06 september 2010

Där gick Lars Ohly på pumpen

Medborgare! Igår fick Lars Ohly och Vänsterpartiet chans att visa upp sig för hela svenska folket i SVT's partiledarutfrågning. Det var ett gyllene tillfälle att värva röster och framhäva samarbete inom den rödgröna alliansen. Men det framgick med all tydlighet hur oeniga man är inom vänstertrojkan och att det framför allt är Vänsterpartiet som har svårt att dra jämnt. Men mest slående var nog att Lars Ohly så tydligt visade att Vänsterpartiet är ett extremistparti som bygger sin ideologi på hat och förakt. Ett hat och ett förakt som i slutändan drabbar enskilda medborgare.

Tydligast lyste detta förakt mot medborgarna igenom när Lars Ohly blev utfrågad om föräldraförsäkringen. Ett av problemen som kan uppstå vid en individualiserad (delad) föräldraförsäkring, som Vänsterpartiet vill införa, är att barnet inte har slutat amma när det är dags för mamman att börja jobba igen. Det kommer naturligtvis inte att inträffa för alla mammor och deras barn, men för en del av dem. Hur ska de göra, frågade reportrarna Lars Ohly, som då svarade:
"Jag var hemma åtta månader med varje barn. Min dåvarande fru använde bröstpump och det går i dag också."
I sann boljevistisk auktoritär anda framlägger alltså Lars Ohly en enhetslösning för alla medborgare. Lars Ohly och Vänsterpartiet vill bestämma hur länge Sveriges mammor ska amma sina barn och hur de ska lösa amningen när det är dags för mamman att börja jobba igen. Som om bröstpump skulle fungera för alla mammor! Men amningsexperter håller inte med, även mammor är individer! För en del fungerar bröstpump, för andra inte.

Det är i sådana här lägen man förstår vad Göran Hägglund menade med sin kritik mot att det har utvecklats en åsiktselit i samhället under de senaste decenierna och hur denna åsiktselit allt mer har främjat sig från vanlig folk och deras verklighet. Lars Ohly och Vänsterpartiet visar tydliga tecken på att ha främjat sig från verklighetens folk!

Hellre tolerant konservatism än auktoritär kommunism!

9 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Ohly och Sahlin är alliansens bästa valarbetare. Har ni inte märkt hur lite alliansen folk syns i media egentligen och ta tex. nyspråkets härskare Schlugman är totalt borta. Det måste bara vara taktik från alliansens sida.

Fältmarskalken sa...

Här framgå med all önskvärd tydlighet att den vederstyggliga kommunismen är den röde satans egen lära och att kommunistpartiets anhängare med boljeviken Ohly, i spetens är den röde satans egna lakejer.

Simply sa...

Ohly kör den socialdemokratiska/vänsterpartistiska klassikern som måhända fungerade i början av folkhemseran dvs:om människor inte förstår sitt eget bästa ,skapa lagar och fålla in dem i "rätt" fack.
Jag vill tro att vi individer kan göra egna val utan att det ska lagstadgas kring allt och jag hoppas fortfarande på att vi inte ska falla tillbaka till bidragsSverige..där Ohly får styra med bröstpumpar och Wetterstrand höjer skatter som landsbygden ska vara tacksamma för och Sahlin leder folktåg till vallokaler för att "hjälpa" folk att rösta rätt som den goda landsmoder hon vill vara.

HumanLabRat sa...

Såg vi samma program Medborgare X? Det verkar inte så. Var kommer allt ditt hat och människoförakt från X?

Detta med bröstpumpen är ett tydligt exempel på att medierna styrs av Alliansen, av allt som sades av Ohly är det bara bröstpumpen som pumpas ut i medier. Dessutom, han rekommenderade inte kvinnor att använda bröstpump utan berättade hur han och hans dåvarande fru hade gjort.

De flesta kvinnor ammar mycket kortare tid än 7 månader eftersom de är så fasligt rädda för att få hängbröst. Och hängbröst är ju för övrigt något som X tagit upp i denna, sin hatblogg, tidigare...

Det är lätt att i denna blogg se vad Alliansen styrs av - hat och kvinnoförakt.

Medborgare X sa...

Dacke!

Kan inte annat än hålla med dig. Man måste ju vara blind för att inte inse hur världsfrånvända både Lars Ohly och Mona Sahlin är. Som tur är verkar merparten av svenskarna ha god syn!

Medborgare X sa...

Simply!

Ja, de rödgröna visar allt tydligare att de inte bryr sig om individerna. De vill styra och ställa över vanligt folks privatliv. De vill i detalj styra hur medborgarna lever sina liv. Alla ska passas in i en och samma mall. Vägen dit kantas av höjda skatter, minskad frihet och detaljreglering av privatlivet.

Att låta varje individ styra över sina egna liv och sina egna pengar finns inte på de rödgrönas karta. Medborgarna är statens egendom och ska göra som politikerna säger. Det är kontentan av vänsterns politik.

Medborgare X sa...

HumanRatLab!

Hängbröst? Vad talar du om? En snabb sökning på bloggen ger inga som helst träffar på ordet hängbröst. Vad är det för fel på hängbröst?

HumanLabRat sa...

X:
Nej du använde väl snarare ordet pattar, men jag antar att du fick radera det efter den kritik du fick...

Medborgare X sa...

HumanLabRat!

Du har nog alldeles för mycket tid om dagarna att surfa runt på bloggar. Uppenbarligen har du misstagit dig totalt när det gäller detta påstående!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!