20 september 2010

Feminismens draksådd

Medborgare! Valets stora vinnare är Sverigedemokraterna. De har nått målet att komma in i Riksdagen och är nu större än både Vänsterpartiet och Kristdemokraterna med sina preliminärt 20 mandat. Dessutom har de fått den vågmästarposition som de helst av allt önskade sig. Många är det som nu uttrycker sin indignation över att "hatet" har nått Riksdagen. De etablerade partierna och andra förståsigpåare är redan i full färd med att bortförklara eller tona ner Sverigedemokraternas framgångar. De skyller på att Sverigedemokraterna inte blev bemötta på rätt sätt. Eller så gör de som Lars Ohly, skyller på att det är de andra partiernas fel.

Nu kommer också de första standardmässiga svenska genusanalyserna. Att den könsmässiga fördelningen av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter kommer att sänka den kvinnliga representationen i Sveriges riksdag. Av Sverigedemokraternas 20 ledamöter kommer endast 3 vara kvinnor.

Det konstaterades redan i gårdagens VALU att den manliga övervikten i Sverigedemokraternas ledning på många sätt motsvarar partiets typiska väljare. Dessa är företrädesvis ung män, bosatt utanför storstaden, med lägre utbildningsnivå och oftare arbetslösa än de genomsnittliga väljarna.

Det är alltså dessa (män) som står för "hatet" i Sverige om man ska tro de etablerade partierna och gammelmedia. I gammal vanlig ordning kommer analyserna peka på att det är dessa, patriarkatets hejdukar, som är orsaken till allt ont.

Men sanningen är snarare den omvända. Sverigedemokraternas entré i Riksdagen är en konsekvens av vänsterns och feminismens allt extremare polarisering under de senaste 10-15 åren. Där framför allt vita heterosexuella män har pekats ut som grunden till allt ont på jorden. Det är i den samhällsmiljön som den stora merparten av Sverigedemokraternas väljare har fått växa upp. En miljö där de från barnsben har mött ett hat och ett förakt från samhällets sida. Detta skapar naturligtvis en vanmakt. En vanmakt som i sin tur leder till nytt hat och nytt förakt, riktat mot andra utsatta grupper i samhället så som invandrare.

Det är en väldigt ond spiral som landets ledande feminister har skapat. En ond spiral som haft sitt ursprung inom hela vänstern och som funnits representerad ända uppe i den Socialdemokratiska regeringsmakten. Vem minns inte dokumentären Könskriget (del 1 och del 2)? Där kan man finna de grundläggande orsakerna till Sverigedemokraternas framgång.

Sverigedemokraternas framgång är helt enkelt feminismens draksådd. Som man sår får man skörda!

Läs mer om feminismens draksådd hos Matte Matik!

15 kommentarer:

Mathias sa...

Tack ska du ha, MX. Det kommer dessvärre antagligen att bli värre innan det vänder. Det kommer att i ännu större grad bli männens fel, det är ju SD ett bevis på, och så får man än mer vatten på de statsfeministiska kvarnhjulen innan man fattar att det kanske är smartare att se till att dessa män inte blir SD-väljare till att börja med. Att samhället får en positivare bild av män tror jag skulle göra mycket mer nytta än en "antirasistisk kampanj" som V talar om.

Medborgare X sa...

Matte!

Jag tror tyvärr att du har helt rätt. Självinsikten och förmågan till granska sitt eget agerande är i det närmaste obefintligt hos feminister och vänsterfolk.

oskar sa...

Intressant analys. Slogs delvis av en liknande tanke när jag såg Mona Sahlins tal på valvakan. Där stod hon, flankerad av Nalin Pekgul, och talade om att hon precis kommit från Bergsjön och lyfte fram kampen mot 'rasismen' som partiets främsta fråga nu.

Varför ska en svensk, manlig arbetare rösta på ett sånt parti? Det är ju uppenbart att S framförallt vill attrahera kvinnor och invandrargrupper (därav det vanligtvis 80% stödet i invandrarförorter).

Ann Helena Rudberg sa...

Ja Mona har lyckats få med sig så få som inte någon nu levande människa knappt kan minnas. Sämsta valet sedan 1900-talets början. Tänk att det inte längre går att rösta på det partiet. Inte ens jag som är uppvuxen med det, fått indoktrineringen med modersmjölken och skolan, kan det. Stört omöjligt.

Cuben sa...

Jag håller med om Matte Matiks betrakelse. Hetsa bara inte nu för mycket mot feministerna. Då faller vi kanske i samma grop. Feministerna är ingen enhetlig grupp, det är inte heller invandrarna.

Utomparlamentariska metoder är inte heller lyckade förstås. Klasskampen, hur man nu är definierar klass, är inte alls lyckad som metod för lösning. (Det kan ibland vara ett bra statistiskt analysinstrument).

Om vi lyfter frågeställningen till ett annat plan, som Matte Matiks ansats gör, kanske vi kan hitta lösningar och inte konfrontation.

Försök att förstå, säger jag som amatörpsykolog, Jimme Åkessons något tafatta uttalande "vi vill ta ansvar". Jag tror faktiskt att han vill det och de som har röstat på SD. De flesta, hoppas jag, har inte röstat på SD för deras partiprogram, för det är avskyvärt och hänger inte samman. Men de vill också vara med i samhället. Nu känner de sig utanför. Titta bara på sverigedemokraternas resultat i vissa skolor.

Om alla kunde tagga ner lite, skulle mycket vara vunnet. Jo även jag har svårt att tagga ner när SD gör intåg i vårt finrum. När fina och bra politiker som Camilla Lindberg, Alice Åström och den där centerpartisten åker ut känner jag sorg. Jo jag röstade på Alliansen men tycker för den skull att Alice Åström är en av de bättre i (v).

När jag delade ut flygblad en gång för en organisation som stödjer barnens rätt till sina båda föräldrar kom det fram en invandrare. Låt mig gissa av indisk härkomst. Han sa ungefär så här; "Blir det ingen ändring röstar jag på SD nästa gång". Jag "ramlade av stolen" och visste inte vad jag skulle säga, mer än några schabloner om demokratiska partier gentemot SD. Men jag har tänkt på det sen dess... Matte Matiks blogg och resultatet från igår fick mig att återigen tänka efter. Varför? Vad har skapat detta?

Förklaringsvariablen "rasister" är för enkel.

Håkan sa...

Kärnan i alla revolutioner har varit arga unga män. Inte omöjligt att SD inser att de kan vinna än mer på att bli uttalat anti-feministiska.

Jag ser inte det som omöjligt!

Anonym sa...

Undrar hur långt ett "maskulint initiativ" hade kunnat ta sig... ;)Schyman hade nog inte blivit glad om man hade snott hennes idé...

Mercedes Gill sa...

Det du tar upp är viktigt, MX, som oftast!

Den förlängda frågan blir ju helt riktigt hur den tidsinställda bomb ser ut som just nu tickar...

Endast 25% unga män kommer in på högskolan idag. Om tio år kanske siffran är ner på 15-20 procent.

Det är naturligtvis, ur ett rättviseperspektiv, helt vansinnigt att konstruera en skola där pojkar inte känner sig hemma. Det är lika förnuftsvidrigt att utöver det faktiskt diskriminera pojkars betyg (se Skolverkets rapport).

Men det är också farligt för oss alla. Fel, farligt och fullkomligt förryckt!

Tanken på att 80% av alla unga män förskjuts ut i en tillvaro av meningslöshet och utan möjlighet att ta plats, känna sig som en del av samhället..., ja, hur svårt är det egentligen att förstå vad detta kan leda till?

Medborgare X sa...

Cuben!

Det ligger nog mycket i det du skriver. Tyvärr föregår ju inte media och våra politiker som goda exempel här. De skulle nog må bra av att tagga ner en hel del och börja granska sig själv varför det gått som det har i fallet Sverigedemokraterna.

Medborgare X sa...

Mercedes!

Visst är det en tidsinställd bomb. Dessutom leder denna tidsinställda bomb till nya tidsinställda bomber. Hat och förtryck skapar vanmakt hos de som utsätts, vilket ledet till nytt hat och förtryck. Det blir en ond spiral utan vinnare i det långa loppet. Det skapar ett polariserat samhälle där grupper ställs mot grupper.

HumanLabRat sa...

Den här bloggen är som vanligt ett bevis på fördumningen i samhället. Som vanligt gör du det enkelt för dig X! Om feminismen är så utspridd som du vill påstå - hur kommer det sig då att en kvinnlig statsministerkandidat blir mobbad i medierna? Och hur kommer det sig då att det bara är gubbar och män överallt?

Anledningen till SD:s inträde är dels beroende av det samhälleliga förfallet, men de har också tagit röster från S eftersom flera väljare råkat blanda ihop SD:s röstsedel med socialdemokraternas.

Jag tycker nästan lite synd om dig X för det är så uppenbart att någon kvinna behandlat dig illa och därför ska du nu ta ut det på hela det kvinnliga släktet.

Mercedes Gill sa...

Du är dum, jag är dum, MX är dum...

HumanLabRat ger sig in i debatten, med härskartekniker och oförmåga att se de ämnen som diskuteras.

Så där ser det ofta ut. Egentligen inte så farligt. Men gruvligt tröttsamt.

Heja kvinnor! Heja alla tjejer och kvinnor!

Heja män och pojkar också!

Viva humanismen!

Sören sa...

Labbråttan! Gubbar överallt? Har du någonsin varit i kontakt med rättsväsende och åklagarmyndighet? Bara kärringar överallt, til råga på allt högst inkompetenta, de jag haft kontakt med. Vakna och se verkligheten nån gång! Och ja jag använder begreppet kärringar eftersom du använder gubbar,i PK-Sverige är ju dock bara det ena ok att använda.

Lottaonline sa...

Jag har aldrig sett mig vara i krig på någon sida av könet. Visserligen finns det de facto löneskillnader, utan att överdriva. Kvinnorna måste ändå själva slåss för sina löner och arbeten. Inte förvänta sig att någon annan lyfter upp dem.
Kan dessvärre inte koppla ihop, att feminister skulle vara orsak till att människor väljer SD!? Det låter ganska långsökt i mina öron. Är ingen extrem feminist själv, utan tror på rättvisa oavsett kön.
Det går ju hellre enkelt, att hitta orsak och jämföra med den arbetslöshet, som fanns under nazityskland. En tid troligen ganska befriat från extremfeminister. Ändå var det den lågkonjunktur med arbetslöshet, liksom den idag bästa tiden, för att få anhängare till nazisterna. I likhet med tiden idag till SD. – Någon grupp tar våra arbeten! Skönt att kunna skylla på andra. Bra! – Ett parti med nazimedlemmar, som vill förhindra invandring. Det köper vi unga, obildade tjejer och killar. - Låt oss bli SD!

Jag förstår ändå vart du vill komma på något sätt och minns filmerna om det absurda ”Könskriget”. Trots att jag som kvinna både upplevt och kan se, att alla kvinnor långt ifrån, stöttar kvinnor själva mer än män. Tvärtom. Något jag tycks kunnat läsa mig till är din tolkning.
Kvinnor stöttar inte kvinnor mer varken inom rättsväsende eller inom arbetslivet. Eventuellt inom rättstvister med barn. Har dock ingen egen erfarenhet av det sista. Om inte det var något mer vanligt på 70-talet..?

Beträffande kvinnomisshandel fick jag av en kvinnlig försvarsadvokat höra för ca tio år sedan, att de är fall som bara läggs ner.

SD:s väljare är ju tyvärr många ungdomar och de ansvariga i det fallet borde vara, mer bristande fostran av föräldrarna, än orsakas av kvinnor och vänsterfeminister.
Må gott. /L

Anonym sa...

Lotta:

Det handlar inte om ett aktivt val i stil med "SD är inte feminister, alltså röstar jag på SD". Snarare handlar det om en lång och konsekvent diskriminering och osynliggörande av unga män.

Feminismen är en viktig del av värdegrunden i dagens svenska skola. Feminismen lär pojkar att de är onda, att de gör fel, att de är inget värda. Resultatet ser vi: allt färre pojkar utbildar sig efter gymnasiet, pojkar betygsdiskrimineras. Pojkar som lever ut ska kuvas (idag har en svensk film "1000 gånger starkare" premiär, som har just detta som moral) och lära sig att bereda plats i samhället plats för tjejerna.

Och vad blir av detta? Unga, arga, frustrerade män, utan framtid, utan hopp och ett samhälle som vänt dem ryggen: SD:s kärnväljare. Självklart finns det även andra orsaker till utanförskapet, men skolan och feminismen bär en djup skuld.

Och då har jag inte ens nämnt alla dessa unga män som växer upp utan pappa - i alltför många fall därför att samhället och rättsväsendet ansett att pappa saknar betydelse. Våra fängelser är fyllda av dem (80-90% har sådan bakgrund).

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!