20 november 2011

Lackmustest och riktiga dödshot

Medborgare! För ett par tre dagar sedan blev Medborgarperspektiv kontaktade av stenkastarvänsterns husorgan ETC, som gärna ville "ställa några frågor angående dina blogginlägg om Turteaterns uppsättning av SCUM-manifesto". Efter någon dags funderande fick de svaret att det gick bra att skicka över frågorna per mail. Deras respons var då att de "föredrar att ta intervjun över telefon, det blir bättre så. Eller om du vill träffas så gör jag gärna det. Du har möjlighet att vara anonym och jag kommer såklart aldrig bryta källskyddet, som du säkerligen känner till är lagskyddat."

Läsare av Medborgarperspektiv har säkert inte undgått att notera de hot som kommit in på bloggen (både på denna och den andra numera nedstängda bloggen). Dessa hot ligger tyvärr väl i linje med de odemokratiska metoder som vänstern förr visat prov på och kanske då speciellt den autonoma vänsterns våldsamma metoder. Frågan är därför vad en försäkran om anonymitet är värd från en representant för stenkastarvänsterns husorgan ETC? De fick därför återigen veta att det enda intressanta alternativet är att de skickar över frågorna per mail.

ETC är en tidskrift som står den radikala vänstern nära och som gjort sig kända för att ta till vilka metoder som helst för att få ut sitt budskap. På klassiskt vänstermanér utnyttjar de också lagstiftningen till dess gränser för att få så mycket bidrag som möjligt. Sedan ett par år tillbaka har tidskriften delats upp i ett antal olika regionala tidskrifter, som var för sig uppfyller kraven för att få presstöd. Idag finns totalt nio "olika" editioner, som var och en lyfter bidrag. På detta sätt har ETC kunnat öka sitt presstöd från ett par miljoner kronor till totalt 12 miljoner kronor (för år 2010, då de bara hade sju "olika" editioner). Klassisk bidragspolitik från vänsterkanten alltså! Att arbeta och göra rätt för sig har aldrig stått så högt i kurs inom bidragsvänstern.

Nu har det gått drygt två dagar sedan ETC fick veta att någon intervju inte var aktuell och att det enda alternativet var att de skickade över frågorna. Trots att deras deadline, enligt dem själva, är på tisdag klockan 12 så har de inte ännu hört av sig. Man kan ju bara spekulera i varför...

I det sista mailet hävdade dock ETC's representant att: "Jag är uppriktigt intresserad av att höra din åsikter om SCUM-uppsättningen, varför du skrev de uppmärksammade inläggen och hur du ser på dem polisanmälan riktats mot dig."

Svaret på detta är att Medborgarperspektivs kritik inte gäller uppsättandet av "SCUM-manifestet" så som ett kulturellt verk. Det hade i sig inte varit något större problem än att sätta upp vilket annat verk som innehåller förtryckande eller hatiska uttryck mot någon utpekad grupper av människor i samhället.

Problemet uppstår därför att "SCUM-manifestet" inte bara ett kulturellt verk. Det är också ett verk som okritiskt hyllas av många representanter för en i samhället etablerad politisk ideologi, nämligen av många feminister. Det är alltså en politisk ideologi som hyllar detta verk. Ett verk som förespråkar massmord och utrotning av världen alla män. Vilka andra rasistiska, sexistiska eller på annat sätt hatiska filmer, pjäser eller verk hyllas okritiskt av representanter för i det svenska samhället etablerade politiska ideologier? Vilka andra rasistiska, sexistiska eller på annat sätt hatiska verk ses som viktiga verk för en i samhället etablerad politisk ideologi? Svaret är inga!

Det är just där som kärnan i kritiken mot "SCUM-manifestet" ligger, att det också hyllas av många feminister och ses som ett viktigt feministiskt verk. Då är det inte längre enbart ett kulturellt verk. Då är det också samtidigt ett politiskt verk.

När man dessutom tar i åtanke att detta politiska verk sätts upp på en teater som själva uttryckligen skriver att de driver en politisk scenkonst så blir det än tydligare att uppsättningen av "SCUM-manifestet" inte enbart har ett kulturellt syfte. Då kan man inte blunda för att det också kan finnas en politisk intention med allt det som sägs på scenen. Något som för övrigt indirekt bekräftas när kulturrecensenter kallar Turteaterns föreställning för "en feministisk arbetsseger"!

Men den officiella versionen från Turteatern (och även andra svenska feminister) är att Valerie Solanas "SCUM-manifestet" bara är en satir och att det som sägs på scen bara är humoristisk ironi. Att man inte ska ta det som sägs på allvar.

På samma sätt har vänsterfeminister tidigare sagt att uttalade hot mot enskilda personer bara är satir och ingenting att ta på allvar. I somras var det Per Gudmundson som fick veta att han skulle skjutas och Pär Ström som fick andra hotfulla uttalanden mot sig, vilket då fick Medborgarperspektiv att fråga sig hur det etablerade feministiska vänsteretablissemanget skulle reagera om någon istället sa att "en våldtagen feminist är en bra feminist". Svaret vet vi, för när Mustafa Can skrev en novell där han "straffknullade" det norska Fremskrittspartiets kvinnliga ledare Siv Jenssen så gick de feministiska kulturredaktionerna i taket. Och då var ändå Siv Jensen en politisk motståndare, om än kvinna. Men att dödshota och hetsa mot vita medelålders heterosexuella män tyckte samma feministiska vänsteretablissemang var helt OK. Typiskt hyckleri!

Så när chansen nu åter uppdagades att avslöja denna typ av hyckleri från det feministiska vänsteretablissemanget så tog Medborgarperspektiv naturligtvis tillfället i akt. Denna gång genom att utnyttja Turteaterns egen okritiska hållning till det manshat som "SCUM-manifestet" ger uttryck för och även ett antal kulturjournalisters blinda hyllningar.

I ett inlägg (cache) beskrevs först det manshat som Turteaterns uppsättning av Valerie Solanas "SCUM-manifestet" och andra liknande feministiska skolarrangemang ger uttryck för. Därefter beskrevs de likheter som finns mellan Valerie Solanas och hennes manifest och Anders Behring Breivik och hans manifest samt hur olika dessa behandlas av den etablerade media- och kultureliten i samhället. Därefter gjorde en retorisk vändning och ett antal retoriska frågor ställdes:
"Men feministerna tycker bara att Valerie Solanas manshat är en humoristisk ironi, en satir. Ingenting som man ska ta på allvar. Så varför inte då på samma sätt uppmana till mord och utrotning av feminister?"
På samma sätt är alltså med en humoristisk ironi och på ett sätt som man inte ska ta på allvar! Därefter ställdes ett antal retoriska frågor om lämpliga personer att börja dessa mord med. Men det skulle ju som sagt inte tas på allvar, allt enligt den officiella feministiska synen på "SCUM-manifestet" och dess uppmaningar att utrota alla världens män.

Men oj vilken uppståndelse det blev då! När någon säger att en "mördad feminist är en bra feminist" så gäller plötsligt helt andra regler än när feminister manar till massmord på män! Den feministiska dubbelmoralen och hyckleriet visade än en gång sitt fula ansikte.

Samtidigt kanske man kan se Andrea Edwards och andra feministers ilskna reaktion på inlägget som ett lackmustest. Alla de som inte såg Medborgarperspektivs inlägg som en satir, någonting humoristiskt och någonting att inte ta på allvar kan ju i rimlighetens namn inte heller anse att Valerie Solanas "SCUM-manifestet" är en satir och någonting som inte ska läsas bokstavligt.

I och med att Andrea Edwards själv är en av dem som uppgett att hon känt sig mordhotad så borde det rimligen också innebära att hon verkligen står bakom varje ord hon själv spyr ur sig om män på Turteaterns scen. Att hon verkligen anser att män är en "biologisk olycka" som förtjänar att utrotas. Samma sak med alla övriga som reagerat på Medborgarperspektivs inlägget och som polisanmält detta eller anmält det för abuse hos Wordpress.

Lackmustestet visade alltså att Valerie Solanas uppmaning till våld och massmord på män i "SCUM-manifestet" ska tolkas bokstavligt.

Det visade också att denna syn är en integrerad del av den feministiska ideologin i Sverige. Något som faktiskt ett par dagar senare verifierades av Athena Farrokhzad i en artikel på Aftonbladets kultursidor, där hon dels argumenterar för användandet av våld för att uppnå sina politiska mål och dessutom argumenterar för att Valerie Solanas menar allvar med budskapet i "SCUM-manifestet".

Med det lackmustest som Medborgarperspektiv gjorde så börjar alltså feminismens sanna ansikte att synas allt tydligare. Så om man vill finna riktiga dödshot är det nog snarare i den sfären som polisen borde leta. Varför inte börja på Turteaterns scen och på landets kulturredaktioner?

AB1 AB2 AB3 DN1 DN2 DN3 DN4 HD1 EX1 EX2 EX3 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 ÖC1
MER INTRESSANT OM: , , , ,

26 kommentarer:

Anonym sa...

Heder till dig MBX för att du hävdar din rätt att föra fram satir även om jag kan tycka att det gick lite väl över gränsen. Kritiken mot dig handlar förstås inte om att någon har misstolkat din satir utan snarare om att den var så pass överdriven att det var ganska förutsägbart att Turteatern skulle utnyttja det för att få stöd i media och av övrig kulturelit.
Om Turteatern hade uppfattat din satir som ett hot så hade man naturligtvis inte behövt förlöjliga och ignorera den kritik som har förts fram mot föreställningen utan man hade sett det som två helt olika saker.
Nu sopar man kritiken under mattan och övrig kulturelit blir hur lurade som helst i tron att det här handlar om kultur!

Anonym sa...

Ja, som sagt blod, piss och skit och då omrört till en salig röra tycks vara vad som gäller som kultur i dagens Skandinavien. Och så kultiverat att flyga in en "dyke" liknande varelse för att sedan låta henne stå upprätt och urinera på scenen. En sådan talang alltså!

http://www.aftonbladet.se/nyhete/article10919296.ab.

Anonym sa...

"stenkastarvänsterns husorgan ETC"
Lysande :D

Bra jobbat och som du vet är vi ganska många som stöttar dig.

//barfota

Anonym sa...

Och vart försvann din artikel "En bra feminist är en mördad feminist"? Om den radikala feministvänstern får visa regelrätta avrättningar av medelålders män på scenen så är det väl inget fel på ditt inlägg heller?

Crille sa...

Det är precis samma dubbelmoral som gäller för sverigedemokrater versus antisemitiska israelkritiker. Tag tjejen som ska vara programledare för melodifestivalen. Hon hade skrivit på sin blogg att israel är lika vidriga som nazisterna. SVT tog henne i försvar och förlåter henne trots svidande kritik från omvärlden. Att hon gjort flera sådana antisemitiska uttalanden bortförklaras sannolikt pga att det är politiskt och månkulturellt försvarbart att ha med en muslim i tv-rutan.

Jag vill här göra en hypotetisk jämförelse: tänk om en ung, blivande programledare hade uttryckt sverigedemokratiska sympatier. Hade hon eller han åkt ut med huvudet före? Jag vet att frågan är retorisk. Men där ser ni de dubbla måttstockarna även inom andra områden i samhället....

Bi66i sa...

Här några roliga SCUM-tjejer som vill förmedla sina sunda åsikter:

http://www.youtube.com/user/SCUMGoteborg#p/a/u/0/XJjKJ-_d4YQ

OldWolf sa...

Hejsan!
Tycker du försvarar din sak bra själv, men har ändå tagit upp det in min blogg:
http://oldwolf-vindenviskarmittnamn.blogspot.com/2011/11/bunta-ihop-dom-och-sla-ihjal-dom.html

Karpstryparn sa...

Bra sagt och skrivet av dig, medborgare X.

Vänsterextremister = Avskum.

Anna1 sa...

Ingen vettig människa kan naturligtvis tolka MX:s inlägg som ett dödshot utan som omvänd retorik, vilket av någon anledning gjorde vissa skitförbannade. Men i så fall kan de ju själva sluta att hetsa mot olika grupper hela tiden!

Tröttsamt!

Anna1 sa...

Och vissa människor beter sig verkligen som små omogna barnrumpor! Klart som fan att det inte är okej att helt oprovocerat skjuta ihjäl en annan människa och dessutom hylla handlingen! Vi mammor som har söner reagerar också! Sedan ger MX och andra svar på tal och Buu då springer man till polisen och påstår att man har blivit dödshotad!

Men jag är som sagt väldigt trött på det här med att lägga ut bostadsadresser på varandra. Men jag är ännu tröttare på att man hyllar mord mot andra människor och kommer undan med det.

SUCK!

Mikael Sol sa...

Du kan väl svara på ETCs frågor här på din blogg?

Anonym sa...

Smaklöst satirförsök av SCUM-regissören

http://turteatern.se/2011/11/21/nu-racker-det-teater-halland/

Anonym sa...

Någon borde kanske sätta upp en egen pjäs baserad på det smått satiriska verket Malleus Maleficarum, riktad till utsatta kvinnor. Jag undrar hur kritiken skulle yttra sig i det fallet? Observera att jag är en smula ironisk och har aningen mörk humor.

Juristen sa...

Bra att du står på dig. Tramsigt med feministernas polisanmälan!

Tyvärr har kritiken givit Turteatern luft under vingarna. SCUM-manifestet har blivit succé skriver Turteatern. Flera extraföreställningar är planerade: http://turteatern.se/2011/11/18/succe-for-scum-manifestet-nastan-slutsalt/

Anonym sa...

Ha ha ha så du vågar inte utsätta dig för en kontakt irl med ETC!?
Men att anonymt lägga ut andras namn och adresser under rubriken "En död feminist är bra feminist" funkar tycker du?
Wow vilken modig hjälte du är! :D

Koo sa...

Ja, stå på dig, MX!

Det är förfärligt att ta del av den svängning som kritiken mot SCUM och Turteatern har tagit. Nu sitter flera kulturpersonligheter i P1, Sveriges Radio och håller med varandra och klappar varandra på ryggarna. Man berättar med förfärade röster om att det finns "näthat" som förespråkar "censur" - att det är en fråga om yttrandefrihet som är "hotad". Man hänvisar i plural till "dödshoten" mot skådespelare och teatern... (mig veterligen är det bara MX som formulerat en rubrik i syfte att vända ut och in på de uppmaningar till våld och mord på män som finns i SCUM). Det uppmålas en bild av (tusentals) "galningar" som är emot yttrandefrihet och hotar de stackars kulturutövarna...

?????????????

Suck. Ingenting nämns om vad SCUM egentligen handlar om. Ingen problematisering kring utmålandet av vissa människotyper som mindre värda. Tvärtom bara en hyllning till "psykologen" och feministen Solanas och en dimridå som handlar om att "konsten inte ska censureras".

Att dessa människor får sitta i radio och tv och fortsätta sprida sina lögner och tokigheter helt utan att någon ifrågasätter det - ställer kritiska motfrågor - är fullkomligt häpnadsväckande. Men en sak är klart: de äger medierna och därmed makten över verklighetsbeskrivningen.

Anna1 sa...

"Det är förfärligt att ta del av den svängning som kritiken mot SCUM och Turteatern har tagit. Nu sitter flera kulturpersonligheter i P1, Sveriges Radio och håller med varandra och klappar varandra på ryggarna. Man berättar med förfärade röster om att det finns "näthat" som förespråkar "censur" - att det är en fråga om yttrandefrihet som är "hotad". Man hänvisar i plural till "dödshoten" mot skådespelare och teatern... (mig veterligen är det bara MX som formulerat en rubrik i syfte att vända ut och in på de uppmaningar till våld och mord på män som finns i SCUM). Det uppmålas en bild av (tusentals) "galningar" som är emot yttrandefrihet och hotar de stackars kulturutövarna"

Man kan inte annat än att skratta åt vansinnet. Vi som har följt MX:s blogg vet att han vare sig är en kvinnohatare eller skulle mordhota en annan människa! Och majoriteten av oss som följer den här bloggen är inga näthatare utan helt enkelt ett gäng som delar MX:s liberalistiska värderingar.

Verkligen larvigt och fegt att vrida till kritiken mot SCUM på det här sättet. Är det inte bättre att de säger sanningen om vad de tycker om män och i synnerhet framgånsrika vita män i medelåldern?!

Jag vet inte om det handlar om penisavund eller om de manliga feministerna känner sig osäkra i sin mansroll, men det skulle faktiskt inte förvåna mig!!

Juristen sa...

@ Anonym 22 NOVEMBER, 2011 12:21: Du kommenterar anonymt och kritiserar sedan MX för att han inte vill beblanda sig med en oseriös tidskrift som ETC. Man kan bara ta sig för pannan! Ni feminister är en god definition på hål i huvudet.

Anna1 sa...

@ Juristen

Jag skrattade också gott åt det där!

Utlandssvensken sa...

Bra jobbat MX, vi är många som står på din sida och förfasas över misandrin som sprider sig över det svenska samhället. Keep up the good work!

Anonym sa...

Utlandssvensk:

Är det inte bättre om du gör din analys kring misandri över ett land där du bor. I stället för att som skattesmitare uttala dig över saker som du läst dig till från några fanatiska bloggare!?

Det finns inte mer misandi i samhället än det finns kvinnohat på nätet från samma bloggar.

anton sa...

mx...
kolla ursprunget på anonyms kommentarer. Kanske någon från riksdagen här också o härjar ;).
Skulle iofs inte förvåna.

Anonym sa...

Verkar som om regissörskan för SCUM Göteborg blivit uthängd som mans- och heterohatare på amerikanska Voice For Men, och registrerad på register-her.com. Jag kan inte säga att jag är ledsen.

http://www.avoiceformen.com/mens-rights/activism/the-radical-truth-about-josefin-von-zeipel-segerberg/

Först Assangefallet och nu SCUM. Sveriges rykte som feminismens Saudiarabien befästs allt mer.

Anonym sa...

MX, läs det här! http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/11/scum-manifestet-frverkligas-redan-ver-hela-vrlden.html
Jag trodde texterna hängde ihop. Nu när radikalfemininsterna har bekänt färg (tänk vilken effekt ditt inlägg fick!!) så är det dags att slänga upp det här på bordet. Just nu skulle de få svårt att smita tillbaka till sina hålor och undvika diskussionen. /Musse Pig

Medborgare X sa...

Tack för alla kommentarer och diskussionen i kommentarsfältet. Har tyvärr inte haft möjlighet att följa med i diskussionerna under den senaste veckan på grund av ett intensivt resande å jobbets vägnar.

Har noterat att ETC's representant till slut skickade ett antal frågor, men det var efter att detta inlägg publicerades och under tiden undertecknad befann sig på resande fot. Noterade att ETC lyckades publicera en minst sagd underlig och partisk artikel. Det hade nog inte gjort varken till eller från om de fått svar på frågorna eller ej...

Anna1 sa...

@ MX

Kul att du är tillbaka!

Har du "mordhotat" någon på jobbresan? (obs ironi). Varför kommer jag helt plötsligt att tänka på David Eberhards "Ingen tar skit i de lättkränktas land"?

Har ni inte läst den så gör det!

Skicka en kommentar

Medborgarperspektiv tar inget som helst juridiskt ansvar för andras kommentarer. Var och en ansvarar själv för vad de skriver samt hur de uttrycker sig!