25 februari 2012

Näthat vs. Kultur

Medborgare! Under de senaste veckorna har ingen kunnat undgå att läsa om det hemska "näthat" som tydligen bara drabbar feministiska kvinnor med hjärtat till vänster, allt enligt de artiklar i DN som Maria Sveland och Anna-Klara Bratt har författat. Enligt dessa feministiska damer så är den gemensamma nämnaren bakom detta näthat högerextremism, antifeminism och islamofobi. Alla som ifrågasätter och kritiserar den världsbild som den feministiska samhällseliten på Södermalm dikterar (men inte alltid själva följer) är, enligt Maria Sveland och Anna-Klara Bratt, per automatik nazister och sympatisörer till Anders Behring Breivik. Ett hot mot demokratin.

Man kan snabbt konstatera att det inte direkt är det sunda förnuftet och de logiska tänkandet som driver dessa damer. Det är istället de subjektiva känslorna. De upplever sig hotade. Det bultar i hjärtat och de känner sig politiskt deprimerade.

Men som David Eberhard skriver på Newsmill så är det en myt att tokfeministerna är hatade. Det som har hänt är att helt vanliga människor plötsligt har vågat öppna munnen och börjat protestera mot den enfaldiga världsbild som denna lilla grupp rödvinsrusiga "vänsterintellektuella" på Södermalm ständigt förmedlar på dagstidningarnas kultursidor.

Legitima protester och ett ifrågasättande av den självutnämnda moralistiska elitens hegemoni är inte hat. Det är demokrati.

Vanligt folk har, precis som Pelle Billing säger, helt enkelt tröttnat på att man uppifrån försöker införa jämställdhetsprinciper som är kommunistiska till sin natur. Det upplevs inte bara som en kränkning av den privata sfären, utan också som en allvarlig inskränkningar av den individuella friheten.

Än mer frustrerande blir det när den feministiska vänstereliten dessutom är totalt blinda för det våldbejakande manshat som de själva sprider. Det feministiska hatet är inte begränsat till kommentarsfälten i tidningarna eller till enskilda bloggar. Det sprids helt öppet på tidningarnas kultursidor och på teaterscenerna. Det sprids många gånger även i Riksdagens talarstol och i samhällets myndighetsutövning.

Men av någon outgrundlig anledning så kallas inte det för näthat. Eller som Daddy konstaterar, inte ens en pjäs som propagerar för utrotning av alla män på jorden ses som ett dugg hatisk. Tvärtom så hyllas den. Den klassas istället som fin "kultur".

För skillnaden mellan "näthat" och "kultur" består nämligen i vem som hatet riktas mot. Öppet hat mot män eller mot högern anses av den rödvinsrusiga eliten på Söder som fullt legitimt och benämns därför som "kultur". Men om någon ifrågasätter eller kritiserar feministiska kvinnor eller vänstern så klassas det omedelbart som "näthat".


Att ständigt benämna sina politiska motståndare som "näthatare" eller "troll", istället för att ta debatten och diskutera sakfrågorna, är typiskt för personer som befunnit sig i en oemotsagd maktställning under lång tid.

Det är dags att bryta det maktmonopolet, en gång för alla!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu en gång ett mycket bra inlägg från dig, MedborgareX.

Läser din blogg med ett stort nöje och kan konstatera att du formulerar problematiken som vi vanliga försöker diskutera på ett oerhört bra sätt.

Ett stort tack!!

//Reimer

Anonym sa...

Bra skrivet!
Snygg och talande fyrfältare!

mullis sa...

tack, du har helt rätt, skönt att läsa på söndagsmorron, klart, enkelt, bra

Arlav sa...

Kommenterade detta på Newsmill ung så här:
"Nejdå, vi hatar inte feminister. Vi ser bara ner på dem med ett lätt medlidande leende och följer höga principer ur Böckernas Bok.
"Förlåt dem Fader ty de veta icke vad de göra"
Detta fick stå kvar i mindre än fem minuter!!

Feministerna är banne mej bättre på att spela "krengta" än våra nya proffs på området.
(För den som inte känner till det så kommer nystavningen av "kränkt" ur ett gnällbrev som en blivande lärare(!) skrev till regeringen där denne klagade över att det var diskriminering att kräva goda svenskkunskaper av en lärare!)

Anonym sa...

OT - Enligt en artikel i dagens DN är Södermalm den stadsdel i Stockholm som är sämst på att källsortera sina sopor. Vad är det för miljöskurkar som bor där?

/Backlash

Anonym sa...

@Backlash - En hel del miljöpartister skulle jag tro...

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!