24 april 2010

Prinsessan Madeleine förtjänar inte Jonas Bergström!

Medborgare! Efter att gammelmedia har gottat sig i otrohetsryktena kring Jonas Bergström och prinsessan Madeleine kom idag beskedet att de unga tu nu går skilda vägar. Paret ska, enligt uppgifter i Aftonbladet, ha känt varandra sedan 1999 och redan då ska prinsessan Madeleine ha fallit för hans ögon. Under åren ska kärlekskriserna ha kommit och gått, men i augusti i fjol beslutade de sig ändå för att förlova sig. För någon månad sedan tog dock skriverierna fart efter igen att norskan Tora Uppstrøm Berg trädde fram och berättade om sin kärleksnatt med Jonas Bergström i norska skvallertidningen Se og hør. Efter den senaste tidens turbulens meddelar idag hovet att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström bryter sin förlovning.

Aftonbladets Lena Mellin tycker att det är rätt beslut och säger att det är klart att de inte ska gifta sig om det inte håller. Samma tidnings hovexpert, Jenny Alexandersson, säger att den brutna förlovningen inte påverkar förtroendet för kungahuset och tror att svenskarnas sympatier ligger hos Madeleine. Elisabeth Tarras-Wahlberg, som under många år var informationschef och hovmarskalk vid hovet, tycker att det var befriande att det till slut kom ett klart besked. Hon påpekar att uppbrottet är en tragedi för alla inblandade och hon hoppas att prinsessan Madeleine kan gå vidare efter kärlekskrisen. Hovexperten Roger Lundgren tycker att den brutna förlovningen är en personlig tragedi för prinsessan Madeleine.

Medborgarperspektiv tycker att Jonas Bergström gjort helt rätt. Jonas Bergström är utbildad jurist och anställd av advokatfirman Vinge inom affärsområdet förvärv och fusioner. Han har alla möjligheter att göra en framgångsrik karriär och att tjäna bra med pengar i framtiden. Prinsessan Madeleine däremot är född i en familj som levt som parasiter på samhället i generation efter generation.

Varför ska en ung och välutbildad man som utan problem kan försörja sig själv överhuvudtaget vara ihop med en av landets största bidragstagare? Att bryta förlovningen var det bästa Jonas Bergström kunde göra. Prinsessan Madeleine förtjänar honom inte!

51 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar att Jonas beslut att knulla bort förhållandet var ett riktigt beslut.
Ett ännu riktigare beslut för Jonas hade kanske varit att aldrig förlova sig. Det hade jag tyckt om det var min dotter/son det gällt och det gör jag i det här fallet också.
Men det kan man kanske ha olika åsikter om och din står klar och tydlig.

Anonym sa...

fy fan va äcklig du är! vidrigt att vända sig mot en person som inte har något val än att vara en offentlig person sen födseln. och som nu alltså blivit bedragen av sin pojkvän! du är ju inte klok! Jag avskyr människor som är så kategoriska som du på vilken sida de än står!

Anonym sa...

Ett gott råd. Håll släkten "ren" från advokater. De ställer bara till oreda och förstör familjerelationer.

Anonym sa...

Kungafamiljen gör bra PR för Sverige med sina uppdrag.Förekommer många skiljsmässor idag i Sverige.De här var juh inte ens giftna.

Anonym sa...

Herregud...Finns väl ingen anledning för Prinsessan att behålla en som låter "det lilla huvet" styra...Hon kan få vilken hon vill ju!!!
Sen kan ju han sitta och ångra sej så mycke han vill....Hon är värld nån som tänker med det huvet längst upp på kroppen...Hon som alla andra...

Björn sa...

Det enda bidrag som kungafamiljen fått är barnbidrag i likhet med alla andra barnfamiljer i Sverige. I övrigt betalar vi för det PR arbete de utför i rikets tjänst. Inget mer. Att kalla kungafamiljen för parasiter är djupt upprörande och helt oförståeligt. Inget av barnen i kungafamiljen har valt att födas in i det utanförskap det innbär att vara född som en offentlig person.
Hur många gånger tror Du inte att Madeleine önskat sig vara född som en "vanlig tjej.
Jonas har klart och entydigt visat att det är han som inte förtjänar Madeleine. Han borde sjufallt skämmas.

Neurotica sa...

Det är väl inte värre än vilken annan brytning som helst.Egentligen.Varför skulle en prinsessa vara immun mot verkligheten?Tror folk verkligen att prinsessor,som i sagorna,träffar en prins och så lever de lyckliga i alla sina dagar?
Jag orkar inte ens bry mig om allt kungabröllopstjat mer.Att människor bara orkar läsa om skräpet.
Syndetikon:Ja,de har inte valt sin situation,men det har inte det fattiga barnet med en ensam,utsatt förälder heller.Vem har det roligast och mest priviligerat tror du?Prinsessorna eller det osynliga barnet i förorten?Det finns inga perfekta liv,men pengar gör alltid olycka lite lättare att leva med.

Anonym sa...

Hon kan ju gråta ut hos pappsen - The King of Kings med alla sina otroligt fåniga hattar. Kolla den här sajten:

http://zverige.com/kingkong/

Vansinnigt kul! :)

Kristina sa...

Jag tycker att Kungahuset skall skrotas ge pengar till hemlösa i stället och gör om slottet till ett bostadsområde det är ju så dåligt med lägenheter i Stockholm
låt nu prinsessan vara i fred

Anonym sa...

I princip alla länder med kungahus gynnas av turism och pr i och med att landet har ett kungahus, så släpp snacket med att kungahuset kostar skattepengar. Däremot är jag emot om att kungahuset har immunitet mot åtal etc. Alla borde vara lika inför lagen.

Fältmarskalken sa...

"Varför ska en ung och välutbildad man som utan problem kan försörja sig själv överhuvudtaget vara ihop med av landets största bidragstagare?"

Vet hut och skäms för dessa kränkande ord. Ett synnerligen lågt och ovederhäftigt påhopp som säger allt om bloggförfattarens sanna natur.

Anonym sa...

idiot!
Kris

Anonym sa...

Apanage=bidrag. Fatta. Nu. Sen skiter jag i relationer mellan bidragstagare och lontagare.

Anonym sa...

Isen är bruten! Nu blir det precis som i England. Skvaller på, bredden, höjden, tvären och på djupet. Frågan är hur långt tillbaka i tiden man skall gå? Har kungen själv kunnat hantera frestelserna genom åren? Vem är far till alla barnen o.s.v. Det kan bli en fars!

Anonym sa...

Precis som alla andra vilka blivit bedragna av sin partner är naturligtvis Madde ledsen och förbannad. Skillnaden mellan henne och de andra är bara att hon är s.k. kunglig och därför skrivs det spaltmetrar om hennes kärlekskris. Hon gjorde rätt i alla fall, en gång otrogen-nästan alltid otrogen igen. Lycka till både Madde och Jonas med ert fortsatta liv...

Anonym sa...

Det har var det bästa inlägget ngn har gjort om detta par. Håller med dig fullständigt! Vilken intelligent person JURIST som Jonas vill ha en bidragstagare? Kära medborgare som ni alla vet intellektuell stimulans är en nyckel i ett lyckad äktenskap.... Som alla vet Kungafamiljen de är inte riktigt smarta eller hur tyvärr...

Anonym sa...

KLOCKREN MENING

"Varför ska en ung och välutbildad man som utan problem kan försörja sig själv överhuvudtaget vara ihop med av landets största bidragstagare?"

Anonym sa...

Men snälla, är du rent bakom flötet?

Anonym sa...

Jag tycker det är dålig stil att kränka Madeleine för att hon blivit bedragen .. Hon är född in i kungahuset, vare sig hon är apanagetagare genom turism eller bidragstagare genom folkets skattepengar.Monarkier och kungahus har den här strukturen, det är inte Madeleine som anstiftat detta.Jonas har bedrivit falskspel som varit ihop med henne, hans sexuella och även övriga intressen tillfaller antagligen innerst inne inte hovet; jurist och medveten som han är.Han borde inte utsatt den enskilda personen Madeleine Bernadotte för detta.Det är att kasta skit på kungahuset, att ha hållit god min i falskspel och inte brutit redan efter otrohetsaffären med henne.Eller ännu hellre, INNAN DET HÄNDE!Han har utnyttjat hennes situation som hårdbevakat föredöme för vårt land och vet om att hon inte lika lätt kunnat göra samma sak - vilket jag inte tror hon velat kunna.Han parasiterar på hennes känsliga situation som prinsessa. Han passar på. Han vill både ha kakan och äta upp den. Eller ... både tårta och kaka, haha.

Anonym sa...

Madeleine har gjort slut. Han har gjort slut redan när han lekte med Norskan. Hon har blivit övergiven, har inte gjort slut. Vilken i Jonas ställning behöver en bortskämd unge som har som jobb eller hade, att vara partyprinsessa, Herregud han får en ny skit i det Jonas.

Medborgare X sa...

Kristina!

Kan bara hålla med sig. Det finns ingen anledning att kungahuset ska uppehålla miljontals kronor i apanage när det finns de som är hemlösa och lever i misär. Pengarna skulle göra långt mycket mer nytta bland samhällets mest utsatta!

Medborgare X sa...

Familjen Bernadotte har genom åren tillskansat sig miljonbelopp och kan utan problem klara sig själva. Det är dock dags att avsluta den representativa monarkin i Sverige. Kungen får gärna fortsätta att vara kung, men det är dags att sluta ge bidrag till kungahuset"!

Om någon vill engagera kungen får det helt enkelt ske på marknadsmässiga villkor. Kungen får helt enkelt bilda bolag och sälja sina tjänster. Ungefär som alla andra fristående konsulter. Finns det verkligen ett intresse att anlita kungen så kommer han att göra en förtjänst i sitt bolag. Om det inte finns tillräckligt intresse kommer bolaget gå i konkurs. Då kan kungen söka jobb på löpande bandet på Volvo eller något annat knegarjobb. Det borde han väl klara av?

Vilka tjänster prinsessan Madeleine skulle kunna förtjäna uppehälle på kan man ju fråga sig. Sexköpslagen gör det ju lite svårt att förtjäna sitt uppehälle i ryggläge...

Revisorn sa...

Men MX
Nu tar du väl i ändå. Madeleine är en välutbildad kvinna. Sen kan man ju tycka vad man vill om kungahuset och monarkin. Men har hellre monarki som statsskick i dess nuvarande form. De får apanaget som en lön för sitt pr arbete för Sverige kan man väl se det som. Annars kan man ju kalla alla statligt anställda för "bidragstagare". Monarkin ger lite glans åt riket, oavsett de sk demokratiproblemen. Vem fan vill ha en avdankad politiker till president. Typ President Gudrun eller President Bo Lundgren.
Nej tack! Politiker som skor sig och är pk så det står en upp i halsen finns det nog av...

Anonym sa...

Idiot!

Anonym sa...

Om man anseer att kungafamiljen behövs för att dom gör Sverige känt så är det bara att räkna träffarna på Youtube.

Det är solklart

Ghostrider borde vara kung.

Fast det är han ju redan.

Anonym sa...

Jag är inte rojalist,men här ger jag Madeleine en eloge!Bra att hon bröt förlovningen!!Det visar att hon har "sina hästar hemma", och inte tar skit av en ynkrygg som denne Jonas!
Mommo

Anders Paulsson sa...

Att prinsar och prinsessor ofta önskat att de var vanliga människor är väl bara en ytterligare anledning att skrota monarkin, det är ju just vanliga människor de är, om än i slott och med apanage. Ursprungligen - för 6000 år sedan, var kungarna de verkliga gudarna, det var därför blodlinjen var så viktig. Vad har vi nu?... lägg ner! - Inte p.g.a. konstnaden, utan det pinsamma utspädningen av sedan länge förfuskade ideal.

Skriv sedan om utvecklingshistorian befriad från religös påverkan så att den avspeglar vad det egentligen handlar om.

...eller blir kanske det för mycket verklighet för folket...

Medborgare X sa...

Revisorn!

Visst är prinsessan Madeleine en välutbildad kvinna. Det är ju en desto större anledning till att hon borde börja försörja sig själv och bidra till välfärden istället för att snylta på den. Hon fyller snart 28 år och har ännu inte haft ett riktigt jobb. Istället lever hon på bidrag år ut och år in, precis som resten av familjen Bernadotte.

Nej, det är dags att privatisera kungahuset. Låt kungen bilda bolag och sälja sina tjänster till de som är intresserade av att köpa dem. Sluta ge skattefinansierade bidrag till kungahuset och hovet. Om det verkligen finns en tro och ett intresse att använda kungen i marknadsföring av Sverige och svenska produkter kommer företag vara beredd att betala för att engagera kungen (och resten av kungafamiljen). Om inte så är det på tiden att de tar ett riktigt jobb i stället!

Medborgare X sa...

Anders Paulsson!

Kan bara hålla med. Får vi inte höra allt för ofta att prinsar och prinsessor bara önskar vara vanliga människor? Det är på tiden att de får vara det. Lägg ner monarkin och låt kungahuset finansiera sin verksamhet själva (om de nu önskar fortsätta med den) eller låt de söka jobb som alla andra. Kungabarnen har ju alla gått i dyra privatskolor och läst kurser på universitet. Något riktigt jobb borde de väl kunna utföra?

Karin J sa...

Medborgare X visar på det ologiska i många rojalisters resonemang. "Det är synd om kungligheterna för att de inte har valt sina liv...om de fick välja skulle de vilja leva som vanliga medborgare". Det ologiska blir att försvara monarkin med dessa argument. Avskaffa den i stället och låt familjen Bernadotte få leva sina liv i fred.

Kärleksbekymmer är plågsamt för vem det än drabbar oavsett om man råkar vara född in i offentligheten eller inte. Det är varken mer eller mindre synd om kungligheter i detta avseende. Personligen orkar jag dock inte engagera mig i prinsessornas eventuella problem på den fronten. Jag väljer att försöka stötta personer i min omgivning när så behövs i stället.

Däremot kan man ju än en gång konstatera att monarkin som system är fullständigt absurd och att det inte finns ett enda vettigt argument för att behålla den. Att inte monarkisterna fattar att argumentet "det är synd om de kungliga som inte har valt sina liv" i själva verket är att uttrycka ett stöd för en förändring av statsskicket är mycket märkligt.

Funderare sa...

Så du tycker att vara otrogen är OK om den man har ihop det med är en "parasit"?

Sen kan man ju fundera på hur mycket det Svenska kungahuset betytt för Jonas karriär. Det är ju inte alla som får göra praktik i New York och gå på galamiddagar, frotera sig i pressen, omnämnas bland kungligheter eller gå på Nobellmiddagen. För inte är det många som skulle veta vem Jonas Bergström varit utan hjälp av det kungliga.

Björn sa...

Bäste Medborgare X.
Om kungafamiljen och hovstaten fick bolagisera sin verksamhet så skulle intäckterna förmodligen minst tjugodubblas. En formidabelt bra affär för dem. Kunderna skulle stå i kö och bestå av bland annat UD, kommunerna, näringslivet och turistnäringen i Sverige. Varför inte också utländska bolag som vill in på den Svenska marknaden. Eller utländska turistmål som önskar marknadsföra sig som Kungliga resmål.
Hovstaten vet hur man upprätthåller värdet av varumärket Bernadotte.

I samanhanget är det väl kanske förmätet att påpeka att Karl den XIV Johan (den förste kungliga Bernadotten)gjorde Svenska staten skuldfri genom att med egna medel betala av hela stadsskulden vid tillträdet till tronen.
För detta erhöll han en årlig ränta. Skulden till honom eller hans efterlevande har dock aldrig återbetalats. 1974 slutade vi att också betala räntan till kungahuset. Kanske något att fundera över innan ord som bidragstagare och parasiter slinker över våra läppar.
Vänligen

KimhZa Bremer sa...

Om jag är republikan? Ja, jag har väl hjärna:-)

Medborgare X sa...

Karin J!

Precis, det är totalt ologiskt att försvara monarkin med argument som att "om de fick välja själva skulle de vilja leva som vanliga medborgare"! Som du säger så är det snarare (ytterligare) ett argument för att helt avskaffa monarkin i stället. Då först kan familjen Bernadotte få leva sina liv någorlunda i fred.

Medborgare X sa...

Funderare!

Att vara otrogen är inget brott. Inte ens om man är gift! Faktum är att tusentals människor är otrogna varje dag. Naturligtvis blir många ledsna och besvikna när det avslöjas att deras partner varit otrogen. Men det är som sagt inte någonting brottsligt.

Det är antagligen lättare att vara otrogen mot någon man inte har speciellt hög respekt för. Att inte försörja sig själv och att istället leva på bidrag år efter år kan mycket väl vara en anledning att inte känna respekt för den personen. Speciellt om personen är både ung, frisk, välutbildad och har mängder med kontakter som borde kunna leda till ett jobb. Prinsessan Madeleine är en sådan person. En person som inte förtjänar sitt eget uppehälle utan istället lever på bidrag år ut och år in. Inte alls speciellt underligt att Jonas Bergström är otrogen mot henne, precis som Tiger Woods var otrogen mot Elin Nordegren (som heller inte försörjde sig själv).

Vill dessa kvinnor inte bli bedragna i framtiden får de först visa att de är värda att respektera. Det kan de göra genom att skaffa sig varsitt jobb och börja ta ansvar för sin egen försörjning och bidra med skatt till samhället.

Medborgare X sa...

Syndetikon!

Om det verkligen stämmer att intäkterna skulle tjugofaldigas om kungahuset och hovstaten bolagiserades så förstår jag inte vad som är problemet? Vad väntar kungen på?

Detta är ju bara ännu ett argument för att avskaffa monarkin och sluta ge enorma bidrag till en familj som ju (enligt dig) har alla möjligheter att ta ansvar för sin egen försörjning istället för att generation efter generation parasitera på alla oss skattebetalare!

Nicklas Eriksson sa...

Folk som skriver "prinsessan" med stor bokstav förtjänar att käppjagas...

Funderare sa...

Och vem tror du betalade Jonas hyra när de bodde tillsammans i det hus som hovet disponerade? Något som betalades av skattebetalarna, om man räknar som du.

Eller alla resor och middagar när han deklarerade underskott av kapital.

Var han också enparasit då eller bara smart?

Eller hur fick han praktikplats i New York? Prinsessan skulle först åka och sedan ville han följa med..........

Att prinsessan skänkte de miljoner hon fått från en Tysk tidning till mer behövande har du missat, även att hon arbetar för utsatta barn. Du kanske skulle kolla upp vilka arbeten hon har utfört och vilka uppdrag.

Men jag håller med dig att det är för mycke pengar som går till hovet, nästan skrämmande summor.

Men det är skrämmande att du anser att människor som har bidrag inte förtjänas att respekteras och kallar dem för parasiter. Alla sjuka, gamla, arbetslösa, föräldralediga och studenter mfl.

Medborgare X sa...

Nicklas!

Det brukar jag göra, i varje mening som jag inleder med order "prinsessan" använder jag stor bokstav. Förtjänar jag att "käppjagas" då? :-)

Medborgare X sa...

Funderare!

Oj vad mycket du vet om prinsessan och hennes lilla liv. Är det sådant du läst i skvallerpressen under tiden du gått hemma och blivit försörjd på skattebetalarnas pengar? Du har aldrig funderat på att själv börja bidra lite?

Funderare sa...

Varför är det lättare för dig att hacka på andra än att svara på frågor?

Och hur var det nu med Jonas leverne på hovets bekostnad, var han en parasit eller bara smart?

Hur har du det själv då? Någonsin varit en respektlös parasit......alltså sjuk någon gång, kanske hemma med barn. Förtjänade du inte heller din nästa då? Kanske att bli lite bedragen...........det är ju inget brott och något man får förvänta sig när man har bidrag.

Björn sa...

Hon är 27 år gammal och har ännu inte skaffat ett eget jobb och egen försörjning. Det är klart att Madeleine är bidragstagare. Att hon klipper ett band då och då är ingen ursäkt.

Sara sa...

"Jonas Bergström är utbildad jurist och anställd av advokatfirman Vinge inom affärsområdet förvärv och fusioner".

Mmm, en nyexaminerad jurist får jobb på en av de finare byråerna direkt efter examen... troligtvis har det inte alls att göra med att han var tillsammans med lilla prinsessan Madeleine!! Smart kille, nu har han alla kontakter och jobbet han vill ha!

Ido sa...

Problemet är de feministiska kopplingarna man här gör: Han är som så många män en skitstövel som bedrar sin fru. Precis som den där Tiger Woods. Kvinnor är då alltid offer.
Men använd hjärcellerna någon gång. För att bedra sin fru behövs en kvinna att bedra frun med.
Ta bara de där porrstjärnorna och Tiger Woods. En av dessa satt och grät som en baby, för att Tiger Woods i sin offentliga självförnedring INTE hade bett HENNE om ursäkt. Av nyfikenhet googlade jag henne - vad ser jag? Porrsnuttar med 2-3 killar i alla möjliga snuskiga ställningar. Jag själv blir aldrig upphetsad av sådant men det hör inte hit. Poängen är: det är makabert att hon därefter sitter framför hela det amerikanska folket (och övriga världen) och spelar rollen av förnärmad oskuld och prinsessa.
Skyll nu inte allt det här på mansstrukturen tack. Det är BS. Det behövs några tusen kloningar av Freud för att någorlunda analysera denna sjukdom...

Anonym sa...

Bidragstagare? Kungahuset utför faktiskt produktivt arbete: de idkar könsumgänge, delvis i syfte att avla tronarvingar.

Man skulle kunna kalla kungahuset för Sveriges bäst betalda prostituerade. Samt anmäla staten för brott mot sexköpslagen.

Anonym sa...

Hon har väl redan satt på Henke. Söker sig till ännu en karl som kan försörja henne.

Anonym sa...

Madeleine tycker att Jonas arbetar för mycket
det får väl de flesta göra
Det är klart att det blir tråkigt i längden att bara äta och dricka kaffe samt shoppa med vänninorna Hårt arbete det vet inte sessan vad det är för något

Anonym sa...

Jonas verkar gå till jobbet som vanligt medan Madde flyger till New York. Olika falla ödets lotter.

Anonym sa...

Jonas lär ha velat fortsätta förhållandet med Madeleine, trots att han uppenbarligen inte älskar henne, eftersom han är otrogen. Att vara gift med någon i kungahuset ger ju en ganska oslagbar status, vilket verkar vara det han är intresserad av vad gäller Madeleine. Jag tycker det verkar vara Jonas som är parasiten. För övrigt håller jag med en tidigare skribent, som skriver:
"Håll släkten ren från advokater. De ställer bara till oreda och förstör familjerelationer." Det stämmer!

Mandragora. sa...

Vilken inställning man än har till monarkin, så känner åtminstone jag att det är synd om henne som blev bedragen av den man hon levde ihop med. Svårare är det väl också på det sätt hon fick veta det.
Det flesta vuxna människor måste väl känna med henne.
Att ha i minnet, JB visste att han umgicks i kretsar där detta inte kunde gå spårläst förbi.
Den unga kvinna som hade intim med honom första gången hon träffade honom, och sen går ut i tidningen för att hon ville att den bedragna skulle få reda på det.
Allt detta måste JB som sägs vara klar i huvudet begripa skulle komma fram, förr eller senare. Alltså måste det varit något som styrde honom.
Klart det är tufft för honom, men han visste vad han gjorde.
Mina sympatier ligger hos den som blev bedragen.

Anonym sa...

Tycker det är synd för dom var gjorda för varandra! Om de verkligen älskar varandra vilket jag verkligen tror efter 8 års förhållande så måste kärleken få vinna över allt annat och de få varandra igen men det får tiden utvisa ..

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!