27 april 2010

Nej tack Mona, vi behöver ingen mer Tobleronepolitik!

Medborgare! Den rödgröna oppositionen har nu påbörjat sin överbudspolitik inför det kommande valet. Igår lovade de guld och gröna skogar när de presenterade förslag på enorma investeringar i höghastighetståg. I en debattartikel i DN sade de sig vilja öka investeringarna i järnvägsnätet med 120 miljarder kronor. Dessa ska satsar på Ostlänken, Norrbotniabanan samt en höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Borås via Landvetters flygplats. Idag kommer nästa lass ur de rödgrönas ymnighetshorn. Nu är det kommunerna och landstingen som ska få 12 miljarder i extra bidrag, för satsningar på vård, skola och omsorg.

Man kan verkligen fråga sig hur oppositionen har råd med alla satsningar? Kristdemokraternas Mats Odell kallade idag de rödgrönas förslag för Tobleronepolitik, när han pekade på att förslagen inte är finansierade utan istället bygger på att oppositionen tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket. Han säger:
"De föreslår nya miljardsatsningar varje dag. Det kommer att öka statsskulden och skatterna för företag och människor vilket i sin tur försämrar skatteunderlaget för kommunerna och på sikt ger det sämre möjligheter för bibehållen välfärd."
De rödgröna går naturligtvis i taket och tycker att det är lågt att Mats Odell refererar till Mona Sahlins tradition att handla privat på regeringens kontokort och låta skattebetalarna betala. Mats Odell har dock inga planer att be varken Mona Sahlin eller någon annan i oppositionen om ursäkt. Det gör han helt rätt i. Mats Odell ska snarare ha en eloge för att han tagit bladet från munnen och visat hur oansvarig de rödgrönas överbudspolitik är!

För det är definitivt ingen mer Tobleronepolitik som Sverige behöver! Vi behöver en långsiktig politik som fokuserar på att skapa fler framgångsrika företag. Företag som i sin tur finner det attraktivt att förlägga sin verksamhet i Sverige och som kan skapa fler riktiga jobb. Då först kan vi minska utanförskapet och öka välståndet i landet. För det är bara genom ökat välstånd och effektiviseringar inom den offentliga sektorn som den allmänna välfärden kan förbättras. Då först kan vi långsiktigt förbättra vården, skolan och omsorgen! Det gör man definitivt inte med ännu mer Tobleronepolitik!

40 kommentarer:

LeoB sa...

Du skriver

"Mona Sahlins tradition att handla privat på regeringens kontokort och låta skattebetalarna betala"

Eftersom hon inte har låtit skattebetalarna betala så är väl det du skriver förtal? Och åtalbart.

Se Brottsbalken: 5 kap. Om ärekränkning.

Anonym sa...

Skattebetalarna fick ju betala för hennes resa till Mauritsius när hon skulle "vila upp sig" tillsammans med familjen efter att hon köpt choklad. Assistenter och Säpofolk fick ju vi jävla skattebetalare stå för, eller betalade hon för dom också ?
IB-affären, Geijeraffären, Teulaffären, Raineraffären, Harvardaffären, Boforsaffären, Ebbe Carlsson-affären, Tobleroneaffären, Freivaldsaffären, Egyptenavisningarna, Tsunamiaffären...

Revisorn sa...

Nej, håller med dig. Lars Ohly och Mona Sahlin i regeringen är en katastrof. Slöseri med skattepengar. De två har ingen trovärdighet i den ekonomiska politiken. Mona Sahlin borde avgå från partiledarposten och större delen av den socialdemokratiska partitoppen borde lämna sina uppdrag, som trots att de själva inte är medvetna om det, inte är uppdrag fram till pensionen. Vad som oroar mig mest är deras oansvariga invandringspolitik, som leder till att ghettona fylls än mer.

Anonym sa...

Området där Botniabanan planeras att sträcka sig är till stor del ett område där de röda har starkt stöd sedan länge.

Däremot är det tveksamt om botniabanans utbyggnad eller snabbtåg är något vi behöver.

anders

Medborgare X sa...

LeoB!

Jaså, säger du det! Låt henne åtala mig då! Alla vet att Mona är en tjuvaktig människa som inte klarar av att ta hand om sin egen ekonomi. Därför ska hon heller inte ta hand om landets!

Medborgare X sa...

Anonym 23:41!

Så sant! Skattebetalarna stod för notan som vanligt när det gäller Mona.

Medborgare X sa...

Revisorn!

Håller med dig till fullo. Lars Ohly och Mona Sahlin har ingen som helst trovärdighet när det gäller ekonomisk politik. De tillhör falangen som tror att skattepengar växer på träd och ramlar in per automatik i statskassan.

Anonym sa...

Reaktionerna från Thomas Östros gör att de flesta förstår att Odell har trampat på en redan öm sosse-tå. Odell har rätt att kritisera oppositionens förslag som bara är ett av flera tidigare förslag som saknar en vettig och genomtänkt finansiering. Det kanske är dags att vakna upp ur dimman och inse att det svenska folket saknar förtroende för de rödgröna. Det är svårt att förstå varför inte fler ifrågasätter oppositionen när de systematiskt handskas allsmäktig med skattebetalarnas inkomster.

LeoB sa...

x-medborgare,

Jag skulle inte tro att hon bryr sig om att åtala dig. Hon har viktigare saker för sig.

Men det är ändå viktigt att tala för eventuella läsare (om några såna kommer hit) att det du skrev är osant och åtalbart som förtal.

Björn sa...

LeoB
Det medborgare x skrev är alls inte osant. Först efter det att någon tjänsteman på regeringskansliet avslöjat för pressen vad som försiggick vad beträffade Monas användning av kontokortet så visade det sig plötsligt att någon skrivit privat på dem. Vem som gjort det framgick inte. Om det var Mona eller någon annan framgick aldrig för oss vanliga dödliga.
Hur som helst med det men mycket klandervärt var det.
Om hon avsåg att vid upptäckt eller inte betala tillbaka pengarna till statskassan saknar vi kunskap om. Själv hävdade hon att hon skulle betala tillbaka.
I så fall var de ca 50.000:- ett otillåtet lån som hon själv beviljade sig. Inte ens en egenföretagare får låna av sitt eget bolag enligt de regler som hennes parti har infört.

Mona Salin borde skämmas ögonen ur sig även i dag för att hon inte kunde/kan skilja på mina och dina pengar. Nu tänker hon å skattebetalarnas vägnar skulsätta oss för oefterfrågade infrastruktuella investeringar. Återigen avser hon att skicka räkningen i knäet på skattebetalarna. Hon är ingen värdig representant för det folkflertalet i sverige vill förknippas med vad avser tadel, handel och vandel.

LeoB sa...

Nej Syndetikon,

Lånet var inte otillåtet. Det prövades av en åklagare som kom fram till att Mona inte gjort något olagligt.

Om du påstår att det var det är det förtal.

Om du inte gillar vad hon gjorde är en helt annan sak.

Björn sa...

LeoB
Han prövade det förmodligen inte utifrån lagen om otillåtna lån.
Som en följd av hennes klandervärda sysätt på mitt och ditt så kompletterade
regeringskansliet regelverket så att det som för alla andra redan framstått som självklarheter också skrevs in i reglerna för kortanvändningen så att även mona skulle förstå dem.
Att åklagaren inte fann hennes handlande åtalbart innebär ju inte att hennes handlande mot sin arbetsgivare därför funnit gillande.

LeoB sa...

Syndetikon,

Vad är det du vill säga? Påstår du fortfarande att det var ett lagbrott?

Många med mig har säkert varit med om att reglerna för de bankkort man har i jobbet ändras. Det är inget märkligt med det. Om man finner att något man gjort tidigare inte längre går för sig så följer man naturligtvis de nya reglerna. Det är precis det Mona har gjort. Och det innebär inte att hon tidigare begått något brott.

Ett råd till dig: Det är alltså inte tillåtet att påstå att någon har begått ett lagbrott om de inte har gjort det. Det är förtal. Om du trots allt tror att Mona gjort något olagligt kan du försöka få saken prövad. (Men det är alltså redan prövat om Mona begått något lagbrott och det hade hon alltså inte.)

Anonym sa...

Leo B; varför anklagar du Syndeticon för brottet "förtal"? Begår inte du ett lagbrott då?

/ Djurist

LeoB sa...

Nej, det tror jag inte. Läs vad jag skrivit och lagtexten jag länkade till.

Medborgare X sa...

LeoB!

Om jag skulle gå ut och handla privata ting på mitt företags bekostnad så skulle jag få sparken på en gång, även om jag i efterhand påstår att det bara var ett "lån" och betalar tillbaka. Det förstår alla sunda och ärliga människor, men uppenbarligen inte personer som du och Mona Sahlin. Vad gäller din del så skiter jag fullständigt i att du är ett sådant ohederligt lowlife, men vad gäller Mona Sahlin så är det en skandal att hon med den bakgrunden är kandidat till statsministerposten. Hon är ett uselt föredöme för medborgarna och med hennes ekonomiska sinne riskerar landets medborgare att få betala hennes dyra räkningar i generationer. Inte bara för hennes Toblerone, utan för hela hennes Tobleronepolitik!

Anonym sa...

Syndeticon som kommentator kan inte bli fälld för förtal. Dom nyligen i Helsingborgs TR.

/ Djurist

LeoB sa...

MX,

Du har fel. Jag har varit med om fall där anställda har använt krediten på företagets bankkort. Det har i en del fall till och med varit uttalat att man får göra det.

Anonym 20:38,

Det låter märkligt. Ge mig en länk till domen i Helsingborgs TR, tack.

Medborgare X sa...

LeoB!

Nej, jag har inte fel. Om jag skulle gå ut och handla privata ting på mitt företags bekostnad så skulle jag få sparken på en gång, även om jag i efterhand påstår att det bara var ett "lån" och betalar tillbaka! Och det är helt logiskt. Det är inte mina pengar! Man tar inte andras pengar utan lov. Man lånar inte pengar av andra utan lov. Tyvärr förstår inte du och Mona Sahlin dessa enkla ting. I Monas fall kanske det beror på att hon inte haft ett riktigt jobb de senaste 30 åren och inte själv bidragit med nattoskatteinbetalningar under samma period. Hon är helt enkelt van vid att bli försörjd av skattebetalarna.

LeoB sa...

Jag har inte påstått att du får ta ut pengar på det bakkort du eventuellt har från ditt jobb. Så skyll inte på mig om du gör det.

Men det finns jobb där man har rätt att göra så som du säger att du inte får göra på ditt jobb.

Medborgare X sa...

LeoB!

Ta ut pengar? Jag har talat om att handla privata ting på företagets bekostnad. Som Mona gjorde, bl.a. den berömda Tobleronen.

LeoB sa...

MX,

Det låter nästan som om du återigen påstår att Mona stulit pengar från någon. "På företagets bekostnad" måste väl betyda det, eller avsåg du att skriva något annat?

Medborgare X sa...

LeoB!

Ett litet citat från Wikipedia om Tobleroneaffären: "Under en period på elva månader har vice statsminister Mona Sahlin lånat sammanlagt 25 229 kronor av Regeringskansliet. Lånen har inte beviljats av arbetsgivaren utan administrerats av Sahlin själv via plastkortet Eurocard. Kortet ska enligt gällande regler inte användas för privat bruk."

Björn sa...

LeoB
Jag har aldrig påstått att Mona begått något lagbrott men väl ett så flagrant moraliskt brott mot sin arbetsgivare. Man använder inte sin arbetgivares kreditvärdighet för egen vinnings skull. Att använda andras pengar för att betala egna utgifter är inget annat än stöld.
Om det finns jobb där det är tillåtet att använda arbetsgivarens betalkort så är det djupt antastligt på gränsen till olagligt.

Anonym sa...

Leo B;
Läs om TR-domen på Unni Drougges blogg idag och lär dig något i stället för att skräpa ner här med tomma hot mot Syndetikon. Toblerone! Toblerone! Toblerone! Toblerone! (Svider, va!)

/ Djuristen

LeoB sa...

MX,
Wikipedia-artiklen du pekar på har ansetts tendensiös, men den nämner i alla fall att chefsåklagaren inte ansåg att Mona begått något brott när hon utnyttjade bankkortet. Aftonbladet, som tydligen ska ha skrivit det du citerar, hade lite för bråttom. Och hade fel. (Och jag tror nog att de har publicerat de rätta uppgifterna senare.)

Syndetikon,
Kul att du inte anser att Mona gjort sig skyldig till lagbrott. Då kanske du ska sluta skriva så att du antyder det då. Det spelar ingen roll när det gäller förtal om du försöker dölja det. Lagstiftarna är lite smartare än så.

Djuristen,
Tack. Syndetikon har ju just sagt att h*n inte menar att Mona gjort något olagligt. Och Drougge skriver att även det som står i kommentarsfältet kan vara förtal. (Men att det inte i just det fallet fälldes.)

Jo, det svider lite. Det finns mycket godare choklad än Toblerone.

Björn sa...

tack Djuristen... men jag tror inte att LeoB har den respekt för moral och etik som borde vara normgivande i ett solidariskt samhälle. Normala människor har tack och lov ännu respekt för oskrivna och ärliga umgänges-regler.

Björn sa...

LeoB
Var har jag påstått att Mona har begått ett lagbrott? Ingen stans är svaret. Så försök inte att få det att framstå som att jag har retirerat i frågan. Det Mona gjorde visar entydigt att hon inte kan skilja på sina och andras pengar.
Sluta tramsa eller smyglånar du också av din arbetsgivare

LeoB sa...

Syndetikon,
Du skrev ovan "otillåtet lån" och hänvisade dessutom till en lag.

Om du inte menar det och kan stå för det bör du inte skriva det. Om du menar det så stå fast vid det.

Anonym sa...

LeoB;
Lägg av med ditt meningslösa trams.
Mona är redan rökt och försäljningen av Toblerone kommer att gå upp med 43 %.
Med 93,4 % om hon skulle anmäla någon för "förtal" vilket verkligen skulle vara en godbit inför valet!

/Djuristen

Björn sa...

Leob
Jag hänvisade till en lag som omfattar egna företagare. Inte vår famösa Mona inget annat.
Försök att samla ihop dig en smula innan Du kommenterar så spar vi en massa onödigt trams.

Medborgare X sa...

Syndetikon!

Visst har väl Mona begått en hel del lagbrott. Inte betalt TV-licens, kört bil som har körförbud, osv.

Medborgare X sa...

LeoB!

Tendentiös? Menar du att det inte stämmer att reglerna sa att korten inte fick användas för privat bruk?

Medborgare X sa...

Syndetikon!

Vad gäller Mona brott kan vi även lägga till att hon använt sig av svart arbetskraft (dagmamma) och att mängder av parkeringsböter (som dessutom gått till Kronofogden).

Förbannat bra förebild för medborgarna..., inte!

Björn sa...

Medborgare X
Det är helt riktigt men det har jag inte berört i mina hittillsvarande kommentarer. Jag har bara bemött en vilsegången medborgare under synonymen LeoB

Anonym sa...

LeoB;

"Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor omfattar inte förtalsbrott" sa TR tydligt när det gällde kommentarerna i det mål Drougge skriver om.
Har du läsproblem?

/ Djuristen

Medborgare X sa...

Syndetikon!

:-)

Medborgare X sa...

Djuristen!

Bloggare ej ansvarig för kommentarer skriver DN ikväll.

Historisk dom: Bloggare inte ansvariga för förhandsmodererade kommentarer skriver Medievärlden om samma dom.

Anonym sa...

Inom vissa gränser har man visst rätt att använda kortet för privata inköp, dock måste man skriva på slipen direkt att det är ett privat inköp. Sen drar dem det på nästa lön. Det är den policyn det företaget jag jobbar på har.

Anonym sa...

LeoB försvann nog. Gjorde han måhända sig skyldig till olaga internethot mot Syndetikon och MedborgareX?

/ Djuristen

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!