22 februari 2012

Det feministiska hatet och dess våldsbejakande företrädare

Medborgare! För ett par veckor sedan gick Maria Sveland till generalangrepp mot alla som inte tycker och tänker exakt likadant som henne. Alla som inte sympatiserade med kulturvänsterns feministiska världssyn klassade hon som nazister och liknade vid Andres Behring Breivik. Alla som inte lydigt böjer sina huvuden och nickar när kultureliten talar ägnar sig åt hat enligt Maria Sveland. Detta hat gör henne politiskt deprimerad. Naturligtvis var det många som reagerade på hennes guilt-by-association retorik och ohederliga generaliseringar, men enligt Maria Svelands eget resonemang så ägnar sig alla, som skriver ett ifrågasättande och kritiskt svar till henne, åt hat! Tänk så praktiskt det är att vara Maria Sveland!

Efter att både Pär Ström, Bo Rothstein, Pelle Billing, Dilsa Demirbag-Sten och Gina Gustavsson har ifrågasatt och kritiserat - nej just det ja, hatat  - Maria Sveland, så är turen nu kommen till Feministiskt Perspektivs chefredaktör, Anna-Klara Bratt, att avsluta debatten. Och av någon underlig anledning så verkar hon i stort sett ha gjort en kopia av Maria Svelands ursprungliga artikel.

I sitt bottennapp till analys så menar även Anna-Klara Bratt att alla som inte delar hennes och Maria Svelands radikalfeministiska syn på världen är nazister och sympatiserar med Anders Behring Breivik. Hon menar dessutom att alla som är kritiska och ifrågasättande till feminismen är ett hot mot demokratin.

Kanske är det denna sneda och odemokratiska världsbild som lett till att Feministiskt Perspektiv (som för övrigt antagligen är landets mest ojämställda nyhetstidning) har börjat kartlägga sina politiska motståndare. Så lite är alltså demokratin värd för Anna-Klara Bratt. Alla som inte tycker som Anna-Klara Bratt ska kartläggas och brännmärkas offentligt!

Nu kan Medborgarperspektiv avslöja vilka personer det är som Anna-Klara Bratt har engagerat för att utföra kartläggningen. Det uppdraget har Feministiskt Perspektiv lagt på Researchgruppen, som leds av den välkända AFA-veteranen Martin Fredriksson. Martin Fredriksson är dömd för två fall av misshandel och har dessutom varit misstänkt för mordbrand. Även en av artikelförfattarna, Mathias Wåg, är gammal AFA-veteran.

Det är alltså inga vanliga grävande journalister som Anna-Klara Bratt och hennes tidning har engagerat för att kartlägga sina politiska motståndare. Tvärtom så är det personer med starka kopplingar till en vänsterorganisation som inte drar sig för att utöva våld mot människor som inte delar deras politiska åsikter. Klassiska feministiska machomän alltså.

Detta är alltså den här typen av våldsverkande politisk aktivism som Anna-Klara Bratt och Feministiskt Perspektiv står för, vilket ligger väl i linje med tidningens tidigare hyllande av Turteaterns uppsättning av “SCUM manifestet” och dess uppmaningar till massmord på män.

Det feministiska hatet och våldsromantiken är dock ingen nyhet. Att uppmana till massmord på män och att använda kända våldsverkare för att kartlägga sina politiska motståndare ligger tyvärr väl i linje med feminismens huvudfåra.

Vem kommer inte ihåg Feministiskt Initiativs kampsånger, som uppmanade till grovt våld mot män, som framfördes på partiets kongressen 2005?Ett annat exempel är de feminister (från just AFA) som på ett stort plakat deklarerade ”Hata vita rika straighta män” under Pride-festivalen.


Eller de medlemmar i ett av landets största politiska ungdomsförbund (SSU) som under ett läger producerade en banderoll med texten "Mansslakt = Kvinnomakt", utan att någon av ledarna som företräder förbundet reagerade.


Anna-Klara Bratt (och många andra) är förvånad över att allt fler uttrycker kritik mot feminismen och ifrågasätter dess ideologiska budskap, vilket i hennes värld är ett hat mot feminismen. Medborgarperspektiv tycker tvärtom att det är ett sundhetstecken att allt fler vänder sig mot feminismen och protesterar mot allt det reella hat som feminismen underblåst mot gruppen män under de senaste decenierna. Anna-Klara Bratt är själv en av dess våldsbejakande företrädare.

Det är bra att allt fler upptäcker att feminismen har blivit allt det den en gång sade sig vara emot!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

12 kommentarer:

KB sa...

Helt rätt, MX! Viktig analys.

Anonym sa...

MX, det stavas generaliseringar, inte generalliseringar, chefredaktör, inte chefsredaktör, i stort sett, inte i stort sätt.
Har du anlitat en stand-in?
Catta har börjat med rudimentära svensklektioner. Titta in där.

Svenskläraret

Anonym sa...

När man trodde att Breivikanklagelserna inte kunde nå lägre nivå lyckas Bratt med konstverket att nå ännu lägre. Att bunta ihop bloggare som Billing och Ström med Breivik samtidigt som man har människor som är dömda för politiska våldsbrott som står för materialet i den tidning man är chef för är bara för mycket. Helt otroligt. Det värsta är att hon lär komma undan med det. Ingen kommer att uppmärksamma detta annat än de som redan är paria i samhällsdebatten. Det i sig är talande.

Spektakulärt avslöjande! Bra jobbat!

Anonym sa...

"F! har ingen kampsång och har aldrig haft det. På nätet sprids ett klipp från en grupp, Radical Cheerleaders, som brukar hävdas är ett bevis på att feminister hatar män, rent generellt. Men sången skrevs efter att en vän till en i gruppen blivit våldtagen två gånger samma kväll, den andra gången när hon bad en man om hjälp efter att vara illa tilltygad efter att precis ha blivit våldtagen. Sången handlar om hur tjejen i gruppen kände för våldtäktsmännen när hennes vän berättade om mardrömsnatten."
Från Veronica Svärd som är med i F! och nog vet hur det verkligen låg till. http://veronicasvard.wordpress.com/antifeministiska-myter/

Anonym sa...

Veronica

"Sången" och de som framför den kan säkert försvaras på det sättet. Men hur förklarar du applåderna efteråt?

Medborgare X sa...

Svenskläraret Alexis!

Tack för påpekandena. Det är korrigerat!

Medborgare X sa...

Anonym 22:16!

Visst kommer Anna-Klara Bratt undan att hon har engagerat kända våldverkare för att tysta sina politiska motståndare. Media i Sverige har en väldigt tillåtande attityd mot vänstervåld. Antagligen för att merparten av alla journalister, redaktörer och krönikörer själva är sprungna ur samma våldsbejakande vänsterrörelse.

Medborgare X sa...

Anonym 22:43!

Det räcker med att lyssna på texten till kampsången så inser man omedelbart att Veronica Svärds uttalande inte stämmer. Sången handlar överhuvudtaget inte om någon våldtäkt.

Det är en efterhandskonstruktion som de tog till efter att det avslöjades vad för typ av kampsånger som framfördes på FI´s möten.

Alla som har sett Könskriget (se del 1 och del 2) vet att liknande sånger om våld och mord på män har framförst även på ROKS möten. Bland annat medverkade dåvarande jämställdhetsministern Margareta winberg på möten där den typen av kampsånger sjöngs.

Och som Anonym 22:59 påpekar, varför applåderar publiken om sången handlar om en våldtagen kvinna?

Anonym sa...

Det är mycket intressant att Anna-Klara Bratt anlitar personer som upprepade gånger dömts för politikst våld, bland annat mordbrand, och som ständigt figurerar i våldssamanhang. Detta för att göra vad hon kallar för en "kartläggning" av de som försöker föra en debatt om jämställdhet.

Det är just precis där feminismen står idag. Tillsammans med politisk terrorism försöker de ständigt skrämma det fria samhället till tystnad. Synd att DN inte kommer släppa igenom någon artikel som påpekar dessa sakförhållanden.

Medborgare X sa...

Anonym 17:24!

Visst är det skrämmande att Anna-Klara Bratt och Feministiskt Perspektiv har anlitat personer som tillhör en organisation som gång efter annan figurerat i våldssammanhang för att kartlägga sina politiska motståndare. Rätt skall dock vara rätt, Researchgruppens ledare, feministsupportern Martin Fredriksson, är inte dömd för mordbrand. Han är enligt uppgift dömd för två fall av misshandel, men fälldes aldrig för den mordbrand han var misstänkt för. Enligt uppgift klarade han sig på grund av någon teknikalitet.

I övrigt stämmer det. Det är alltså den här typen av våldsverkare som feministiska företrädare engagerar för att kartlägga och tysta sina politiska motståndare!

Anonym sa...

Hm, brukar du läsa Info14 och andra nazistsajter? Tja, jag är ju inte förvånad...

Medborgare X sa...

Anonym 15:00!

Vad får dig att tro att jag brukar "läsa Info14 och andra nazistsajter"? Bara för att det i detta inlägg finns en länk till en artikel hos Info14 som handlar om Martin Fredriksson och de brott han är dömd/misstänkt för?

Samma information finns även på Flashback, till exempel här. Men Flashback kanske också är en nazistisk sajt i dina ögon?

Ett tips är att du lär dig följande två saker:
- Även Info14 indexeras av Google.
- Fiendens fiende är inte alltid din vän.

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!