22 januari 2012

Sveriges mest ojämställda tidning kartlägger sina politiska motståndare

Medborgare! Dagens feminister brukar ju ofta hävda att Sverige inte är ett jämställt land eftersom representationen på alla positioner i samhället inte är fifty-fifty mellan kvinnor och män. Därför förespråkar många feminister att man ska kvotera in kvinnor i börsbolagens styrelser och på andra viktiga positioner i samhället (av någon konstig anledning verkar de dock inte lika intresserad av att kvotera in kvinnor i de minst attraktiva och de farligaste jobben eller bland de utslagna i samhället). Likaså talar sig många feminister varma för en kvoterad föräldraförsäkring (men är inte alls lika intresserade av att ge män samma rättigheter som kvinnor när det gäller vårdnad om barnen, vilket är en absolut förutsättning för att kunna ta del av föräldraförsäkringen).

Om nu könsrepresentationen verkligen är så viktig för feminister kunde man ju tänka sig att de själva lägger väldigt stor vikt vid att hålla den jämn i alla de sammanhang där de själva kan styra över den. Men som Medborgarperspektiv flera gånger tidigare visat så är inte alls så fallet.

Inom universitetsvärlden är genusvetenskapen en av de allra mest ojämställda disciplinerna, endast 11 procent av de anställda på landets genusvetenskapliga institutioner är män. Ett annat sådant exempel på dubbla måttstockar är branschorganisationen Genusföretagarna, där 6 av de 7 styrelseledamöterna är kvinnor. Samma sak ser man i styrelsen för Feministiskt Initiativ, endast 2 av de 15 styrelseledamöterna är män.

Nu kan vi lägga ytterligare ett exempel till listan på feministiska organisationer som inte lever som de lär. I tidningen Feministiskt Perspektiv består nämligen redaktionen av 23 personer, varav bara en (1) enda är man. Det torde göra Feministiskt Perspektiv till landets mest ojämställda nyhetstidning!

Detta är ytterligare ett exempel på den feministiska dubbelmoral som råder och visar med all tydlighet att feminism inte alls handlar om jämställdhet - inte ens den typen av kvantitativ "jämställdhet" som de själva säger sig förespråka.

När man dessutom tar in i ekvationen att Feministiskt Perspektiv ägnar sig åt att kartlägga sina politiska motståndare och tillhör dem som hyllar massmord på män, så visar det tydligt på den intolerans och den despotiska elitism som kommit att karakterisera dagens feminism.

Det visar med all tydlighet att feminismen har blivit allt det den en gång sade sig vara emot.

MER INTRESSANT OM: , , ,

3 kommentarer:

AV sa...

All animals are equal, but som animals are more equal than others.

Det är den ständiga nånannanismen. Jag och min partner lever ju jämställt och delar bra på föräldrapenningen, men alla andra behöver samhällets knuff i ryggen. Orsaken att vi inte har jämn fördelning är att vi inte hittar tillräckligt med män intresserade i feministiska frågor, men att teknikföretag inte har jämn fördelning i styrelsen beror på ett osynligt glastak, som vi ser, och strukturer som utesluter kvinnor.

Dubbelmoral när den är som bäst!

Juristen sa...

Begär ut tidningens jämställdhetsplan. Skulle vara intressant att läsa den, om den alls finns. Om inte kanske en liten anmälan till Jämo kunde övervägas?

Anonym sa...

Vilken underbar intervju du gjort hos pelle billing, Medborgare X!
Tack för det!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!