20 maj 2011

Hur jämställda är Genusföretagarna?

Medborgare! I Sverige finns det ett allt större antal människor som får sin utkomst från att sprida de myter som ligger bakom feminismen och genusvetenskapen. Det är allt från politiker, anställda vid myndigheter och departement, forskare vid universitetens institutioner för genusvetenskap och lobbyister till anställda inom kommuner och företag som är satta att exekvera de regler och förordningar inom jämställdhetsområdet som staten beslutar om. Till sin hjälp tar de då ofta jämställdhetskonsulter, vilka organiseras genom branschorganisationen Nätverket Genusföretagarna. Tillsammans bildar alla dessa människor och organisationer det genusindustriella komplexet. De har alla det gemensamt att de är mer eller mindre finansierade (direkt eller indirekt) av medborgarnas skattepengar.  

Det är alltid lika intressant att studera hur det står till med jämställdheten inom de organisationer som verkar inom det genusindustriella komplexet. När man studerar de genusvetenskapliga institutionerna på landets universitet och högskolor kan man snabbt konstatera att könsfördelningen är oerhört sned. Något mer ojämställt och könsinskränkt än de genusvetenskapliga institutionerna är antagligen svårt att hitta, för endast knappt 8 procent av de anställda är män och resterande 92 procent är kvinnor! 

Hur ser det då ut inom Nätverket Genusföretagarna? Först och främst kan man konstatera att styrelsen består av 1 man och 6 kvinnor. När man läser verksamhetsberättelsen upptäcker man att 90 procent av medlemmarna är kvinnor. Ingendera av dessa siffror låter speciellt jämställda, speciellt med tanke på att många av medlemmarna är just jämställdhetskonsulter! 

Medborgarperspektiv skickade därför nedanstående mail till Genusföretagarnas samordnare Pernilla Karlsson (som själv driver konsultföretaget AddGender): 
"Jag noterar på er hemsida att ni verkar ha en mycket sned könsfördelning inom er organisation. Jag undrar hur ni ser på det? Dessutom undrar jag om ni har någon jämställdhetsplan och om det i sådana fall vore möjligt att få en kopia på den."
Men trots att det gått över ett dygn sedan mailet skickades har Medborgarperspektiv ännu inte fått något svar från Pernilla Karlsson. Om fler är intresserade av att kontakta Genusföretagarna så kan man enkelt göra det på info@genusforetagarna.se.    

Men det som är riktigt illa när det gäller Genusföretagarna är inte främst den mycket sneda könsfördelningen, utan utifrån vilken värdegrund deras verksamhet bedrivs. I deras verksamhetsplan kan man läsa att den gemensamma värdegrund utgår från FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (vilket naturligtvis är bra) samt en normkritisk och feministisk utgångspunkt! Deras syfte är alltså inte jämställdhet, utan feminism! 

Att feminism inte är samma sak som jämställdhet framgår inte minst av de senaste dagarnas uttalanden från ledande feminister som uttryckligen motsatts sig en jämställd och könsneutral lagstiftning! Kan det bli tydligare än så att feminism och jämställdhet är två olika saker

När man börjar granska det genusindustriella komplexet i grunden är det inte svårt att förstå att de slåss med näbbar och klor för att upprätthålla de feministiska myterna. Det är deras levebröd! Då är det inte underligt att de tar till härkartekniker och hot för att tysta alla som yttrar kritik mot dem och den ideologi de företräder. 

Som tur är börjar allt fler medborgare få upp ögonen och de feministiska myterna är sakta på väg att krackelera

MER INTRESSANT OM: , , ,

7 kommentarer:

Observer sa...

Välskrivet! Du har så rätt - begreppet "Feminism" är endast ett spel för gallerierna och har ingenting med jämställdhet att göra. Det har vi alla insett för länge sedan och det börjar vara dags att såga av deras födogren som de sitter på!

Medborgare X sa...

Så har Pernilla Karlsson från Genusföretagarna svara på mitt mail. Hon skriver:

Hej Medborgare X

Tack för ditt engagemang i vår fråga.

Jag har vidarebefordrat din förfrågan till ansvarig.

Vi har stor arbetsbelastning och handlägger frågorna allteftersom. Inom ett par veckor kommer du att bli kontaktad.

Hälsar
Pernilla Karlsson


Med tanke på vad Tanja Bergkvist berättar i sitt föredrag om genusvansinnet så förstår man att Pernilla Karlsson och hennes kollegor inom det genusindustriella komplexet har fullt upp. Eller så har de helt enkelt inget bra svar på hur de ser på den sneda könsördelningen inom organisationen och än mindre någon jämställdhetsplan...

Matte Matik sa...

Hear, hear! Genusväldet skakas i sina grundvalar just nu, jag kan inte tolka det på annat sätt. Visst, det är lååååångt kvar, men ser man bara på mottagandet av Pärs bok och det klena försvar det genusindustriella komplexet lyckas uppbåda så fattar man att något har hänt - och det är definitivt inte till GIK:s fördel.

Medborgare X sa...

Matte!

Jag kan bara hålla med dig. Sakta men säkert börjar marken under genusväldet att skaka. När det väl börjar gunga rejält kommer det inte dröja länge innan radikalfeminismen och genusvetenskapen slängs på avskrädeshögen, precis som man en gång gjorde med rasbiologin. Till slut segrar alltid förnuftet!

Medborgare X sa...

Det måste vara ytterst betungande att vara genusföretagare. Det har gått drygt två veckor sedan jag frågade dem varför de har har en så sned könsfördelning inom organisationen samt om de hade någon jämställdhetsplan.

Trots att Pernilla Karlsson lovade att återkomma inom ett par veckor så fick jag följande svar när jag nu påminde henne om det:

Hej igen Medborgare X

Precis som kag tidigare angett så har vi en hög belastning. Vi besvarar alla förfrågningar i turordning.

Tack för ditt tålamod.

Hälsningar
Pernilla Karlsson
Samordnare Genusföretagarna

Anonym sa...

Dax att påminna igen?

Medborgare X sa...

Anonym 13:20!

Jag gjorde det för ett par veckor sedan, men har inte fått något mer svar än att det har mycket att göra...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!