01 september 2010

Ett rättssystem som uppmuntrar lögner och politiskt manipulation

Medborgare! Medborgarperspektiv förutspådde för en dryg vecka sedan att rättsväsendets prestige till slut skulle kunna komma att fälla Julian Assange. Det verkar nu vara på väg att bli sannspått. Idag kom ett nytt beslut i fallet av ännu en i raden av kvinnlig åklagare, i detta fall överåklagare Marianne Ny. Hon har nu beslutat att ta upp den nedlagda förundersökningen mot Julian Assange och därmed är han återigen misstänkt för våldtäkt, sexuellt tvång och sexuellt ofredande mot sina två one-night-stand, Anna Ardin och Sofia Wilén.

Vad för ny uppgifter som har tillkommit i utredningen vill inte överåklagare Marianne Ny berätta, men trots att Julian Assange förhördes i måndags så berörde inte samtalet då någon form av sexbrottsanklagelser. Vad det då är för nya uppgifter som kan ha tillkommit är svårt att förstå, om det nu inte är nya uppgifter som inkommit från Anna Ardin och Sofia Wilén. De har ju nu haft ytterligare tid på sig att tala ihop sig och dessutom hunnit få coachning av Claes Borgström.

Det är överåklagare Marianne Ny som själv kommer att leda förundersökningen mot Julian Assange. Till sin hjälp kommer hon även ha åklagare Erika Lejnefors. De vill ännu inte avslöja om de avser anhålla Julian Assange och därmed hålla honom frihetsberövad utan kontakt med omvärlden.

I och med att överåklagare Marianne Ny nu har beslutat att återuppta förundersökningen mot Julian Assange så innebär det även att hon har ökat prestigen ytterligare i fallet samt att hon har tagit tydligt parti för målsägande. Det vore en enorm prestigeförlust, för den redan internationellt skamfilade Åklagarmyndigheten, att avskriva ärendet en gång till. Detta medför att Marianne Ny kommer att göra allt i sin makt för att få Julian Assange fälld för våldtäkt. Dessutom finns det starka politiska krafter som inte vill att det avslöjas att det förekommer att kvinnor falskanmäler män för våldtäkt.

Detta medför med största sannolikhet att Julian Assange snart blir satt bakom lås och bom samt att polisutredningen kommer att hemligstämplas. Under tiden kan överåklagare Marianne Ny, tillsammans med målsägandesidan, i detalj producera en förundersökning som stödjer alla anklagelser mot Julian Assange och samtidigt gömma undan allt som talar till hans fördel i den så kallade ”slasken”.

När väl målet kommer upp i tingsätten sitter där nämndemän som alla är politiskt utnämnda. En av dem är med största sannolikhet socialdemokrat och som antagligen kommer att hålla med sin partikamrat, Anna Ardin, vad som än kommer fram under huvudförhandlingen. En annan är kanske feminist och kommer antagligen att fälla Julian Assange för att han är man, och därmed per automatik en förövare. Ytterligare någon eller några av nämndemännen är kvinnor, som därmed kommer att identifiera sig med Anna Ardin och Sofia Wilén, speciellt om de gråter lite under huvudförhandlingen.

Julian Assange säger i en intervju att han har haft bättre veckor och att han oroas av utvecklingen. Han säger även att det hela verkar vara någon slags rättslig cirkus och att han nu har börjat tvivla på Sveriges rättssystem.

Tyvärr har han bara sett början än! Han har ännu inte insett att Sverige är ett paradis för falskanmälare. Att i Sverige så hjälper samhället de som falskanklagar att slänga oskyldiga i fängelset. Att i Sverige så är rättssäkerhet inte så viktigt, speciellt inte i sexmål.

För Sverige har ett rättssystem som uppmuntrar lögner och politisk manipulation!

24 kommentarer:

Gollums Cave sa...

Jag börjar bli rädd på riktigt för (O)rättssystemet.

Wunder sa...

Med största sannolikhet är Julian lika oskyldig som Tito Beltran var. Beltran vart fälld trots att jag inte lyckdes hitta en enda brottslig handling i någon artikel i någon tidning.

Beltran var ett justitiemord.

Snart blir det ett till.

Män har inte längre någon rättssäkerhet i det här landet.

Anonym sa...

Kunde inte vara tydligare. Håller med fullständigt.

Anonym sa...

Borde inte Ardins sjustegsmodellen för laglig hämnd väcka lite varningsklockor hos åklagarmyndigheten?

http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2010/09/sexbrottsanklagad

Matte Matik sa...

Han kan nog tjäna på att han är utlänning - å andra sidan kanske inte andra stater är så förtjusta i honom och vill jobba för att han ska få hjälp. Rätt många skulle nog bli glada om han försvann för gott - även om jag inte tror att det är en konspiration bakom.

Ditt inlägg gör mig väldigt bedrövad, jag hoppas att du har fel men det ser illa ut. Om inte omvärldens tryck får Sverige att reagera nu vette fan vad som gör det. Då är det nog dags att packa väskorna...

Juristen sa...

Tyvärr måste jag hålla med dig i allt du skriver. Åklagarväsendet har blivit till ett kvinnonäste som drivs av prestige och manshat. Den del av åkalgarmyndigheten som är särskilt inriktad mot relationsvåld är ett rent skämt ur ett rättssäkerhetspektiv. Som man utreds du av enbart kvinnor, målsägandena är kvinnor, de tjänstemän som kopplas in från socialen är kvinnor...som man är du rätt ensam gentemot dessa systrar.

Lottaonline sa...

Det är nästan så man kan ana någon nära eller personlig vendetta kring rättsväsende och kvinnor hos författaren själv.. Trots att jag givetvis inte blir överraskad, att det troligen finns falskanmälare! Och av bägge kön.
Jag hittade och nämnde något omkring samma ämne i ett eget inlägg tidigare. Ett resultat från psykologisk forskning kring rättsväsendet och deras bedömning av åtalade.
Det har faktiskt visat sig att domare och nämndemän både bedömde och dömde, åtalade personer av samma kön, som de själva hårdare, än åtalade av det motsatta könet. Det talar ju lite emot din teori, att kvinnor alltid hjälper andra kvinnor, vilket jag är ganska skeptisk till själv av egen erfarenhet.
http://www.skyddosakerhet.se/iuware.aspx?pageid=92820&ssoid=123473

Anonym sa...

Det konstigaste i hela ciruksen är att Assange inte ens blivit kontaktad i ärendet (!), men media blir meddelade utan några större utlägg än så??

vad är det för häxjakt där man som anklagad behöver läsa SVD för att få veta vad man är anklagad för? är detta verkligen 2010??

ryser...

/Danne

Medborgare X sa...

Anonym 23:00!

Ja, man tycker ju att åklagaren borde läsa vad Anna Ardin skrivit om hur man på bästa sätt hämnas. Det här fallet verkar ju falla väl in i hennes hämndguide. Är det bara en slump?

Medborgare X sa...

Matte!

Julian Assange har redan tjänat på att han är en kändis. Om det var en helt vanlig svensk man som blev anklagad av Anna Ardin och Sofia Wilén så hade vi inte hört ett ord om det. Då hade han sedan första dagen ha hållts inspärrad utan att få ha någon som helst kontakt med omvärlden. Under tiden hade de målsägarsidan kunnat prata ihop sig allt mer och preparera sig tillsammans inför huvudförhandlingen i tingsrätten. Åklagaren och målsägarbiträdet hade kunnat hjälpa dem hur de ska presentera sin historia så att den verkar trovärdig. För i slutändan handlar det ju om just att verka trovärdig. Några bevis behövs inte för att spärra in en man som anklagas för sexbrott i Sverige.

Medborgare X sa...

Juristen!

Det är än mer olustigt och skrämmande att du som jurist kan verifiera det jag skriver!

Medborgare X sa...

Lotta!

Visst finns det falskanmälare och lögnare bland både män och kvinnor. Det förekommer i alla former av brottsmål att både målsägande och anklagad falskanmäler och ljuger. Dock finns i de flesta brottsmål konkreta objektiva bevis som man kan jämföra berättelserna mot. Det gör det ofta inte i sexmål eller mål om relationsvåld. Där räcker det med ord för att fälla. Man behöver inte ens objektivt konstatera att det verkligen har förekommit ett brott, men förutsätter att målsägandes berättelse är korrekt. Den ifrågasätts inte.

Detta, tillsammans med det politiska trycket från statsfeministerna, innebär också att rättssäkerheten i den typen av brottsfall blir oerhört lidande.

Medborgare X sa...

Danne!

Välkommen till det feministiska Sverige!

Gogg sa...

Jag tror att Claes Borgström kommer att kämpa med näbbar och klor för att hålla utredningen flytande förbi den 19:e. Om ärendet blir nerlagt innan dess kommer kan nog förtroendet för (s) i Stockholms kommunfullmäktige få sig en törn...

Anonym sa...

Tänk om alla källorna för detta ärendet kunde läckas på Wikileaks ...

Nils Dacke sa...

Håller med ovanstående. Om inte detta fall som även uppmärksammas utomlands får juristsverige att reagera så är det mycket illa ställt med rättssäkerheten i Sverige.

Politiska utnämnda nämndemän är en styggelse och ska bort så snart som möjligt. Att plocka in folk från sekterna vilka vi även kallar partier vars medlemsbaser eroderats under 40 års tid kan inte vara bra.

Fredrick sa...

Tack för en intressant och angelägen blogg!

Anonym sa...

Läste ett citat i Newsweek, från Julian Assange's son.
"That man does have a way of making a lot of female enemies"

Anonym sa...

Dessa två kvinnor som håller varandras händer så hårt och som i ena stunden kallar det för frivilligt sex och i nästa våldtäkt,ska nog lära sig att hålla trosorna högt uppe!!
Alla män är INTE skyldiga till något sexualbrott bara för att en anmälan har gjorts-
en del kvinnor använder det som"nu ska den jäkeln allt få",och tycker att det känns bra.I
fallet Julian Assange är hela historien så pinsam och rubbat att man undrar över vad detta fittstim inom rättsväsendet håller på med.Frivilligt sex=våldtäkt.Det dröjer nog inte länge innan det finns kyskhetsbälten ute på marknaden.

Göran Rudling sa...

Hallå Gossar! Hallå!
Nån hemmaaaah?

Vad är det som händer? Har ni drabbats av Flourtantskräcken igen? Eller har bara en propp gått?

Era insinuationer om kvinnliga åklagare påminner om de berömda samtalen om tjej-loppor. Den där förlamande rädslan för det okända. Men är det inte så att kvinnliga åklagare har grillfester där de mumsar fil-delare som snacks och sköljer ned det rött bläck?

Ursäkta tonen men ni far out. Å mörkret som omger er är inte rymd.

Kort resumé. Julian Assange anhölls i sin frånvaro fredagen den 20 aug kl 17.00. Förhören med målsägarna avslutades ca 18.40. Jouråklagaren blev uppringd av en polis som tagit emot en anmälan om våldtäkt(er) och ville ha ett beslut. Ett snabbt, kanske inte helt lyckat beslut om anhållande togs. Detta läcktes sen till pressen. Expressen.
Åklagarmyndigheten bekräftade att JA anhållits och cirkusen började.

Med anledning av det fullkomligt enorma massmediala intresset fick en åklagare extrainkallas och sätta sig in i ärendet. Åklagare 2 hade de utskrivna polisförhören att gå på. Anhållan hävdes omedelbart. Kvar stod bara en misstanke om OFREDANDE. Obs inte sexuellt ofredande. Åklagaren bedömde att det inte fanns nåt brott. Hon sa också att hon trodde på målsägarna men att det som hade hänt var inte brottsligt.

Claes Borgström, målsägarbiträde, överklagade beslutet. Åklagare tre valde att återuppta förundersökningen. Nu gällande fler brottsmisstankar. Då skiter ni på er på tråden för Flourtanten is back.

Vad var det för beslut som åklagare 3 inte fattade? Svar längst ned.

Vad detta innebär är att om jag förstår det rätt är att åklagare 3 vill gå till botten med ärendet för att se om det finns någonting överhuvudtaget som är brottsligt. Att göra en så grundlig undersökning, vilket är helt rätt, att ingen ska kunna ifrågasätta det kommande beslutet. Våldtäkt är ett allvarligt brott och det måste utredas noggrant så att ingen blir oskyldigt anklagad och dömd. Vad som är märkligt är att JA inte har blivit kallad till förhör än med avseende på de utökade brottsmisstankarna. Detta kan innebära att åklagare 3 ännu inte har hittat nåt som styrker misstankarna om brott. Det har hållits fler förhör med målsägarna. Det kan alltså vara så att ni är inne i en Fluortantfri zon. Vi får se var det slutar.

Jag tror att ni har väldigt kort minne och en övertro på att manliga åklagare är justa grejer. En advokat i Sverige är känd för att han fått fast en Nordens värsta seriemördare, Thomas Quick. Självklart är det så att om denne Juris Prudis ser en möjlighet att han kan få fast en utländsk serievåldtäktsman så höjs pulsen å blicken blir blank. Tänk nu om det var en manlig åklagare vi namn Herr van der Kvast som satt vid spakarna. Hur tror ni det hade slutat?

Det är fluorgubbarna som är farliga. Så andas ut. Dela filen. Glöm inte müslin och dansa och älska kvinnor. Speciellt kvinnliga åklagare. Om ni inte älskar kvinnor ber jag om ursäkt. Jag visste inte att ni hade den läggningen. But here is nothing wrong with that.

Beslutet som inte fattades var att JA blev inte anhållen. Hajar ni? Är det bra eller är det bra?

Anonym sa...

Det här är ju skit! Visste ni att åklagare Marianne Ny är gammal arbetskamrat och god vän med Claes Borgström, dett rövhål till advokat.

Arvid Andersson

Anonym sa...

Arvid, kan dessa uppgifter verifieras på något sätt?
Mvh
K

Anonym sa...

Efter att ha tagit del av den här historien tycker jag följande:
1. Anna Ardin ska åtalas och borde få fängelse för falsk angivelse.
2. Sofie Wilén samma sak.
3. Clas Borgström borde fanimej be om ursäkt för att han odlar rättsrötan i det här landet, samt belastar samhället med en massa onödiga uppgifter.
4. http://padittjobb.wordpress.com/2010/12/03/assange-wikileaks-och-valdtaktshistorien/
5. Jag tycker Julian har gjort en otrolig nytta för oss som gillar sanningar och det är synd och skam att några sådana skitmänniskor som Anna och Sofie får honom att lämna Sverige.
6. Den idot som sätter på dessa 2 brudar efter detta får skylla sig själv.

Observer sa...

Det var ju en fin blogg det här. Synd att den har upphört.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!