10 april 2010

Sluta moralisera över Tiger Woods otrohet!

Medborgare! I helgen spelas de avslutande rundorna av US MastersAugusta National Golf Club. Hur det går i turneringen är inte så lätt att skapa sig en bild av. Gammelmedias bevakning koncentrerar sig nämligen nästan enbart på Tiger Woods återkomst efter fyra månaders frånvaro på grund av otrohetsskandalen. Trots att Tiger Woods spelar en fin golf och ligger bra till så domineras rubrikerna av uttalanden om hans person och vad han gjort utanför banan. Vissa tycker att hans uppträdande är falskt på banan, andra hoppas att han får problem, ytterligare några anser att han är en dålig förebild, ännu någon säger att han borde ha familjen med sig på banan och spelarfruarna säger att de kommer aldrig att förlåta Tiger.

Publiken jublar dock över Tigers framgångar på banan och hyllar honom som den stora golfspelare han faktiskt är. Det får dock vissa att gå i taket och påstå att det är ett skrämmande bevis på att något är fel. Att det inte är bra för golfen. Att det sabba de värderingar som golfen står för.

Eller så är det helt enkelt så att vanligt folk kan se skillnad på privatpersonen Tiger Woods och golfspelaren Tiger Woods! För det är ju inget unikt som Tiger Woods har gjort. I en brittisk undersökning anger 40 procent av småbarnspapporna att de varit otrogna. För småbarnmammor är siffrorna något lägre. Men hur många av dessa brukar få schavottera i pressen månad efter månad?

Johan Croneman skriver i en TV-krönika i DN att "Vad fan har vi med hans otrohet att göra"? Det är ju som sagt långt ifrån något unikt. Än mer dubbelmoral blir det när de tidningar som under flera månaders tid gottat sig åt Tiger Woods otrohetsskandal samtidigt har för vana att utan betänkligheter publicera artiklar av typen ”Svenska kvinnor: Därför är vi otrogna på jobbet”. Dessutom nästan alltid med en liten twist om att "det har vi liksom rätt till".

Ena minuten uppmuntrar alltså gammelmedia till otrohet och nästa minut moraliserar de över samma sak. Nej gammelmedia, lägg ner allt moraliserande över Tiger Woods och allt tycka synd om Elin snack. Koncentrera er på golfen istället, precis som åskådarna på Augusta gör!

3 kommentarer:

Revisorn sa...

Helt rätt skrivet. Gammelmedias dubbelmoral är för tragisk. Minns också hur man skrev i början. Elin slog till Tiger med en golfklubba då hon fick reda på otroheten eller ngt liknande. Jesper Parnevik tror jag det var som uttalade att "hon borde använt en grövre klubba". Ann Söderlund Bihe (den totalt intelligensbefriade skrikiga linslusen) stämde in i kören. Prova byt roller. Tiger fick veta att Elin varit otrogen och slog henne med golfklubban. Undrar om Anne och Jesper då tyckt att "han borde använt en grövre klubba"
Skulle inte tro det nä....
Dubbelmoral var ordet....

Anonym sa...

Han är en otrogen hund så klart att hans fritid även drabbar hans idrottskärriär, hans sponsorer förlorar på det också.

Sen var det en av dom värsta spaminlggen i en blogg jag har sett haha.. Skäms du inte att skriva blogginlägg som länkas kors och tvärs till olika siter som Aftonbaladet och andra nyhetssiter vars enda tanke är att locka besökare och inte skriva riktiga blogginlägg ?

Snacka om patetiskt !

DannyBoy sa...

Jag pekar inte åt ett eller annat håll, annat än att säga att att skriva inlägg där man inte har mer kurage för sin åsikt än att gömma sig bakom 'Anonym'...DET, om något, är patetiskt.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!