29 september 2010

Vad har grabbarna på Ladies Night att göra?

Medborgare! Aftonbladet rapporterar idag att Kent Grim har anmält Ladies Night till Diskrimineringsmannen (DO) för könsdiskriminering. Han hade bespetsat sig på att gå och se Brolle, Martin Stenmarck och Andreas Johnson i Globen i höst. Men när han försökte köpa biljett till krogshowen blev det nobben. Istället fick han veta att på Ladies Night så är det killarna som står för underhållningen och tjejerna som sitter i publiken. Kent Grim var inte välkommen. Det tycker inte Kent Grim är jämställt och anmälde därför showen till DO.

Kent Grim undrar även om det hade accepterats att det funnits en liknande krogshow, men där rollerna var omvända. Det hade det naturligtvis knappast! Då hade landets feminister gått i taket och anklagat männen för att köpa kvinnornas kroppar och utnyttja dem.

Men bör inte Kent Grim vara en gentleman och låta kvinnorna ha sin egen kväll med de attraktiva representanterna för det manliga könet? För vad har väl grabbarna på Ladies Night att göra?

21 kommentarer:

Hmm sa...

Håller med om att det är dubbelmoral på högsta nivå. skulle inte gå och se showen ens om jag fick betalt.

/kvinnan Hmm

Matte Matik sa...

Det är talande för vilket samhällsklimat vi lever i då det är helt okej att en tillställning som denna existerar öppet. Tvärtom hade det aldrig gått för sig, snacka om ramaskri. En titt i Ladies Night's fangrupp på facebook får en verkligen att tro att det handlar om medelålders vita kvinnor som sitter och dreglar i publiken. Kanske sådana som åker till Gambia på semestern?
http://www.facebook.com/group.php?gid=102669027160

Frumatik sa...

Nä, detta skulle verkligen inte gå för sig om det var "gentlemens night", den som påstår det blåljuger.

Per A sa...

Nu förstår jag varför tjejerna inte vill ha med några killar på Ladies Night. Tänk om killarna visste vad deras tjejer verkligen gjorde när de var ute i går kväll...

Dom som vill veta kan ju klicka på bilden! :)

Medborgare X sa...

Hmm!

Ja, visst finns det en hel del dubbelmoral när det gäller den här typen av fenomen. Jag har dock inget emot att endast kvinnor får besöka Ladies Night, men jag förstår inte varför det ständigt ska klagas över situationer där endast män deltar.

Medborgare X sa...

Herr och Fru Matik!

Som sagt, det existerar en tydlig dubbelmoral på detta området. Ladies Night är OK, men det skulle bli ramaskri om det startades en Gentlemens Night!

Medborgare X sa...

Per A!

Ja, man ska inte tro att alla kvinnor är små oskyldiga romantiska dockor. De kan ta för sig på samma sätt som män. Det framgår väl med all tydlighet... ;-)

Hmm sa...

@Medborgare X: Det stör faktiskt mig. Det fanns (finns lite fortfarande) en tid då män ingick i klubbar som inte tillät kvinnor. Nu var ju inte dessa underhållning, utan socialt nätverk som skulle befrämja karriären. Hur som helst så anser jag dessa vara fel, och därmed så är Ladys night inte ett dugg bättre.

Om man vill ha sin lilla herr/dam-miffag fine, men när det är undre organiserade former så tycker jag att det är förkastligt att utestänga hela grupper. Kan du tänka dig en Swedish only night? Där vi utestänger resten av världen? Skulle aldrig, och ska aldrig, accepteras.

Personligen så tycker jag att det är mycket trevligare med tillställningar med blandat män och kvinnor.

Lottaonline sa...

Om män själva längtar så mycket, efter att se strippande män, så finns det troligen ett stort utbud på andra håll. ;-)

Dessutom är manlig strippteas mest komiskt, enligt mig.(Se filmen i mitt sista inlägg) I gamla stan fanns redan för 20 år sedan en nattklubb med manlig underhållande show, som jag med mina då 20 åriga väninnor smet in till. Tror faktiskt inte att det fanns något könsförbud för män. Intresset från männens sida var dock inte så stort. Kvinnlig stripptease borde väl redan finnas sedan långt tillbaka. Skillnaden är väl att kvinnor normalt inte är intresserad av kvinnlig stripteas. Tror inte heller att vi skulle bry oss, om vi inte blev insläppta till något endast planerat för män.

Hmm sa...

@Lotta: "Tror inte heller att vi skulle bry oss, om vi inte blev insläppta till något endast planerat för män."

Men det borde du!

Lottaonline sa...

@Hmm

Vi väljer alla vad vi vill lägga energi på i livet.

Kan även tillägga, att filmen i det här inlägget, inte är något som kvinnor använder på Ladies night´s. Inte heller något jag menade var något vi såg hände i Gamla stan under manlig stripteas. Det var en show för kvinnor, inte för män, som i det här inlägget!

Hmm sa...

@Lotta: Jag håller med dig om att vi inte kan orka bry oss om allt här i livet men...

Det fanns en tid då det var hur mycket pengar och ägodelar som avgjorde om du fick rösta. (för att inte tala om att kvinnor inte fick alls). Ställen i världen där bara vita hade tillträde till diverse lokaler och etablissemang. Klubbar som bara tillät män att delat med ett skälen vara att kvinnor inte skulle ha samma förutsättningar till bla karriärer. Och så vidare ock så vidare.

Historien är full av exempel där vissa har velat utesluta andra för att tilldela sig själv fördelar på andras bekostnad. Du tycker att du har det rätt bra idag med frihet och rätten att välja själv hur du ska leva ditt liv. Så har det inte alltid sett ut och vi ska akta oss för att hamna där igen.

Av samma anledning så anser jag att det är var mans och kvinnas skyldighet att utöva sin rätt att gå och rösta om så bara blankt. Det är en skymf mot dem som har arbetat för att förändra historien till det bättre för oss idag att bara strunta i det. Vi ska inte ta våra rättigheter för självklara.

På samma sätt har det funnits de som kämpat för att alla ska vara lika värda och ha tillträde och access till allt i vårt samhälle. I min värld är inget område för litet för att bara kunna avfärdas.

Därför anser jag att Ladys night, även om det oskyldig underhållning må vara, är en styggelse mot demokratin och lika människovärden.

Lottaonline sa...

Givetvis ska vi vara tacksamma över, att vi lever i ett mer demokratiskt samhälle idag. Jämfört med tidigare. Anser tyvärr ändå, att vi måste kunna dra vissa gränser. Inte tjata ut jämlikheten in absurdum. Förekommer det en klubb, med manlig striptease endast för kvinnor. So what?
Vill gubbar starta herrklubbar endast för män, må de få starta de herrklubbar, vilket redan skett sedan långt tillbaka! Vill vissa kvinnor starta specifika kvinnoföreningar eller klubbar, som redan sker, må även de få upprättas. Vill vissa starta föreningar med människor 50/50 av bägge kön. Bra! Vi har möjlighet att starta intresseorganisationer idag och i dessa kan olika stadgar upprättas. Helt ok för mig.
Varför inte vara lite rimliga. Överdrivet tjat kring jämlikhet, stjälper mer än hjälper. De bygger kilar mellan människor istället för att bara normalisera. Sedan finns det oundvikligt vissa könsskillnader. De är bara att acceptera. Män kan t ex varken amma eller föda barn. Dessutom slipper de mens. Grattis. Låt oss bara vara människor.

Access sa...

Lottaonline:
Nu är det väl så att de där "herrklubbarna" du syftar på är avskaffade sen länge, med motiveringen att de diskriminerade kvinnor vilka inte fick vara medlemmar. Varför gäller inte samma argument mot klubbar som diskriminerar män?

Jag tycker i o f s att det är okej med både kvinno- och mansklubbar. Men att acceptera diskriminering av män men inte diskriminering av kvinnor är inget annat än praktiserad sexism.

För övrigt frågar sig tydligen många vad män har på "Ladies night" att göra, eftersom det bara visas manligt ögongodis där?
Nu är det ju trots allt så att även en del män föredrar manligt ögongodis framför kvinnligt dito. Jag kan inte se nåt problem med det.

Anonym sa...

Lottaonline

Visst finns det män klubbar också men dom männen som går där kan inte få samma kvalite som tjejer får på sina klubbar där dom kan suga på hur mycket kuk dom vill.

Lottaonline sa...

@Access,

Vi har en fri marknad, så jag förstår inte det stora problemet, med att ha många olika typer av utbud? Vill män ha en strippklubb med endast män att titta på, så borde det finnas alla förutsättningar att starta upp något dylikt. Om det som sagt inte redan finns.

Om min granne har herrmiddag, bör jag då anmäla honom till diskrimineringsmannen, för att han inte bjudit in mig som kvinna? Eller om jag vägras få delta vid middagsbordet? Nej, jag kommer varken anmäla honom eller de olika typer av herrklubbar som förekommer idag.

Det om jag mot förmodan får för mig, att vilja bli medlem och sedan nekad. Tror dock att jag skulle söka upp något, som hellre välkomnade mig som person.
Det finns värre problem i livet, att hetsa upp sig över som jag ser det.

Alla människor är ju olika. Därmed föredrar alla olika typer av människor som sällskap. En möjlighet att kunna starta föreningar, klubbar eller organisationer, med olika stadgar borde därför vara en tillgång för alla. Varför riva ner den möjligheten, med tal om jämlikhet inom det området?

Exempel på en av troligen många andra herrklubbar idag: http://www.gellivareklubb.se/
Ett annat exempel på manlig klubb: http://goto.glocalnet.net/maltriddarna/

Är övertygad om att det finns klubbar för män, som föredrar att stirra på strippande män med! Om nu inte de sökande männen bor i en liten by ute i landet någonstans. Där brukar utbudet vara sämre.

Lottaonline sa...

@Anonym,
Du modiga man eller kvinna bakom anonymiteten! Jag vet inte vad Medborgare X tillhör för kön, då han säger sig påstå med sin kvinnoförnedrande porrfilm, att det är något som förekommer på Ladies Night? Är han kvinna själv månntro, som sitter inne med den informationen? Jag kan inte se någonting i den här porrfilmssnutten, som säger att det är från en ordinarie ladies night!? Kan du? Eller hur kan du veta?

De manliga stripteas show jag såg för många år sedan var varken porrig eller billig!

Kvinnor som går på Ladies Nights, anser nämligen inte heller, att det är ”kvalité” eller som champagne och ryskkaviar, att "suga kuk" offentligt!

Om de nu inte har en läggning att agera i porrfilm. Alternativt blivit kraftigt drogade. Den önsketanken sitter nog mest i era kvinnohatande hjärnor!

Anonym sa...

Lottaonline

1. Varför är den Kvinnoförnedrande?

2. Varför är den en porrfilm?

3. Sjävlklart så kan sånt här förekomma på ladies night, eller menar du att av alla miljarder ladies night så har aldrig nåt sånt här hänt?

4. Jadu vissa saker, men en av dom största grejerna är ju att dom förtagen som gör porrfilm har samma mål som alla andra företag att tjäna så mycket pengar som möjligt. Och tvivlar väldigt starkt att det kan vara ekonomisk positivt att fejka en ladies night och göra den mer porrig, med tanke på hur många människor där som ska bara låtsas va normala kvinnor skulle sätta kostnaderna skyhöga redan. En annan sak är också att alla kvinnor i alla dom här filmer är olika, faktist inte sett en enda som har samma brud i flera filmer.

5. Alla stripteas shower måste inte va billiga eller porriga, finns många företag som varierar med saker.

6. Det är inte offentligt eftersom det är i ett privat område som är avskärmat från allmänheten, desutom så är det alkhohol inblandat, kompisar som sätter tryck på en, man fjantar runt. Nee självklart att om en tjej är singel och går det med sina väninor och dricker så kan hon självklart aboslut inte få lust att suga kuk?

7. "Läggning" aha så nu måste man ha läggning för göra vissa specifika grejer, aja tackar att du vissar att du är feminist. Exakt om en tjej gör nåt som är dåligt i vissa människors ögon så är det inte hennes fel eftersom hon va drogad eller nåt liknande etc.

Sluta fattat, sluta snacka skit din feminist slödder och stick till helvetet och brinn långsamt för det förtjänar du.

Medborgare X sa...

Hmm!

Jag håller med dig att det är att tillställningar med blandat män och kvinnor är att föredra. Dock tycker jag att det även måste få finnas en möjlighet att ha tillställningar som är inriktade mot vissa subgrupper, även om dessa är baserade på kön. Vi har ju tillställningar och föreningar som bara är öppna för t.ex. kommunalarbetare (Kommunalarbetarförbundet), studenter (Nationer och Studentföreningar), etniskt ursprung (Bosniska Föreningen), m.m.

Medborgare X sa...

Anonym 19:06!

Din slutkläm var verkligen totalt under isen! Använd dig av sakargument och inte av personangrepp om du vill fortsätta diskutera här!

MM Cake design sa...

Ladies Night skulle säkert vara ännu bättre om killarna fick komma in.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!