17 september 2010

Vänsterns odemokratiska metoder

Medborgare! På söndag avgörs Sveriges framtid. Valet står inte bara mellan arbetslinjen och bidragslinjen. Det står även mellan ett samhälle där alla medborgare får en möjlighet att göra sig hörda och ett samhälle där vissa medborgare tystas med våld. I en riktig demokrati måste alla medborgare få uttrycka sina åsikter utan att drabbas av repressalier. Det får man tyvärr inte i vänsterns Sverige. Det har under de senaste veckorna tydligt framgått när inte bara extremvänstern, utan även Vänsterpartister, gjort allt för att stoppa Sverigedemokraterna från att hålla torgmöten och föra fram sitt politiska budskap.

I Göteborg har dessa aktioner gått ännu längre. En grupp ungdomar har försökt förhindra väljare att rösta på Sverigedemokraterna. Detta genom att tränga in i röstbåsen. Många av väljarna kände sig dessutom hotad utanför vallokalen.

På flera platser i landet har misstänkt valfusk uppmärksammats. I Örebro har Socialdemokraterna bedrivit "valskolor" för att lära framför allt invandrare att rösta, på vem kan säkert alla gissa. Efter "valskolan" har man följt deltagarna till vallokalen för att se till att rätt valsedel läggas i röstkuverten. Socialdemokraterna i Huddinge misstänkts också för att ha brutit mot vallagen. Partiets valarbetare ska bland annat ha försett osäkra förtidsröstande med valkuvert där partiets röstsedlar redan stoppats in.

Vänstern tar alltså till vilka odemokratiska metoder som helst för att vinna valet. Till och med våld och valfusk!

Det är inte underligt att Göran Hägglund liknade valet mellan Sverigedemokraterna och vänstern som pest eller kolera!

7 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Och jag som trodde du skulle skriva om Dror Feiler och Francisco Contreras (som jag skriver om) som störde sd-mötet på Sergels torg. De står på vänsterns lista och vill in i riksdagen. Vänsterledaren Ohly ska piska dom för det att dom inte kunde hålla sig i skinnet! Ha en trevlig fredagkväll annars!

Anonym sa...

Det du säger är att Vänsterpartiet ligger bakom t.ex. ungdomarnas oacceptabla trakasserier i röstbåsen. Skämtar du, är du paranoid eller bara cynisk?

Folk kan vara idioter helt på egen hand, utan att det har att göra med någon politisk gren/parti.

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Precis, det var bland annat Dror Feiler och Francisco Contreras som ingick bland de vänsterpartister som försökte stoppa Sverigedemokraternas från att föra fram sitt politiska budskap.

Anonym sa...

Det är väl ingen ide att ta en diskussion ang. perifera vänstergrupper och politiskt våld. Google sköter den saken och är en bättre domare än vi...

Anonym sa...

Tyvärr ser man en trend inom vänstern, inte bara de mest extrema falangerna. Den trenden handlar om att man går tillbaka till gamla rötter, med betoning på att vilja ha en diktatorisk enpartistat, "för folkets bästa". Syns tydligt inom de yngre grupperingarna, inte bara "autonoma", där man helt öppet visar sitt förakt för den parlamentariska demokratins spelregler, så fort det inte gynnar en själva. Man ser det som helt legitimt att med våld hindra etablerade partiers kampanjer, att mer eller mindre aggressivt störa enskilda väljare i valprocessen, att med våld och hot få sin vilja igenom oavsett vad det handlar om. Bådar inte gott för framtiden. Det är nog tyvärr bara en tidsfråga innan vi ser ex. vis. spräng- eller brandattentat med politiska syften som verkligen drabbar oskyldiga hårt även här i Sverige. Som sagt, bara en tidsfråga.

/Peter "Pecepete_66"

Oh The Irony! sa...

Att jämföra S och MP (de två största delarna av "vänstern") med SD enligt devisen "pest eller kolera" känns ju fräscht...

Kom igen, MX, bättre kan du.

Usedom Wollin sa...

Polisen har inte fullt ut förstått sitt uppdrag vid bevakningen av SD´s valmöten.
Yttrandefriheten innebär nämligen inte bara rätten att tala, men också rätten att lyssna.

Genom att spärra av mötesplatsen för både åhörare och motdemonstranter, och dessutom låta mötesstörarna föra oväsen så att budskapet från politikerna blir ohörbart, innebär det att polisen medverkar till brott mot yttrandefriheten.

Polisens uppgift borde i stället vara att transportera bort mötesstörarna från platsen, låta åhörarna få en chans att ta emot budskapet från politikerna och därefter göra sitt val.

Det handlar inte om vilken lag som helst, utan om en grundlag.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!