17 september 2010

Sverigedemokraternas bästa valarbetare

Medborgare! Om ett par dagar går hela landet till val. Med största sannolikhet kommer Sverigedemokraterna att komma in i Riksdagen för första gången, trots att de inte har fått samma möjligheter att föra ut sitt budskap i media och heller inte fått deltaga i partiledardebatterna på samma villkor som övriga partier med över 4 procent i opinionsundersökningarna. Frågan är hur många av väljarna som överhuvudtaget har haft möjlighet att ta del av deras budskap och åsikter, för att bilda sig en egen uppfattning om dem?

Mest uppmärksamhet har Sverigedemokraterna istället fått för att vänsterextremisterna har gjort allt för att förstöra deras valmöten. Polisen har tvingats till stora säkerhetspådrag när Sverigedemokraterna håller torgmöte, för att hålla de odemokratiska och våldsamma vänsterextreminsterna på avstånd. Vid flera tillfällen har torgmötena helt fått ställas in, vilket är ett tydligt tecken på att demokratin inte fungerar som den ska i Sverige. Och då speciellt inte på vänsterkanten i svensk politik.

I ett demokratiskt land ska alla ha möjligheten att få göra sin röst hörd och ha möjlighet att föra ut sitt politiska budskap, utan att utsättas för fysiska och psykiska hot. Politiskt motstånd görs med argumentation, inte med knutna nävar och högljudda burop. Det inser alla demokratiska medborgare. Tyvärr riskerar nu vänsterextremisterna att bli Sverigedemokraternas bästa valarbetare!

13 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Varför ska en man maskera sig som denne gör på bilden? Jag trodde nikab bara var till för rädda kvinnor. Vänstermänniskorna är desperata för de håller på att förlora all makt de har haft sedan urminnes tider, dvs i hela deras vuxna liv.

Matte Matik sa...

Det är tragiskt på så många sätt. Människor blir brutalt överfallna i sina hem för sina politiska åsikter, man tror knappt det är sant! Det var länge sedan jag följde ett val, men har sådant verkligen försiggått tidigare på det sätt det görs nu?

Det spelar ingen roll om det är nazister eller autonoma som utövar politiskt våld, det är lika illa oavsett vilket håll det kommer ifrån.

Erik sa...

Jag hör till dem som tror att SD vunnit enormt mycket på sitt martyrskap. Medias och de etablerade partiernas kampanj mot SD är alltså förkastlig av två anledningar:

* För att den är odemokratisk.
* För att den gett ett parti med ett valprogram byggt på missuppfattningar, mytbildning och oväsentligheter en martyrstämpel som kommer att ta dem in i riksdagen.

Hade SD från början fått möjlighet att föra fram sin politik, blivit bemötta och genomlysta hade Jimmie Åkesson idag bara haft den svenska gammeldansens bevarande som trovärdig valfråga.

Jag är till och med så konspiratoriskt lagd att jag tror att SDs beryktade reklamfilm spelades in med ett enda syfte: att bli censurerad. Filmens budskap är mycket grövre och skiljer sig ganska mycket från partiets mer polerade retorik. Vid första anblick känns filmen som politiskt självmord, men är ens syfte att odla bilden av sig själv som censurerade sanningssägare slår den huvudet på spiken.

brodeur sa...

De vinner inte ett sklit på detta. därför att:

1. Media vinklar oroligheterna precis som om det är SDs fel eller "vanligt" folk som protesterar. De nämner inte alls att det är extremistisk vänster som alltid står bakom. Är man inte redan övertygad eller intresserad av SD så kan man skrämmas bort av oroligheterna.

2. Alla som inte har internet men kan tänkas rösta på SD får ingen information om vad de står för. bortsett från dumma pekpinnar av vänsterjournalister. bland 60+ are som inte använder internet tror jag de skulle kunna fått ett betydande stöd.

Anonym sa...

Plugga lite.

http://bit.ly/cRJhew

Anonym sa...

Betänk att de så kallade antirasisterna är statsfinansierade exempelvis(UMR)de lyfte drygt 30 millioner förra året går det inte att retoriskt stena människor som hyser betänkligheter mot en havererad integrationspolitik låter man vålds vänstern störa mötena.Det presstöd tyngda medias reaktion efter knivskärningen av en SD representant i Malmö var typiskt (människor med sådana åsikter får räkna med att bli utsatta för våld) Säpo kallades in när Fredrick Federley attackerats överfallet kan ha politisk bakgrund.Dubbelmoralen är slående associationerna går till de ökända krigsveteranerna i Zimbabwe.

JD sa...

Eriks analys är klockren:

"Hade SD från början fått möjlighet att föra fram sin politik, blivit bemötta och genomlysta hade Jimmie Åkesson idag bara haft den svenska gammeldansens bevarande som trovärdig valfråga."

Medborgare X sa...

Ann Helena!

Det stämmer nog att vänstermänniskorna är desperata för de håller på att förlora makten. De har varit vana att styra och ställa över medborgarna precis som de vill. Nu har äntligen medborgarna börjat vakna upp och insett att de själva vill bestämma över sina liv. Det gör vänstermänniskorna så vansinnigt arga att de inte ens drar sig för att ta till våld och valfusk för att behålla makten över medborgarna.

Medborgare X sa...

Matte!

Jag kan bara hålla med. Det är verkligen tragiskt att folk ska bli överfallna på grund av sina politiska åsikter. Som sagt, det spelar ingen roll om det är nazister eller autonoma som utövar politiskt våld! Det är precis lika illa. Tyvärr har dock gammelmedia sett mellan fingrarna med vänsterns våld under en lång tid. Det har lett till att det nu börjar det bli ett allvarligt demokratiproblem!

Medborgare X sa...

Erik och JD!

Kan bara hålla med. De etablerade partierna borde ha tagit debatten på en gång och smulat sönder Sverigedemokraternas budskap med sakliga argument. Som det är nu vinner de på det martyrskap som politikerna och gammelmedia har skapat. Inte blir det bättre när vänsterextremisterna dessutom tar till totalt odemokratiska metoder för att tysta dem.

Anonym sa...

Jag tror de som säger att vänsterns anti-demokratiska kampanjmetoder tilltagit detta val har fel. Sossar har valfuskat på det sättet som belysts i media i mer än 30 år. Vänstern har använt våld, hot och vandalism som del av kampanj-metod tidigare, det har alltid varit en del av deras kultur.

Det nya är att ett anti-demokratiskt parti för första gången finns med som ett realistiskt regeringsalternativ. Att detta faktum totalt förbises är märkligt, men kanske en effekt av att vi nu har ytterligare ett odemokratiskt parti på väg in i riksdagen. Men vänstern i sig har inte förändrats - så här har det partiet alltid betett sig (oavsett om de kallat sig kommunister eller ej).

Matte Matik sa...

Håller jag helt med om, våld från olika håll är lika illa, men media tonar ner våldet från vänsterkanten. Dessutom verkar det finnas många fler våldsamma vänsterextremer än högerextremer i Sverige idag.

Anonym sa...

Det är väl inte rätt att ta till våld. I en demokrati har väl var och en rätt att ha sin politiska åsikt

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!