08 september 2010

Därför är Socialdemokraterna inte längre ett statsbärande parti

Medborgare! Allt mer tyder på att Socialdemokraterna är på väg mot ett katastrofval. Allt fler medborgare vänder ryggen till Mona Sahlin och detta syns i nästan varje ny opinionsundersökning. Mycket tyder nu på att valresultatet kommer att hamna under 30 procent. För bara ett drygt år sedan såg det ut som om Socialdemokraterna hade regeringsmakten i en ask, men sedan blev den rödgröna röran allt mer uppenbar. Socialdemokraterna och Miljöpartiet (egentligen Manshatarpartiet) bjöd in Kommunisterna för att säkra en rödgrön majoritet efter valet.

Men att släppa in ett extremistparti i värmen visade sig vara ett misstag. Samarbetet knakade från början och trojkan hade svårt att komma överens. Valmanifestet blev ett skämt och väljarna har nu sett igenom den bidragspolitik som de rödgröna förespråkar. Trots att det är arbetarklassen som traditionellt varit Socialdemokraternas väljarbas så är det just arbetarna som är de stora förlorarna i de rödgrönas Sverige.

Många äldre Socialdemokrater känner inte längre igen sig och Mona Sahlin har fått intern kritik från flera håll. Nu måste hon förlita sig på hjälp från Norge för att hitta någon som talar gott om henne. Den beska sanningen är dock att Socialdemokraterna har förlorat sin statsbärande ställning i Sverige. Man är inte längre ett trovärdigt regeringsalternativ. Speciellt inte bland den arbetande delen av befolkningen.

Så går det nämligen när man bjuder in Kommunisterna i regeringssamarbetet. Precis samma sak skulle drabba Moderaterna om de bjöd in Sverigedemokraterna. Den stora merparten av landets medborgare vill absolut inte ha extremister som Vänsterpartiet (Kommunisterna), Sverigedemokraterna eller Feministiskt Initiativ i regeringsställning!

Det var just detta som Maud Olofsson så öppet gav uttryck för i gårdagens partiledarutfrågning. Ett parti som vill företräda den stora majoriteten av folket sätter sig absolut inte i regering med extremister. Speciellt inte ett parti som vill framstå som statsbärande!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, det var ett misstag av Socialdemokraterna att bjuda in Vänsterpartiet. Tur för oss kanske? Jag ser ingen anledning att byta ut en regering, som gjort en lysande insats för Sveriges ekonomi de senaste 4 åren. Alliansen har min röst. Mvh JAM.

Anonym sa...

Socialdemokraterna fortsätter att falla en trend som pågått under lång tid och som kommer att fortgå så lange Mona Sahlin ostört får synas och framföra sitt enfaldiga dagispladder.
Att en grupp tunga socialdemokrater nu ingriper for att rädda henne är helt oförståeligt, det ar hon som är anledningen till raset och de borde i stället se till att hon avlägsnades .Först då bryts den negativa trenden och det är partiet som skall räddas och inte den som förorsakar dess nedgång.

Anonym sa...

Är det så konstigt??
Sahlin och Ohly är för pappersfri amnesti för varenda asylinvandrare!! Medan Sverige sjunker och inga pengar finns för pensioner och sjukvård och inte till ungdomarna heller!

Anonym sa...

Socialdemokraternas problem är att de lever kvar i det förgångna, där arbetarklassen bestod av arbetare som slet och tjänade dåligt med pengar.
Idag så finns det arbetare som sliter lika mycket men tjänar stora summor pengar genom bla jobba i skift.

Klassbegreppet måste reformeras helt och hållet, de verkar ju fortfarande inte fatta varför Alliansen tog hem det förra valet.
Det nya arbetarpartiet!
hur kan de (sossarna) missa poängen så fatalt?

Sen måste jag säga, vem fan vill ha Mona Sahlin som stadsminister?

Anonym sa...

Ni glömmer att orsaken till att sossarna bjöd in vänsterpartiet var den massiva kritik de fick från de egna leden när de bara tänkte sammarbeta med miljöpartiet som inte ses med blida ögon inom fackföreningsrörelsen. Sossarna kommer säkert igen när de glömmer bort kvoteringstanken och röstar in den person som har stort förtoende bland fotfolket som ledare coh sparkar bort Salin.
Susanna Svensson

Anonym sa...

För 50-60 år sedan var dåvanade SKP (dagens V) ett "paria-parti" och konfronterades på alla nivåer, inte minst av socialdemokratin och LO. Går vi tillbaks till år 1900 så behandlades socialdemokrater med avsked, utfrysning och direkta förföljelser av de dåvarande makthavrna. vad säger, med historien som kunskapsbas, att inte Sverigedemokraterna blir ett respekterat parti, precis som S blivit och V (delvis)?

Sören sa...

Undrar bara varför moderaterna överhuvudtaget skulle beblanda sig med Sverigedemokraterna? Enligt min åsikt är de både SOCIALISTER och nationalister. De passar bäst med de övriga socialisterna.
Liksom S längtar de tillbaka till det folkhem som egentligen aldrig existerat.

HumanLabRat sa...

En man vid namn Henry Ward Beecher har sagt: "När en nations unga män är konservativa ringer redan dess begravningsklockor." Alliansen bedriver en konservativ och omänsklig politik. Rösta Rödgrönt för ett mänskligare Sverige!

Sören sa...

Labbråttan, de rödrödgröna är väl konservativa. Mona sade ju själv i valmanifestet att de ville TILLBAKA till den gamla politiken, den som inte fungerade. Är inte det konservativt? Nej, vi måste se framåt och anpassa oss till nya förutsättningar, inte drömma oss tillbaka till nåt folkhem som aldrig existerat.

Medborgare X sa...

JAM!

Visst var det ett misstag av Mona Sahlin att bjuda in Lars Ohly till regeringssamarbetet. Det är verkligen att ge legitimitet till vänsterextremisterna. Som tur är kommer de flesta väljare ihåg vad Kommunisterna egentligen står för och vad de har gjort sig skyldiga till genom historien.

Sveriges arbetare får det bättre med Alliansens politik. Anders Borg har skött Sveriges ekonomi excellent under den största finanskrisen sedan andra världskriget. Han och regeringen förtjänar att få fortsätta på inslagen bana - för Sverige och medborgarnas bästa.

Medborgare X sa...

Anonym 11:53!

Ja, Socialdemokraterna lever verkligen kvar i det förgångna. De verkar inte ha förstått att verkligheten har förändrats, utan kör på i samma gamla spår. Det är dags att inse att världen ser annorlunda ut nu!

Medborgare X sa...

Susanna!

Vem menar du är "den person som har stort förtoende bland fotfolket som ledare"? Själv har jag svårt att se någon person inom partitoppen som det går att ha något förtroende för.

Medborgare X sa...

Sören!

Nej, man kan verkligen fråga sig varför Sverigedemokraterna klassas som ett högerextremt parti. De har ju mer samhörighet med Socialdemokraterna i de politiska frågorna och väljarna kommer ju också framför allt från dem.

Medborgare X sa...

HumanLabRat!

Jag kan bara hålla med Sören, om det är något parti som är konservativt så är det väl Socialdemokraterna!

brodeur sa...

Ser inte riktigt på vilket sätt SD är "extrema". De vill ha en nordenanpassning av asylpoltiken och sattsa på äldre. tycker du det är extremt ?

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!