26 januari 2012

Välkommen Stefan Löfven, en riktig arbetare tar över för Socialdemokraterna

Medborgare! Det har gått en knapp vecka sedan Håkan Juholt var tvungen att retirera från sin post efter att ha jagats under flera månader inte bara av mediadrevet, utan också av partikamrater som såg honom som den stora orsaken till det socialdemokratiska förfallet. Idag har så VU bestämt sig för vem de ska nominera till posten som partiordförande för det klassiska arbetarpartiet. Det blir IF Metall's ordförande Stefan Löfven. En man med en riktig arbetarbakgrund och god vetskap om hur det är att leva som en helt vanlig människa, till skillnad från många av de övriga politiska broilers som numera befolkar stora delar av Riksdagen och i partitopparna. Han har bland annat arbetat som svetsare under 16 år på Hägglunds i Örnsköldvik. Dessutom har han tidigare gjort sig känd som kärnkraftsförespråkare och har pekat ut ekonomisk tillväxt som en viktig huvudfråga för Socialdemokraterna. Det bådar gott!

K-G Bergström säger att han tidigare har imponerats av Stefan Löfvens skicklighet och att han klarade sig väldigt bra när han intervjuats. Stefan Löfven hade svar på alla frågor och han formulerade sig både kort och slagkraftigt. Däremot tror K-G Bergström att det socialdemokratiska kvinnoförbundet kan komma att ha en och annan åsikt om valet av Stefan Löfven.

Och tänk så rätt han fick på den punken! Idag på morgonen bloggade Lena Sommestad, ordförande för S-kvinnor, att hon vill ha en kvinna som ny partiledare. En annan S-kvinna, Hillevi Larsson, tycker att det vore en bra idé att bilda en ny framträdande post inom partiet, som ges till en kvinna, eftersom hon anser att det är viktigt att "man lyfter fram kvinnor".

Även Expressens S-märkta krönikör, Lotta Gröning, tror att Stefan Löfven kan få det svårt. "Han är inte kvinnornas man" säger Lotta Gröning. Kanske beror det på att Stefan Löfven tidigare, i sin roll som IF Metall's ordförande, har ställt sig kritisk till separata kvinnopotter i samband med löneförhandlingarna.

Det är positivt om Stefan Löfven har ett fokus på att skapa ekonomisk tillväxt istället för att ägna sig åt bidragspolitik, fördelning av en minskande kaka och att dalta med kvinnoförbundet. Att skapa välstånd och att därmed öka kakan är den enda långsiktigt hållbara vägen till ökad välfärd för alla. Tyvärr har Socialdemokraterna under de senaste åren haft partiledare som uppenbarligen inte förstår hur det fungerar.

Vi får hoppas att Stefan Löfven är kunnigare på det området och att han börjar tala om de viktiga politiska frågorna, som att skapa ett miljonprogram för jobben. Det förtjänar Sverige! Sverige förtjänar också en opposition som är stark och som kan erbjuda ett vettigt alternativ till Alliansen.

Välkommen Stefan Löfven, se nu till att hålla fokus på det viktiga!

AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 Ex1 Ex2 GP1 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6
MER INTRESSANT OM: , , ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

K-G Bergstrand?

Anonym sa...

KRÄV VU´s AVGÅNG

Rid i Natt- Låt budkaveln gå
Gör din rätt och kräv din rätt


Kräv VU avgång, nu måste det vara slut med toppstyrningen av pamparna

inom social demokraterna. Samla till upprop och protest mot VU´s

egenmäktiga förfarande av det social demokratiska partiet. Till alla

gräsrötter, väljare till socialdemokraterna

Medborgare X sa...

Anonym!

Bergström ska det naturligtvis vara. Tack för påpekandet. Det är ändrat nu!

Lena sa...

Funderar bara lite på det här med att vissa män blir upprörda när kvinnor lyfter upp andra kvinnor. Hur kommer det sig?

Jag menar det är väl ändå hyckleri att påstå att inte män ständigt hjälper varandra!? :)

Ta bara ert mansnätverk!

Anser förövrigt att bäst person ska få en post. Däremot ser jag inte kvinnlig lojalitet som sämre än mäns ryggdunkande. Annat är bara hyckleri. Vad är EGENTLIGEN ert problem?

Medborgare X sa...

Lena!

Det finns säkert många exempel på män som hjälper och lyfter andra i sin närhet, men knappast i första hand på grund av vilket kön de har utan snarare på grund av kompetens eller på grund av familjekopplingar. Ett antal av de stora börsbolagens ägare (som Melker Schörling, m.fl.) har ju lyft fram sina döttrar till höga positioner i företagen.

Anonym sa...

@Lena
"Jag menar det är väl ändå hyckleri att påstå att inte män ständigt hjälper varandra!? :)

Ta bara ert mansnätverk!
"

Kan du visa mig var detta "mansnätverk" finns, jag behöver en välavlönad topposition nu!

//barfota

Anonym sa...

@Medborgare X
Blev det så lyckat efter hans uttalande.
"Tror man på alla människors lika värde är man också starkt emot diskriminering. Det är så oerhört provocerande att hur att se hur kvinnor diskrimineras i vårt samhälle och i vårt arbetsliv. Jag är en övertygad feminist punkt slut."
Kanske aningen för tidigt att höja honom till skyarna.

//barfota

Lena sa...

"Det finns säkert många exempel på män som hjälper och lyfter andra i sin närhet, men knappast i första hand på grund av vilket kön"

Befinner dig i vilket nätverk som helst(oavsett kön) så blir ju förmånen att den personen får en möjlighet att konkurrera med de andra i samma nätverk.

I samband med medverkan ges en möjlighet till erbjudanden. Den som har resurser och kompetens får ju sedan jobbet, möjligheten eller vad det handlar om.

Min fundering var endast vad är det som upplevs hotfullt för er när kvinnor gör samma saker som män, t ex bildar nätverk?

Jag har själv varit med i ekonomisk förening med tjejer i samma bransch bara för att vi då kunde få ner vissa kostnader. Vi ville ha in mer män, dock fanns inte lika många män i den branschen. Det var enda orsaken. Värvade till och med en man.

När det gäller familjekopplingar, så blir väl lika väl söner framlyfta. Trevlig helg!

Lena sa...

Barfota:

Har inte talat om att nätverk alltid ger välavlönade toppositioner. Vi får nog alla sträva lika mycket i livet oavsett kön. I varje nätverk blir det ju ofta även en intern konkurrens.

Anonym sa...

@Lena
Men vad pratar du om för "mansnätverk", jag vet ärligt och uppriktigt inte vad du syftar på och vill gärna att du pekar ut detta "mansnätverk" som skulle "hjälpa" mig eller andra vanliga på något vis. Det är inte som jag djävlas med dig, jag vill bara veta vad du syftar på, mig veterligen finns inget sådant "mansnätverk".

//barfota

Medborgare X sa...

barfota!

Nej, det blev inte så lyckat. Jag skulle tro att han måste anpassa sig till de interna kraven från kvinnoförbundet och de feministiska kvinnorna i VU.

Förhoppningsvis kan han dock hålla fokus på de viktiga frågorna, som jobben, industrins villkor och energiförsörjningen, istället för att ägna tid åt sådant som inte utvecklar landet och tillser att välståndet upprätthålls. Ekonomisk tillväxt är den enda vägen framåt. En minskande kaka som allt fler ska leva av kommer bara att leda till interna motsättningar i samhället.

Anonym sa...

@Medborgare X
Ja så är det nog annars håller jag med dig, men va fan, inte en fruktkorg utan ett och annat "skämt" bär. Jag hade så innerligt hoppats att Sossarna på nytt skulle bli ett valbart parti.

Trevlig helg
//barfota

Anonym sa...

Anonymigen: En repetition av historia, får väl hoppas att alla sanningar kring alla dessa flyter upp till ytan.
: http://youtu.be/d_Ya_7jo6f0
o
http://youtu.be/Tw-jt6h1ZSw

Anonymigen

Leroy sa...

Helene B klev in som gästbloggare hos Pelle B idag: http://khelenebergman.blogspot.com/
Det var sunt och på tiden : http://www.pellebilling.se/2012/01/gastblogg-helene-bergman-del-1/

Man hoppas väl att del 2 dyker upp i morgon.

Ha det bra untill...

Leroy

Juristen sa...

@Lena: Vilket mansnätverk syftar du på? Om ett sådant finns; När hörde du senast att detta nätverk hävdade att en topposition måste besättas av en man enbart pga dennes kön? Det är just där de feministiska nätverken skiljer ut sig. Kompetens är oviktigt, endast könet ska vara avgörande.

Lena sa...

@Juristen

"Vilket mansnätverk syftar du på?"

I kommentaren till Mx kl.05,19. 26 jan, så syftade jag på det mansnätverk som finns hos Pelle Billing m fl. Det är väl ganska tydligt att alla håller med varandra och ger stöd?

"När hörde du senast att detta nätverk hävdade att en topposition måste besättas av en man enbart pga dennes kön?"

Det är väl inget som jag heller påstått eller uttryckt. Jag talade mer generellt att alla borde spola hyckleriet. Det finns ju både manliga- och det finns kvinnliga- samt mixade nätverk i samhället.

Sedan om det finns mest män i något nätverk kan orsaken ha annat än könsrasistiska tankar. Liksom det kan vara inom kvinnliga nätverk. Det nätverk jag exemplifierade hade flest kvinnor helt enkelt för att det fanns mest kvinnor inom den branschen.

"Det är just där de feministiska nätverken skiljer ut sig. Kompetens är oviktigt, endast könet ska vara avgörande."

De nätverk jag talade om var mer inom den privata sektorn. Inte på en statlig nivå. Och precis som jag skrev i första kommentar så ser jag bäst kompetens få en post. Oavsett kön. Sedan är det ju viktigt att omkringliggande personer inte har allt för konventionella fördomsfulla värderingar när det gäller kön och kompetens. Är dock inte för kvotering.

Lena Lillie sa...

http://lenalilliedropssomewords.blogspot.com/2012/02/konsskillnader-forvantanseffekten.html

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!