Källa: http://www.scb.se/Grupp/valfard/2008-4/LE0001_2008K04_TI_11_A05TI0804.pdf

Det är alltså ingen feministisk myt enligt Statistiska Centralbyrån

För övrigt så väljer kvinnor och män ofta olika typer av arbeten, varför går att diskutera. Därför kan det vara att inte alla arbetsplatser anställer kvinnor i lika hög grad.

Dessutom är kvinnor i högre grad föräldralediga (någonting som inte kommer att ändras om vi inte skakar om strukturen från grunden, tex genom att individualisera föräldraförsäkringen då män i regel tjänar mer)vilket försvårar anställningen av en kvinna för en arbetsgivare. Det blir enklare att anställa en man som troligtvis inte kommer att vara föräldraledig särskilt länge.

Och slutligen, ja jag tror på bland annat kvotering och individualiserad föräldraförsäkring. Inte som någonting optimalt, eller ens någonting samhället bör fortsätta med när jämställdhet är uppnådd, men som ett sätt att komma dit. Ett sätt att göra detta sjuka samhälle något sundare.

Medborgare X sa...

Feministen!

Det finns gott om yrken där män dominerar som relativt sett har en låg lön, till exempel:
- medhjälpare i jordbruk, trädgård, skogsbruk och fiske
- maskinoperatörer, blekning, färgning
och tvättning
- hovmästare, servitörer och bartendrar
- växtodlare och djuruppfödare, blandad
drift

Alla finns de med på listan över yrken med lägst lön. Visst finns det även med kvinnodominerade yrken på den listan, men det är inte könet som avgör vilken lönenivå ett yrke har. Det avgörs i grunden av tillgång och efterfrågan på arbetet samt vilket värde som arbetet tillför den som efterfrågar det. Precis som att vissa mobiltelefonmodeller är dyrare än andra.

Har du ens läst vad SCB skriver? Där framgår det ju med alla tydlighet att det finns mängder av faktorer som inverkar på lönen. Du skriver ju själv att SCB's undersökning visat att om man inte bara tar hänsyn till kön, utan även till yrke, utbildningsnivå, ålder och arbetstid så minskar skillnaden till 6 procent. Om du dessutom läser mer av vad SCB skriver så ser du att de även skriver att:

"För att ytterliggare utveckla analysen av löneskillnader mellan kvinnor och män är det
önskvärt att undersöka ytterligare lönepåverkande faktorer."


Det finns andra undersökningar som inkluderar fler lönedrivande faktorer (dock ingen som tar ansvar till precis alla). Mer om det kan du läsa här.De visar att löneskillnaderna blir ännu mindre när man tar hänsyn till fler faktorer än vad SCB gjort.

Den undersökning som gått längst i att kartlägga löneskillnader ända ner på individnivå är JÄMO's Miljongranskning (som du kan läsa här).

750 000 arbetstagares löner granskades mellan 2006 och 2008. Av alla dessa var det enligt JÄMO endast 5 800 arbetstagare (av bägge kön!) som hade omotiverat låga löner. Dess fick då ett lönepåslag av sina arbetsgivare för att rätta till den felaktiga lönen.

Totalt sett var det alltså färre än 1 procent av alla granskade arbetstagare hade en omotiverat låg lön. Det fanns både män och kvinnor som hade omotiverat låg lön. Dessa är nu korrigerade.

Så nog är det en feministisk myt både att kvinnodominerade yrken skulle nedvärderas och att kvinnor får lägre lön än män för samma arbete. Det har JÄMO visat och i de få fall som omotiverade löneskillnader har upptäcks så har dessa korrigerats!

Dessa granskningar inkluderar även kvinnor som varit föräldralediga och som "förväntas" vara föräldralediga.

Om det skulle ha varit sant att kvinnor fick så mycket lägre lön som feminister påstår så skulle företag snabbt kunna anställa kvinnor och på så sätt kunna sänka sina kostnader dramatiskt (löner är ofta en av de största utgifterna för ett företag). Det vore en enorm konkurrensfördel att anställa "billiga" kvinnor istället för "dyra" män. Men sanningen är att företag inte har den möjligheten att skaffa sig konkurrensfördelar, för kvinnor och män får samma lön för samma arbete.

Men om inte du tror på det så kan du ju starta ett eget företag och bara anställa "billiga" kvinnor. Då skulle du snabbt kunna konkurrera ut alla hemska manliga företag. Det borde väl vara en feminists önskedröm? Varför tar du inte chansen?

Är du medveten att hälften av alla barn som föds i Sverige har en pappa som inte har rätt till en enda dags föräldraledighet när barnet föds?

Observer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Observer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Medborgare X sa...

Observer!

Nu har jag totalt tröttnat på alla personangrepp som du och andra ägnar er åt i kommentarsfältet. Diskutera inlägget sakligt istället för att smutskasta varandra! Annars ryker era kommentarer!

Observer sa...

Ta nu bort lilla LottaOffLines kommentar då också. Det var hon som startade personangreppen den här gången och det finns hjälp att få för dylika individer vars ohämmade påhopp är en direkt följd av den egna personlighetsstörningen - jfr. "borderline".

Observer sa...

Och så tycker jag också att lilla Lotta Offline i klartext kan förklara vad uttrycket "att bli blåst av en tjej innebär" i praktiken? Är det samma ordeal som Julian Assange tvingas gå igenom, där "tjejen skall få tänka och känna efter i efterhand enligt Marianne Ny's föreslagna reformlag", d.v.s. att få utkräva hämnd om man känt sig avvisad på något sätt? I Afrika brukar man visst sträckas ut i öknen om man uppför sig på ett dylikt lantlolla-mässigt maner.

Lottaonline sa...

@Observer
Hur ska jag någonsin kunna ge dig ett riktigt svar när du, så professionellt precis diagnostiserat "borderline"!? Svaren borde ju inte bli speciellt tillförlitliga!

Dessutom ska jag precis släpas ut på gatan för att "sträckas ut", p.g.a mitt "lantlolla-mässiga manér" (ont om öken i mina trakter)!

Medborgare X sa...

Observer!

Ni är lika goda kålsupare båda två. Håll er till ämnet och argumentera med sakargument. Lägg av med alla meningslösa personangrepp!

Observer sa...

@LottaOffLine

"Sträckas ut i öknen" är liktydigt med "att jagas ut i öknen".

Anonym sa...

Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara män ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens.........

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet oavsett kön, ras, ålder, börd istället för: 

på grund av kön, ras, ålder, börd.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val och mänskliga rättigheter istället för jämställda resultat genom feminism.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!