04 januari 2012

Mer SCUM, mer feminism, mer kultur, mer manshat och mindre demokrati

Medborgare! Debatten om Valerie Solanas "SCUM-manifestet" och Turteaterns feministiska uppmaning till massmord på män fortsätter. Nu är det Mikaela Blomqvist som hävdar att alla som är kritiska till feminismen och "SCUM-manifestet" har en förljugen verklighetsuppfattning. Mikaela Blomqvist går till och med så långt att hon hävdar att alla män (ja, enligt henne så är det bara män som är kritiska till feminismen och "SCUM-manifestet") som inte erkänner teorin om könsmaktsordningen (att vi lever i ett patriarkat där män är överordnade kvinnor) gör det som en medveten strategi med syfte att upprätthålla den patriarkala ordningen. Dessutom jämför hon alla som är kritiska till feminismen med rasister och ensamma galningar som Anders Behring Breivik.

Slutligen beklagar sig Mikaela Blomqvist över att Internet gjort det möjligt för människor som är kritiska mot samhällselitens gängse budskap att få komma till tals och göra sina röster hörda. Precis som så många andra privilegierade politiker, journalister och kulturpersonligheter anser hon att det bara leder till "näthat" från en okunnig pöbel. Men det är ingen nyhet att den privilegierade eliten vill tysta vanligt folk. Samma sak skedde när tryckkonsten blev allmänt spridd i början av 1800-talet. Då ville också eliten tysta folket.

Som så många andra hävdar alltså Mikaela Blomqvist att just könsmaktsordningen är en nyckel till förståelsen av SCUM. Att "SCUM-manifestets" budskap inte handlar om att krossa och mörda män, utan att det handlar om att krossa "patriarkatet".

Men när man ser pjäsen så förekommer inte ordet "patriarkat" en enda gång. Det talas inte om någon "könsmaktsordning" som ska krossas. Det handlar enbart om att förnedra, nedvärdera och döda män. Män av kött och blod!

Att det hela inte bara är en provokation, utan att det i grunden handlar om en ytterst usel manssyn och ett rent manshat verifierades inte minst av skådespelaren Andrea Edwards själv i Eftersnack till SVT Debatt den 24 november. På en fråga om en teaterovan 16-årig kille som ser "SCUM-manifestet" därefter kommer att återkomma till teatern svarade Andrea Edwards:
"Han kommer återkomma till teatern som en mycket helare människa och lite mindre mansgris!"
Andrea Edwards anser alltså att 16-åriga pojkar är mansgrisar. Det är alltså den manssyn som karakteriserar hela uppsättningen av "SCUM-manifestet" på Turteatern. Det är alltså den manssyn som Mikaela Blomqvist och så många andra inom den röda kulturvänstern, som tidigare hyllat "SCUM-manifestet", står bakom. Det är helt enkelt den usla manssyn som dagens radikalfeminism stå för!

Tyvärr är det ingen nyhet. Vi har så många gånger tidigare sett uttalanden som detta. Vi har så många gånger tidigare sett att det inte finns någon jämställdhet bakom den feministiska masken. Att det bara finns manshat.

Och föraktet av män och nedvärderandet av allt som har med män att göra finns där av en anledning. Syftet är nämligen att skapa en rädsla för män (androfobi) hos framför allt unga kvinnor. Ty androfobi är radikalfeminismens metod för att skapa ännu fler radikalfeminister. Rädsla leder till hat. Hat leder till förakt och dehumaniosering. Förakt och dehumanisering leder till inskränkningar av demokratin för de utsatta. Från demokrati till diktatur. Och till slut kan det feministiska "SCUM-manifestets" budskap genomföras i detalj, utan att någon längre kan protestera. Vi har sett det förr. Auschwitz. Treblinka. Gulag.

Med det i baktanke är det riktigt skrämmande att Mikaela Blomqvist och hennes feministiska vänner i den kulturella makteliten vill tysta alla som uttalar sig kritiskt om feminismen och "SCUM-manifestet"!

MER INTRESSANT OM: , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Först trodde jag inte det var sant, se tittade jag på svt play. Hon sa ju faktiskt att killar är mansgrisar. Det är ju helt absurt. Hon måste ju vara helt svart inombords. Så full av hat. Stackars människa.

Wagner sa...

Stieg Larssons rollfigur heter Mikael Blomkvist och denna manshaterska snarlika Mikaela Blomqvist.

En tillfällighet?..

Medborgare X sa...

Anonym 22:57!

Ja, visst är det absurt att Andrea Edwards så öppet visar sitt manshat. Hennes uttalande visar ju med all tydlighet att "SCUM-manifestet" och alla som hyllar det inte alls gör det utifrån något ifrågasättande av könsroller eller "patriarkatet". Det handlar enbart om feministiskt manshat.

Medborgare X sa...

Wagner!

Ja, man kan ju förundras över slumpens vägar. Men det är nog trots allt bara en tillfällighet!

Anonym sa...

Man kan ju vända på saken också. För att illustrera hur vridet det står till hos dem som ligger bakom teaterproduktionen. Se här:
http://scuminversen.blogg.se/

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!